Çıldırtan sözler...

canımönyargılı olma okuduklarından, kaynanan yapsa o halinle daha beterini yapabilirdi.bak kadın sırf sana yardıma gelmiş torun için falan değil yani çok şanslısın.darısı hepimize inşallah

dogru soyluyosun ınsanın kendıne guvenı gıdıyor strese gırıyosun buda tabıkı sutunu etkılıyor... ne meraklı mılletız ya herkesın burnu herseyın ıcınde. herkes ustune vazıfe olmayan konularda uzman kesılmıs...
klava:klava:klava:

alahım böyle bir topic bana ilaç gibi geldiii :))))))) hele bu saatte bu psikolojiyle bebeğim diş çıakrıyor peş peşe acayip mız mız te başımayım dört beş gündür ve sinir topuyum resmen ona belli etmemek için dişimi sıkmaktan bi hal oldum.
bende yedi aydır en ama en sinir olduğum sözü yazmak istiyorum birsürü var tabe ama ençok bunu duydum ve ençok buna gıcık oluyorum.birtane çocuk büyüten kendini kahranaman ilan ediyor çünkü.

---------------------------------------ALIŞTIRMA----------------------------------------
işte yedi ay beni ençok gıcık eden söz.yahu her gören mi der alıştırma diye.

benımde en sınır oldugum seylerden bır ben cocugu emzırırken opmelerı eltım ve kayınvalıdem rahatsız oluyorum

o kadar sey duydumki kırkım cıkana kadar cıldırmadıgıma sükrettim cocuk üsür kat kat giydir, su ver biz sizee verdikte bişeymi oldu. sen lohusasın atlet giy corap giy (hayatımda giymedim atlet) tatlı ye sütün artsın (diye diye süt bitti üstüne kilo aldım bide) acayip strese girdim

benımde en sınır oldugum seylerden bır ben cocugu emzırırken opmelerı eltım ve kayınvalıdem rahatsız oluyorum

Canım senin mesajını okudukca cevap vermeden duramadım.Benim bebeğim biberonla beslendi benim çevremdekiler de de böyle bir adedi vardı.Ben de çok rahatsız oluyordum ama kırılmasınlar diye bişey diyemiyordum.Ama birkaç aylıktı artık herşey ilgisini çekmeyee başlayınca biberonu almayı braktı tarafları zeyretmekten emeyi brakıyordu.Bir gün de yine öyle olmuştum oğlumda karşalıklı cevap vermeye çalıştı ve süt boğazına kaçtı.Nefesisi kaldı yavrum yanakları morardı.Okuldayken ilk yardımı kursuna gitmiştim ama benim yavrum gelince paneklendim..aslında panikten tek yaptığım şey ona iyişe saladım niyahet nefes de alabildi.Birkaç saniyelik bişeydi ama bana sorarsanız bu 1 saniye 1 saat gibiydi. Şİmdi bile o su içerken Oy yavrum sözlerine gıcık oluyorum ama uyarıyorum tabki birkaç seferinden sonra yine aynı şey oluyor.
Oğlum arık 1.5 yaşında kendisi bile rahatsız oluyor bu durumda ve su içecek zamn baba,babaaanen farketmiyor kim olursa olsun git diyor sonra suyunu içiyor :))))))))

ben daha hamileyim ilk ulturason fotosunda görümcem bana benziyor diye konuşmaya başladı... daha kuyruğu var o kadar söyliyim.. ve her konuşmamızda da "bu çocuk bana benzerse var ya yandınız siz yandınız"... sanki çocuk ona benzerse içine girip kontrol edecek çocuğu... allah korusun ona benzemesin diye dua etmeye başladım... geçen yine bu konuyu açtı bende "pardon ama çocuk benim çocuğum benzerse bana ve eşime benzeyecek" dedim.. gittikçe konuşmalarım sertleşiyor haberleri yok...

