Merhaba arkadaslar. Sanirim sadece icimi dokmek icin yaziyorum, umarim cok uzun olmaz.
Bu sene masterimi bitirip ise basladim. Cok iyi bir universitede lisansimi ve masterimi bitirmeme ragmen oldukca komik bir rakama ise basladim. Malum tecrubesiz elemana is yok, buldugumuzu kapiyoruz mecburen. İlk gunumden itibaren patronumdan hic ama hic hoslanmadim oncelikle. Oldukca saygisiz, bir dedigi oburunu tutmayan tutarsiz bir adam. Bugun az once yasadigim olayda bunu iyice anladim.
Bugunku olayi anlatabilmem icin ufak birkac bilgi vermem gerek. Bir yazilim firmasinda muhendisim oncelikle. Firma olarak kisi veya kuruluslarla is yapiyoruz. Cesitli projeler hazirliyoruz kurumlara ve bu projelerden prim aliyoruz. Bu primi sene boyunca projeden onlar para kazandikca aliyoruz. Projeler kisisel oldugu icin herkesin aldigi prim degisiyor, ve bu projeleri alabilmek icin kendi firmamiza belirli miktarda bir ucret oduyoruz, sistem biraz karisik fakat ozu bu. Bu sekilde kisisel calismis oluyoruz, patron da bize ekipman sagliyor karsiliginda ucret aliyor bizden gibi. Neyse benim sansima korkunc derecede pazarlikci bir sahisin projesini ustlendim. Epey de yorucuydu. Surekli istedigi seyi degistiriyordu, isi sil bastan yapiyordum vs. Patron da hep "evet cow, bunlar boyle pis insanlar, sen haklisin ama naparsin" falan diye beni gazliyordu. Bugun odeme gunu geldiginde bahsi gecen sahis odememi eksik yapti, cunku benim gunlerce emek verdigim projenin bir kismini kullanmaktan vazgecmis ve odemeyi buna gore yapmayi uygun goruyormus. Patronla gorusmeye gittim "sen ne problemlisin, musteri her zaman haklidir, amma uzattin bu sahisla ilgili meseleleri" diyerek beni yanindan gonderdi. Ustelik ben parayi eksik aldigim halde kendisi benden tam komisyon aldi, utandim uzatamadim.
Simdi ben bu olayi kafamdan atamiyorum. Patronumdan ve iki yuzlulugunden nefret ediyorum. Fakat odemelerim var, calismam gerek. Buradan ciksam bi sure issiz kalabilirim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Odemelerimi erkek arkadssimdan borc alarak kapatip ise girdigim zaman ona geri verebilirim isten cikarsam. Cok mutsuzum ne yapmaliyim sizce? Regl donemim diye abartiyor muyum ki ne dersiniz?