Ergenliğimden beri sivilce problemi yaşıyorum. Bir ara 6 aylık tedavi görmüştüm o zaman tamamen geçmişti ama bir kaç ay sonra tekrar başladı. Ayrıca cildimde aşırı bir yağlanmada vardı. Kremlerle, jellerde dengede tutmaya çalışıyordum.. Takiii bu yaza kadarGeçenlerde (sanırım aşırı terlemeden ) minik minik sivilceler çıkmaya başladı
, yüzüm pütür pütür oldu. ne yaparım ne ederim derken deneye yanıla bir şey keşfettim
Yosun sabunu + Lavanta Suyu
Lavanta suyu için 1 liralık lavanta aldım bir dünya veriyorlaryarım çay bardağı kadar suyu kaynatıp bir çay kaşığı lavanta attım kaynamış suyun içine. 10-15 dk kadar soğutup eski bir ilaç şişesine koydum ve buzdolabına attım. Az yapmamızın sebebi taze taze kullanmak.
Sabah ve akşam yosun sabunuyla temizledim. Yüzüme ortak kullanılan havlu vs. sürmedim kağıt havluyla kuruladım. bir kaç dk yüzümün tamamen kurumasını bekleyip hazırladığım lavanta suyumu pamuğa döküp bir güzel tonikledim. Yağlanmam azaldı!!! Sivilcelerim kurudu, cildim pürüzsüz bemmbeyaz oldu parladı resmen
DİPNOT:Cildim yağlı. Kuru ciltli kişilere tavsiye etmiyorum.
Kızlar size yeni gelişmeleri aktarayım hemen bugun adet olmama rağmen tek bir sivilce dahi çıkmadı yüzümdeee vee bomba geliyor! Yıllardır göz altındaki yanak kısmıma kamp kuran GÖZENEKLERİM KÜÇÜLMÜŞ hatta bir kısmı yok olmuş inanamadım
EDİT: Cancazlarım lekelerden muzdarip insan çok anladığım kadarıyla.. Benim lekelerim yok ama sizin için aklımda kalan bir tarifi yazayım. Bu tarifi güzellik uzmanı Şems ASLAN'dan duydum. Katıldığı bir programda yayına bağlanan bir kız lekeleri için çözüm önerisi istemişti. İşte Şems ASLAN'ın leke toniği;
200ml kaynamış suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya atıp demliyoruz. Soğuduktan sonra içine çok az tuz atıp bir şişeye koyuyoruz doğruu buzdolabına ve orada 10-15 gün bekliyor toniğimiz.Süremiz dolduktan sonra pamuğa döküp günde 5-6 kere sürüyoruz yüzümüze iştee bu kadar.
Not: Ben denemedim.
Canım yosun sabununun yan etkisi kurutmak olabilir. Uzun süre kullanılmamalı, nemlendirici kullanılmalı. Ben nemlendirici kullandım. Zaten yaz sıcağı nedeniyle oluşan minik sivilcelerim için kullanmıştım ve sorunum uzun vadeli bir sorun değildi. Lavantayı bu topik haricinde kullanıp paylaşan çok, memnun olan çok kişi var. Forumda aratırsan bulabilirsin. :)lavantayı kullanıp hayallerine kavuşan var mı acaba? bi de yosun sabunun yan etkisi var mı ?
bende seboreik dermatit var napmam gerekiyor ?
