Çıldırtan sözler...

bir de çıldırtan durumlar var.eşim ben deyince yapmaz ama başkasından-okuldaki arkadaşları annesi vs.- dedi mi kanun hükmünde kararname çıkarır.
dün anası akşam yıkamayın gündüz banyo yaptırın serinde dışarı çıkarırsınız! dedi.Bizimki şuan kıvranıyo banyo yaptırmak için.dışarı postaladım,gezdir ben evi süpüreyim sonra yıkarız diye :D

noluyomuş ki akşam yıkarsak;? ben hep akşam yıkıyorum.

uzun zamandır girmiyordum foruma..hepinizi çok iyi anlıyorum..aynılarını ben de yaşıyorum..kızımın bugün 40'ı çıktı..sezeryanla doğum yaotım...ağrım sıızm olmadı allaha şükür. eve gelir gelmez ayaktaydım..annem kaldı yanımda..ama lohusalık yaşamak istemedim yaşamadım da ..isteseydimde yaşatmazlarmış zaten...lohusalığımın 1.haftasında başım çok ağrıdı o günde herkes bizde annemler kayınvalidemler(benim kayınvalidem farklıydı güya) odama girip uzandım biraz..neymiş surat yapmışım,onları istemiyormuşum,fazlalık hissettirmişim..üstüne üstlük en çok acıtan ne oldu biliyormusunuz eşimde aynı fikirdeydi...tabiii ben o sinirle biraz yüklendim annesine..ipler koptu anlayacağınız...artık resmiyiz..hoşgörü denen şey yoktu arkadaşlar..halden anlamadılar yani..ama eşimin yaptığını unutacağımı sanmıyorum...:((((

hayret bişey ya. niye halden anlamıyolarsa. ben anneme bağırıp çağırıyodum valla. acayip sinirliydim. iyi sen sadece odana çekilmişin. benim gibi davransan ne diyeceklerdi acaba

ben memlekete geldim ve ilk günden çıldırtan sözler... davranışlar da tabi
- bebeğim onlara gülüyo diye ''siz bu çocuğu hiç güldürmemişsiniz'' ( güldürmeseydik sana da gülmezdi)
- bebek ağlar çünkü kalabalıktan bunalmıştır ''gazı var bunun, karnı taş gibi, çok emzirmişsin''
-bebeğin ağzına karpuz verirler
- oğlum sıcaktan bunalır ama hala ''kafasını ört, üstünü ört''
-''su ver çocuğa''
....

kızlar bugun hangi topicte okudum bilemıorum ama
yine bir arkadaşımızın kayınwalidesi sütünün yetmediğini az geldiğini bebeğin aç kaldığını ,bebeği babannesi emzirirse çocuğun doyacağını söleyıp duruomuş,şaka deil gerçekten.kızda yalnız bırakamıomuş hiç emziriri die
ne kaynanalar war allahım sen akıl fikir wer

:CüvCüv: senağlama kanamam war bebeğimi düşürmek üsereyim hastanede aman öbür gelinde böyle olmadıydı sende neye böyleki hadi ondan geçtim gayrı düşmes beben ben istanbuldayım gelemem bizim goysununda öleydi bebesi durp gibi senağlama artık yeter kimler cocuk dogurdu sen doguramadın bir sürü sinir bozucu seyyyyyyyyyyyyyy :uhm:

inanamıyorum şu durumda bunları mı söyledi?yazık.sen boşver ya:(

söylediklerinizin hepsi :)
ama en sinir olduğum eşimin sık sık tekrarladığı şu laf: "ama sen annesin"
(gece uyukusuz kaldığımda, sabah erken kalkmak zorunda kaldığımda, iş paylaşımı teklif ettiğimde vs)
insan hafta sonu bir sabah da demez mi hayatım sen yat ben erken kalkayım :oklava:(kızım 6.30 da uyanır genelde)

Son düzenleme:
:1ninca:Allah sabır versin valla.kırkım çıkana kadar ben de az kafayı yememiştim ama bazı arkadaşların yazısını okuyunca benimki de kayınvalide miymiş dedim

kızlar bugun hangi topicte okudum bilemıorum ama
yine bir arkadaşımızın kayınwalidesi sütünün yetmediğini az geldiğini bebeğin aç kaldığını ,bebeği babannesi emzirirse çocuğun doyacağını söleyıp duruomuş,şaka deil gerçekten.kızda yalnız bırakamıomuş hiç emziriri die
ne kaynanalar war allahım sen akıl fikir wer

ay yuh artık. böylesini de duymadıydım. bu resmen kıskançlık. kadın gelinin emzirmesini bile çekemiyo demek ki.

