• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

canım eşimle konuşuyorum oda annesi olduğu için pek fazla bişey diyemiyo fazla inme yanına boşver o bizim çocuğumuz er geç anlayacak diyo zaten dairemiz ayrı kaynanam alt katta oturuyo ama malesef yeme içme beraber o yüzden mutlaka hergün görüşüyoruz-tatlicadiarzu-

canım kusura bakma ama duyduklarıma inanamadım ya senin kaynanan çok kıskanç ondan böyle yapıyor yada çok yaşlı olduğu için çocuklarının küçüklüğüne döndü doyamadı şimdi torununu çocuğu gibi görüyor ama buna bi son vermeli eşin muhakkak uslubunu bozmadan konuşmalı..vallahi ben olsam çatlardım..kim olursa olsun bide alcak bebeğime kendi göğsünü vercek..ya kıskanç çok yada dediğim gibi emzirdiği günlerimi? özledi acaba..:mymeka: anne olmasa bekar biri olsa hadi anne olmayı özlemiştir masum bir harekettir diyeceğim ama kaynanasın sen ayol çok yüzde verme tatlım gidip gelmeyide biraz kes...sadece yemeklerde bir aradaysan sonrasında fazla oralı olma..mesafeni koru..Allah korusun ama tehlikeli duruyor kaynann..:kızgın:

:1shok::1shok: aaaa şok oldum canım, o da nesi öle, hiç duymadım böle bi saçmalık, canım Allah sana sabır versin valla, bence birazda uzak tut kaynanandan bebişini

bana da söylenenler,
bu kız içerde çok sıkıntı çekmiş kafası uzamış
doğduğunda burnunu sıktınız mı?burnu küçük olurdu
neden bu bebeği kundaklamıyorsunuz?
kaşlarını çizelim kalemle ilerde kaşları düzgün olur
gözüne sürme çekelim
gözüne limon damlatalım gözleri parlak olur ilerde!!!!! (yok artıkk)
alnını sarın alnı dışarı çıkmasın
kafasını sarın kafası küçülsün....

bi de siz bu çocuğu kucağa, sallamaya, onunla konuşmaya alıştırmışsınız. Pardon ama hiç bişeye alışmayacaksa nasıl gelişecek bu çocuk, hem çocuk benim kardeşim kime ne!!!!
evet ya dediklerinin hemen hemen hepsini bende duyanlardanım ..kardeşlerimde çok sık karşılaştım ve hala çocuğu kundaklamanın doğru olduğunu savunanlarda var yok değil..daha iyi gelişirmiş bacakları çapraz olmazmış çocuk kusuyosa sütün yaramazmış ne alakaysa çoğu bebek zaten yediklerini hazmedemeyip kusar işte daha şuan aklıma gelmeyen bir çok şey var..kaydirigubbakcemile3 sadece gülüyorum ya illa insanlar akıl vercek bakalım olunca benim başıma neler? gelecek sabırlı değilim patlarım diye korkuyorum..kaydirigubbakcemile

canım kusura bakma ama duyduklarıma inanamadım ya senin kaynanan çok kıskanç ondan böyle yapıyor yada çok yaşlı olduğu için çocuklarının küçüklüğüne döndü doyamadı şimdi torununu çocuğu gibi görüyor ama buna bi son vermeli eşin muhakkak uslubunu bozmadan konuşmalı..vallahi ben olsam çatlardım..kim olursa olsun bide alcak bebeğime kendi göğsünü vercek..ya kıskanç çok yada dediğim gibi emzirdiği günlerimi? özledi acaba..:mymeka: anne olmasa bekar biri olsa hadi anne olmayı özlemiştir masum bir harekettir diyeceğim ama kaynanasın sen ayol çok yüzde verme tatlım gidip gelmeyide biraz kes...sadece yemeklerde bir aradaysan sonrasında fazla oralı olma..mesafeni koru..Allah korusun ama tehlikeli duruyor kaynann..:kızgın:

