• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırmama ramak kaldı.

Ben tahmın etmıstm bunları.. Cunku konusamayan her cocuga otızmi yapıstırıolarmıs genelde.. Bu bızım saglık sıstemı nın sorunu.. Maalesef böyle bir sistemin ıcınde cocuk buyutuyorz.. Olan cocuga da anneye de oluyo.. Hastane hastane gezmeler, psıkolojık olarak yıpranmayı demiyorum bile.. Yasadıklarınız cok agır cidden.. Lutfen artık saglıklı olduguna inanın ve bu dogrultuda hareket edin.. Annemın psıkolojısı hersey den onemlı cocuga da gecıo cunku..

Yakın zamanda da sökülür merak etmeyin.. Anın tadını cıkarmaya calisin.. Nacızane soylemek istedim bunları🤗

Aslında anlatmak istediğim şey şu her çocuğun hikayesi çok farklı sizin çocuğunuz otizmli değildir ama başka bir annenin bebeğinde sorun vardır . İyiki doktora gitmedin demek yanlış bir kavram . Bir sorun varsa çözüm üretiliyor olmalı
Benimde anlatmak istediğim şu panikleyip hemen septom üretip doktora koşmak panik yapip sağlıklı düşünmeden acele karar vermek o anki pskolojimizden avlanmalarini sağlamamak adına sakın oluo çocuğa çok değil biraz zaman vermek.Guvenilir doktorlara gitmek melesa 2,3 doktora fikir danışmak bütçe uygunsa 1,2 ay özel ders aldırmak .Ortada problemli davranış varsa istenmedik bir durum onu ne tetikliyorsa örneğin TV ,tablep onu kaldırıp bir de öyle denemek mesela ben bu konudan dertliyim evet çünkü panik yaptim .Septom nedir otizim nedir bilmeden olabilicegi düşüncesi bile beni perişan etmişti .Eğer ortada sadece dilkonusma varsa sorun olarak otistik başka bir septom yoksa çok değil 15,20 gün TV kapatılıp biraz beklenmeli farkli septomlar varsa zaten gidilmeli umarım ifade edebilmisimsir

Yani sizin gittiğiniz doktorda sorun varmış . Geçmiş olsun 💐 çocuk konuşmuyor diye otizm diyemeyiz bir sürü belirtiye bakılıyor. Siz konuşma terapisi aldırıyorsunuzdur herhalde? Oğlumun kelime sayısı azdı o yüzden kontrol amaçlı gittik biz . Gelişim testinde konuşması 23 aylık çıktı testi yapan adam normal bu kadar dedi . Biz yine de konuşma terapisine başlayacaktık ama anlaştığımız hoca işten ayrılma kararı aldı . Bize de eve geleyim isterseniz dedi ben kabul etmedim netice de terapi aldırmaktan vazgeçtik

Geçen hafta tanı veren doktora götürdüm benmi tanı verdim bu çocuğa dedi evet dedim heee çok değişmiş dedi tanıyı kaldıralım diyor meslektaşlarıniz dedim biraz daha kalsın 5 ay olmuş daha dedi yaza kadar oyun terapi alsın dedi kime gittin dedi Osman abalı dedim bende doç .Doktor olcam dedi .Ampul yandı kafamda tanı koydukca puan falanmi alıyor gelene gidene tanımı koyuyor anlamadım uzun lafın kısası canı sağ olsun oğlumun beni türk hekimlerine emanet edin güvencesiyle o anki aciZlik bilgisizlik en önemlisi anne yüreği şok tranva hali ile aldım tanıyı bu sen yasamiyosun oğlun yaşıyor bütün anneler senin gbi inkar ediyor dedi

Geçen hafta tanı veren doktora götürdüm benmi tanı verdim bu çocuğa dedi evet dedim heee çok değişmiş dedi tanıyı kaldıralım diyor meslektaşlarıniz dedim biraz daha kalsın 5 ay olmuş daha dedi yaza kadar oyun terapi alsın dedi kime gittin dedi Osman abalı dedim bende doç .Doktor olcam dedi .Ampul yandı kafamda tanı koydukca puan falanmi alıyor gelene gidene tanımı koyuyor anlamadım uzun lafın kısası canı sağ olsun oğlumun beni türk hekimlerine emanet edin güvencesiyle o anki aciZlik bilgisizlik en önemlisi anne yüreği şok tranva hali ile aldım tanıyı bu sen yasamiyosun oğlun yaşıyor bütün anneler senin gbi inkar ediyor dedi

