- 21 Eylül 2011
- 6.246
- 50
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sanirim kremlerin derini inceltmis :) yikarken hassaslasan bolgeye degdirmeden yikayip toniklesen daha iyi olur :) pembe kili ilk defa duydum turkiyede beyaz ve yesil var. Bu arada nende indirimdeyken lazim olur diye sebamed in yesil olan temizleme barini almistim memnunmusun ondan :))senin tavsiyene uydum lavanta aldim, demledim vede tonic hazirladim, bir siseye koydum vede yuzume uyguluyorum. Insallah bende yagli cildden kurtulurum, daha yeni kullanmaya basladigimdan bisey soylemek icin erken diye dusunuyorum.
yurtdisinda oturuyorum vede tr de olan her sey burda kolay kolay bulamiyoruz, dolayisi ile yosun sabunu bulamadim. zaten bu forumdan duyup daha once sebamed sabunu almistim onu kullaniyorum.
Gecenlerde cild doktoruna gitmistim, cene bolgemde uzun zamandir sivilceler var, ergen olmadigim icin bu sivilcenme ya stresten yada hormon bozuklugundan dedi dr.
cok etkili vede pahali iki ayri merhem yazdi. Bende aldim kullanmaya basladim ama kullandigimin 3cu gunu merhemi surer surmez cildim okadar yandi ki, sanirsin yuzume kaynar su dokmusler,
hemen gidip yikadim. Belki alerjim vardir diye eczaciya sordum, yok dedi bu merhemler cok agir cildin ondan tepki gostermistir dedi benimde icim rahatladi. Ama o merhemler cildimi cok ama cok kuruttu, simdi su yada tonic kullanmiyorum bugun sadece bugday yagi surdum yuzume bakalim.
simdi ayni merhemleri cildim tamamen iyilestikten sonra kullanacagim ve her gun degilde haftada 1-2 kez.
ayrica haftada bir iki kez kil maskesi yapiyorum, yesil kil, cildim yagli cunku. Duyduguma gore pembe kilde cok iyi cild onaricidir, yesil kilim gecen bitti, bir dahakine pembe kil uygulayacagim.
benden bu kadar, bilgi paylastikca hepimiz daha saglikli olucaz ins
arkadaşlar yıllardır sivilce sorunu yaşıyorum çok şey kullandım geçici çözümler oldu lakin yine aynı oldu halen kremler açılmamış vaziyette duruyo en son araştıra araştıra sanırım sonuca ulaştım 2 aya yakındır eczane ürünü kullanmaya başladım çok eczacı ile görüştüm en sonunda kullanmaya başladım kesinlikle tavsiye ediyorum yani benim cildime iyi geldi inşallah da böyle devam eder bi süre onu kullandıktan sonra aynı serinin farklı kremine geçmem gerektiğini söylediler ama ben şimdilik bunu kullanacağım bide arkadaşlar cildim yağlı diye krem sürmeye korkuyodum yıkayıp bırakıyodum eczacı bunun daha çok yağ salgılanmasına sebep olduğunu söyledi yani ben maskeler falan kullanmadan kurtuldum diyebilirim gözle görülür şekilde lekelerimde azaldı cildim parladı eşim cillop oldun diyoadı isee LA ROCHE POSAY DUO
Sanirim kremlerin derini inceltmis :) yikarken hassaslasan bolgeye degdirmeden yikayip toniklesen daha iyi olur :) pembe kili ilk defa duydum turkiyede beyaz ve yesil var. Bu arada nende indirimdeyken lazim olur diye sebamed in yesil olan temizleme barini almistim memnunmusun ondan :))
Allah allah... bi zarari dokunmasin canim ya ben de tedirgin oldum simdi iz miz kalmasin :/
Doa marka canim internetten almistim
canım bende inceledim şimdi siteyi 2.50 tl yazıyor fiyatı gayet uygun ve bence marka fark eder sen bu kadar faydasını görmüşken bende seninkinden almak istiyorum
ama kargo fiyatını göremedim ne kadar ödedin kapıda ödeme 3.5 falan yazıyor sol kısımda tam anlayamadım canım yardımcı olur musun
Ergenliğimden beri sivilce problemi yaşıyorum. Bir ara 6 aylık tedavi görmüştüm o zaman tamamen geçmişti ama bir kaç ay sonra tekrar başladı. Ayrıca cildimde aşırı bir yağlanmada vardı. Kremlerle, jellerde dengede tutmaya çalışıyordum.. Takiii bu yaza kadar Geçenlerde (sanırım aşırı terlemeden ) minik minik sivilceler çıkmaya başladı
, yüzüm pütür pütür oldu. ne yaparım ne ederim derken deneye yanıla bir şey keşfettim
Yosun sabunu + Lavanta Suyu
Lavanta suyu için 1 liralık lavanta aldım bir dünya veriyorlar yarım çay bardağı kadar suyu kaynatıp bir çay kaşığı lavanta attım kaynamış suyun içine. 10-15 dk kadar soğutup eski bir ilaç şişesine koydum ve buzdolabına attım. Az yapmamızın sebebi taze taze kullanmak.
