Çıldırmamak için kendimi zaptetmeye çalışıyorum.

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
Arkadaşlar geçen de bi konu açmıştım. İnanın çok kötüyüm. Tüm gün evde sinirli sinirli gezdim. Azcık bir şeyle öfkeden deliye dönüyorum. Sebepse kafama taktığım şeye çözüm bulamamış olmam.
İki çocuğum var okul çağında. Ben de tüm gün çalışıyorum. Memleketten ayrıyız, yani destek olabilecek veya tanıdık kimse de yok henüz.
Eşim sabah 7de çıkıyor evden. Akşam 8 veya 10 bazen gece 12 yi buluyor dönmesi. O gidince tabii herşey bana bakıyor. Sabah kahvaltı hazırlama, çocukların öğlen beslenmesi, hazırlanması, sonra tek tek okula bırak. Okulları farklı çünkü. Sonra işe geç. İş dönüşü acil marketlik alışveriş. Ekmek vs. Gibi. yemek temizlik, çocukların ödevleri, çamaşır, ütü, bulaşık, ne dersen.. Akşama eve gelecek eş için hazırlan, makyajını tazele, güzel görün güzel karşıla. Yorgunluk şikayet vs olmasın. Çünkü o haklı. İstiyor ki eve geleyim, her şey yolunda olsun, günün stresini evimde huzur içinde atayım, yoksa nerde kaldı akşama kadar ev hasreti çekmemiz diyor..
işimi de hem seviyorum. Hem de çok yoğun. Bazen de stresli.
Şimdi üstesinden gelemeyecwgim diye stres yapıyorum. Belki de beklentim bu değildi. Her şeyi tam yapayım, peki nerde az şöyle uzanıp dinlenmem. Kendime vakit ayırmam.
Yardımcı diyenler için şöyle şöyleyim; bizim şartlarımıza göre bulmam çok zor.
Sabah 6:00 da kahvaltı mesela.
Çocukları okula bırakma ve okuldan alma yine bende, çünkü gidiş geliş saatlerimiz aynı, aynı güzergahtayız. Yemek hergün yemiyoruz..bazen işyerinde bazen evde. Ancak haftalık temizlik için olabilir. O da çok fazla etkilemiyor zaman kullanımımı. Mesela -belki bu hesabım tuhaf gelebilir ama- haftasonu iki saat fazla mesai yapsam 200 tl ediyor. Haftasonu ben mesaideysen 2 saatte evde cam-kapı silen ablaya da 200 tl veriyorum. Kendim yaptığımda zamandan kazancım var aslında. Bu veya benzeri sebeplerle düzenli yardımcı da alamayacağım.
Benim gibi çalışanlar nasıl bir yol izliyorsunuz. İnan’ın tüm günümü olumsuz etkiliyor. Hiçbir kolaylık yolu göremiyorum kendimde :KK43: evde bunları düşünmekten verimli olamıyorum. Ne çocuklara, ne işe. İşe gidiyorum hep bi stres..

Günlük yemek ve temizlik yapacak yarım gün birini bulsanız , akşam eve döndüğünüzde ev temiz , ütü yapılmış , yemek hazır olur.
Yarım gün için de çok bi para istemezler.

Maddi durumunuz nasıl, bir süre çalışmasanız olmaz mı? Ben sizi eş konusundan ziyade yorulmuş gördüm

Herseyden once adamla is bolumu yapiyorum ve bu kadar yorgunken makyaj yapip da yorgun degilmisim imaji cizmiyorum

Cunku adam benim kocam , hayati zorluguyla , nesesiyle , acisiyla beraber sirtladigim insan

Neden kendine bu kadar yukleniyor kafinlar gercrkten anlamiyorum

Tüm bunların üstüne bir de paşam günün stresini evinde atsın, aman başka yere gitmesin diye makyaj yapıp eşim için giyinip süslenmem doğrusu! Bu kadar yükü kaldıramam ben. Paşamın eve ve çocuklara katkısı hiç olmazsa niye onu başımda tutup bir de onun ütüsünü, temizliğini yapmam. Çok fazla üstlenmişsiniz her şeyi.

adam gece 10 da 12 de geldiğinde de makyaj yapıp mı karşılıyorsunuz gerçekten:KK57:
yardımcı tutun yemek temizlik ütü vs derdiniz olmaz. siz sabah kahvaltıyı 6 da yapıyorsunuz diye 6 da gelmesi şart değil. hem çocuklar öğlenci anladığım neden tam tekmil 6 da kahvaltı?
Hayır çocuklar tam gün gidiyor okula çalışma saatlerimizden dolayı.