Bunun inkarlık Bi durumu yok ki.. Zaten anne hısseder cocugun da ters bısey varsa... Teee yıllar once bu otızm bu kadar yaygın degıl Ken halam 3.yu dogurdu.. Yegenım bebeklıkten baslamıs mesela saatlerce camasır makınesını ızlemıs.. Saatlerce tencere kapagı dönderıyormus.. Halam hemen anlamış ve doktora goturmus.. Erken mudahaleyle Yegenım sımdı otızm ama hafıfınden galıba pek bılemem cesıtlerı varsa eger.. Demem o ki anne anlar cocugun da bısey varsa.. Kabullenmek zor olur ama anne yuregı bılır hep.. İnkar etse nereye kadar etcek enınde sonunda anlayacaktır.. Eger zorlama Bi teşhis yoksa ortada.. Her gecıkmıs konusmaya otızm yapıştırırlarsa tabi anneler inkar eder.. Yani sımdı cocuk psıkıyatrlarına da hak vermek lazım, nerden ekmek kazanacaklar dimi😐

Ben sizi anlıyorum. Ama mutlaka konuşmamasının dışında bir sorun görülmüştür . Mesela tv açık olduğu zaman uyarsan eksikliği baş gösteriyor onun başlangıcıydı belki siz tv kapatınca toparlanmaaya başladı . Erken tanı her zaman önemli bence o yüzden bir şekilde doktor görmeli hep diyorum . Gelişim testine girdiği zaman zaten bazı şeyler ortaya çıkıyor . Konuşması kaç ay geride gibi gibi . Biz hiç tv açmıyoruz böyle çocuk büyütmek zor ama çare de yok benim gözümden. Oğlum doğduğundan beri 25 aydır yani evde kendimiz bile izlemez olduk . Tv açık olsaydı ve oğlumun konuşması geri olsaydı kendimi suçlayacaktım benim yüzümden diye . Doktor 3 yaşından önce açılmamalı dedi .

Ben sizi anlıyorum. Ama mutlaka konuşmamasının dışında bir sorun görülmüştür . Mesela tv açık olduğu zaman uyarsan eksikliği baş gösteriyor onun başlangıcıydı belki siz tv kapatınca toparlanmaaya başladı . Erken tanı her zaman önemli bence o yüzden bir şekilde doktor görmeli hep diyorum . Gelişim testine girdiği zaman zaten bazı şeyler ortaya çıkıyor . Konuşması kaç ay geride gibi gibi . Biz hiç tv açmıyoruz böyle çocuk büyütmek zor ama çare de yok benim gözümden. Oğlum doğduğundan beri 25 aydır yani evde kendimiz bile izlemez olduk . Tv açık olsaydı ve oğlumun konuşması geri olsaydı kendimi suçlayacaktım benim yüzümden diye . Doktor 3 yaşından önce açılmamalı ded

Ben sizi anlıyorum. Ama mutlaka konuşmamasının dışında bir sorun görülmüştür . Mesela tv açık olduğu zaman uyarsan eksikliği baş gösteriyor onun başlangıcıydı belki siz tv kapatınca toparlanmaaya başladı . Erken tanı her zaman önemli bence o yüzden bir şekilde doktor görmeli hep diyorum . Gelişim testine girdiği zaman zaten bazı şeyler ortaya çıkıyor . Konuşması kaç ay geride gibi gibi . Biz hiç tv açmıyoruz böyle çocuk büyütmek zor ama çare de yok benim gözümden. Oğlum doğduğundan beri 25 aydır yani evde kendimiz bile izlemez olduk . Tv açık olsaydı ve oğlumun konuşması geri olsaydı kendimi suçlayacaktım benim yüzümden diye . Doktor 3 yaşından önce açılmamalı ded

Back