Cildirmanin esigindeyim!

cowgirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
3.543
2.435
248
Merhaba arkadaslar. Sanirim sadece icimi dokmek icin yaziyorum, umarim cok uzun olmaz.

Bu sene masterimi bitirip ise basladim. Cok iyi bir universitede lisansimi ve masterimi bitirmeme ragmen oldukca komik bir rakama ise basladim. Malum tecrubesiz elemana is yok, buldugumuzu kapiyoruz mecburen. İlk gunumden itibaren patronumdan hic ama hic hoslanmadim oncelikle. Oldukca saygisiz, bir dedigi oburunu tutmayan tutarsiz bir adam. Bugun az once yasadigim olayda bunu iyice anladim.

Bugunku olayi anlatabilmem icin ufak birkac bilgi vermem gerek. Bir yazilim firmasinda muhendisim oncelikle. Firma olarak kisi veya kuruluslarla is yapiyoruz. Cesitli projeler hazirliyoruz kurumlara ve bu projelerden prim aliyoruz. Bu primi sene boyunca projeden onlar para kazandikca aliyoruz. Projeler kisisel oldugu icin herkesin aldigi prim degisiyor, ve bu projeleri alabilmek icin kendi firmamiza belirli miktarda bir ucret oduyoruz, sistem biraz karisik fakat ozu bu. Bu sekilde kisisel calismis oluyoruz, patron da bize ekipman sagliyor karsiliginda ucret aliyor bizden gibi. Neyse benim sansima korkunc derecede pazarlikci bir sahisin projesini ustlendim. Epey de yorucuydu. Surekli istedigi seyi degistiriyordu, isi sil bastan yapiyordum vs. Patron da hep "evet cow, bunlar boyle pis insanlar, sen haklisin ama naparsin" falan diye beni gazliyordu. Bugun odeme gunu geldiginde bahsi gecen sahis odememi eksik yapti, cunku benim gunlerce emek verdigim projenin bir kismini kullanmaktan vazgecmis ve odemeyi buna gore yapmayi uygun goruyormus. Patronla gorusmeye gittim "sen ne problemlisin, musteri her zaman haklidir, amma uzattin bu sahisla ilgili meseleleri" diyerek beni yanindan gonderdi. Ustelik ben parayi eksik aldigim halde kendisi benden tam komisyon aldi, utandim uzatamadim.

Simdi ben bu olayi kafamdan atamiyorum. Patronumdan ve iki yuzlulugunden nefret ediyorum. Fakat odemelerim var, calismam gerek. Buradan ciksam bi sure issiz kalabilirim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Odemelerimi erkek arkadssimdan borc alarak kapatip ise girdigim zaman ona geri verebilirim isten cikarsam. Cok mutsuzum ne yapmaliyim sizce? Regl donemim diye abartiyor muyum ki ne dersiniz?

Patronun iğrenç birisi.
Ama iş hayatında sevgi yok. Para kazanmak için uğraşıyoruz. Paranı kaptırman senin deneyimsizliğin. En fazla 2 yıl sonra o parayı tam almayı ve patrona ekipman için az para ödemeyi öğrenmiş olacaksın. Yüzün bile kızarmayacak.
İşten sakın çıkma. Pişene kadar biraz acı çekmek iş hayatının kuralı.
İki sene para için değil deneyim için çalıştığını düşün canım. Kolay gelsin.

cok sagolun ise basladigimdan beri turlu hastalikla ugrasiyorum. Hepsi stres kaynakli cikti. Cok zormus gercekten is hayati

cok sagolun ise basladigimdan beri turlu hastalikla ugrasiyorum. Hepsi stres kaynakli cikti. Cok zormus gercekten is hayati
Evet çok zor ama bir süre sonra sende kuralına göre oynayacakssın. Çok stres yapma kendine. Hasta olacak kadar. Konuşsun dursun

Kaç yaşındasınız? Master da tez konunuz özel sektörde ise yarayacak bir konu muydu? Maddi ihtiyacınız varsa mecbur çalışmak zorundasınız zaten. Bu arada başka işlere bakın iş işteyken bulunur demişler başka bir iş bulmadan çıkmayın bence. Hem biraz deneyim elde ederseniz daha iyi bir iş bulabilirsiniz.

