- 7 Şubat 2011
- 860
- 333
Ergenliğimden beri sivilce problemi yaşıyorum. Bir ara 6 aylık tedavi görmüştüm o zaman tamamen geçmişti ama bir kaç ay sonra tekrar başladı. Ayrıca cildimde aşırı bir yağlanmada vardı. Kremlerle, jellerde dengede tutmaya çalışıyordum.. Takiii bu yaza kadar Geçenlerde (sanırım aşırı terlemeden ) minik minik sivilceler çıkmaya başladı
, yüzüm pütür pütür oldu. ne yaparım ne ederim derken deneye yanıla bir şey keşfettim
Yosun sabunu + Lavanta Suyu
Lavanta suyu için 1 liralık lavanta aldım bir dünya veriyorlar yarım çay bardağı kadar suyu kaynatıp bir çay kaşığı lavanta attım kaynamış suyun içine. 10-15 dk kadar soğutup eski bir ilaç şişesine koydum ve buzdolabına attım. Az yapmamızın sebebi taze taze kullanmak.
Sabah ve akşam yosun sabunuyla temizledim. Yüzüme ortak kullanılan havlu vs. sürmedim kağıt havluyla kuruladım. bir kaç dk yüzümün tamamen kurumasını bekleyip hazırladığım lavanta suyumu pamuğa döküp bir güzel tonikledim. Yağlanmam azaldı!!! Sivilcelerim kurudu, cildim pürüzsüz bemmbeyaz oldu parladı resmen
DİPNOT:Cildim yağlı. Kuru ciltli kişilere tavsiye etmiyorum.
Kızlar size yeni gelişmeleri aktarayım hemen bugun adet olmama rağmen tek bir sivilce dahi çıkmadı yüzümdeee vee bomba geliyor! Yıllardır göz altındaki yanak kısmıma kamp kuran GÖZENEKLERİM KÜÇÜLMÜŞ hatta bir kısmı yok olmuş inanamadım
EDİT: Cancazlarım lekelerden muzdarip insan çok anladığım kadarıyla.. Benim lekelerim yok ama sizin için aklımda kalan bir tarifi yazayım. Bu tarifi güzellik uzmanı Şems ASLAN'dan duydum. Katıldığı bir programda yayına bağlanan bir kız lekeleri için çözüm önerisi istemişti. İşte Şems ASLAN'ın leke toniği;
200ml kaynamış suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya atıp demliyoruz. Soğuduktan sonra içine çok az tuz atıp bir şişeye koyuyoruz doğruu buzdolabına ve orada 10-15 gün bekliyor toniğimiz.Süremiz dolduktan sonra pamuğa döküp günde 5-6 kere sürüyoruz yüzümüze iştee bu kadar.
Not: Ben denemedim.
bu mutlaka denenmeli :)