- 14 Aralık 2014
- 4.021
- 1.733
Canim %1 morfolojiyle nasıl. Aşılama diyor ki doktor anlamıyorum . Hemen tüpe başla bence eşini de bu konuda ikna et. Neden doktorun bu zamana kadar morfoloji istememis ki .Canım kafam o kadar karışık ki eşim de yok konuşamadık daha. Böyle bişey hoc tahmin etmemiştik biz çikolata kistinden dolayı olmuyor sanıyorken bu çıkınca şok olduk. Evet öğretmenim Yaz tatilinde bu işi çözmek istiyordum ama şimdi Dr önce aşılama deyince süreç uzadı baya. Özelde tüp bebek yaptıracak gücümüz var çok şükür ama Dr aşılamadan umutlu gibi geldi bana o yüzden çok Kararsız kaldım. Ama hormon ilaçları kisti de büyütüyor diye duydum gerçi Dr baskılarız filan demişti ama napicami şaşırdım ya eşim evde olsaydı bu akşam kendimi daha iyi hissedecektim o da yok kendi kendimi yiyorum
Canım eşim bu konudaki kararı bana bırakıyor ama ben çok kararsızım keşke kararı bana bırakmasa. Gittiğim dr benim çikolata kistinden dolayı geç hamile kalacağımı söylüyordu. Yani kistlerin kesinlikle engel değil diyordu ama benim.icimden bi ses hep bi sorun var diyordu ısrar ettim tüp bebek tedavisine geçmek için o zaman istedi sperm testi ve sonuçları görünce evet dediğin gibi bi sorun varmış normal yollardan deneme süresi vermiyorum artık dediCanim %1 morfolojiyle nasıl. Aşılama diyor ki doktor anlamıyorum . Hemen tüpe başla bence eşini de bu konuda ikna et. Neden doktorun bu zamana kadar morfoloji istememis ki .
Canim istanbuldasin sen çok güzel merkezler var orda on görüşmeye git merkezlere kararını ver canım. Kararsız olma .Canım eşim bu konudaki kararı bana bırakıyor ama ben çok kararsızım keşke kararı bana bırakmasa. Gittiğim dr benim çikolata kistinden dolayı geç hamile kalacağımı söylüyordu. Yani kistlerin kesinlikle engel değil diyordu ama benim.icimden bi ses hep bi sorun var diyordu ısrar ettim tüp bebek tedavisine geçmek için o zaman istedi sperm testi ve sonuçları görünce evet dediğin gibi bi sorun varmış normal yollardan deneme süresi vermiyorum artık dedi
Şimdi merkez araştırıyorum canım iki yerle ilgili olumlu yorumlar okudum bi de pazartesi Dr a gidicem ona da sorcam hangi merkezi tavsiye ediyorsunuz diye. Çok fazla vakit kaybetmek istemiyorum allah hayırlısını versin inşallah hepimiz icinCanim istanbuldasin sen çok güzel merkezler var orda on görüşmeye git merkezlere kararını ver canım. Kararsız olma .
Laboratuvarı iyi olan bir merkez olsun birde imsi tekniği kullanan.Şimdi merkez araştırıyorum canım iki yerle ilgili olumlu yorumlar okudum bi de pazartesi Dr a gidicem ona da sorcam hangi merkezi tavsiye ediyorsunuz diye. Çok fazla vakit kaybetmek istemiyorum allah hayırlısını versin inşallah hepimiz icin
Canım imsi tekniğini duydum ben de haberim yoktu ondan. Morfoloji bozukluğundan teknik daha çok işe yarıyormuş nasıl bişey sen biliyor musun. Bi de senin bildiğin ya da duyduğun bi merkez var mı bu teknik olanLaboratuvarı iyi olan bir merkez olsun birde imsi tekniği kullanan.
Canim ben mersindeyim ama tedavi için istanbula gidiyorum. İmsi tekniği söyle birsey spermi normalde 6000 8000 kat daha fazla büyüterek seçiyorlar yani daha sağlıklı sperm seçilebilir. İmsi teknigini artık bircok merkez kullanıyor ama bana acıbadem mikrocip onermisti mikrocip benim aklıma pek yatmadi o yüzden imsi kullanan merkez istedim. Bahceci sisli memorial bruksel bunları arastirmistim ben canım . Brüksel tup bebek merkezini istiyorum ben çünkü ameliyatımı da yucel karaman yapmisti o yüzden oeda devam etmek istedim. Bu arada eşine bence sperm dna hasari da yaptir. Doktorlar genelde gerek duymuyor bi kaç başarısız denemeden sonra istiyorlar. Mesela kan pihtilasmasi istemedi hiçbir doktor benden ve ben gittim yaptırdım 4 gene baktirabildim 3 ünde pihtilasma çıktı. Eğer kısmet olur hamile kalsaydım düşük olabilirdi .Canım imsi tekniğini duydum ben de haberim yoktu ondan. Morfoloji bozukluğundan teknik daha çok işe yarıyormuş nasıl bişey sen biliyor musun. Bi de senin bildiğin ya da duyduğun bi merkez var mı bu teknik olan
Canım yazdıklarının resmini çektim dediğin testleri de yaptircam unutmayım diye. Ben de her ihtimal değerlendirilsin istiyorum gerisi allaha kalmış. Kan pıhtılaşma sini duymuştum ama erkekte dna testini söylediğin iyi oldu. Önceden Dr dan bunları istediğimi soyleyim. İmsi tekniği daha garanti o zaman normal mikroenjeksiyon hiç denemesek daha iyi olacak çünkü morfoloji çok önemliymiş zaten %1 onda da en kaliteli olan seçilsin bari. Fiyatlar hakkında da hiç bi bilgim yok bu teknikte senin gittiğin merkezde bu teknik ortalama ne kadar. Bir an önce ayarlamamiz gerekiyor çünkü yaz bitmeden baslayalimCanim ben mersindeyim ama tedavi için istanbula gidiyorum. İmsi tekniği söyle birsey spermi normalde 6000 8000 kat daha fazla büyüterek seçiyorlar yani daha sağlıklı sperm seçilebilir. İmsi teknigini artık bircok merkez kullanıyor ama bana acıbadem mikrocip onermisti mikrocip benim aklıma pek yatmadi o yüzden imsi kullanan merkez istedim. Bahceci sisli memorial bruksel bunları arastirmistim ben canım . Brüksel tup bebek merkezini istiyorum ben çünkü ameliyatımı da yucel karaman yapmisti o yüzden oeda devam etmek istedim. Bu arada eşine bence sperm dna hasari da yaptir. Doktorlar genelde gerek duymuyor bi kaç başarısız denemeden sonra istiyorlar. Mesela kan pihtilasmasi istemedi hiçbir doktor benden ve ben gittim yaptırdım 4 gene baktirabildim 3 ünde pihtilasma çıktı. Eğer kısmet olur hamile kalsaydım düşük olabilirdi .