Sabah ve akşam yosun sabunuyla temizledim. Yüzüme ortak kullanılan havlu vs. sürmedim kağıt havluyla kuruladım. bir kaç dk yüzümün tamamen kurumasını bekleyip hazırladığım lavanta suyumu pamuğa döküp bir güzel tonikledim. Yağlanmam azaldı!!! Sivilcelerim kurudu, cildim pürüzsüz bemmbeyaz oldu parladı resmen
DİPNOT:Cildim yağlı. Kuru ciltli kişilere tavsiye etmiyorum.
Kızlar size yeni gelişmeleri aktarayım hemen bugun adet olmama rağmen tek bir sivilce dahi çıkmadı yüzümdeee vee bomba geliyor! Yıllardır göz altındaki yanak kısmıma kamp kuran GÖZENEKLERİM KÜÇÜLMÜŞ hatta bir kısmı yok olmuş inanamadım
EDİT: Cancazlarım lekelerden muzdarip insan çok anladığım kadarıyla.. Benim lekelerim yok ama sizin için aklımda kalan bir tarifi yazayım. Bu tarifi güzellik uzmanı Şems ASLAN'dan duydum. Katıldığı bir programda yayına bağlanan bir kız lekeleri için çözüm önerisi istemişti. İşte Şems ASLAN'ın leke toniği;
200ml kaynamış suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya atıp demliyoruz. Soğuduktan sonra içine çok az tuz atıp bir şişeye koyuyoruz doğruu buzdolabına ve orada 10-15 gün bekliyor toniğimiz.Süremiz dolduktan sonra pamuğa döküp günde 5-6 kere sürüyoruz yüzümüze iştee bu kadar.
Not: Ben denemedim.
Canim 3-4 gunde bitirebilecegim miktarda yap en.gec 1 hafta icinde kaldiysa bile dokup yanisini yap :) sakladigin siseyide her seferinde temizlemeyi unutma :)canım benim cildim karma. şöyle ki; t bölgem yağlı. yanaklarım kupkuru. burun çevrem ve göz altıma doğru olan kısım orta derece yağlı. aslında regl dışında çıkan çok bi sivilcem yok. ama alnım ve dudak altı bölgem dediğin gibi ufak ufak pürüzlerle sivilce lekeleriyle dolu. yanaklarımda izler var. bugün sabunu ve lavantayı aldım. lavantayı demledim ve cam ufak bi şişeye koydum. sorum şu ki lavanta suyu tazeliğini ne kadar süre korur?
senin yöntemin dışında nemlendirmek için argan yağı aldım yanaklarım için. haftada 1 de kil maskesi yapıcam. umarım işe yarar ve hayallerimize kavuşuruz artıkkkk
hayatim boyunca cildim hep yagliydi kuruluk nedir bilmemkuru ciltler için önereceğin bişey var mı?