Çıldırmamak için kendimi zaptetmeye çalışıyorum.

Cok yuklenmissiniz kendinize. Hersey mukemmel olacak stresini birakin, biraz akisinda gitsin hersey. Temizlik,utu,camasir vs. Yettigi kadar yapin. Olmadi sadece bunlar icin yarim gun bi kadin tutun,cok pahali da olmaz hem o zaman. Esiniz de bi zahmet bi isin ucundan tutsun,hersey sizİn uzerinizde kalmasin

Yarim gun birini bulun siz yokken evi temizlesin yemek yapsin yeter...ayrica esinizi memnun etmek icin bu kadar calisirsanz bu sekilde tukenirsinz biraz da kendinizi mutlu etmek icin cabalayin

Yorgunluk şikayet vs olmasın. Çünkü o haklı. İstiyor ki eve geleyim, her şey yolunda olsun, günün stresini evimde huzur içinde atayım, yoksa nerde kaldı akşama kadar ev hasreti çekmemiz diyor..

Ev hasreti çekmek bunlar mıymış? Yani bi terslik-sorun-bi moral bozukluğu olsa, adamın eve gelesi de olmayacak, sizin derdinizi paylaşma, kötü gün, moral destek filan, sevdiğim kadını çocuklarımın yüzünü güldüreyim hevesi-çabası olmayacak? Onun gününün stresini yırtarlar ama, böyle laf mı olur; evin babası-sizin yoldaşınız mı yoksa sizin oranın padişahı mı kendisi?
Ne bencil-gıcık bir talep. Bi kendi çalışıyor sanki.

Alın yardımcı, ya da bırakın bir tutam mk götürüversin evi.
Yazık günah çocuklarınıza, aynı evde ana baba görmeden büyüyorlar resmen.

Arkadaşlar geçen de bi konu açmıştım. İnanın çok kötüyüm. Tüm gün evde sinirli sinirli gezdim. Azcık bir şeyle öfkeden deliye dönüyorum. Sebepse kafama taktığım şeye çözüm bulamamış olmam.
İki çocuğum var okul çağında. Ben de tüm gün çalışıyorum. Memleketten ayrıyız, yani destek olabilecek veya tanıdık kimse de yok henüz.
Eşim sabah 7de çıkıyor evden. Akşam 8 veya 10 bazen gece 12 yi buluyor dönmesi. O gidince tabii herşey bana bakıyor. Sabah kahvaltı hazırlama, çocukların öğlen beslenmesi, hazırlanması, sonra tek tek okula bırak. Okulları farklı çünkü. Sonra işe geç. İş dönüşü acil marketlik alışveriş. Ekmek vs. Gibi. yemek temizlik, çocukların ödevleri, çamaşır, ütü, bulaşık, ne dersen.. Akşama eve gelecek eş için hazırlan, makyajını tazele, güzel görün güzel karşıla. Yorgunluk şikayet vs olmasın. Çünkü o haklı. İstiyor ki eve geleyim, her şey yolunda olsun, günün stresini evimde huzur içinde atayım, yoksa nerde kaldı akşama kadar ev hasreti çekmemiz diyor..
işimi de hem seviyorum. Hem de çok yoğun. Bazen de stresli.
Şimdi üstesinden gelemeyecwgim diye stres yapıyorum. Belki de beklentim bu değildi. Her şeyi tam yapayım, peki nerde az şöyle uzanıp dinlenmem. Kendime vakit ayırmam.
Yardımcı diyenler için şöyle şöyleyim; bizim şartlarımıza göre bulmam çok zor.
Sabah 6:00 da kahvaltı mesela.
Çocukları okula bırakma ve okuldan alma yine bende, çünkü gidiş geliş saatlerimiz aynı, aynı güzergahtayız. Yemek hergün yemiyoruz..bazen işyerinde bazen evde. Ancak haftalık temizlik için olabilir. O da çok fazla etkilemiyor zaman kullanımımı. Mesela -belki bu hesabım tuhaf gelebilir ama- haftasonu iki saat fazla mesai yapsam 200 tl ediyor. Haftasonu ben mesaideysen 2 saatte evde cam-kapı silen ablaya da 200 tl veriyorum. Kendim yaptığımda zamandan kazancım var aslında. Bu veya benzeri sebeplerle düzenli yardımcı da alamayacağım.
Benim gibi çalışanlar nasıl bir yol izliyorsunuz. İnan’ın tüm günümü olumsuz etkiliyor. Hiçbir kolaylık yolu göremiyorum kendimde :KK43: evde bunları düşünmekten verimli olamıyorum. Ne çocuklara, ne işe. İşe gidiyorum hep bi stres..

