• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

Kızlar bu söylediklerininz hepsi dahil çocuğu hıçkırık tutunca eşimin ailesi hep bir ağızdan AAAAAA..... ÜŞÜMÜŞ BUUUU..... Halbuki çocuk gayet normal giydirilmiş ve oda ısısı 23-den aşağı değil...hayır çocuk üşüdüğü için değil çıkaramadığı gazı diyaframla midesi arsında sıkıştığı için hıçkırıyor desemde üşümüş üşümüş ayyyyhh...

oğlumm şuan 4 aylık ve şimdide hala bu çocuğa neden bişi yedirmiyorsun ufak ufak versen yaa bişiler yese yazık değilmi çocuğa yaa nesi yazık annesütü alıyor işte gayette güzel yetişiyorr ne verecemm sütüm yetmese gelişmese zaten veriririm çocuğumu illa süte bağlar mıyım ama gelişirken onun için en sağlıklısı anne sütü konuşusunlar konuşsunlar kendileri dinlesinler ...

sen ınce gıyınıyorsun usutuyorsun cocuk hasta oluyor ayyyy kakası yesıl tuhhh usutmuşsun sen. halbukı kakası sarı
cocuk yenı emmıstır ama aglıyor cunku gazı var emcek heralde bu bıdaha emzır dıye cocugu memeye kaktırıyo oda emmıcem dıye dırenıyor kızımı yemekten tıksındırdı bunuda tıksındırcek
yatarken yemek ye bol bol sutun olsun meyve ye portakal ye sut ıc yuzkere dedım onlar gaz yapıyor dıye yok ama hergun dıyecek
ayy oda buz gıbı yak kılımayı 30dereceye getır ısıtıcıyıda yak usumus buu
aman oglumda pek karısmıyor ılkınde sankı o anneydı ben bakıcı cocukla ınatlasarak yemekten tıksındırdı yemek ıstemedıkce tıkmaya calısıyordu oda kusuyordu ben cıldırıyordum-tatlicadiarzu-
zıle basıyor ravza neyedı? makarna. nekadar? yedı 1tabak kendı kapasıtesıne gore yedı tamam az sonra bıdaha baska bısey yedır. ne pişirdin kıza neyıyecek bu sımdı? annnne daha yenı yedı. olsun belkı yer. yaa cocuck ıstahsız yemıyor ben onu yedıresıye catladım kusmaya kalkıyor . allahhh kızımda yedımı bak ben dedım sen ınat edıyon yedırmıyon cocuga der
bırde ılakı ben gelcem (kendısı karsımızda oturuyor) cocukları yoksa ac bırakcan akannehir
ne oldu sen neye moralını bozdun sutun gelmıyor ablanamı uzuldun annenemı uzuldun ya neye uzuleyım bısey yokı uzulcek daha neler neler kayınvalıdem karsımda oturuyor bızım aynen benım annem melek dızısındekıkı gıbı bırtek benı sever ogluna cekıstırmez sadece cocuk konusunda zaten kendısıde soyluyor aynı odızedekı kadın gıbı oldum dıye allah var yardımcıda oluyor bazen abartıyor genede onu severım aslında aynı seylerı annelerımızde soyluyor o soyleyınce batmaz kaynana olunca batıyor

ya varya hastaneden yeni çıkmışısız göğüslerimin ucu yok çocuğum çekemiyor evet aç ama tutması gerek kaynana ya işte aç bu çocuk aç aç bu aç aç aç çocuk aç git mama ol diyor oğluna oğlu doktor kendi 7 tane torun bakmış ama kafa basmıyor aç çocuk aç üşür o ana karnından çıktı sinirrrrrrrrrr gıcıkkkkkkkkkk

