Çıldırtan sözler...

bilirim bende bir kayınvalide ve kayınvalidenin annesi var o otobüstekilerin topuna bedeldirvereliniortak

doğumu sezeryanla yaptım ve uzunca bi süre bu çocuğu ben doğurmadım psikolojisine girdim. ameliyatla alındığı için. bir yakınım (!) normal doğumu herkes yapamaz, ''avrat ister onu çıkarmaya'' diye bir cümle kurmuştu. ömrüm boyunca unutmayacağım.

burda bi şey söylenirdi ama boşver densiz işde insanlar benimde ilk doğumum normal ikinci sezeryan kordon dolamış boğazına iki kere ne yani ben yarım avratmıyım şimdi tam avrat olmak için çocuğun hayatını tehlikeye mi sokcakdık yani töbe töbeeeee

Benim kaynanam daha ben hamileyken başladı. Sen zayıfsın bu çocuk erkenden doğar taşıyamazsın demeye. 8. ayımda baktı daha doğurmadım, sen zafısın bebekde zayıf doğar demeye başladı. Bebeğim 3030 gr. doğunca sütün yetmez demeye başladı. Ama kızım daha halen emiyo kaydirigubbakcemile2.
Birde bikeresinde kızım ağlıyo beni istiyo o da inatla sallamaya çalışıyo uyutacakmış. Ne kadar anne o sallanarak uyumuyo desemde bu sefer daha hızlı sallamaya başladı. O zaman kocam kızdı anne verde sustursun dedi. Kaynanam iyice anacı olmuşun sen ananın kokusunu duymadan duramıyonmu kızlar babacı olur fln dedi.
Geçen geldiklerinde o oturma odasında yattı bizde yatak odamızda. Neyse eşim işe gitti. Sabah eflin ağlamaya başladı. Eğer ellemezsem kendiliğinden uyuyor geri. Bende ellemedim. Anam birde ne göreyim Zebellah gibi dikilmiş yatağın üstüne çocuğu alıyo yanımdan!!! BıZıM odamıza girdi kapıyı tıklatmadan. Öğlen oldu anne sabah alma o uyuyo kendisi yoksa huysuzlanıyo dedim ama nasıl sinirlendim. E ben sen kalkamıyon diye aldımdı diyor. Sanki 6 ay o baktı sabahları :kızgın:
Köye geri döndüğünde görümceme şikayet etmiş beni çocuğun birsürü kıyafeti var ama giydirmiyo hasta etcek diye. yazın ortasında ben çocuğa kazakmı giydirem?
Atletle yatırıyorum tabiki....AYYYYYYYYYYYY yine sinirlendim bağırıveresim geldi
ayyyy aynı benimki bak şimdi benimde bağırıveresim geldilaelaelaelaelae:sm_cool:
bu arada kızını ismi çok değişik ve güzel anlamı ne ki

kıslar daha logusayım ve bunalıma girmeme az kaldı 3 aydır kaynanam yanımda eşim başka bi yerde görevde benle kalmaya geldi gelmez olaydı bunaldım bıktımm
kıslar bu kadar olmaz ya kadın sürekli başımda ben çocugu emziriken uyuturken devamlı başımızda oda öylece oturup bekliyo yok bi işede yaramıyo git yat çocugum huysuz zaten bide o öle tepemde bekliyince deli oluyom ya cocuk uyuyo yatıcam hala yatak odamda öle oturuyo artık git diyorum
ağlıyıncada nie agladı demezmi..
geçen bana ne olur ne olmaz diye bekliyom dedi ya ne demek bu ben onun annesiyim sen daha ii mi bakıcann..
surat asıyorum hatta suratına bile bakmıyorum daha bişey demedim zor tutuyorum kendimi huyumu biliyorum bi başlasam çok kırıcı olurum ama artık dayancak gücümde yok
eşimde yanımızda diil buda böle yapıncaaa..
o ardı kesilmez çocuk üşüdümü aç değil emzirma laflarını bi ara yazarım demekki hepsi aynıı

daha çoçugun küçük ne işin var gezmede azcık gıcını altına çalda otur evinde oofff çıldrtıyo bu sözler beniiii

burda bi şey söylenirdi ama boşver densiz işde insanlar benimde ilk doğumum normal ikinci sezeryan kordon dolamış boğazına iki kere ne yani ben yarım avratmıyım şimdi tam avrat olmak için çocuğun hayatını tehlikeye mi sokcakdık yani töbe töbeeeee

doktoru bile sinir etmişti o yakınım. en son doktor dedi ben bu çocuğu kesinlikle normal doğurtmam. hayır ben karşı çıkmıyorum da sana noluyo vatandaş...

kıslar daha logusayım ve bunalıma girmeme az kaldı 3 aydır kaynanam yanımda eşim başka bi yerde görevde benle kalmaya geldi gelmez olaydı bunaldım bıktımm
kıslar bu kadar olmaz ya kadın sürekli başımda ben çocugu emziriken uyuturken devamlı başımızda oda öylece oturup bekliyo yok bi işede yaramıyo git yat çocugum huysuz zaten bide o öle tepemde bekliyince deli oluyom ya cocuk uyuyo yatıcam hala yatak odamda öle oturuyo artık git diyorum
ağlıyıncada nie agladı demezmi..
geçen bana ne olur ne olmaz diye bekliyom dedi ya ne demek bu ben onun annesiyim sen daha ii mi bakıcann..
surat asıyorum hatta suratına bile bakmıyorum daha bişey demedim zor tutuyorum kendimi huyumu biliyorum bi başlasam çok kırıcı olurum ama artık dayancak gücümde yok
eşimde yanımızda diil buda böle yapıncaaa..
o ardı kesilmez çocuk üşüdümü aç değil emzirma laflarını bi ara yazarım demekki hepsi aynıı

bence hemen postala gitsin. sen kendin mis gibi bakarsın yavruna. valla doğumdan sonra kendi annem 1 ay kaldı yanımda. beynimi yedi. mahfetti beni. ilk fırsatta gönderdim memlekete ve evimin huzuru yerine geldi. bidaha doğurursam bakıcı kadın tutacam kendime.