Boşan benle evlen nolur, beni çekip çevirecek birine ihtiyacım var:halay:

Biraz cimrisiniz gibi geldi bana
Maddi durumunuz da iyi gibi anladigim kadari ile

Cok alternatifiniz.yok ki
Haftada 2 gun yarim.gun kadin tutacaksiniz
Paraya kiyacaksiniz yani:KK66:

Camasir utu biraz temizlik vs kadin halledecek

Baska da yolu yok

Sunu da soyliyim ablacim sana;

Sen kendini dusunmezsen kimse seni dusunmez
Kocan dahil!
Bunu da yaz bir kenara

Anca boyle dert yanar durursun:KK66:

Herseyden once adamla is bolumu yapiyorum ve bu kadar yorgunken makyaj yapip da yorgun degilmisim imaji cizmiyorum

Cunku adam benim kocam , hayati zorluguyla , nesesiyle , acisiyla beraber sirtladigim insan

Neden kendine bu kadar yukleniyor kafinlar gercrkten anlamiyorum
Çok çok doğru.Üstümden tır geçmiş tüm gün ve her günüm bu yoğunlukta makyaj yapiyim yoruldum demiyim robotuz ya zaten adamın gözü gönlü doysun ben hiç olsam da önemli değil.Ben de anlamıyorum bu tür kadınları.

Mesai yapınca 200 TL alıyorum , onu yardımcıya vermiş olucam hesabı da bana çok garip geldi açıkçası.Hayat böyle düz matematikle yaşanır mı? Lütfen böyle şeyleri bu kadar ince hesaplamayın.Ayrıca ev işi nankördür ve sonu gelmez.Yaptıkça çıkar yaptıkça çıkar.Farkında olmadan gücünüz enerjiniz biter mazallah.Kendinize bir yardımcı bulun , hem o sebeplenir hem de siz biraz dinlenmiş olursunuz.Görün bakın bugüne kadar neden yardımcı almamışım diceğinize eminim.Canınızı yolda mı buldunuz yahu , biraz kendi kıymetinizi bilin.

Valla bacım...
Tavsiyelerin çoğunu beğendim mantıklı kk hatunları :)

Sana gelince bu tavsiyeleri dinlemezsen bi 10 yıl sonra buraya yaz... Bi simdi fotografini cek bi 10 yil sonra... Aradaki farkı bir gör...

Zaman acımasız

2 saatte cam kapı siliniyor yani ama evin diğer işleri de var. Normalde 200 TL kazanan temizlikçi 8-5 çalışır baya da iş yapar matematiğiniz biraz değişik geldi. Ya da siz gonzalessiniz bilemedim.

