- 22 Mart 2019
- 51
- 8
- 86
- 34
- Konu Sahibi bubendegilim
- #1.661
İçine kapanikti anlamlı kelimesi yoktu ve algı kapalıydı onun harici bişey yoktu ince motor kaba motor vs vs hepsi 22 aya denkti dil 8 Aydi babildama vardı .7 aydır TV acmiyoruz şuan maşallah 25 ayda dil geldi yani eğitim ve sosyalleme etkinlik bol bol gezme başladıktan sonra dil 1,5 ay içinde geldi önce alıcı dil algı açıldı sonra dil geldi.Suan 27 aylık 250 kelimesi var ikili cümle kurar ama kısıtlı ben kavramını bilir bu babamın essasi bu abimin kazagi vs vs ama sobet yok şok der aaa markete gitmek istiyosun ne alıcaksın muz der başka sakız bitti tek sohbetimiz bu .Bişey istiyor ise evet veya hayır kızınca küstüm banane banane hıh .Şimdi diyorlarki Otizimde sohbet yok ilerletemiyolar dili bekliyorum işte 3 yaşta sanırım netleşir şuan sağdan soldan septom bekliyorum ben baştan evladima geç kalmamak için otizimle sarıldım şimdilik eğitime devam uzun uzunca sohbet harici hiçbir otistik septom yok.Altini çizmek gerekirse sanırım pandemide doğması uyaransiz kalmasi ve en önemlisi ben 6 ay babamı hastanede beklerken onunla ilgilenirken benden uzak TV karşında günlerce dışarı çıkmadan oyun akran görmeden sabah akşam Ege gaga izliyerek gelişiminin desteklenmesinden içine kapanik ve algısı kapalıydı TV izliye izleye sersemlemisti şuan Allah nazardan korusun çok şükür bin şükür diyorum az daha dil açılırsa biterbu iş