cok sagolunPatronun iğrenç birisi.
Ama iş hayatında sevgi yok. Para kazanmak için uğraşıyoruz. Paranı kaptırman senin deneyimsizliğin. En fazla 2 yıl sonra o parayı tam almayı ve patrona ekipman için az para ödemeyi öğrenmiş olacaksın. Yüzün bile kızarmayacak.
İşten sakın çıkma. Pişene kadar biraz acı çekmek iş hayatının kuralı.
İki sene para için değil deneyim için çalıştığını düşün canım. Kolay gelsin.
Evet çok zor ama bir süre sonra sende kuralına göre oynayacakssın. Çok stres yapma kendine. Hasta olacak kadar. Konuşsun dursuncok sagolunise basladigimdan beri turlu hastalikla ugrasiyorum. Hepsi stres kaynakli cikti. Cok zormus gercekten is hayati
dogru, zaten calismak zorundayimEvet çok zor ama bir süre sonra sende kuralına göre oynayacakssın. Çok stres yapma kendine. Hasta olacak kadar. Konuşsun dursun
Merhaba arkadaslar. Sanirim sadece icimi dokmek icin yaziyorum, umarim cok uzun olmaz.
Bu sene masterimi bitirip ise basladim. Cok iyi bir universitede lisansimi ve masterimi bitirmeme ragmen oldukca komik bir rakama ise basladim. Malum tecrubesiz elemana is yok, buldugumuzu kapiyoruz mecburen. İlk gunumden itibaren patronumdan hic ama hic hoslanmadim oncelikle. Oldukca saygisiz, bir dedigi oburunu tutmayan tutarsiz bir adam. Bugun az once yasadigim olayda bunu iyice anladim.
Bugunku olayi anlatabilmem icin ufak birkac bilgi vermem gerek. Bir yazilim firmasinda muhendisim oncelikle. Firma olarak kisi veya kuruluslarla is yapiyoruz. Cesitli projeler hazirliyoruz kurumlara ve bu projelerden prim aliyoruz. Bu primi sene boyunca projeden onlar para kazandikca aliyoruz. Projeler kisisel oldugu icin herkesin aldigi prim degisiyor, ve bu projeleri alabilmek icin kendi firmamiza belirli miktarda bir ucret oduyoruz, sistem biraz karisik fakat ozu bu. Bu sekilde kisisel calismis oluyoruz, patron da bize ekipman sagliyor karsiliginda ucret aliyor bizden gibi. Neyse benim sansima korkunc derecede pazarlikci bir sahisin projesini ustlendim. Epey de yorucuydu. Surekli istedigi seyi degistiriyordu, isi sil bastan yapiyordum vs. Patron da hep "evet cow, bunlar boyle pis insanlar, sen haklisin ama naparsin" falan diye beni gazliyordu. Bugun odeme gunu geldiginde bahsi gecen sahis odememi eksik yapti, cunku benim gunlerce emek verdigim projenin bir kismini kullanmaktan vazgecmis ve odemeyi buna gore yapmayi uygun goruyormus. Patronla gorusmeye gittim "sen ne problemlisin, musteri her zaman haklidir, amma uzattin bu sahisla ilgili meseleleri" diyerek beni yanindan gonderdi. Ustelik ben parayi eksik aldigim halde kendisi benden tam komisyon aldi, utandim uzatamadim.
Simdi ben bu olayi kafamdan atamiyorum. Patronumdan ve iki yuzlulugunden nefret ediyorum. Fakat odemelerim var, calismam gerek. Buradan ciksam bi sure issiz kalabilirim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Odemelerimi erkek arkadssimdan borc alarak kapatip ise girdigim zaman ona geri verebilirim isten cikarsam. Cok mutsuzum ne yapmaliyim sizce? Regl donemim diye abartiyor muyum ki ne dersiniz?
tez konum ne yazik ki sektorde ise yaramiyor. Aslinda yurt disinda uzerine epey calisilan bir konu oldugu icin secmistim, bir ayricaligim olur sandim ama burada hicbir ise yaramiyor ne yazik ki. İsin kotu yani Avrupada bile en az iki yil konu ile ilgili calisma tecrubesi isteniyor. Tikandim epey. Ama haklisiniz calismak zorundayim, katlanmaya calisicam. Umarim ruh sagligimi yitirmemKaç yaşındasınız? Master da tez konunuz özel sektörde ise yarayacak bir konu muydu? Maddi ihtiyacınız varsa mecbur çalışmak zorundasınız zaten. Bu arada başka işlere bakın iş işteyken bulunur demişler başka bir iş bulmadan çıkmayın bence. Hem biraz deneyim elde ederseniz daha iyi bir iş bulabilirsiniz.
aynen oyle gercekten. Gecen gun isten ciktigimda saat 9a geliyordu aksam. Gercekten bir senem bile dolmadi ve somuruldugumu hissediyorumMalesefki iş hayati boyle mesela sabah 5 dk geç kalsan burnundan getirirler ama akşam iş çoksa sana fazladan 2 saat mesai yaptirir parasini da vermezler.. Yani daha neler gordum neler.. Malesef katlanmak durumundasiniz yapacak birsey yok
Canım bu arada benimde ilk 2 sene iğrenç geçti. Birden bu hisse kapılmadım.dogru, zaten calismak zorundayim
ben de biraz sosyallesmek adina bunlari yapmak istiyorum ancak enerjim bitmis bir sekilde eve geliyorumÜlkemiz şartlarında işin çakallığını öğrenene kadar böyle zorluk çekiliyor maalesef. Stresinizi azaltmaya yardımcı olacak şeylere odaklanın; spor yapmak, resim kursuna gitmek, yüzmek vb
evet issizlik cok kotu suphesiz. Ama inanin sektorde ne universitemin adinin ne de becerilerimin hicbir onemi olmadi. Bazen senelerim heba olmus gibi hissediyorum. Okuluma girebilmek icin lise hayatim boyunca cabalayisim, okulu bitirmek icin ayri cabalayisim, ustune master ve tez donemlerim. Hepsi bos geliyor.İşsizlik daha kötü emin olun, derece ile bitirilen lisans, yapılan master.. evde otururken hiç bir işe yaramıyor maalesefözel sektör çok zor..
aynen oyle gercekten. Gecen gun isten ciktigimda saat 9a geliyordu aksam. Gercekten bir senem bile dolmadi ve somuruldugumu hissediyorum
Patronun iğrenç birisi.
Ama iş hayatında sevgi yok. Para kazanmak için uğraşıyoruz. Paranı kaptırman senin deneyimsizliğin. En fazla 2 yıl sonra o parayı tam almayı ve patrona ekipman için az para ödemeyi öğrenmiş olacaksın. Yüzün bile kızarmayacak.
İşten sakın çıkma. Pişene kadar biraz acı çekmek iş hayatının kuralı.
İki sene para için değil deneyim için çalıştığını düşün canım. Kolay gelsin.
Teşekkürler.Ne güzel yorum yapmissiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?