Resmen bekar anne modundasiniz. Ama onlar kadar özgür değilsiniz.
Çok üzücü gerçekten haliniz.
Bence çocuklarınızla iş bölümü yapabilirsiniz. Ama yardım değil, iş bölümü.
Mesela kahvaltıyı biri hazırlayıp biri kaldırabilir .
Okula giden çocuk tabağa zeytin peynir, ekmek kızartma makinasına dilimlenmiş ekmek koyabilir. İnanın bunu yapamayacak cocukta bir problem vardır.
Her gün nöbet usulü yapsınlar, bir gün Ali kahvaltı hazırlasin Ayşe toplasin,bir gün Ayşe hazırlasin Ali toplasin.
Çocuklara bunu bir görev gibi değil bir oyun gibi verirseniz onlar da keyif alırlar.
Ben bir zamanlar çocuklarla çalışıyordum. 4 yaşından itibaren bu bahsettiğim yaş grubu. Mesela otelci oluyorlardı. Biz odayı dagitirdik, onlar bir housekeeping gibi yatakları toplar, kıyafetleri kaldirir, havluyu gösterdiğimiz gibi katlar, bakım urunlrrini şekildeki gibi yerlestirirdi. Öyle zevk alırlardı ki çıkar çıkar tekrar gelirlerdi. Eminim anneleri yeni nesil 'premses annesi' oldukları için hiçbirine oda toplatmiyordur. Ama çocuklar bunu yapabiliyor.
Siz de bence kahvaltıları hazırlayıp bir resmini çekin. Onu A4 kağıda çıkartın, (hatta ofiste varsa PVC makinası ile kaplayin) verin ellerine yapsınlar baka baka aynısını. Bir de liste hazırlayın yanına tık atılacak (mümkünse pvcli,çünkü yazılıp yazılıp silinmesi için)
Zeytin✓
Recel✓
Makinaya yerleştirme✓
Masayı silme✓
Şeklinde.
Yılın bazı dönemlerinde bizde kalan bir erkek çocuğu var. Onunlayken mesela bir liste hazırlıyorum, salon silme-salon supurme-kitapligin tozunu alma şeklinde. Atıyorum 18 madde mi oldu günlük temizlik?
Seç diyorum,9u senin, 9u benim.
Hatta bazen yemek yaptırıyorum, YouTube videosundan. Mutlu bile oluyor.
Ama bir konuda usenip 'sana yardım ettim' dediği zaman hemen başlıyorum. 'ne? Yardım mi? Neden bana yardım edersin ki bu evi temizlemek benim görevim mi? Sen de evin çocuğusun ben de. İkimiz de bu evde yaşıyorsak bu işleri beraber yapmamiz lazım. Bana yardım falan etmiyorsun' şeklinde.
Şimdiden öğrensin de ileride salata kasesini sofraya getirdi diye karısina yardım ettim sanan andavallardan olmasın ...
Her neyse. Bu yaptığıniz şeyle inanın onlar sofrayı hazırlarlar. Ha , baktınız oralı değiller, bir de kupn hazırlayın. Eskiden gazetelerdeki gibi. Bir ayda 25 kuponu tamamlayan lunapark mi olur, tema park mi...neyse artık ona gitmeye hak kazansin. Ama tamamlamazlarsa goturmeyin tabii ki. Önemli olan katılmak değil kazanmak çünkü.
Ya da günlük bu işler karşılığında bir lira verebilirsiniz. Kumbaralarina atarlar. Azıcık birikince o parayla çok istedikleri birşey almaya gidersiniz mesela. Ama siz karttan odrmezsiniz, onlar bozukluklarıyla öderler.