canım kaynanam çok kıskanç yani yaşlı deil 38yaşında ve en küçük oğlu 8yaşında kendisi erken evlenmiş 16yaşında yani emzirmeyi özleyecek kadar zaman geçmemiş hem emzirmeyi özlediyse çocuk yapsın banane ama yüzüne karşı bunları söylemiyorum kırılmasın diye artık mesafemi koydum sadece yemek saatlerinde iniyorum böylelikle oğluma fazla yaklaşamıyo ama gerçekten bazen beni çıldırtıyo-tatlicadiarzu-

bu çocuk çok ağlıyor sütün yetmiyor (gayet iyi kilo alımı)
bu ayaklarını basmıyor dr sordunmu
kucaga alışmış bu iyice
erkege benziyor bu çocuk kesin arkası erkek ( bence arası yok)
bu çocugu sese alıştır sonra zorlanırsın
insanlar sanırım bi,zim çocugumuza ve kendimize eziyet etmemeizden zevk aldıgımızı falan düşünüyolar bebeğimizin derdini anlasask çaresini blacagız hem biz yırtınsakta çocuk kendi istediği gibi yönlendiriyr bizi ahhh ahhhh sussunlar artk

herkesin kraldan çok kralcı olma isteğini anlamıyorum bir türlü;
benim annelerim oğlum çok ağlıyordu ve ikiside bu çocuk doymuyor biri mama verelim biri nişastadan muhallebi yapıp verelim diye diye beni deli ettiler ama ben inatla verdirmedim. birde biz üç çocuk büyüttük sen ne bilirsin demiyorlarmı deli olamamak elde değil izin verinde anne olayım dimi?
etrafın çok bilmişlikleri tamam akıl akıldan üstündür ama.... biyere kadar
birde k.annemin benim oğlumu oğlum yavrum diye sevmesi 3 tane oğlu var hala benimkine oğlum diyor.
küçük bebeğimle her yanlız kalışta ağsına birşeyler verme hevesi.. neymiş o 12 günlükken başlamış napalım?
daha zaman geçti aklımdan sildim çoğunu ki 3 oğlu olduğunda benden çok sahiplendi bebeğimi; yine :CüvCüv: kızımız olacak asıl korkum şimdi başladı kimbilir neler yaşayacağız beni ne bunalımlara sokacak.
belkide söylediklerinde ve yaptıklarınta pek birşey yoktur ben abartıyorumdur yeni doğum yapmış bir kadın psikolojisiyle sinirlrim bozuluyor

sanki ben bebeğimi onların talimatıyla emziriyorum her eline alan aa aranıyobu karnı aç emzir emzir

nikayetinde bebek bu emme refleksiyle doğuyo ve ağzına deyen herşeye yalanır bunu bilmeyen varmı ayoll

birde ay buna yelek giydir
ateşimi var bunun kafası sıcak sanki e çocuk yeni emdi emerken zorlanıyo nihayetinde kafası terliyo tabiki sıcak olucak

bırakın oğlumu bana bırakınnnnn tüm gün ben bakıyorum ona

ayy cidden arkadaslar bunları okuyunca cok zor diyorum.. ben daha 4 aylık hamıleyım ortada bebek yokken bile benı sinir edecek laflar geliyor.. mesela odasına dair fikirler, ılk zamanlar oda yapmayın ne gerek var.. (sananeeee)
alt degıstırme yatagı gıbı bır sey var ıkeada odayı begendık ıcınde o da var, ne gerek var yatmazz (sanane, ne yapıyım salonda herkesın onunde mı acayım altını)
mama sandalyesınden duser, almayın. tamam ben kolumun arasına sıkıstırır beslerım onu.. :oklava:
ılk zamanlar altını degıstırmek zor olcak yaa dedım.. kayınvalıdemden gelen cvp; aaa onu sen yapmıycaksın kı BıZ(kendı) yapıcaz ılk ay... (yaa benım ılk cocugum eger yardım ıstersem soylerımm, ne bu curret)
özel hastanede dogurmaz bızım gelın, devlette dogurcak o, hem bosa para. :kızgın: (sen dogur gıt devlette, yuh ya bunu dedıgınde 4 haftalık hamıleydım ve yeterlı gelırımız var, gerekırse seve seve devlette de dogum yaparım ama buna ben karar vermelıyım, haksız mıyım???)
dayanılmaz bulantı ve kusmalarım oldu ılk 3 ay, 7 kılo verdım hastanelık oldum.. (kaynanam;naz yapıyorrr , artık kendını toplamalı, hastalık degıl kı bu) ohaaa be ne nazıııı uc ay naz mı olur be yawww
bu ve bnunu gıbı bır suru daha sımdıdeeeenn :(