ben doğumdan sonra baya kilo aldım beni görenler laf söylemek zorundalar mutlaka
-anayla oğlan emişip emişip uyumuşlar
-bizim köylü bilmem kim var ona benzemişsin
-azcık az ye
halbuki en başta sütün olsun herşeyi ye diyolardı
ulan yersin laf ederler, yemezsin laf ederler

oğlum gaz çıkarınca kokuyo. buna bile laf söylüyolar.
-annesi ne yiyosan çok fena koktu
-açın camları pis koktu
-bu çocuk hasta mı gazı leşşşşşş gibi kokuyo...
kurban olun lan oğlumun gazına

ay yuh artık. böylesini de duymadıydım. bu resmen kıskançlık. kadın gelinin emzirmesini bile çekemiyo demek ki.

eşimle kardeşi arasında sadece 14 ay var
kayınvalidem hamile kalınca aldırmak istemiş fakat kayınvalidesi verin bana ben bakarım siz arkadan geleni büyütün demiş
eşim daha 5 6 aylıkken babaannesini emmiş
eminim kayınvalidem deli olmuştur ama yapacak bir şey de yok diye düşündü ki kendisi de kızını büyütmüş
biraz relax olun bayanlar herşeyi kafaya takarsak önünü sonunu alamayız olayın naçizane fikrim
kendi öz teyzem torununa kendi memesini vermiş vermek zorunda kalmış
kızı çalışıyor torun ağlıyor kadın çareyi böyle bulmuş
anneanneler de yapıyor yani :)
hepiniz güle güle büyütün bebeklerinizi...

ben doğumdan sonra baya kilo aldım beni görenler laf söylemek zorundalar mutlaka
-anayla oğlan emişip emişip uyumuşlar
-bizim köylü bilmem kim var ona benzemişsin
-azcık az ye
halbuki en başta sütün olsun herşeyi ye diyolardı
ulan yersin laf ederler, yemezsin laf ederler

oğlum gaz çıkarınca kokuyo. buna bile laf söylüyolar.
-annesi ne yiyosan çok fena koktu
-açın camları pis koktu
-bu çocuk hasta mı gazı leşşşşşş gibi kokuyo...
kurban olun lan oğlumun gazına

yuhakafamçokkarıştı hepsi biribirne benziyorkaydirigubbakcemile3

eşimle kardeşi arasında sadece 14 ay var
kayınvalidem hamile kalınca aldırmak istemiş fakat kayınvalidesi verin bana ben bakarım siz arkadan geleni büyütün demiş
eşim daha 5 6 aylıkken babaannesini emmiş
eminim kayınvalidem deli olmuştur ama yapacak bir şey de yok diye düşündü ki kendisi de kızını büyütmüş
biraz relax olun bayanlar herşeyi kafaya takarsak önünü sonunu alamayız olayın naçizane fikrim
kendi öz teyzem torununa kendi memesini vermiş vermek zorunda kalmış
kızı çalışıyor torun ağlıyor kadın çareyi böyle bulmuş
anneanneler de yapıyor yani :)
hepiniz güle güle büyütün bebeklerinizi...

ya ben bu emzime olayını anlamadım gitti.ne oluyo emzik gibi mi emziriyolar sussun diye , süt mi geliyo.
annein sütü bile kesilince gelmezken.

kısaca arkadaşlar..benimki farklı diyene inanmayın..hepsi kaynana bunların...erkek annesi olan arkadaşlar lütfen ileride böyle olmayın..:))
ben kayınvalidemle çok iyi anlaşan,can ciğer kesinlikle benimki farklı diyenlerdendim..en güzel günlerimi mahvetti..beni de annemi de çok üzdü..hepiniz bebişlerinizi düşünün.emzirenler sakın kafaya takmayın süt kesilmesi veya düğümlenmesi stresle oluyo..(torunlarını çok düşünüyorlar ya sadece gelinim üzülür sütü kesilir diye düşünse yeterdi bize..) kalın sağlıcakla..

kundak yap biz yapmıyordukmu sanki
allahım delirecem doktorlar kesin karsıyken yaslı kadınların basıtırması onların kundak yapması ve benim hemen çözmem

canim kundak ABD de hastanelerde cok sik kullanilan bir yontem. bebegi ozellikle ve sadece kundak yapiyorlar. boylece almasi memeye alistirmasi vs kolay oluyor cunku kollari vs sana engel olmuyor.