Böyle böyle sabahları yükünüz azalır. Hatta bence öğle yemekleri akşamdan hazırlayın, koyun kaplarda dolaba.
Sabah hiç telaşa kapılmadan kahvaltıyı yapıp çıkın.
Zaten çocuklar yolunuzun uzeriymis.
Market alışverişini tek seferde çıkın, iki haftalık herşeyi alın dolaba.
Ya da eşinize verin bu görevi. El gibi eve gelip gitmesi çok saçma ve çok yanlış. İnsan emek verdiği şeye değer verir. Görülen o ki eşiniz evi çok benimsemiş. Bazı sorumluluklarını hatırlaması gerekiyor. Alışveriş ile başlayabilir. Zor birşey değil. Bizim mesela, yorucu işte çalışan babam, ev kadını olan annem. Ama alışverişleri hep babam yapar.
Ne var ki?
Erken çıktığı bir is çıkışı gitse 45 dakikada alır çıkar listedekileri.
Ödevler için de çocuklar birinci sınıf değilse kendi ödevlerini kendileri yaparlar. Siz ne kadar yardımcı olursanız onlar o kadar sorumluluk almaktan kaçarlar.
Bence ebeveynliginizi sorgulayin. Çocuklara resmen bebek muamelesi yapıyorsunuz. İleride sizden geçinen, asalak insanlar olmalarını istemiyorsanız biraz sorumluluk almalarını sağlayın.
Yapmadı mı ödevini?
Yapmasin.
Öğretmeninden azar yiyince ertesi gün yapar nasolsa
İnanın sınıftaki arkadaşlarının çoğunun ailesi ugrasmiyordur ödevlerle falan. Eğer özel okul değilse. Çoğu insan doğurup bırakıyor, hele kalabalık aileyse ders falan çalıştırmıyorlar. Onların çocukları nasıl yapıyor ödevlerini?
Benim sulalemde de var bu 'premses' çocuk yetiştirme modası. Annem babam hep 'siz sadece okuyun, başka bir sorumluluğunuz yok' derdi.
Ne güzel değil mi?
Sonuc?
Mezun olduğu halde calismadan evlenen ve kendi işinde çalışmayan, tatile gitmek için istifa eden laylaylom iki çocuk. Bizim tarafın yetiştirdiği çocuklar da hep bizim gibi... Ama bakıyorum mesela daha zor şartlarda yetişen arkadaşlara. Bir gayret içinde oluyorlar kpss kazanayim, aileme ev kredisi borcunun altına gireyim falan...
O yüzden bence siz de çocukların sırtından bütün yüklerini almayın. Kendi kendine yetebilen birey olmak ödev kontrolünde artı almaktan bin kat iyidir, geleceğe dönük düşünürsek .
Her neyse konuyu dağıtmayayim.
Çamaşır ve ütü için de bir kadın ayarla, iki haftada bir gelsin sabahtan, yıka yıka as utule, sadece bu işi yapsın.
Eger 'Ona verecek para yok' derseniz sadece çile çekmekten hoşlanan biri olduğunuzu düşüneceğim. Bazı kadınlar söylenmeyi sever, çözüm yolları aramaz. ayda iki gün çamaşır ütüye birini çağırmak sizin durumunuzda biri için gerekli bir eylem.
Sizin sınavlarla kazandığınız güzel işiniz, eşinizin eve bile gelmemesi..
Ne için?
İyi paralar kazanmak için.
Eee, o kadar işten böyle bir şeye bilr para çıkmıyorsa önceliklerinizi bir tartın derim ben.
Hayatınızı kolaylaştıracak şeyler için para harcamak lüks değildir.