Son düzenleme:
ınsan gerçekten dayanamıyor bazen bende kayınvallidemlerle birlikte oturuyorum ve bana söylenen sözlerde bunlar:

Sütün yetmiyor galiba bu çocuk sürekli ağlıyor,
Şimdiden mamaya alıştıralım sonradan zor olmasın ( daha 21 gün günlük bebeğim )
Sese alışsın sonradan hiiç durmaz
Kucağa alıştırdın sen be çocuğu
Ve daha yaptığım bi çok seyede karışılyor sinir oluyorum belki yaptıkları seyler doğru ama insanın kendi canı olunca kıyamıyor demekki offff kimse bizim işimize karışmasınnn yaaa .....

slm kızlar, oku oku bittim valla, zaten bebek bakmak zor bi de o sözler, o çok bilmişler :olmaz:
bende çok da aklıma gelenleri yazayım sizede yorum yaparım sonra...
daha 2 gün olmuş doğalı, doğrulamıyorum bile, bide sıksık emzirmekten hemen yara oldu göğüslerim.. bende o gün arada sağdım arada mama yedi çünkü hakketen yapamadım o gün,resmen kanıyordu ağzına kanmı gitsin bebeğimin, kaynanam ta 1500 kmden yetişti telde eşime soruyo emziriyomu diye(napcaksam başka) o da bugun emziremedi falan diyo, ay emzirsin olmaz öle anne sütü önemli ben bilmiyorum ya sanki zaten üzülüyorum.. kendisi 2 yaşına kadar emzirmişte, ben duyuyorum tabi eşimde sağolsun o bilir napıcağını dedi...
annem hep destekti sağolsun, ama bebeğim 5 aylıkken filan )sadece emiyo bu arada) bi gün stresten hiç sütüm gelmedi akşama doğru kesildi yani, neyse mama yaptım annem içircek dedi ki oh içi ısınsın doysun şöyle bi oğlum, ben şok anne beni emerken doymuyo mu dedim, olsun falan dedi işte ilk 6 ay anne sütü doyuyo doymasa ağlaar uyumaz dedim, sonra 8 aylıkken oğlum emmez oldu bıraktı telefonda anlatıyorum ek gıdaya geçtik emmiyo artık dedim bu sefer aa olurmu oğlen çocuğu emer en az 1 buçuk yaşına kadar dio

bide 15 günlük filandı, kaynanam geldi, minicik bebek daha 2cm bile yok bi yastığı var ki ona bile yatırmıyorumm daha, gül gibi bakıyoruz annemle çok bilioya karıştı yine, geçmiş odaya seviyo beşiğinde aa bi baktım ben gece 2 yastıkla yatıyodum bebeğin kafasının altına 2 yastık koymuş kaskalın, nasıl yatsın yazık oturuyo gibi resmen,döndü bana böle yatırılır dedi annem göz etti karışma diye nasıl karışmıyım ki yavrum o benim kıyamam ona, neyse aldı kucağına, herşeyi güya bilio ya bebeği tutmaktan aciz, düşürdü elinden yüksekten yatağın üstüne, boynu ters geldi :gitme: nasıl içim acıdı aldım bende emzircem diye, bişi olsaydı bakmazdım yüzüne bi daha... hatırladıkça gıcık oluyorum Allah'ım ya.. sen oğlumu koru.. tüm bebişleri koru... lohusa halimele evde yaptıklarıma, gel sırtımı kesele demesine şu an hiç girmiyorum :kızgın: yazık gitti annem keseledi offff offfffffffffffffffffff iki şeyin ucundan tutup yardımcı olacağına bide banyoya çağırıyo, hadi gel de sev şimdi bu kadını..