bu arada çocuğunuzu size sevdirmeyen kayınvalidelere ve annelere verilecek en güzel cevap ver çocuğumu özledimdir.. benim her zaman kullanacağım bir silah.. ayrıca sütün yetmiyo yada yaramıyor diyene de şunu söyleyin; bunu söyleyerek daha çok sütüm olmasını sağlamıyorsun... ben şimdiden kurdum hepsini bakalım o zaman gelince kimleri silkelicem kaydirigubbakcemile3

kızlar valla herkes kayınvalidelerinden muzdarip bende derdimi anlatayım rahatlayayım bari.ben ilk bebeğimi 7 aylık kaybettim.o zamanlarda eşimin ailesi zor anlarımda hep yanımdaydı.özelikle kayınvalidemle evliliğimizin 5 yılında aramızda hep bir mesafe olsada bebeğimi kaybettikten sonra inanılmaz yakınlaşmıştık.inanırmısınız annem kadar çok sever olmuştum.hep bebeğimi kaybettiğim için ağladığımda bana sarılır o da ağlardı.tekrar hamile kaldığım zaman çok farklı diyaloglar içinde olacağımızı sanıyodum ama yanılmışım.6 ay sonra tekrar hamile kaldığımı öğrendiğim anda ilk paylaşmak istediğim kişi kayınvalidem olmuştu koşup gidip sarılmış anne hamileyim demiştim.ama ne olduysa işte o saatten sonra başladı.bu sefer geçen hamileliğimden farklı olmalıydı herşey.çünkü kolay şeyler geçirmemiştim.ailem 9 ay yanımda olmasına rağmen annem haftanın 2-3 günü gelir bütün işlerimi yemeğimi yapar elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz(annem biraz hizmetçi ruhludur kendini evlatları için çok paralar allah razı olsun)ama kayınvalidem 9 ay boyunca bir gün kızım bişeye ihtiyacın var mı diye sormadı bile bende çok kırıldım yani o kadar şeyler yaşamışız hiçmi destek olamazlardı bana.kendi ailem yanımdayken onlarında yanımda olmasını isterdim.bide bana demezlermi sen geçen sefer iş yaptında kaybetmedin ki bebeğini bu söylenirmiydi yani.9 ay boyunca destek olmadılar bide köstek oldular açıkçası.lohusalık hayallerimi yıktılar.ne hayallerim vardı oysaki.doktorum benim ve bebeğimin hayatını riske atmamak için sezeryen olmalısın dedğinde kıyamet koptu.seçtiğim hastane olsun doktrumun profosor olması hepsi problem oldu.yani sende bebekte kurtulunda gerisi önemli değil demediler.sezeryen olmuşum artık hastaneden çıkıcaz annem yalvarıyor kayınvalideme sizde gelin diye.diyo ki benim görümcemin kızı sezeryen oldu hastaneden çıktığı gün cam sildi.bunları yapmamalıydılar.çok kırgınım onlara.en güzel günlerimi zehir ettiler bana ve aileme.

