• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

benim kaynana da çok sütünün yettiği belli ya üstün ıslana ıslana bi hal oldu derdi doktor yetiyor dedi dersem de hemen ne bilir doktor kim oluyor çocuk mu büyütmüş o derdi
haa doktorum kadın ve kocaman kızı var

Hakikaten birde emziriken gelip başında dikiliyorlar nolcaksa izleyince? Ne düşünüyorlar acaba çok merak ediyorum. Acaba gerçekten emzirip emzirmediğimizi mi kontrol etmek istiyorlar nedir. Nasıl bir ruh haliyse artık. Kavınvalidemle pis emzik verme konusunda az kavgalar etmedim. Ortalıklarda sürünmüş emziği çocuğa verirken gördüm elinden kaptığım gibi aldım. Savunması yere düşmediki oldu. Emziğin pis olması için illa yere düşmesi gerekiyor sanki. Yeni doğum yaptığımda gelene gidene sütü yetmiyor mama veriyorlar dedi.Gıcık oluyordum ilk başlarda sesimi çıkarmadım. Birgün patladım ama insanların içinde neden yalan söylüyorsun yetiyor sütüm çok şükür sen öyle dersen herkese bende yanlarında süt sağarım yalancı çıkarsın dedim. Neymişte nazar değmesin diye öyle söylüyormuş. Ben bile çocuğumun midesine kaç gr süt gittiğini bilmezken millet nerden bilip nazar edecekse. Birde her emzirmemede başıma gelip benim sütlerim hep fışkırırdı demesine uyuz oluyordum. Nolduysa fışkırınca. Birinde dayanamadım göğsüm doluyken oğlumda tam yeni çekmeye başlamıştı ağzından çektim memeyi çocuğun yüzüne fışkırdı süt haliyle (yavrumda oyun sandı onu gülüyo :)) sonra kendi de yaptı bi kaç kere) aa anne bak fışkırdı süt gördünmü dedim hep merak ediyordun madalya takarsın bana artık dedim. Anlamadı gerçi olsun...

canım yaa yazdıklarına çok güldüm valla aynı benim gibi sorunlar yaşamışsın bende yazdıklarım daha neki sadece aklıma gelenler aynı dediğin gibi her emzirmem de başıma dikilir ben bi göğsümü verirken öbürü şakır şakır akardı derdi bide her emmeden sonra bebeğimin karnına bakar bu doymamaış gibi baksana mama yapalım derdi ama sonra ne oldu bebeğim maşaallahhh... bi kilo aldıki 6 aylıkken 9.840gr oldu sonrada herkes bebeği görünce ne kadar şişman diyordu dediği laf aynen şu evet bizim inek bol sütlü çıktı güyya şaka yapıyor pis kıskanç zaten hayatı kıskanmakla geçiyor onun yediremiyor kendine ben bebğime gerçekten güzel baktım birkez daha pişik olmadı ki okadar kilolu olmasına rağmen isilik olmadı allahıma şükür sadece 1 kez enfeksiyon kapıp 3 gün hast.yattı okadar hiç öksürmedi dahi ama tebrik edeceğine böyle çocuğa kim bakmaz ne hastalığı var ne öksürüğü var deyip beni çıldırtıyor zaten kaynanamın çenesi kocasını ve oğullarını öldürememiş ama birgün beni öldürecek....alsanaalsanasmile

Son düzenleme:
canım yaa yazdıklarına çok güldüm valla aynı benim gibi sorunlar yaşamışsın bende yazdıklarım daha neki sadece aklıma gelenler aynı dediğin gibi her emzirmem de başıma dikilir ben bi göğsümü verirken öbürü şakır şakır akardı derdi bide her emmeden sonra bebeğimin karnına bakar bu doymamaış gibi baksana mama yapalım derdi ama sonra ne oldu bebeğim maşaallahhh... bi kilo aldıki 6 aylıkken 9.840gr oldu sonrada herkes bebeği görünce ne kadar şişman diyordu dediği laf aynen şu evet bizim inek bol sütlü çıktı güyya şaka yapıyor pis kıskanç zaten hayatı kıskanmakla geçiyor onun yediremiyor kendine ben bebğime gerçekten güzel baktım birkez daha pişik olmadı ki okadar kilolu olmasına rağmen isilik olmadı allahıma şükür sadece 1 kez enfeksiyon kapıp 3 gün hast.yattı okadar hiç öksürmedi dahi ama tebrik edeceğine böyle çocuğa kim bakmaz ne hastalığı var ne öksürüğü var deyip beni çıldırtıyor zaten kaynanamın çenesi kocasını ve oğullarını öldürememiş ama birgün beni öldürecek....alsanaalsanasmile