Son düzenleme:
2 saatte cam kapı siliniyor yani ama evin diğer işleri de var. Normalde 200 TL kazanan temizlikçi 8-5 çalışır baya da iş yapar matematiğiniz biraz değişik geldi. Ya da siz gonzalessiniz bilemedim.
Burada cam -kapı ayrı geliyorlarmış 200 tl. Tüm gün 300 civarı. Tuvalet banyo temizlemeyen var prensini gereği midir nedir. Bir tanesi de yatak odanızı temizleyemem demişti. Bir tanesi lazım olan bir iki parçayı çöp diye atmış. O parça olmadan cihaz çalışmıyor, siz düşünün. Gittim çöpten çıkardım caddede. Yani düzgün birisine bir türlü denk gelemedim. Üstelik daha da sorun haline geldi. O yüzden vazgeçtim. Sadece cam-kapı temizliği için yardımcı alıyorum.

Resmen bekar anne modundasiniz. Ama onlar kadar özgür değilsiniz.
Çok üzücü gerçekten haliniz.
Bence çocuklarınızla iş bölümü yapabilirsiniz. Ama yardım değil, iş bölümü.
Mesela kahvaltıyı biri hazırlayıp biri kaldırabilir .
Okula giden çocuk tabağa zeytin peynir, ekmek kızartma makinasına dilimlenmiş ekmek koyabilir. İnanın bunu yapamayacak cocukta bir problem vardır.
Her gün nöbet usulü yapsınlar, bir gün Ali kahvaltı hazırlasin Ayşe toplasin,bir gün Ayşe hazırlasin Ali toplasin.
Çocuklara bunu bir görev gibi değil bir oyun gibi verirseniz onlar da keyif alırlar.
Ben bir zamanlar çocuklarla çalışıyordum. 4 yaşından itibaren bu bahsettiğim yaş grubu. Mesela otelci oluyorlardı. Biz odayı dagitirdik, onlar bir housekeeping gibi yatakları toplar, kıyafetleri kaldirir, havluyu gösterdiğimiz gibi katlar, bakım urunlrrini şekildeki gibi yerlestirirdi. Öyle zevk alırlardı ki çıkar çıkar tekrar gelirlerdi. Eminim anneleri yeni nesil 'premses annesi' oldukları için hiçbirine oda toplatmiyordur. Ama çocuklar bunu yapabiliyor.
Siz de bence kahvaltıları hazırlayıp bir resmini çekin. Onu A4 kağıda çıkartın, (hatta ofiste varsa PVC makinası ile kaplayin) verin ellerine yapsınlar baka baka aynısını. Bir de liste hazırlayın yanına tık atılacak (mümkünse pvcli,çünkü yazılıp yazılıp silinmesi için)
Zeytin✓
Recel✓
Makinaya yerleştirme✓
Masayı silme✓
Şeklinde.
Yılın bazı dönemlerinde bizde kalan bir erkek çocuğu var. Onunlayken mesela bir liste hazırlıyorum, salon silme-salon supurme-kitapligin tozunu alma şeklinde. Atıyorum 18 madde mi oldu günlük temizlik?
Seç diyorum,9u senin, 9u benim.
Hatta bazen yemek yaptırıyorum, YouTube videosundan. Mutlu bile oluyor.
Ama bir konuda usenip 'sana yardım ettim' dediği zaman hemen başlıyorum. 'ne? Yardım mi? Neden bana yardım edersin ki bu evi temizlemek benim görevim mi? Sen de evin çocuğusun ben de. İkimiz de bu evde yaşıyorsak bu işleri beraber yapmamiz lazım. Bana yardım falan etmiyorsun' şeklinde.
Şimdiden öğrensin de ileride salata kasesini sofraya getirdi diye karısina yardım ettim sanan andavallardan olmasın ...
Her neyse. Bu yaptığıniz şeyle inanın onlar sofrayı hazırlarlar. Ha , baktınız oralı değiller, bir de kupn hazırlayın. Eskiden gazetelerdeki gibi. Bir ayda 25 kuponu tamamlayan lunapark mi olur, tema park mi...neyse artık ona gitmeye hak kazansin. Ama tamamlamazlarsa goturmeyin tabii ki. Önemli olan katılmak değil kazanmak çünkü.
Ya da günlük bu işler karşılığında bir lira verebilirsiniz. Kumbaralarina atarlar. Azıcık birikince o parayla çok istedikleri birşey almaya gidersiniz mesela. Ama siz karttan odrmezsiniz, onlar bozukluklarıyla öderler.
Böyle böyle sabahları yükünüz azalır. Hatta bence öğle yemekleri akşamdan hazırlayın, koyun kaplarda dolaba.
Sabah hiç telaşa kapılmadan kahvaltıyı yapıp çıkın.
Zaten çocuklar yolunuzun uzeriymis.
Market alışverişini tek seferde çıkın, iki haftalık herşeyi alın dolaba.