canım sana bebişinle bir ömür mutluluklar zogünler geçirmişsin umarım hepsi geride kalır cevap yazmak isteyişimin sebebi " en güzel günlerimi zehir ettiler bana ve aileme " yazmışsın dayanamadım bende buraya yazmıştım daha önceden belki okumuşsundur ama bu zehir ettiler lafı içimi acıtıp bana anılarımı hatırlattı bikaçını paylaşmak istedim evlendim ilk sabahı 8 de eşimin teyzesi ve erkek kardeşi bana geldiler uyuyorduk ve ilk kahvaltıyı beraber yaptık evliliğimin 3.günü bana komşularla oturmaya geldiler eşimde evdeydi sinir oldu adam düşünsenize zaten ertesi günü işe başlayacaktık utanmadılar hamile olduğumu ilk söylediğimde çok sevinirler sanıyordum kayınvalidemin resmen rengi attı iiiyyyiiii hayırlı olsun dedi ağzının ucuyla okadar hamileliğim boyunca çalıştım 8 ay ve eşim onlara maddi yönden yardım ettiği için bütüün maaşını onlara veriyordu benimkiyle evi geçindiriyorduk sadece 1.500 tl para biriktirebildim oda doğum masrafmdı yemin ederim ilk bebeğim hevesle bir tane çorap dahi almadım aldırmadılarda zaten açıkçası parada kalmıyordu bebeğime biroda yapamazmıydım çokta iyisini yapardım ama eşim onlara vermek zorunda kaldı maaşını neyse doğum yaptım bizde kal dediler kırılmasınlar dedim kayınpederinde işleri bozuktu 1-2 hafta kalır dönerim dedim tam 3 ay beni esir ettiler biz evimize gidelim artık dediğimizdede 15 günlük lohusaydım bizimle çok büyük bi tartışmaya girdi kaynanam olacak kadın ve eşyalarımızı kapının önüne koymasına rağmen gene de aman barışalım dedikleri olsun dedik gitmedik günlerce aynı evde küs yaşasık düşün lohusayım yeri geldi yemek bile hazırlamadı bende çekindim hazırlamaya aç oturdum saatlerce caım bence beterin beteri var inanki bunu başkası yazsa inanamazdım ama gerçekten bunları yaşadım ben ve bu anlattıklarım hiçbişey değil daha anlatmaya kalksam sayfalar dolar bazen kendime acıyorum biliyormusun neden bukadar sustum diye giden 4 yılıma ve öncesi flört zamanı 7 yılıma :gitme::gitme:

çok acı bı tecrube yasamıssın... yazık yanı ne dıyım... wallahı cok sevdıgım bı soz vardır.
"ınsanoglu topraktan yaratılmıstır her an camurlasabılır"
hakkatende oyle. bı anda 180 derece donuyo ınsanlar...

Sezeryan ile doğum yaptım 1 hafta hastanede kaldım saolsun annem yanımdaydı. Annem 1 günde kaynanan kalsın hastanede yanında oda kalmak istiyordur dedi neyse kaldı.Gelen yemeği beğenmiyo kahvaltıyı beğenmiyo yatağı beğenmiyo heralde orayı hastane değilde otel sandı Kadın ben hastanedeyken oğluşu evde yanlız kalmasın diye evime yerleşti yerleşmeyi bırakın benim yatağımda yatmış klava: bunu duyunca sinir oldum hastaneden eşimi arayıp ne duruyo orda gitsin evine dedim tabi gitmedi evime döndüğümde kesinlikle kalmasını istemedim çocuğuma ben ve eşim birlikte baktık çok şükür. ısim konusunda da kaynana atladı ben kesinlikle kayınbabamın adını koymayı istemedim ama benim babam da benim 4 kızım var oğlum olsaydı o ismi koycaktım deyince bende dayanamadım tabi kaynanama sohbet arasında babam istedi böyle söyledi onu kıramadım dediğimde sen öyle bil dedi sanıırm babamı kıramayacağımı bildikleri için ona söylemişlerdi kaynana en azında ne güzel düşünmüş baban diyebilirdi ama gıcık işte . Şimdilerde gelip gittikce Kaynanamın oğlumun altını açıp başka sevecek yeri yokmuş gibi çocuğumun pipisi ile oynamasına , ceptelefonu ve uzaktan kumandayı çocuğun eline vermesine sinir oluyorum bi gün çok feci patlaycağım klava:

senin yazını okuyunca hastanedeki oda arkadasım geldi.kaldığım hastaneki odalar 2 kişilikti diğer hastanın kaynanasıda seninki gibiydi yattğı kanepeyi beğenmiyo yok sabah erkenden geliyomus kahvaltı falan biz bebeklerimiz için kalıyoduk orda küvezde ağlayınca çağırıyolardı kadın bütün gece yattı hiç ilgilenmedi bile1 gün kaldı anca kafa şişirdi oda kayınbabasının adını koymustu sanırım

