tabiki arkadasım anneden daha iyi kim bakabilirki bebeğe.bide sütün yetiyormu demekle hem annenin moralini bozuyorlar bide anne kendine güvenmeden emzirirse sütü azalırmıs insanlar böyle söyleyince ister istemez tedirgin oluyorsun.ilk doğum yaptığımda banada sormuslardı bunu ama eşim üzüldüğümü görünce kızmıstı bir dahada kimse soramamıstı
benımde en sınır oldugum seylerden bır ben cocugu emzırırken opmelerı eltım ve kayınvalıdem rahatsız oluyorum
kızlar valla herkes kayınvalidelerinden muzdarip bende derdimi anlatayım rahatlayayım bari.ben ilk bebeğimi 7 aylık kaybettim.o zamanlarda eşimin ailesi zor anlarımda hep yanımdaydı.özelikle kayınvalidemle evliliğimizin 5 yılında aramızda hep bir mesafe olsada bebeğimi kaybettikten sonra inanılmaz yakınlaşmıştık.inanırmısınız annem kadar çok sever olmuştum.hep bebeğimi kaybettiğim için ağladığımda bana sarılır o da ağlardı.tekrar hamile kaldığım zaman çok farklı diyaloglar içinde olacağımızı sanıyodum ama yanılmışım.6 ay sonra tekrar hamile kaldığımı öğrendiğim anda ilk paylaşmak istediğim kişi kayınvalidem olmuştu koşup gidip sarılmış anne hamileyim demiştim.ama ne olduysa işte o saatten sonra başladı.bu sefer geçen hamileliğimden farklı olmalıydı herşey.çünkü kolay şeyler geçirmemiştim.ailem 9 ay yanımda olmasına rağmen annem haftanın 2-3 günü gelir bütün işlerimi yemeğimi yapar elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz(annem biraz hizmetçi ruhludur kendini evlatları için çok paralar allah razı olsun)ama kayınvalidem 9 ay boyunca bir gün kızım bişeye ihtiyacın var mı diye sormadı bile bende çok kırıldım yani o kadar şeyler yaşamışız hiçmi destek olamazlardı bana.kendi ailem yanımdayken onlarında yanımda olmasını isterdim.bide bana demezlermi sen geçen sefer iş yaptında kaybetmedin ki bebeğini bu söylenirmiydi yani.9 ay boyunca destek olmadılar bide köstek oldular açıkçası.lohusalık hayallerimi yıktılar.ne hayallerim vardı oysaki.doktorum benim ve bebeğimin hayatını riske atmamak için sezeryen olmalısın dedğinde kıyamet koptu.seçtiğim hastane olsun doktrumun profosor olması hepsi problem oldu.yani sende bebekte kurtulunda gerisi önemli değil demediler.sezeryen olmuşum artık hastaneden çıkıcaz annem yalvarıyor kayınvalideme sizde gelin diye.diyo ki benim görümcemin kızı sezeryen oldu hastaneden çıktığı gün cam sildi.bunları yapmamalıydılar.çok kırgınım onlara.en güzel günlerimi zehir ettiler bana ve aileme.
çok acı bı tecrube yasamıssın... yazık yanı ne dıyım... wallahı cok sevdıgım bı soz vardır.kızlar valla herkes kayınvalidelerinden muzdarip bende derdimi anlatayım rahatlayayım bari.ben ilk bebeğimi 7 aylık kaybettim.o zamanlarda eşimin ailesi zor anlarımda hep yanımdaydı.özelikle kayınvalidemle evliliğimizin 5 yılında aramızda hep bir mesafe olsada bebeğimi kaybettikten sonra inanılmaz yakınlaşmıştık.inanırmısınız annem kadar çok sever olmuştum.hep bebeğimi kaybettiğim için ağladığımda bana sarılır o da ağlardı.tekrar hamile kaldığım zaman çok farklı diyaloglar içinde olacağımızı sanıyodum ama yanılmışım.6 ay sonra tekrar hamile kaldığımı öğrendiğim anda ilk paylaşmak istediğim kişi kayınvalidem olmuştu koşup gidip sarılmış anne hamileyim demiştim.ama ne olduysa işte o saatten sonra başladı.bu sefer geçen hamileliğimden farklı olmalıydı herşey.çünkü kolay şeyler geçirmemiştim.ailem 9 ay yanımda olmasına rağmen annem haftanın 2-3 günü gelir bütün işlerimi yemeğimi yapar elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz(annem biraz hizmetçi ruhludur kendini evlatları için çok paralar allah razı olsun)ama kayınvalidem 9 ay boyunca bir gün kızım bişeye ihtiyacın var mı diye sormadı bile bende çok kırıldım yani o kadar şeyler yaşamışız hiçmi destek olamazlardı bana.kendi ailem yanımdayken onlarında yanımda olmasını isterdim.bide bana demezlermi sen geçen sefer iş yaptında kaybetmedin ki bebeğini bu söylenirmiydi yani.9 ay boyunca destek olmadılar bide köstek oldular açıkçası.lohusalık hayallerimi yıktılar.ne hayallerim vardı oysaki.doktorum benim ve bebeğimin hayatını riske atmamak için sezeryen olmalısın dedğinde kıyamet koptu.seçtiğim hastane olsun doktrumun profosor olması hepsi problem oldu.yani sende bebekte kurtulunda gerisi önemli değil demediler.sezeryen olmuşum artık hastaneden çıkıcaz annem yalvarıyor kayınvalideme sizde gelin diye.diyo ki benim görümcemin kızı sezeryen oldu hastaneden çıktığı gün cam sildi.bunları yapmamalıydılar.çok kırgınım onlara.en güzel günlerimi zehir ettiler bana ve aileme.