Ya da eşinize verin bu görevi. El gibi eve gelip gitmesi çok saçma ve çok yanlış. İnsan emek verdiği şeye değer verir. Görülen o ki eşiniz evi çok benimsemiş. Bazı sorumluluklarını hatırlaması gerekiyor. Alışveriş ile başlayabilir. Zor birşey değil. Bizim mesela, yorucu işte çalışan babam, ev kadını olan annem. Ama alışverişleri hep babam yapar.
Ne var ki?
Erken çıktığı bir is çıkışı gitse 45 dakikada alır çıkar listedekileri.
Ödevler için de çocuklar birinci sınıf değilse kendi ödevlerini kendileri yaparlar. Siz ne kadar yardımcı olursanız onlar o kadar sorumluluk almaktan kaçarlar.
Bence ebeveynliginizi sorgulayin. Çocuklara resmen bebek muamelesi yapıyorsunuz. İleride sizden geçinen, asalak insanlar olmalarını istemiyorsanız biraz sorumluluk almalarını sağlayın.
Yapmadı mı ödevini?
Yapmasin.
Öğretmeninden azar yiyince ertesi gün yapar nasolsa
İnanın sınıftaki arkadaşlarının çoğunun ailesi ugrasmiyordur ödevlerle falan. Eğer özel okul değilse. Çoğu insan doğurup bırakıyor, hele kalabalık aileyse ders falan çalıştırmıyorlar. Onların çocukları nasıl yapıyor ödevlerini?
Benim sulalemde de var bu 'premses' çocuk yetiştirme modası. Annem babam hep 'siz sadece okuyun, başka bir sorumluluğunuz yok' derdi.
Ne güzel değil mi?
Sonuc?
Mezun olduğu halde calismadan evlenen ve kendi işinde çalışmayan, tatile gitmek için istifa eden laylaylom iki çocuk. Bizim tarafın yetiştirdiği çocuklar da hep bizim gibi... Ama bakıyorum mesela daha zor şartlarda yetişen arkadaşlara. Bir gayret içinde oluyorlar kpss kazanayim, aileme ev kredisi borcunun altına gireyim falan...
O yüzden bence siz de çocukların sırtından bütün yüklerini almayın. Kendi kendine yetebilen birey olmak ödev kontrolünde artı almaktan bin kat iyidir, geleceğe dönük düşünürsek .
Her neyse konuyu dağıtmayayim.
Çamaşır ve ütü için de bir kadın ayarla, iki haftada bir gelsin sabahtan, yıka yıka as utule, sadece bu işi yapsın.
Eger 'Ona verecek para yok' derseniz sadece çile çekmekten hoşlanan biri olduğunuzu düşüneceğim. Bazı kadınlar söylenmeyi sever, çözüm yolları aramaz. ayda iki gün çamaşır ütüye birini çağırmak sizin durumunuzda biri için gerekli bir eylem.
Sizin sınavlarla kazandığınız güzel işiniz, eşinizin eve bile gelmemesi..
Ne için?
İyi paralar kazanmak için.
Eee, o kadar işten böyle bir şeye bilr para çıkmıyorsa önceliklerinizi bir tartın derim ben.
Hayatınızı kolaylaştıracak şeyler için para harcamak lüks değildir.
Teşekkür ederim. Valla uzun uzun yazmışsınız, güzelce açıklamışsınız. Çocuklardan yardım almıyor değilim. Küçük de olsa yardımları dokunuyor. Yaşları 4-8 biri okul öncesi. Diğeri ilkokul yani. Yardımcı tutuyorum arada, bahsettiğim bazı sıkıntılar olmuyor değil. Yine de yüküm fazla gibi geliyor. Olay şu ki aslında mutfak, çamaşır, ve temizlik bende iken, çocukları okula bırak-al da bende. Sayamayacagın farklı durumlar da giriyor bazen işin içine. Mesela ani bi misafir ya da ahastane işleri. Tüm her şey aksıyor. Kaygım yetişememekle ilgili. Çoğunluk yardımcı tutmam gerektiğini anlatmış. Bu konuya daha farklı yaklaşmaya karar verdim.
Maddi olarak evet iki maaşlıyız ama tek maaştan fazlası gider. Kredi, kira, fatura, ödemeler. Ama yardımcı tutmama engel değil kesinlikle. Deneyeceğim. Yazdıklarınızı birazdan tekrar okuyacağım. Tekrar teşekkürler

Orası neresi

Bursa da her hafta yarım gün gelen yardımcım var 75 TL

Elime süpürge vs almıyorum

Tüm gün herkes evde ev kirlenmiyor bile

Bir de kurutma makinası yok ise mutlaka al

İki çocuk iki yetişkin çok çamaşır yıkanır kurutulur makına ile ütü ihtiyacı da azalır

X