öptüm kızlar

benimki de tel de soruyo napıyo diye bende emekliyo diyorum sonra eve geliyo emklediğini görüyo aaa bu emekliyo die bi şaşışırıyo bazen defalarca anlattığım şeye şaşırıyo inanmıycaksan niye soruyosun dimi..

aslında lohusayken eve kimseyi sokmamak lazım 40 gün. dün bir dergide okudum. lohusayken bol bol uyuyun dinlenin yazıyordu. ben de düşündüm ben lohusayken niye uyumuyodum sürekli diye. sonra aklıma evdeki kalabalık geldi de... heyheylendim.

canım 3tane oğlu var 3ünüde emzirmiş yaa benim çocuğumu benden kıskanıyo sadece emzirme konusunda deil her konuda herşeyi kendi yapmak istiyo ağlıyo susmuyo bana vermiyo kendi susturmak istiyo tabiki başarılı olamıyo yani çocuğu benimsiyo buda beni delirtiyo ilk çocuğum ama hiç bırakmadı doya doya seveyim ne zaman bebeğimle konuşsam hemen gelip araya laf katıyo sırf bana agu felan yapmasın diye:mymeka:

çok sinir oldum okurken cnm sende ağzının payını veremiyor musun ne demek çocuğunla aranıza girmesi yaaffsss:oklava:

çok sinir oldum okurken cnm sende ağzının payını veremiyor musun ne demek çocuğunla aranıza girmesi yaaffsss:oklava:

kalbini kırmamaya çalışıyodum ama artık yeter dedim her dediğinin cevabını veriyorum ama hiç üstüne alınmıyo yine aynı şeyi yapıo offffffffffffff bıktım artık kaynanamdandelikafadulden

kızım grip oldu sağolsun eşimin ailesinden gelen giden eksik olmadığından onlar pazar günü geldiler gittler pazartesi gecesi kızım gribe tutuldu birde bana demezlermi sütün üşümüş ondan grip olmuş bu çocuk :kızgın: tabi ben özellikle kendime grip bulaştırıyorumki kızımda olsun ya sabır yaaaaaaaaaaa

kızım grip oldu sağolsun eşimin ailesinden gelen giden eksik olmadığından onlar pazar günü geldiler gittler pazartesi gecesi kızım gribe tutuldu birde bana demezlermi sütün üşümüş ondan grip olmuş bu çocuk :kızgın: tabi ben özellikle kendime grip bulaştırıyorumki kızımda olsun ya sabır yaaaaaaaaaaa

canım çok geçmiş olsun.:teselli: son günlerde bende aynı şeyden şikayetçiyim insanlarmız saolsunlar hiç düşünmüyorlar bu çocuk daha çok küçük çabuk kapar diye neymiş bebek görceklermiş azcık ayaklanabilen geliyo :oklava::oklava::oklava:kim ne derse desin ben evde bile maske kullanmaya başladım ve bakıyorumki grip belirtileri gösteren var gelenler arasında çıkarmıyorum kuzumu yanlarına babasına verip odasına kapatıyorum ikisini gelenler gidince orayı iyice havalandırmadan o odaya sokmuyom oğlumu.naniknanik