bu isim konusu benıde sınır edıyor kayınbabmın ismi ali ihsan kendısı bıze cıft ısım koymayın ben zorlandımdevlet daırelerınde isim konusunda bılesıkmı ayrımı zorlanmış torunumun ısmını tek ali koyacam dedı bızde tamam dedık ali ismini severim guzel kabul ettım 9ay boyunca tek ali konacak ek bır ısım olursa muhammed ali ,ali imran yada ali yigit olsun dedım hastnede kayınvalıdeme ozelıkle dedım eyer ek isim konulacaksa benden habersız nufusunu cıkartırlarsa bu ek ısımlerden bırı konsun dedım ertesı gunu kayınpederım nufuscuzdanını almış oglumun aliihsan koymuş eşım sıratarak gosterıyor nasıl sınır oldum bırde bırlesık aliihsan ya benım bucocukta hıcmı hakkımyok ben dogurdum bunu ben emek cektım yemdım yıyemedım acı cektım benım kanım benım canımdan senağlama bana bır sorun kararlastıralım tamam senın ısmını koyuyoruz madem tek ali konulmazımıs bana sorun ne koyalım esıme kızdım nıye boyle oldu dıye benım pısırık esım bende anlayamadım o an dedı neymış nufusta calışan adam tek ali konmaz demiş ufff elın adamı dınlenıyor benım yanı annenın lafı dınlenmıyor kayınvalıdeme kızdım nıye begendıgım ısımlerı demedın dıye begenmemış kayınpeder o ısımlerı beraber kararlastıralım madem eger neden boyle oldu ısmım dıye bır sıkayet etsın dedım oglan dedene rahmet oku oglum dıcem tövbe tövbe .sımdıden kaynım falan dalga gecıyor cocukla alixsan dıye bende onun adı alı dıyorumalsanaalsanasmile anlamıda yok ihsanın af bagış nee yanı
buldular benı burda anam babam memlekete kımse yok yanlız burda vurr senağlamaobur eltım annesı gıl yanında ya ondan korkarlar laf olmasın lmaz: daha neler neler ılk gelın olmak onların kayınvalıde kayınpeder olma hevesını dede babanne olma heveslerını benım uzerımde kullandılar sonuc soz dınleyemeyen kızdımı babanneme senı soylıcem dıyen torun yenı evlılıgımın 3yılını sabah 10da kalk kayınvalıdemın evıne gıt aksam 10da evıne donevım otel gıbıydı kocamla basbasa yemek bıle yıyemedık sımdı kendılerıde soyluyorlar pısmanlar sen hevesımıze acemılıgımıze geldın tabı benım kocamda suclu bukonuda benı kapının onune korda annesıne babasına laf dedırmez yınede nekadar kotuluklerı bende ızlerı kalmış seyler yaptılarsada bır okadar ıylıklerıde vardır kayınvalıdemi severim allah var cocuklara bakar evımı temızler yardım eder ıkı dogumumda annem pek yardım edemedı yaslı babanneme bakıyor kayınvalıdem paraladı kendını temızlık yemek utu bebek bıde kızıma yemek yedırcem dıye hıç is gostermedı 15gune kadar sonra evıne gıttı evıde karsımızda ben on soylerım lafları oda bana tekrar barısırız kayınpederımı hıç sevmıyorum nefret edıyorum yılan gıbı sokar laflarıyla admı cızz der içini yakar