senin yazını okuyunca hastanedeki oda arkadasım geldi.kaldığım hastaneki odalar 2 kişilikti diğer hastanın kaynanasıda seninki gibiydi yattğı kanepeyi beğenmiyo yok sabah erkenden geliyomus kahvaltı falan biz bebeklerimiz için kalıyoduk orda küvezde ağlayınca çağırıyolardı kadın bütün gece yattı hiç ilgilenmedi bile1 gün kaldı anca kafa şişirdi oda kayınbabasının adını koymustu sanırımSezeryan ile doğum yaptım 1 hafta hastanede kaldım saolsun annem yanımdaydı. Annem 1 günde kaynanan kalsın hastanede yanında oda kalmak istiyordur dedi neyse kaldı.Gelen yemeği beğenmiyo kahvaltıyı beğenmiyo yatağı beğenmiyo heralde orayı hastane değilde otel sandıKadın ben hastanedeyken oğluşu evde yanlız kalmasın diye evime yerleşti yerleşmeyi bırakın benim yatağımda yatmış klava: bunu duyunca sinir oldum hastaneden eşimi arayıp ne duruyo orda gitsin evine dedim tabi gitmedi evime döndüğümde kesinlikle kalmasını istemedim çocuğuma ben ve eşim birlikte baktık çok şükür. İsim konusunda da kaynana atladı ben kesinlikle kayınbabamın adını koymayı istemedim ama benim babam da benim 4 kızım var oğlum olsaydı o ismi koycaktım deyince bende dayanamadım tabi kaynanama sohbet arasında babam istedi böyle söyledi onu kıramadım dediğimde sen öyle bil dedi sanıırm babamı kıramayacağımı bildikleri için ona söylemişlerdi kaynana en azında ne güzel düşünmüş baban diyebilirdi ama gıcık işte . Şimdilerde gelip gittikce Kaynanamın oğlumun altını açıp başka sevecek yeri yokmuş gibi çocuğumun pipisi ile oynamasına , ceptelefonu ve uzaktan kumandayı çocuğun eline vermesine sinir oluyorum bi gün çok feci patlaycağım klava:
Sezeryan ile doğum yaptım 1 hafta hastanede kaldım saolsun annem yanımdaydı. Annem 1 günde kaynanan kalsın hastanede yanında oda kalmak istiyordur dedi neyse kaldı.Gelen yemeği beğenmiyo kahvaltıyı beğenmiyo yatağı beğenmiyo heralde orayı hastane değilde otel sandıKadın ben hastanedeyken oğluşu evde yanlız kalmasın diye evime yerleşti yerleşmeyi bırakın benim yatağımda yatmış klava: bunu duyunca sinir oldum hastaneden eşimi arayıp ne duruyo orda gitsin evine dedim tabi gitmedi evime döndüğümde kesinlikle kalmasını istemedim çocuğuma ben ve eşim birlikte baktık çok şükür. ısim konusunda da kaynana atladı ben kesinlikle kayınbabamın adını koymayı istemedim ama benim babam da benim 4 kızım var oğlum olsaydı o ismi koycaktım deyince bende dayanamadım tabi kaynanama sohbet arasında babam istedi böyle söyledi onu kıramadım dediğimde sen öyle bil dedi sanıırm babamı kıramayacağımı bildikleri için ona söylemişlerdi kaynana en azında ne güzel düşünmüş baban diyebilirdi ama gıcık işte . Şimdilerde gelip gittikce Kaynanamın oğlumun altını açıp başka sevecek yeri yokmuş gibi çocuğumun pipisi ile oynamasına , ceptelefonu ve uzaktan kumandayı çocuğun eline vermesine sinir oluyorum bi gün çok feci patlaycağım klava:
Canım senin mesajını okudukca cevap vermeden duramadım.Benim bebeğim biberonla beslendi benim çevremdekiler de de böyle bir adedi vardı.Ben de çok rahatsız oluyordum ama kırılmasınlar diye bişey diyemiyordum.Ama birkaç aylıktı artık herşey ilgisini çekmeyee başlayınca biberonu almayı braktı tarafları zeyretmekten emeyi brakıyordu.Bir gün de yine öyle olmuştum oğlumda karşalıklı cevap vermeye çalıştı ve süt boğazına kaçtı.Nefesisi kaldı yavrum yanakları morardı.Okuldayken ilk yardımı kursuna gitmiştim ama benim yavrum gelince paneklendim..aslında panikten tek yaptığım şey ona iyişe saladım niyahet nefes de alabildi.Birkaç saniyelik bişeydi ama bana sorarsanız bu 1 saniye 1 saat gibiydi. Şİmdi bile o su içerken Oy yavrum sözlerine gıcık oluyorum ama uyarıyorum tabki birkaç seferinden sonra yine aynı şey oluyor.
Oğlum arık 1.5 yaşında kendisi bile rahatsız oluyor bu durumda ve su içecek zamn baba,babaaanen farketmiyor kim olursa olsun git diyor sonra suyunu içiyor :))))))))
kızlarr yardımmmm bana düşünce gücüyle sabır gönderin lütfen kaynanam geldi((( dakka bir gol bir hesabı bu çocuğun boyu kısa aç bu çocuk aç............ yahu sanane be kadın 6 aydır senmi bakıyosun çocuğa doğumdan beri ilk kez geldin ama bize değil o istanbulu gezmeye gelmiş daha dün akşam geldi bugun camileri gezmeye gittiler ya varya nefret ediyorum ya nefret ediyorum nefretttttttttttttttt
işin en kötüsü ne biliyormusunuz zaman zaman o kaynana yüzünden insanın eşinden eşinden nefret etmesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?