kızım 9 aylık oldu buara pek görüşmüyoruz ama en son görüştüğümüzde kaynanacgmdan inciler
sanki uykusu varda uyutmaya çalışıyosun burda uyumasada olur biz sevelim evde uyur (keyfe göre çocugu uykusuz bırakmk niyeti çocugun uykudan gözleri bile kapansa her seferinde aynı laf)
çorbasına ekmek koy sanki çok kilosu varda koymuyosun ekmek bebek ekmeğine alışık normal ekmek vermiyorum dememe ragmen zaten zayıf diye laf işitiyoruz birde

benim kayınvalidecimden de sıcak sıcak inciler :)

oğlum hapşırıyor ah ah ahhh çok yaşa ne oldu babaannem üşüdün müüüü..
ne olmuş buranda sivilcemi çıkmış
sen ne zaman yicen bu mamacıklardan babaannem (4,5 aylık oğlum neymiş tatlı yerken eline bakıyomuş, büyüyünce tattıracakmış az az olduu)
bide çerçevede resimlerini gördü ona vermiyorum diye afra tafra yaptı, büyük hallerinden yenilerden vericem diyorum kadın bi surat bi surat her zaman yardım eder hiç yerinden bile kalkmadı..bide diyoki annenler nasıl biz çocuğu görünce unuttuk herşeyi biz galiba görmemiş olduk bende güldüm BULDUMCUK BULDUMCUK dedim zemuszemus

sırf altını değiştirirken gelip sen git bezi at ben devam edim demesine gıcık olduğumdan(on kişi değiştirecek bi çocuğun altını), ben verim sen otur diye biberonu elimden kapmasına deli olduğumdan çocuğumu bi güzel yedirdim içirdim onlar gelmedem..uykusu gelincede aldım gittim.peşimden de gelemedi bu sefer..gıcık oluyorum yaaa batıyo herşeyi..

yok valla kızlar anne söyleyincede batıyo. kendi annemlerle aynı evde otruyorum bzen delirmeme ramak kalıyo.hele bu gün ilk defa kaşık mamalarına başladık doğal olarak çocuk kaşıkla yemeği bilmiyo kaşğıda emmeye çalışıyo ağzını zor zahmet açtırp veriyorum. o aradada tabi yüz göz mama oluyo. bide biberondn alışkın kendisi tutmaya çalışıyodu kaşığada aynı davranınca ellerde mama içinde kaldı. bi gödü aman bi mama yiceniz heryer battıda sanki kendi temizliyo. yok bu bunu yiyemez ee tabi zorlancak ilk defa kaşıkla sıvı olmayan bişey yemeye çalışıyo sanki kendi çiğneyerek doğdu yada ben hiç batırmadım yüzümü gözümü.

ah ah... benimde kayınvalidem ne zaman bebeğin yanına gelse altını açıp değiştiriyo, yeni aldım da desem çocuk çiş içinde kalmış diyor, sinirlerim zıplıyo sanki ben yapmıyorum yarım saatte bir değiştiriyorum altını nerdeyse...
ha bide gazı çok oluyo diye doktor en az 2 saatte bir emzir dedi, bende öyle yapmaya çalışıyorum ama ne mümkün, çocuk ağlamaya başladı mı emzir hadi emzir. Ama daha yarım saat oldu, yok olsun çocuk aç. Bebeğimde memeye bir yapışıyo sağolsun, Kayınvalidem hemen "aa çocuk ölmüş açlıktan" diye bir söz söylüyor ki sinirlenmemek elde değil. Diğer torunuyla kıyaslayıp onun hiç gazı yoktu bu niye böyle demesi de çileden çıkma sebeplerim arasında...Daha saysam burdan köye yol olur. En iyisi eşlere yalvarıp yalnız kalmaya çalışmak ama o da zor malesef.