ben eskiler yapiyorsa bir bildikleri var gorusundeyim. baksana hersey eskiye donuyor simdi.

ya ben bu emzime olayını anlamadım gitti.ne oluyo emzik gibi mi emziriyolar sussun diye , süt mi geliyo.
annein sütü bile kesilince gelmezken.

aynen benimde kafama takıldı
gerçi biyerde okumuştum emzirmek kafada bitermiş, isteyen her kadın emzirebilirmiş sütün gelmesi için yeni doğum yapmış olmak gerekmezmiş felan ama çokda inanmamıştım şimdi bunu okuyunca annane babannede emziriebilir diye doğrumu aceba dedim.
Öyle bişey olsa bile ben ne kendi annemin nede kayinvaldemin bebeğimi emzirmesini istemezdim herhalde, düşünsenize kendi çocuğumuzlan süt kardeşmi olmuş olurduk ozaman kafamçokkarıştı

ben daha yeni doğum yaptım 5 gün oldu ama inanınki bir asır gibi kaynanam alt katta oturuyo sezeryan olduğum için hergün saat 10 da geliyo gece 10 a kadar burda bazen 11 de oluyo ama sinir oluyorum herşeye karışıyo göğüslerim yara oldu zor emziriyorum çocuğu uyutuyorum daha yarım saat olmadan uyandırıyo neymiş zaten uyanacakmış yaa bırak daha uyuyo işte yok sonrada hadi emzir acıkmış bu resmen eziyet yapıyo yaa üstünü değiştiriyorum niye bunu giydirdin daha diğeri kirlenmemişti süt aktı üstüne diyorum amann bişey olmaz biraz da kirli dursun her aldığını giydirme yaa niye aldım o zaman onları gerçekten şu anda o kadar sinirliyimki neyseki şimdi biraz evine indi bebişi uyttumda rahat ettim bakalım daha neler diyecek ilk 5 günde böyle olduğuna göre hee bide gece uyudumu demesi sanki gelip bakacak aman zaten bakmasın benim kucağımda dururken almasına sinir oluyorummmmm:oklava:

aa benimki de hamile kaldigimdan süpheleniyom.eminim baya doktorun muyenesindeyiz. hemen süphelenme köylerindede bir kari varmis dis gebelik oluyomus.karnin sistiginde.birde benide beklemedi di ben neticeyi aldigimda.kizinla carsi da gezdiler. hamileymisim dedigimde hayirli olsun bile demedi.ilk torunu bideee. soguttular kendilerinden geri zekalilarr..lohusalik bile yasamadim.eve geldim.evim harb sahasii gibi esim camasirlari koltuklarin üzerine asmis.bir kasik yemek yok.girdim aksam yemegimi yaptim kaynana gelince karnini doyurdum.ben yaparim yaparim yaptigi bir sey yok.misafir gelincede beni oturduyo.bu kadari pes yani .....soguttular yaa

aa benimki de hamile kaldigimdan süpheleniyom.eminim baya doktorun muyenesindeyiz. hemen süphelenme köylerindede bir kari varmis dis gebelik oluyomus.karnin sistiginde.birde benide beklemedi di ben neticeyi aldigimda.kizinla carsi da gezdiler. hamileymisim dedigimde hayirli olsun bile demedi.ilk torunu bideee. soguttular kendilerinden geri zekalilarr..lohusalik bile yasamadim.eve geldim.evim harb sahasii gibi esim camasirlari koltuklarin üzerine asmis.bir kasik yemek yok.girdim aksam yemegimi yaptim kaynana gelince karnini doyurdum.ben yaparim yaparim yaptigi bir sey yok.misafir gelincede beni oturduyo.bu kadari pes yani .....soguttular yaa

arkadaşım kusura bakma ama senin eşindede iş yokmuş
sana o halinlen ev işi, yemek vs. yaptirmiş, annesi gelmiş yemiş çokmu
şöyle düşün kayinvaldenin sana yardım etmeye hiç bir mecburiyeti yok, ama eşinin var
senin doğumdan geliceini bile bile evi o halde bırakmış üstelik yeni doğum yapmış kadın ne yer ne içer dememiş üstüne evde yemek bile yokmuş asıl suç eşinde kayinvaldende değil yani

Back