Tüm bunların üstüne bir de paşam günün stresini evinde atsın, aman başka yere gitmesin diye makyaj yapıp eşim için giyinip süslenmem doğrusu! Bu kadar yükü kaldıramam ben. Paşamın eve ve çocuklara katkısı hiç olmazsa niye onu başımda tutup bir de onun ütüsünü, temizliğini yapmam. Çok fazla üstlenmişsiniz her şeyi.
Evet çok fazla üstlendim. O yüzden yol yordam soruyorum. Eşimi makyajla karşılamak benim için de keyif aslında..

Eşinize ve okul çağında olduklarına göre bir işin ucundan tutabilecek olan çocuklarınıza iş bölümü yapın. Eşinizi memnun etmek için kendinizi bu kadar yormayın. Biraz da o memnun etmeye çalışsın. Önce kendinizi sonra çocukları ve eşinizi düşünün.

Eşinize ve okul çağında olduklarına göre bir işin ucundan tutabilecek olan çocuklarınıza iş bölümü yapın. Eşinizi memnun etmek için kendinizi bu kadar yormayın. Biraz da o memnun etmeye çalışsın. Önce kendinizi sonra çocukları ve eşinizi düşünün.
Evet aslında kendimi düşünmek istediğim için bu konu. Nasıl bu şartlarda bu yükü azaltabilirim diye

Ay bu tempoda gece bir de nasıl makyaj yapıp hazırlanıyorsunuz? Çok alıştırmışsınız. Çabuk çökersiniz. Size yazık. Gençliğinizin kıymetini bilin ve atom karınca gibi her şeye yetişmeye çalışmayın.
Çalışıyorsunuz haftada bir ütü temizlik vs için yardımcı tutun derim.

Evet çok fazla üstlendim. O yüzden yol yordam soruyorum. Eşimi makyajla karşılamak benim için de keyif aslında..
Üstlenmeyin. Yakının, söylenin. Yürütebildiğinizi düşünüyor ve umursamıyor sanki. Haftanın 7 günü sabah 7-gece 10-12 arası olan mesleği nedir, anlamadım ki! Bu kadar çok çalışan adam çok kazanıyordur. Bu durumda kendi yapamadığı işler için size bir yardımcı tutar. Ya yardımcı tutsun her gün gelen ya da kendisi yapsın. Canınızı, emeğinizi bu kadar ucuz etmeyin, yazık size!

Bence kendinizi zaptetmeye falan çalışmayın. Ev de çalış iş te çalış neymiş akşam kocaya yorgunluğu belli etmeyecek,her şey yolunda gozukucek, olur mu öyle şey robot değilsiniz ki. Hayat arkadasiniz o sizin. Kendinizi bu kadar yıprattikca sağlıkta gider. Insanin gucu de kalmaz siniri de. Temizlik utu vs için yarim günde olsa birini almanız gerekli bence. Benim iş yerinde 2 çocuğu olup büyüklerden yardim alan arkadaslarim bile öldum bittim diyor.

Bu tempo sizi nasıl erken çökertir yapmayın!
Tutun bir yardımcı
Canınızdan değerli mi?

Eşiniz herşey yolunda sanıyor

Ben ev hanımıyken bile üç kızla telef oluyorum diye sızlanıyorum size de yazık
Hafta da bir defa yarım gün yardımcı geliyor rutin
Valla yardımcı candır!

Eşinizin işi ne

Aile hayatınız yok ki

Adam çocukları arada görüyor mu

Yardımcı için para hesabı yapmışsınız da haftasonu bari aile olarak Zaman geçirin temizlik ütü vs uğraşmayın

Örneğin tam oturacaksın çamaşır makinesi bitti asmaya git yen makine koy oyun oynanacak yemek yapmaya kalk olmuyor ki

Çocuklarla kaliteli Zaman geçmiyor öyle

Genelde çalışan çocuklu anne koşturmacaları benzer de babası ile Zaman geçirirken ev işi vs yapıyoruz yoksa ben ev işi yapacağım çocuk takılacak baba işte ise biz aileyiz diyemeyiz ki

Haftada yarım gün gelen yardımcı bile insanın stresini azaltıyor

Bir de okul kaçta evden kaçta çıkıyorsunuz merak ettim 6 da kahvaltı çok erken değil mi

Bunları asıl eşinize anlatıp çözümü birlikte arayın. Rutin ev işleri için yarı zamanlı yardımcı işe alıp en azından bir ay denersiniz. Şikayetçi değil ama yorgunsunuz anladığım kadarıyla. Eşiniz sizi her akşam öyle görünce düşünemiyordur belki gün içinde yorulacak bir temponuz olduğunu.

X