Zaten bir uzman diyor ki yaşlı kadınların genç annelere bu şekilde eziyet etmesinin nedeni onlarında iç güdüsel besleme istediğinin olması ve bunu tatmin edememleriymiş. O yüzden sürekli bebeğe birşey yedirmek isterlermiş. Emziremedikleri için de sürekli artarmış bu istekleri. O yüzden sürekli anneye yetersiz hissettirme çabasında oluyorlarmış. İyi de bizim günahımız ne...
Mesela ilk dönemlerde yiyip içmezsem süt az geliyordu dolmuyordu gögüslerim. Kayınvaldem sabah kalkar ben çocuğu emzirene kadar başımda dikilir. Ben saat 11-12 ye kadar aç çocuk uyumayınca bırakıp kahvaltı hazırlayamıyorum haliyle o da saolsun hiç demiyor sen bişe yemedin diye kendi zaten normalde yemiyor hiç bişe. Madem bu kadar yoğun besleme içgüdüsü var beni beslesin bende yavrumu besleyeyim. Gitsin yemek yapsın tatmin olsun bende akşama yemek yetiştireceğim telaşında olmuyayım dimi ama...

Zaten bir uzman diyor ki yaşlı kadınların genç annelere bu şekilde eziyet etmesinin nedeni onlarında iç güdüsel besleme istediğinin olması ve bunu tatmin edememleriymiş. O yüzden sürekli bebeğe birşey yedirmek isterlermiş. Emziremedikleri için de sürekli artarmış bu istekleri. O yüzden sürekli anneye yetersiz hissettirme çabasında oluyorlarmış. İyi de bizim günahımız ne...
Mesela ilk dönemlerde yiyip içmezsem süt az geliyordu dolmuyordu gögüslerim. Kayınvaldem sabah kalkar ben çocuğu emzirene kadar başımda dikilir. Ben saat 11-12 ye kadar aç çocuk uyumayınca bırakıp kahvaltı hazırlayamıyorum haliyle o da saolsun hiç demiyor sen bişe yemedin diye kendi zaten normalde yemiyor hiç bişe. Madem bu kadar yoğun besleme içgüdüsü var beni beslesin bende yavrumu besleyeyim. Gitsin yemek yapsın tatmin olsun bende akşama yemek yetiştireceğim telaşında olmuyayım dimi ama...

allahtan bizim ki yemek falan yapıyordu zaten ben 3 ay orada kaldım ama bendende iş bekliyordu habire laf sokuyordu evde olsan aç kalırsın sen bi iş yapamazsın sütün sayemizde oldu diye bide bizimki daha çok genç 46 - 47 yaşlarında hiç çekilmiyor keşke daha yaşlı olsaydı enazından kıskanmazdı oğlunuda benide kendi gençken çocuklarını yapamadığını bizim yaptığımızı görünce dahada çıldırıyor eşimide benide bazen sinir ediyor ama yapılacak bişi yok umarım bizler onlardan ders alır onlar gibi kayınvalideler olmayız..hihoyyyt

bebegin en ufak mızmızlıgında dudak bukmesinde "ac galibaaaa" denmesine sinir oluyorm başka da bişeye deil.
ve şuna kanaat getirdim bunu yapan sadece kaynanalar deil seytanın oyununa gelmeyelim butun kadınlar bu potansiyele sahip. belki biz de oyleyiz ama farkkında deiliz.
bi de o gozle bakın etrafınıza benim öğrencilerim bile bana kaynanalık yaptıgında ben bunu farkettim ve artık alınmıyorum kayınvalidem oyle dediginde. sen bilmezsin muhabbeti deil bu benim anladıgım kadarıyla. bi deneyin bişey kaybetmeyeceksiniz emin olun

Kızım bu doymadı mı ne? diye bana sorması. Her yemekte "ye hadi ye de oğluna süt olsun" deyip beni 2. sınıf vatandaş yerine koyması... Bazen çıldıraacak gibi oluyorum...