Malesefki iş hayati boyle mesela sabah 5 dk geç kalsan burnundan getirirler ama akşam iş çoksa sana fazladan 2 saat mesai yaptirir parasini da vermezler.. Yani daha neler gordum neler.. Malesef katlanmak durumundasiniz yapacak birsey yok

tez konum ne yazik ki sektorde ise yaramiyor. Aslinda yurt disinda uzerine epey calisilan bir konu oldugu icin secmistim, bir ayricaligim olur sandim ama burada hicbir ise yaramiyor ne yazik ki. İsin kotu yani Avrupada bile en az iki yil konu ile ilgili calisma tecrubesi isteniyor. Tikandim epey. Ama haklisiniz calismak zorundayim, katlanmaya calisicam. Umarim ruh sagligimi yitirmem

aynen oyle gercekten. Gecen gun isten ciktigimda saat 9a geliyordu aksam. Gercekten bir senem bile dolmadi ve somuruldugumu hissediyorum

Sizin adınıza çok üzüldum. Bir sürü eğitim alan zeki insanlar orda burda harcanıyor işte. Patronlar da elemanı kullanıyorlar siz olmasanız ötekisi.
Hiç de alıngan değilsiniz sinirlenmek kafaya takmak çok normal. Peki patroninuzla bu konuyu konuşsanız veya o tarafla konuşsanız olmaz mı? Utanmayın hakkınızı arayın çok normal. En fazla başka bir iş arayın. Evet çok zor iş bulmak ama imkqnsız da değil

Ülkemiz şartlarında işin çakallığını öğrenene kadar böyle zorluk çekiliyor maalesef. Stresinizi azaltmaya yardımcı olacak şeylere odaklanın; spor yapmak, resim kursuna gitmek, yüzmek vb

İşsizlik daha kötü emin olun, derece ile bitirilen lisans, yapılan master.. evde otururken hiç bir işe yaramıyor maalesef özel sektör çok zor..

Ülkemiz şartlarında işin çakallığını öğrenene kadar böyle zorluk çekiliyor maalesef. Stresinizi azaltmaya yardımcı olacak şeylere odaklanın; spor yapmak, resim kursuna gitmek, yüzmek vb
ben de biraz sosyallesmek adina bunlari yapmak istiyorum ancak enerjim bitmis bir sekilde eve geliyorum bi yemek yiyip, biraz dinlenip uyuyorum. Her gun plan program yapiyorum spor icin fakat eyleme geciremiyorum

İşsizlik daha kötü emin olun, derece ile bitirilen lisans, yapılan master.. evde otururken hiç bir işe yaramıyor maalesef özel sektör çok zor..
evet issizlik cok kotu suphesiz. Ama inanin sektorde ne universitemin adinin ne de becerilerimin hicbir onemi olmadi. Bazen senelerim heba olmus gibi hissediyorum. Okuluma girebilmek icin lise hayatim boyunca cabalayisim, okulu bitirmek icin ayri cabalayisim, ustune master ve tez donemlerim. Hepsi bos geliyor.

aynen oyle gercekten. Gecen gun isten ciktigimda saat 9a geliyordu aksam. Gercekten bir senem bile dolmadi ve somuruldugumu hissediyorum

Ben 23 yıldır sömürülüyorum, iş hayatı böyle maalesef
Zamanla öğreneceksin başetmeyi
Patronuna bilmesi gerekenden fazlasını söyleme
Müşterilerinle de pazarlık yap, ben bu işi yaptım sen şimdi vazgeçip şurasını almaktan vazgeçiyorsan bende diğer taraftan bir özellik çıkarmalıyım gibi, kibarca aba altından sopa yani =)) şimdi bu işte olmaz ama gelecek işlerin için söylüyorum ,her işini yazılı yap, sözleşme ile çalış, fiyatlarını kayıt altına al, sektörünü bilmiyorum ama bunlar benim iş hayatında ilk öğrendiğim şeyler. Allah yolunu açık etsin, pes etme, biraz pişmen lazım sadece

Ne güzel yorum yapmissiniz.

Orada çalışırken bir gözün dışarıda olsun, iş imkanlarını kovala. Patron ne kadar kötü olursa olsun profesyonel olması önemli. İşleyişte böyle olmalı. Sözleşme imzalamadınız mı mesela siz paranızı eksik ödeyen şahısla? Sözleşme ile çalışmayı oraya empoze etmeliydi mesela patronun, karşı tarafta bunu bilerek gelmeli veya gelmemeliydi. Sorun çıkması halinde sizleri yönlendirebileceği bir hukuk bürosu olmalı gibi şeyler. Orada kalıcı hissedip kendini kapana sıkıştırma. Dediğim gibi bir gözün dışarıda olsun. İlk yıllar para kazanman zor olur evet, buna çok takılma. İyi birine denk gelmek zordur özel sektörde. Sen işyerindeki işleyişe bak öyle seçim yap bundan sonra. Bir süredir çalışıyorsun zaten ilk acemiliği attın üzerinden. Kendime ve yeteneklerine güven sadece.

işin özü insanlık ne kadar çukurlaşmaya başladıysa da ,pişeceksin sevgili konu sahibi ,sektör akbaba gibi çakal gibi maalesef sende bu piyasa da kurt olacaksın ,ilk öğreneceğin de bu olacak..zamanla sen patronuna az para ödeyip işini üstlendiğin işverenlerden paranı koparmayı öğreneceksin..veyahut kpss ile devlette mühendis olup her ayın 15 de çatır çatır paranı alıp daha aksiyonsuz yaşayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…