- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Akıllı telefonları hayatimizdan cikartmamiz lazım ama nasıl? Resmen bağımlısı olduk ki ben teknolojiden anlayan biri de değilim. Isim dustukce nete girmek için akıllı tel kullanıyorum. Biri telimizi alsa programı yüklese ruhumuz duymaz. O yüzden bu programın bizimle bağlantısı olup olmadığını anlayabilir miyiz? Bilen biri cevaplarsa sevinirim
Katılıyorum. Akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırdığı gibi güvenirlik açısından zorlaştırıyor da. Benim "iphone'umu bul" uygulaması aktif değildir, telefonumdaki hiçbir şeyin yedeğini icloud'a kopyalamıyorum. Telefonum Allah'a emanet, çalınsa ya da kaybolsa hiçbir şey yapamam :)) Güya bu uygulamalar telefonumunuzun güvenliği için olay uygulamalar ama bu uygulamaların şifreleri 3. şahısların eline geçtiğinde de görüldüğü gibi özel hayat diye bir şey kalmıyor ortada. Ki bunlar en masum uygulamalar, bu konudan da anladım ki ortam dinlemek için program yüklemek bile çok basit.
Geçenlerde yine burada gördüm, kadın eşinin telefonundaki "iphone'umu bul" uygulaması aracılığıyla nereye gittiğine kadar takip ediyor, boşanmışlar ama hala takip edebiliyor, eşinin dünyadan haberi yok.