arkadaslar ben14 yasımdan 20 yasıma kadar sıvılcelerle uğrastım denemedıgım sey kalmadı ne maskeler ne kremler ne doktorlar...en sonunda doktorun bırısı bır hap verdı oda gecıcı donem kullanılablecek bseydi sıvılcelerım gttı ama hapı bırakınca geri geldi.neyse doktorum krem verdı ve ben kremlerden nefret edıyordum artık cunku hiç biri işe yaramıodu.ama artık son caremdı onu kullndım ve allah yuzume baktı sanırım sıvılcem hıçç yok dyebılırım adı clindoxy.bu kremı sıvılcenızın ckacagını hssettıgınız yere surun inecek ve cıkmayacak emin olun.yıllar sonra kurtuldumm
Ya ben kullandım olan sivilcelerimi kuruttu ama yenileri çıktı :26:
İçtende müdehale etmelisin o zaman. :) Rezene çayının aknelere birebir olduğunu okudum canım. Yalnız dikkat et çok güzel uyutuyor.İkisini de :44:
Almanyada hic birsey yok yaaaa
Hersey internetden siparis etmelisin
Lavanta bile 100gr 6 ytl burda
Bende sivilce degilde siyah nokta cokT bölgem yagli yanaklarim vs kuru karma yani.... Ve gözeneklerim büyük
Neyse bir ara siyah noktalari cikamaya calisiyordum ister istemez kizariyordu cildim gül suyu sürmeye basladim o da cok kurutup soyuyordu yüzümü
Sizin dediginiz su Yosun sabunu ve lavantayi denemek istiyorumda yosun sabununu nerden bulcam o da ayri bir mesele :26:
Ne kadar pahalıymış :44:
Sadece yosun olmasına gerek yok canım. Örnek veriyorum; Yosunlu ve Zeytinyağlı vs. gibi ikili, üçlü içinde "yosun" bulunan bir sabunda deneyebilirsin..
bugün bir eczaciya sordum allaha sükür varmis o sabundan yarin almaya gidicem
Cok tsk ederim sen bizleri mutlu ediyorsun allah da seni mutlu etsin.. :)
Ergenliğimden beri sivilce problemi yaşıyorum. Bir ara 6 aylık tedavi görmüştüm o zaman tamamen geçmişti ama bir kaç ay sonra tekrar başladı. Ayrıca cildimde aşırı bir yağlanmada vardı. Kremlerle, jellerde dengede tutmaya çalışıyordum.. Takiii bu yaza kadarGeçenlerde (sanırım aşırı terlemeden ) minik minik sivilceler çıkmaya başladı
, yüzüm pütür pütür oldu. ne yaparım ne ederim derken deneye yanıla bir şey keşfettim
Lavanta suyu için 1 liralık lavanta aldım bir dünya veriyorlaryarım çay bardağı kadar suyu kaynatıp bir çay kaşığı lavanta attım kaynamış suyun içine. 10-15 dk kadar soğutup eski bir ilaç şişesine koydum ve buzdolabına attım. Az yapmamızın sebebi taze taze kullanmak.
Sabah ve akşam yosun sabunuyla temizledim. Yüzüme ortak kullanılan havlu vs. sürmedim kağıt havluyla kuruladım. bir kaç dk yüzümün tamamen kurumasını bekleyip hazırladığım lavanta suyumu pamuğa döküp bir güzel tonikledim. Yağlanmam azaldı!!! Sivilcelerim kurudu, cildim pürüzsüz bemmbeyaz oldu parladı resmen
Kızlar size yeni gelişmeleri aktarayım hemen bugun adet olmama rağmen tek bir sivilce dahi çıkmadı yüzümdeee vee bomba geliyor! Yıllardır göz altındaki yanak kısmıma kamp kuran GÖZENEKLERİM KÜÇÜLMÜŞ hatta bir kısmı yok olmuş inanamadım
EDİT: Cancazlarım lekelerden muzdarip insan çok anladığım kadarıyla.. Benim lekelerim yok ama sizin için aklımda kalan bir tarifi yazayım. Bu tarifi güzellik uzmanı Şems ASLAN'dan duydum. Katıldığı bir programda yayına bağlanan bir kız lekeleri için çözüm önerisi istemişti. İşte Şems ASLAN'ın leke toniği;
200ml kaynamış suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya atıp demliyoruz. Soğuduktan sonra içine çok az tuz atıp bir şişeye koyuyoruz doğruu buzdolabına ve orada 10-15 gün bekliyor toniğimiz.Süremiz dolduktan sonra pamuğa döküp günde 5-6 kere sürüyoruz yüzümüze iştee bu kadar.
SelaaamBenim yasım 13 ve yuzumde sivilceler var ama minik minik fazla kötü durmuyor da izler var sıktıgım icin :S yüzüm hafif yağlı , yosun sabunu ve lavanta suyunu deneyecegim ama bi yan etkisi varmı ? yüzümün daha kötü olmasını ıstemıyoruum
Ben bir aydan beri lavanta suyunu kullaniyorum cok memnunum Hic bir yan etkisi olmadi yosun sabununu bulamadim malesef