bebeğim üç buçuk aylık oldu. teyzem dördüncü ayın içinde diyince yok daha üçbuçuk aylık dedim pek böyle hesaplardan anlamam eşimin anneannesi bana daha çocuğunun kaç aylık olduğunu bilmiyorsun anne olamamışsın dedi. bende nasıl anne olunuyorki dedim. kayınvalidem sezeryan olacağımı öğrendiğinde naz yapmazsan çabuk ayağa kalkarsın demişti ben birgün bile doğru dürüst yatmadım. dikişlerimin acısından zor hareket ediyordum hergün eve doluyorlardı evimde şöyle sakince bir uzanamadım. kayınvalidemin geçen hafta yumurtalıkları kapalı ameliyatla alındı. aynı gün hastanededn taburcu ettiler. kendisi dantelli çarşafları yatağa sermiş bir haftadır yatak döşek yatıyor. evine gittiğimizde biraz hastalığımı kullanayım siz bana hizmet edin demesine sinir oldum.

akannehir dora 3600 gr doğdu 20 günlük olduğunda işitme testi ve kalça çıkıklığı için dr gittiğimizde 5100 gr olmuştu dönüp dr demezmi dr bey sütü yaramıyo az kilo almış mama takviyesimi yapsak dr da bende hönk diye kaldık

Ben birde eşimin çocuk her ağladığında ateşini ölçtün mü demesine gıcık oluyorum. Yok ateşi iştee... Sanki çocuk bir tek ateş yüzünden ağlar. Birde akraba denilen baykuşlardan biri sezeryan doğum sayılmaz sen doğurdum sayma dedi... Zaten normal doğum olmadı diye hala üzülüyorum. Ama bebeğimin sağlığı tehtit altındaykende normal doğurcam diye diretemezdim. Neden böyle bozarlar ki insanın sinirini....

Uyrken (kaynana) kacta uyudu ne zaman emzirdin
(bir damla şutum olduna inanmiyo)
mama verelim
bilmem kim mana veriyimus
gaz benden geciyomusn

kaynanam bize her geldinde bebişin altını değiştirmeye çalışıyo.
ya ben şimdi değiştirdim diyom.yo işemiş.
beni çıldırtıyo.
sanki bize bebişin altını değiştirmek için geliyo.birde altına bieley sermemiş geçenlerde tüm kanepe kaka olmuş.
birde diyo ki;batırdı ortalığı seninki.altına altlık serse ottalık falan batmazdı

valla kızlar şimdiye kadar sürekli yakınıyordum kızıma yalnız bakmak zorunda kaldığım için çok zor geliyordu ama bu yazılanları okuduktan sonra iyiki kimse yok yanımda dedim.paylasım için tesekkürler.

valla kızlar şimdiye kadar sürekli yakınıyordum kızıma yalnız bakmak zorunda kaldığım için çok zor geliyordu ama bu yazılanları okuduktan sonra iyiki kimse yok yanımda dedim.paylasım için tesekkürler.

canım tabiki yalnız bakmakta zordur insan bazen ne yapacağıı şaşırıyor ama sakin kafayla düşünüp dilediğini yaparsın aman yatkalk dua et bencee.hihoyyyt

canım tabiki yalnız bakmakta zordur insan bazen ne yapacağıı şaşırıyor ama sakin kafayla düşünüp dilediğini yaparsın aman yatkalk dua et bencee.hihoyyyt

haklısın arkadasım insan zamanla tecrübe kazanıyor ne yapması gerektiğini biliyor.ama milletin dırdırı çekilir gibi değil

Ya kızlar benim Öz annem beni çıldırttı. Kayınvalideme çok görmüyorum yaptıklarını.. Sonuçta onun her yaptığı batar ama insanın kendi annesi olunca daha kötü...

Lavaboya gitsem ve işim biraz uzun sürse içerden bi ses an-ne-siiiiii diye heceleyerek.. Napıyosun iki saattir bizim sabrımız kalmadı diye çağırıyor.. Ay napıyo olabilirim...insani ihtiyaçlarımı gideriyorum. Kaç kere söyledim bi orda rahat ver diyee ama yok her defasında aynı ses tonu aynı söz AN-NE- Sıııııııııı
Bazen tutamayıp kendimi çatıyordum sonra ağlıyor pişman oluyordum ama...
En sonunda dedim sen git biraz kafanı dinle bende alışayım çocuğuma... Şimdi 2 aydır kendim bakıyorum ilk başta çok zordu ama çok geçmeden alıştık şimdi annem tekrar gelecek ama bu sefer ben çalışıyor olacağım.. Bakalım nasıl olacak...