Son düzenleme:

aman allah korumus yavrunu never su ıcene yılan bıle dokunmaz derler kucucuk yuzune kocaman dudaklarını yapıstırıyorlar hemde ben rahatsız oluyorum mememde yapısmıs cocugu opuyorlar-tatlicadiarzu- ben o an opmem sahsen bebegı

ali-ye senin yerinde olsaydım çocuk büyümeden mahkemeye verip ismini değiştirirdim.nüfustaki memurun demesiylemi oluyor bu işler yapmasınlar ya o tamamen bahane.en bastan vermişsin ipleri eline arkadasım bu saatten sonrada işin çok zor.benim anlamadığım insanlar nasıl evlat yetiştiriyorlar böyle yaşı ilerliyor kendine ait bir düzen kuruyor ve hala anne babasının dediğini yapıyor.tamam bazı konularda tecrübelerinden faydalanıp danısılır ama herseyede karısılmazki kardesim.işte benim en nefret ettiğim şeyde bu!daha ben nişanlıyken kaynanam dediki kayınbaban hemen çocuk düşünmesinler 1-2 sene dursunlar diyor dedi.bende çocuğu tasıyacak olan benim doğuracak olanda ben bakacak olanda eşimle ben.biz kendi kararımızı kendimiz veririz dedim.ve ogün bugün hiçbirseyime karısmıyorlar.ama ben o zaman olumlu yaklassaydım vay halime suan herseyime karısıyor olurlardı.

kucağında yatırma kokuna alışır bir daha ayrılmaz.... ee ayrılmasın zatennn... :))

15 gün önce doğum yaptım burda yazanların hepsıni hemen hemen her dk duyuyorum. yapı olarakta cabuk sinirlenen biriyim. Neyseki bir ben deyilmişim teselli buldum =) Allah yardımcım olsun.

kızlarr yardımmmm bana düşünce gücüyle sabır gönderin lütfen kaynanam geldi ((( dakka bir gol bir hesabı bu çocuğun boyu kısa aç bu çocuk aç............ yahu sanane be kadın 6 aydır senmi bakıyosun çocuğa doğumdan beri ilk kez geldin ama bize değil o istanbulu gezmeye gelmiş daha dün akşam geldi bugun camileri gezmeye gittiler ya varya nefret ediyorum ya nefret ediyorum nefretttttttttttttttt

işin en kötüsü ne biliyormusunuz zaman zaman o kaynana yüzünden insanın eşinden eşinden nefret etmesi

6 aylık bebeğe boy hesaplaması yapmak ne kadar mantıklı tartısılır doğrusu.henüz çok küçük el ayak büyüklüğüne bakarak söylerler genellikle bu dönemde ilerde uzunmu kısamı olacak diye.bana göre o bile yanlıs bebeklerde gelişim evreleri değişiyor çünkü.boşver dinleme ya kulaığını kapatacaksın duymuyor gibi yada cevabını vereceksin .bence cevap ver bir iki söyler sonra diş geçiremeyeceğini anladımı susar büyük olasılıkla.acısı genellikle eşlerden çıkıyor biliyorum ama bu yanlıs bir yöntem bence sorunun kimleyse onla çöz çünkü baskaları yüzünden aran bozuluyor sonra.bu arada beden eğitimi öğretmenimisin?benim eşimde bedenci

evet beden eğitimi öğretmeniyim şuanda izindeyim kızımı büyütyorum. cevabını veriyorum zaten tutmuyorum artık içimde ama varya insanın sinrleri bozuluyor ya daha akşam geldi sen ne biliyorsun çocuğun düzenini aç bu çocuk diyo bana yaa bilerek acıktırıyorum diyorum ek gıda veriyoruz güzel yesin diye anlatıyrum ama kadın anlamıyor ya aç bu çocuk aç aç en sinir olduğum laf 6 ay önce kızım doğduğunda da aynı şeyi yaptı göğüs ucum yok çocuk çekemiyor sütüm geliyor ama çocuk çekemiyor ama kadın durmaz aç bu çocuk aç oğluna git mama al gel diyor ya
öyle sorun tek başına kaynana değilki oğluda bambaşka oluyor anasının yanında
beni tek başıma bırakıp gezmeye gittiler kadın tornunu görmeye değil ....nü gezdirmeye gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…