Kayınvalidemden inciler: Sen bu çocuğu bana ver ben bakıym 7 yaşına gelince veriym sana. Olmaz anne. O zaman sen işe başlayınca pazar günü bana bırak cuma günü al çocuğu. Olmaz anne. Yazın siz çocuğu bana bırakın tatile gidin. Olmaz anne. Aaaa bu çocuğu vermiycek bari giderken gizlice kaçıralım o zaman. Yuhh artık.
Benim öbür toruna 5 aylıkken tarhana verdim sende başla. Bu arada bebeğim sadece anne sütü alıyo. Aaaaa benim öbür torundada aynısı var Aynı öbür torun bu.
Allahım sen aklımı koru deli olacam yaaaaaaaaaaaaaaa kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

dikkat et üşütme soğuk şeyler yeme sen üşürsün sütün üşür
fazla geçirmeden yap ikinciyide..kayınvalidem yetmiyorya birde onun annesi var sağolsun anneannemizde hiç susmuyor..
bide sanki ben hiç hareket ettirmiyormuşum gibi hem kayınvalidem hem annesi ne zaman görseler hemen bacaklarını hareket ettiriyolar deli oluyorum deliiiii....
buldumcuk böyle bişey sanırım...hiç bebek görmemişler dicem ama yeğenleri de var..tek gelin ve onların ilk torunlarının annesi olmanın dezavantajlarını yaşıyorum ben..bazen diyorum bendemi sorun var benimde ilk çocuğum sonuçta herşeyiyle kendim ilgilenmek hakkım ama düşün düşün çözemiyorum bu işi boshayallersmile

kizlar kayinvaldecik geldi bende iyi duyarli ücüz annesi olarak sevgili babaanemmizi carsiya götürdük ne gördükse aldirdig kaydirigubbakcemile5, ay buda güzelmis anneme söyliyimde alsin ( kendi annemi kast ederek ) kötükedihüso kayinvalde alalim, ay buda lagzim alalim kötükedihüso, ay bu oyncagi cocuklar ne samandan beri istiyorlar, kötükedihüso alalim,senağlama alalim senağlama alalim, artik üc, bes ay, evin önünden bile gecmez baya terledi paraciklarin arkasindan yastutsun.
dinsizin hakindan imansiz gelir.
gelinler baskaldiriyor alkisalkisalkis

İyi taktik ama benim kayınvalideme sökmez bu laflar, anneme söylüyüm alsın desem canına minnet. Ben kendi paramla alacak olsam bir sürü laf söyler ne gerek var biz onlarlamı büyüttük vs.. gibi şeyler söyler, oğlumuza aldığımız elbiseye bile laf ediyor gerisini sen düşün.

Of kızlar ya hepimiz aynı sorunu yaşıyoruz.

Benimde kayınvalidem 2. hemen yap deyip, yapmıycam diyorum, hiç durma hemen diyo, oğlumdan için ben alır giderim sende ötekine bakarsın diyor, vermem diyorum ne olacak ben kızımı verdim diyo.
Ne zaman oğlumla yalnız kalsalar karnına yastık koyuyor altını açıyor, hareket ettirmeye çalşıyor sanki ben hiçbişey yapmıyormuşum gibi.... Yakında gelicek ve oğlum ek gıdaya başladı herşeye karışıcak diye geriliyorum, daha gelmeden bunları yaşıyorsam gelince ne yaparım bilmiyorum.

Of kızlar ya hepimiz aynı sorunu yaşıyoruz.

Benimde kayınvalidem 2. hemen yap deyip, yapmıycam diyorum, hiç durma hemen diyo, oğlumdan için ben alır giderim sende ötekine bakarsın diyor, vermem diyorum ne olacak ben kızımı verdim diyo.
Ne zaman oğlumla yalnız kalsalar karnına yastık koyuyor altını açıyor, hareket ettirmeye çalşıyor sanki ben hiçbişey yapmıyormuşum gibi.... Yakında gelicek ve oğlum ek gıdaya başladı herşeye karışıcak diye geriliyorum, daha gelmeden bunları yaşıyorsam gelince ne yaparım bilmiyorum.