canım çok geçmiş olsun.:teselli: son günlerde bende aynı şeyden şikayetçiyim insanlarmız saolsunlar hiç düşünmüyorlar bu çocuk daha çok küçük çabuk kapar diye neymiş bebek görceklermiş azcık ayaklanabilen geliyo :oklava::oklava::oklava:kim ne derse desin ben evde bile maske kullanmaya başladım ve bakıyorumki grip belirtileri gösteren var gelenler arasında çıkarmıyorum kuzumu yanlarına babasına verip odasına kapatıyorum ikisini gelenler gidince orayı iyice havalandırmadan o odaya sokmuyom oğlumu.naniknanik

haklısın canım aynen öyle düşünmüyorlar bende dün akşam patladım artık eşimmee bu eve dedim bu çocuk bir yaşına gelene kadar gelseler gitselerde odada tutucam göstermiycem dedim herkes gidincede ev havalanıcak iyi şekilde diye rest çektim bu öfke karşısındada eşim durdu haklısın diyip oda herkesi arayıp rest çekti çok şükür anladı diyorum allah yardımcımız olsunnnnn hepimizinnn opuyorumnanaktan

''bu çocuk aç'' art5ık bu kelimelerde bile nefret ediyorum kaynanam saolsun
'' sütün yok''
''çocuğu hasta edicen az giydirmişsin''
onu verme bunu yedirme şunu yedir... zart zurt birsürü laf hatırlayınca bile sinirlerim ayağa kalktı

kızlar moralim çok bozuk bebeğim 3ay 22günlük dün akşam kaynanamın kucağındaydı aldı diğer odaya götürdü peşinden gitmedim oğlum ağladı bende bakıyım diye gittim bide ne göreyim:1shok:kaynanam oğluma kendi göğsünü vermeye çalışıyo anne napıyosun dedim bakalım alacakmı diyo sinir oldum yavrumda emmicem diye çığlıklar atıyo aldım kucağından başkasını hiç emermi dedim kendim emzirdim yaa benim bebeğimi benden kıskanıyo gıcıkkk:mymeka:

KIS ONE AAAA BIR YASIMA DAHA GIRDIM KADIN MANYAMIŞ EKSIKLIGI VAR SANIRIM ALLAHIM YARABBIM YAA YAZIK YAVRUCAGA KURU KURU GOGUS VERIO RUH HASTASI CANIM SIKMA CANINI DICEM AMA SIKILMICAK GIBIDE DEĞİL YA SABIR CEK NE DIYIM ALLAHIM YAA:oklava:

Ben anlatayım da ağzınız aık kalsın...
Bebğin dğamasına yakın kayınvalidem eşime hastaneye gelirken biraz bal getirmesini söyledi. Ve doğum gerekleştiğinde hstanede bebeğin ağına ve kukusuna bal sürmüş (büyüyünce kocasına tatlıgelsin diyeymiş) Yavrumu bezliyorum kukusunda bi parça deri yok neden burası böyle diye soruyorum hiç ses çıkarmıor.Her bez açışta sürülen yer tahriş olup beze yapışıyordu yerde taze deri kalıyordu.Sonra annene gittiğimde anneme sordum bu çocuğun burası neden böyle diye, kayınvalidenin bal sürdüğü yer dedi.
Neyse aradan biraz zaman geçti bigün bana dedi ki kızın bezini açtığında işerse hemen 1 kaşık kadar almaya çalış ve bebeğe içir. Hönk oldum, Neden dedim.. Büyüyünce büyü tutmaz dedi..:))) Bende asla öyle bişey yapmayacağımı, zaten 9 ay anne karnında kendi çişini içtiğini onun kendisinibi ömür koruyacağını söyledim...
Yelek giy, ayağını sıcak tut sütün üşür...:)))) ben inanmıyorum...
Soğuk yiyip içme, kurubakliyat yeme, üzüm yeme, kestane yeme, bol tatlı yeki hiç alakası yokmuş..
Bebeği hergün yıkama, hele kışın 15 günde 1 kez yıka, üütürsünüz... (Kızımın babasından çok saçları var ve 2 aylıktan beri saç kurutma ile kurutuyoruz)

Back