walla kızlar bebısım 23 gunluk... kaynanam sadece 20 gun kaldı ve gıttı 3 gundur kızımla basbasayız ve huzur buldum resmen. bıraz zor ama zamanla esımle bı duzen oturtucaz elbet.
dogumdan oncede gelmedı sadece sonrasında 20 gun kaldı ama o bana yettı zaten. yemek yapmaktan baska ıse yaramıyodu. sezeryanlı halımle temızlıgı bıle kendım yapıyodum. bı supurge bıle acmıyodu ewde. gıttı zaten...
wallahı yawas yawas duzenımızı kurucaz basımda kımse olmadan cok daha ıyıyım!!!

Kuş kanadından yel alır sempatiksalakcinni

walla kızlar bebısım 23 gunluk... kaynanam sadece 20 gun kaldı ve gıttı 3 gundur kızımla basbasayız ve huzur buldum resmen. bıraz zor ama zamanla esımle bı duzen oturtucaz elbet.
dogumdan oncede gelmedı sadece sonrasında 20 gun kaldı ama o bana yettı zaten. yemek yapmaktan baska ıse yaramıyodu. sezeryanlı halımle temızlıgı bıle kendım yapıyodum. bı supurge bıle acmıyodu ewde. gıttı zaten...
wallahı yawas yawas duzenımızı kurucaz basımda kımse olmadan cok daha ıyıyım!!!

bu kadar mı aynı olur ya aynı arkadaşımmafoldumben 20 gün kaldı ama bana 20 ay gibi geldiboshayallersmile bide onlar bizde die bütün akrabalar full her akşam misafir ev darman duman ona kalsa 40 a kadar kalacaktıboshayallersmile allahtan grip oldu vegitti kötükedihüso:delphin: bir tek yemek yapıyodu oda kocasına ne ev süpürme ne temizlik ortalık batmış kadın yemek derdinde en son ne yapayım ben kalktım:delphin::delphin: sonrada sen iyi oldun artık bizi istemezsin diyodu :jeyyar:cocuk yıkanacak aman sen eğilme ben yaparım ama ev süpürürken öbür odayıda süpür şurda toz kalmış bonyoyu temizledin mi nerdeyse çıldıracaktım kafamçokkarıştıkızım şimdi 1 yaşında o günden beri kendim bakıyorum herşeyiyle ben ilgileniyorum o kadar zevklikiguclubacismilealkisalkisalkis bide yanımda o varken herşeye müdahale ediyodu aman başını tut emzirdin m,i şunu bi emzir altına baktın mı uyutalım mı bide kızıma annesii diye seslenmiyomu çıldırıyorum şimdi uykusunu yemeğini herşeyini ben hallediyorum çooook ta mutluyuz kızım ve benalkisalkisalkis

biraz önce kayınvalidemdeydik yine gerdi beni. kızım şuan üçbuçuk aylık ve 6 kilo. 3400 doğdu. kızımı severken ele geliyor artık doğduğunda iki kiloydu demesi beni çıldırttı. doktor bu ay bazı ek gıdalara geçeceğiz dedi. bizimki hemen erken vermeyin birşey emzir diye diye hayıflanmaa başladı sanki dünyanın sonu geldi. sanki doktordan daha iyi biliyor.

arkadaşlar şimdide benim kayınvalidem dadandı bana allahım sabahtan geliyo akşama öbür oğlu kocası vallahi başımın üstünde yeri var ama bukadarda olmazki oğlum pazar gününden beri hasta enfeksiyon kapmış sürekli ateşi var hiç durmuyo bide onlarla uğraşıyorum öğlen yemeği bulaşığı akşam yemeği çayı köle gibi oldum artık dayanamıyorum bira önce suratım asıktı eşim ne oldu diye sorunca patladım artık bende söyledim çocuk biyandan onlar biyadan kafam şişti artık tahammül edemiyom off bide çenesi hiç durmuyo ilaç verelim daha saati gelmedi diom anne antibiyotiğini ver üstünü giydir üşür yıkama tamam yardımcı omak istiyordur ama fazla sı da artık bıktırıyor evim zaten kçücük bana en büyük yardımı aslında herallahın günü gelmemek ama anlamıyorki ohhhh anlattımda azıcık yüreğime ferahlık geldi bunaldım kaç gündür.allahım bana şu kaynanamlardan uzakta bir ev almayı nasip et :Saruboceq:

Back