Canım birçok şeye karışmasına izin ermdi ama çocuğum olunca heen ek gıda konusu gelince kimseye laf söyletirmedim.Sen bildiklerini yapacağını gösterirsen dr tek dr dedikleirni yapıyorum dediysen bir iki laftan sonra belki vazgeçer.Ama sen istikrarlı olmalısın bu konuda kimsenin karışmasını izin vermemelisin.Bu bebeğin tek bir annesi var bu da sensin.Onunla ilgili konularda tek sen ve babası karar verebilirsiniz.

hem güldüm hem dertlendim,kaynanatörden inciler
bebeğim olucağını ilk duyduğun da;
daha erkendi,olmasaydı iyi ama olmuş artık napalım,doğur(sanki ona sordum ne zaman doğurmalıyım diye,bu arada 2yıl bitmiş evleneli,ama o 7yıl çocuk yapma diyordu bana,belki bu süre içerisinde boşanırız,çocuk ayak bağı olmasın değil mi?)

kötü başladı malesef gebeliğim sürekli bulantılarım vardı;
miğde bulantıları için daha erken oğlum,naz yapıyor naz diyordu(ilk 4ayda tam 13 kilo verdim,sırf eşime naz yapmak için,sevgisiz büyümüşüm napim :))

ankara'ya feci kar yağıyor bizimki 900km öteden arayıp,sakın dışarı çıkmasın,ankaraya kar yağıyor,kayar düşer diyor----sahimi,aaa ben de bu beyaz şeyler ne diye hayretle camdan dışarıyı izliyordum

evlendiğim günden bu yana bir çeyrek dışında bişey takmıyan ,aksine beni madii manevi(zorla düğün yaptırıp,kendi evinin mutfak dolaplarını yaptırıp,yerlerini döşetip,evinin mobilyasını değiştirip birde tüm bunları bize ödedeterek türlü zarara sokan kaynanam arıyor;
oğlum paranı çarçur etme,sen bilmezsin doğumda çok paraya ihtiyaç olur diyor(sende unutmuşsun galiba kaynanacığım ama doğumdan önce de çok masraf oluyor,doğurmakla bitmiyor yani,ne giycek nerde yatcak,cebinde akrep mi var kadın,akıl verceğine bir işin ucundanda sen tut)

isim konusuna gelince
bebeğin ismi ecem olsun,hem babasının adı da cem,çok uyumlu olur ----benim bir önemim yok nasıl olsa(bebeğin cinsiyeti bile belli değil yahu bekle bir,kendisi kız çocuk istiyormuş ve adının ecem olmasını istiyormuş ama erkek olmuş eşim :)) ecem olmayınca cem koymuş,benim çocugumda giderecek özlemini,avcunu yalarsın,birincisi senin için mi doğuruyorum ben,2. oğlum oluyor ve ismi 5yıl önceden belliydi)

ayrıca gebeliğim boyunca sadece bayram dolayısıyla yanına gittik ve görüştüm,onun dışında sesini bile duymadım,çünkü hiçbir şekilde aramadı,sormadı beni,eşimden alıyor haberlerimi :)doğuma da gelemiycekmiş,çünkü o dönem işleri yoğunlaşıyormuş,dükkanını bırakamazmış,ayyy hatrrım kalırdı,senin bir çocugun var ve onun ilk ve muhtelemen tek olucak çocugu,ister gel ister gelme

daha erkendi,olmasaydı iyi ama olmuş artık napalım,doğur(sanki ona sordum ne zaman doğurmalıyım diye,bu arada 2yıl bitmiş evleneli,ama o 7yıl çocuk yapma diyordu bana,belki bu süre içerisinde boşanırız,çocuk ayak bağı olmasın değil mi?)

