Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hakikaten birde emziriken gelip başında dikiliyorlar nolcaksa izleyince? Ne düşünüyorlar acaba çok merak ediyorum. Acaba gerçekten emzirip emzirmediğimizi mi kontrol etmek istiyorlar nedir. Nasıl bir ruh haliyse artık. Kavınvalidemle pis emzik verme konusunda az kavgalar etmedim. Ortalıklarda sürünmüş emziği çocuğa verirken gördüm elinden kaptığım gibi aldım. Savunması yere düşmediki oldu. Emziğin pis olması için illa yere düşmesi gerekiyor sanki. Yeni doğum yaptığımda gelene gidene sütü yetmiyor mama veriyorlar dedi.Gıcık oluyordum ilk başlarda sesimi çıkarmadım. Birgün patladım ama insanların içinde neden yalan söylüyorsun yetiyor sütüm çok şükür sen öyle dersen herkese bende yanlarında süt sağarım yalancı çıkarsın dedim. Neymişte nazar değmesin diye öyle söylüyormuş. Ben bile çocuğumun midesine kaç gr süt gittiğini bilmezken millet nerden bilip nazar edecekse. Birde her emzirmemede başıma gelip benim sütlerim hep fışkırırdı demesine uyuz oluyordum. Nolduysa fışkırınca. Birinde dayanamadım göğsüm doluyken oğlumda tam yeni çekmeye başlamıştı ağzından çektim memeyi çocuğun yüzüne fışkırdı süt haliyle (yavrumda oyun sandı onu gülüyo :)) sonra kendi de yaptı bi kaç kere) aa anne bak fışkırdı süt gördünmü dedim hep merak ediyordun madalya takarsın bana artık dedim. Anlamadı gerçi olsun...
canım yaa yazdıklarına çok güldüm valla aynı benim gibi sorunlar yaşamışsın bende yazdıklarım daha neki sadece aklıma gelenler aynı dediğin gibi her emzirmem de başıma dikilir ben bi göğsümü verirken öbürü şakır şakır akardı derdi bide her emmeden sonra bebeğimin karnına bakar bu doymamaış gibi baksana mama yapalım derdi ama sonra ne oldu bebeğim maşaallahhh... bi kilo aldıki 6 aylıkken 9.840gr oldu sonrada herkes bebeği görünce ne kadar şişman diyordu dediği laf aynen şu evet bizim inek bol sütlü çıktı güyya şaka yapıyor pis kıskanç zaten hayatı kıskanmakla geçiyor onun yediremiyor kendine ben bebğime gerçekten güzel baktım birkez daha pişik olmadı ki okadar kilolu olmasına rağmen isilik olmadı allahıma şükür sadece 1 kez enfeksiyon kapıp 3 gün hast.yattı okadar hiç öksürmedi dahi ama tebrik edeceğine böyle çocuğa kim bakmaz ne hastalığı var ne öksürüğü var deyip beni çıldırtıyor zaten kaynanamın çenesi kocasını ve oğullarını öldürememiş ama birgün beni öldürecek....alsanaalsanasmile
Zaten bir uzman diyor ki yaşlı kadınların genç annelere bu şekilde eziyet etmesinin nedeni onlarında iç güdüsel besleme istediğinin olması ve bunu tatmin edememleriymiş. O yüzden sürekli bebeğe birşey yedirmek isterlermiş. Emziremedikleri için de sürekli artarmış bu istekleri. O yüzden sürekli anneye yetersiz hissettirme çabasında oluyorlarmış. İyi de bizim günahımız ne...
Mesela ilk dönemlerde yiyip içmezsem süt az geliyordu dolmuyordu gögüslerim. Kayınvaldem sabah kalkar ben çocuğu emzirene kadar başımda dikilir. Ben saat 11-12 ye kadar aç çocuk uyumayınca bırakıp kahvaltı hazırlayamıyorum haliyle o da saolsun hiç demiyor sen bişe yemedin diye kendi zaten normalde yemiyor hiç bişe. Madem bu kadar yoğun besleme içgüdüsü var beni beslesin bende yavrumu besleyeyim. Gitsin yemek yapsın tatmin olsun bende akşama yemek yetiştireceğim telaşında olmuyayım dimi ama...
valla kızlar şimdiye kadar sürekli yakınıyordum kızıma yalnız bakmak zorunda kaldığım için çok zor geliyordu ama bu yazılanları okuduktan sonra iyiki kimse yok yanımda dedim.paylasım için tesekkürler.
canım tabiki yalnız bakmakta zordur insan bazen ne yapacağıı şaşırıyor ama sakin kafayla düşünüp dilediğini yaparsın aman yatkalk dua et bencee.hihoyyyt
walla kızlar bebısım 23 gunluk... kaynanam sadece 20 gun kaldı ve gıttı 3 gundur kızımla basbasayız ve huzur buldum resmen. bıraz zor ama zamanla esımle bı duzen oturtucaz elbet.
dogumdan oncede gelmedı sadece sonrasında 20 gun kaldı ama o bana yettı zaten. yemek yapmaktan baska ıse yaramıyodu. sezeryanlı halımle temızlıgı bıle kendım yapıyodum. bı supurge bıle acmıyodu ewde. gıttı zaten...
wallahı yawas yawas duzenımızı kurucaz basımda kımse olmadan cok daha ıyıyım!!!