daha çoçugun küçük ne işin var gezmede azcık gıcını altına çalda otur evinde oofff çıldrtıyo bu sözler beniiii

aslında bizim ülkede böyle heralde bu. bebekleri 40ı çıkmadan evden çıkarmamak, sarıp sarmalamak filan. yurt dışında kışın ortasında doğum yapanlar bile çocuğu incecik badilerle kucakta çıkarıyolarmış hastaneden. biz 40 kat bohça içine sokarız bebeleri. ama olsun bizdeki anne şefkati onlarda yoktur.

ben de burda herkese laf yetiştirir oldum :utangac: ama napıyım. berbat bi lohusalık geçirdim ve sizlerle dertleşiyoruz işte a.s.

doğumu sezeryanla yaptım ve uzunca bi süre bu çocuğu ben doğurmadım psikolojisine girdim. ameliyatla alındığı için. bir yakınım (!) normal doğumu herkes yapamaz, ''avrat ister onu çıkarmaya'' diye bir cümle kurmuştu. ömrüm boyunca unutmayacağım.
lafa bak ya.sinir oldum.bi cvp vermedin mi sen ona.
aynı şekilde bana da doğum odasında bir densiz(eşimin çok kıymet verdiği büyüğü) "ben normal doğumdan yanayım. sezeryan olunca ameliyatlı, yarım insan oluyorsun" demişti. zaten narkozdan gözümü açamıyordum herhalde beynim bulandı bu kadar da acayip insanlar olamaz diye düşünmüştüm.
seninki ters bi laf etmemiş bence,ameliyattan korkar sevmez bizim millet.onu kastetmiş.

bi kere herşey günah. çarpılıcam yakında. ne desem yooook günah diyolar.
en sinir olduğum laflar : o kuşun kanadından alır (üşür yani. sıkı sıkı giydir (yazın sıcağında cehennem gibi evimde bile))
akşam yıkama üşür, günah.
40 ı çıkmadan dışarı çıkarma (dr. kontrolleri ne oluyorsa)
emzirirken su içme (emzirirken içmesem başka da içemiyorum çok)
hıçkırınca, midesini genişletiyo demeleri
ağlayınca, ciğerlerini geliştiriyo demeleri ayyyyyyyyyyyy öldürdüler beni
ve bu lafları gün içinde 40 kişiden 40 kez dinliyorum. bıktım artık imdatttttttttt

bir de çıldırtan durumlar var.eşim ben deyince yapmaz ama başkasından-okuldaki arkadaşları annesi vs.- dedi mi kanun hükmünde kararname çıkarır.
dün anası akşam yıkamayın gündüz banyo yaptırın serinde dışarı çıkarırsınız! dedi.Bizimki şuan kıvranıyo banyo yaptırmak için.dışarı postaladım,gezdir ben evi süpüreyim sonra yıkarız diye :D

uzun zamandır girmiyordum foruma..hepinizi çok iyi anlıyorum..aynılarını ben de yaşıyorum..kızımın bugün 40'ı çıktı..sezeryanla doğum yaotım...ağrım sıızm olmadı allaha şükür. eve gelir gelmez ayaktaydım..annem kaldı yanımda..ama lohusalık yaşamak istemedim yaşamadım da ..isteseydimde yaşatmazlarmış zaten...lohusalığımın 1.haftasında başım çok ağrıdı o günde herkes bizde annemler kayınvalidemler(benim kayınvalidem farklıydı güya) odama girip uzandım biraz..neymiş surat yapmışım,onları istemiyormuşum,fazlalık hissettirmişim..üstüne üstlük en çok acıtan ne oldu biliyormusunuz eşimde aynı fikirdeydi...tabiii ben o sinirle biraz yüklendim annesine..ipler koptu anlayacağınız...artık resmiyiz..hoşgörü denen şey yoktu arkadaşlar..halden anlamadılar yani..ama eşimin yaptığını unutacağımı sanmıyorum...:((((

kendine bakmışsın çocuğa bakmamışsın ,buda çocukmu biz 4 kg doğuruyordukk ohoooo buda doğummu?*

ellerini kollarını bağla, bağlaki düzgün olsun ..
bebek kısakollu; sen bu çocuğu kendin gibimi sanıyosun üstüne battaniye ört,ertesi gün tesadüfen üzerine ince birşey örtüldüğünü görünce ""akıllanmışsınnnn "" diye böbürlenmeler..sen dedin diye değil teyze camlar cereyan çarpmasın diyee....

ayağına terlik giy çocuğu üşütürsünn ..(( bu saçmalığa bitiyorumm))

sırtına hırka giy, göbeğini bağla sarkar ...Sananeeee ,teknoloji var bu dünyada,liposuction var,estetik var spor varrrrr

bunların hepsini şu 1 haftada ezberledim uykumda sayıklıyorum kızlar..

:CüvCüv: senağlama kanamam war bebeğimi düşürmek üsereyim hastanede aman öbür gelinde böyle olmadıydı sende neye böyleki hadi ondan geçtim gayrı düşmes beben ben istanbuldayım gelemem bizim goysununda öleydi bebesi durp gibi senağlama artık yeter kimler cocuk dogurdu sen doguramadın bir sürü sinir bozucu seyyyyyyyyyyyyyy :uhm:

Back