miğde bulantıları için daha erken oğlum,naz yapıyor naz diyordu(ilk 4ayda tam 13 kilo verdim,sırf eşime naz yapmak için,sevgisiz büyümüşüm napim :))

ankara'ya feci kar yağıyor bizimki 900km öteden arayıp,sakın dışarı çıkmasın,ankaraya kar yağıyor,kayar düşer diyor----sahimi,aaa ben de bu beyaz şeyler ne diye hayretle camdan dışarıyı izliyordum

evlendiğim günden bu yana bir çeyrek dışında bişey takmıyan ,aksine beni madii manevi(zorla düğün yaptırıp,kendi evinin mutfak dolaplarını yaptırıp,yerlerini döşetip,evinin mobilyasını değiştirip birde tüm bunları bize ödedeterek türlü zarara sokan kaynanam arıyor;
oğlum paranı çarçur etme,sen bilmezsin doğumda çok paraya ihtiyaç olur diyor(sende unutmuşsun galiba kaynanacığım ama doğumdan önce de çok masraf oluyor,doğurmakla bitmiyor yani,ne giycek nerde yatcak,cebinde akrep mi var kadın,akıl verceğine bir işin ucundanda sen tut)

isim konusuna gelince
bebeğin ismi ecem olsun,hem babasının adı da cem,çok uyumlu olur ----benim bir önemim yok nasıl olsa(bebeğin cinsiyeti bile belli değil yahu bekle bir,kendisi kız çocuk istiyormuş ve adının ecem olmasını istiyormuş ama erkek olmuş eşim :)) ecem olmayınca cem koymuş,benim çocugumda giderecek özlemini,avcunu yalarsın,birincisi senin için mi doğuruyorum ben,2. oğlum oluyor ve ismi 5yıl önceden belliydi)

ayrıca gebeliğim boyunca sadece bayram dolayısıyla yanına gittik ve görüştüm,onun dışında sesini bile duymadım,çünkü hiçbir şekilde aramadı,sormadı beni,eşimden alıyor haberlerimi :)doğuma da gelemiycekmiş,çünkü o dönem işleri yoğunlaşıyormuş,dükkanını bırakamazmış,ayyy hatrrım kalırdı,senin bir çocugun var ve onun ilk ve muhtelemen tek olucak çocugu,ister gel ister gelme

Anlattıklarına bakılırsa yanına gelmemesi başına gelebilecek en güzel şeylerden biri olacak. zemuszemus

Sen içinde sağlıkla büyüt, sağlıkla doğur bebeğini. Ve kafan rahat büyüt, ne güzelboshayallersmile

acı yeme pısık olur
sulu yeme cıvık cıs yapar
ustunu sıkı gıy sen usutuyonda bebek ondan gazlanıyo-tatlicadiarzu-

daha gecen gun bir arkadasimin kayinvalidesi gelinine bebek icin kendi yemeye basladi da kilo aldi dedi laelaelaelaelae ben de guldum evet kendi rendeliyo muzunu falan corbasinida o yapiyor dedim.. bu arada bebek 1 yasinda lülülülülülü nasil kendi kendini beslemeye basladiysa.. valla ozellikle kayinvalidelerin ve erkek tarafinin akrabalarinin acayip teorileri oluyor bebek sagligi ve yetistirilmesi hakkinda :delphin: bakalim benim bebis icin neler dicekler :mymeka:

isim konusuna gelince

yanina gelmemesi bence de super olmus :CüvCüv:

walla 8 gun once sezeryan oldum bugun kalktım temızlık yaptım. supurge actım toz aldım yer sıldım... pehhhhhhh
kayınvalıdem yanımda ama bı dur yapma kızım demedı wallahı.
zaten ay sonunda bebek 20 gunluk olunca gıdıcekmıs...

walla 8 gun once sezeryan oldum bugun kalktım temızlık yaptım. supurge actım toz aldım yer sıldım... pehhhhhhh
kayınvalıdem yanımda ama bı dur yapma kızım demedı wallahı.
zaten ay sonunda bebek 20 gunluk olunca gıdıcekmıs
elınde kalır sankı yapı verse kayınvalıden cok kıymetlı galıba elı kolu.

Back