Türkiye’de şuanda doktorasını bitirmek üzere olan, yurtdışına gitmeyi araştıran ancak çok zor gözüktüğünden dolayı(lisans tamamlama, yaş geçiyor hissi, bu saatten sonra yapamam düşüncesi vs) bir türlü cesaret edemeyen akademisyen bir veteriner hekimiyim.
Konunuzu ve veteriner hekim olduğunuzu görünce gözlerimde ışıklar çaktı, yurtdışına gidebilir miyim yapabilir miyim diye çok düşünüyorum ancak adım atamıyorum.
Aşırı yıprandım, doktora, akademisyenlik, iş yükü, angarya, klinik bilimlerin angaryası, tek asistan olmak, kadro sıkıntıları vs.
Bi delilik yapıp istifa edip gitsem mi diyorum ancak konfor alanımdan, elde ettiğim kariyerden vazgeçemem heralde diyip oturduğum yerde oturuyorum. Bu aşamaya kadar geldim burdaki emeğimi nasıl bi anda silerim, sıfırdan nasıl düzen kurarım, yeni bir ülkede nasıl yaparım korkuları.
Siz nasıl gittiniz, ne gibi zorluklarla karşılaştınız, denklik sınavlarına hazırlanırken çalışmak mümkün oluyor mu? Doktora yapmış olmanın avantajı olur mu? Bu aşamadayken gitmeyi önerir misiniz? Değer mi?
Konunuzdan biraz sapmış oldum ama konuyu görünce bir de veteriner hekimim diyince bi anda çok heyecanlandım, bir meslektaşınız olarak tecrübeleriniz çok önemli benim için:))