Canim esin hormonlarına da baktirsin bu arada . Birde hepatit a b c ikiniz beraber baktirin. Benim gittiğim merkezde ilaçlarla birlikte 8 bin lira ama ilaçlar kişiden kişiye değişebilir aşağı yukarı bu fiyatlarda ama . Kan pihtilasmasina ben üniversite hastanesinde baktirdim . Dna hasarına düzen laboratuvarda baktirdik.Canım yazdıklarının resmini çektim dediğin testleri de yaptircam unutmayım diye. Ben de her ihtimal değerlendirilsin istiyorum gerisi allaha kalmış. Kan pıhtılaşma sini duymuştum ama erkekte dna testini söylediğin iyi oldu. Önceden Dr dan bunları istediğimi soyleyim. İmsi tekniği daha garanti o zaman normal mikroenjeksiyon hiç denemesek daha iyi olacak çünkü morfoloji çok önemliymiş zaten %1 onda da en kaliteli olan seçilsin bari. Fiyatlar hakkında da hiç bi bilgim yok bu teknikte senin gittiğin merkezde bu teknik ortalama ne kadar. Bir an önce ayarlamamiz gerekiyor çünkü yaz bitmeden baslayalim
Hepatit A b c bakilmisti daha önce benim hormonlara da bakıldı amh henüz çıkmadı diğerleri var. Ama eşimin hormonlara bakılmadi onları da hatırlatayım gerekli görmezse biz başka bi laboratuvar da yaptıralım. Bu arada verdiğin fiyat imsi tekniği mi öyleyse eğer tahminimden daha uygunmus. Gerçi insanın böyle bi durumda gözü para görmüyor Rabbim yeter ki evlat nasip etsin herşeyi bi şekilde hallederiz. Çok sağol canım verdiğin bilgiler icinCanim esin hormonlarına da baktirsin bu arada . Birde hepatit a b c ikiniz beraber baktirin. Benim gittiğim merkezde ilaçlarla birlikte 8 bin lira ama ilaçlar kişiden kişiye değişebilir aşağı yukarı bu fiyatlarda ama . Kan pihtilasmasina ben üniversite hastanesinde baktirdim . Dna hasarına düzen laboratuvarda baktirdik.
Ne demek canim . Evet imsi tekniğiyle bu fiyat . Aslında ben biraz pinpirikliyim doktorlar gerek yok dese de ben gittim yaptırdım testleri iyi ki de yaptirmisim kan pihtilasmam varmış.Hepatit A b c bakilmisti daha önce benim hormonlara da bakıldı amh henüz çıkmadı diğerleri var. Ama eşimin hormonlara bakılmadi onları da hatırlatayım gerekli görmezse biz başka bi laboratuvar da yaptıralım. Bu arada verdiğin fiyat imsi tekniği mi öyleyse eğer tahminimden daha uygunmus. Gerçi insanın böyle bi durumda gözü para görmüyor Rabbim yeter ki evlat nasip etsin herşeyi bi şekilde hallederiz. Çok sağol canım verdiğin bilgiler icin
Ben de çok pimpirikliyim :) o yüzden her ihtimal göz önünde bulundurulsun istiyorum.Ne demek canim . Evet imsi tekniğiyle bu fiyat . Aslında ben biraz pinpirikliyim doktorlar gerek yok dese de ben gittim yaptırdım testleri iyi ki de yaptirmisim kan pihtilasmam varmış.
Ablamda bu yollardan geçti benim bana kesinlikle aşılamayla uğraşma tup bebek yaptir dedi .
:) tedaviye başlayacaksan canım beslenmene dikkat et omega 3 koenzim q10 kullanıyorum ben yumurta kalitesi için. Folik asit içiyorum .Ben de çok pimpirikliyim :) o yüzden her ihtimal göz önünde bulundurulsun istiyorum.
Omega 3 kullanıyorum bende son zamanlarda aksattim gerçi ama bi de arada karbonat içiyorum. Hayıt otunun çayını duydum bi de ben yumurtlamayi artırıyormuş. Onu içicem tedavi öncesinde. Sosyal bilgiler benim bransim canım. Ortaokul ikimizin de. En zor kademe okulda da çok yoruluyoruz vücudumuzun direnci bitiyor o da çok önemliymiş hamile kalmak için. Şu tatilde halledebilsem çok iyi olacak:) tedaviye başlayacaksan canım beslenmene dikkat et omega 3 koenzim q10 kullanıyorum ben yumurta kalitesi için. Folik asit içiyorum .
Bu arada ben fen öğretmeniyim senin branşin ne
Hayıt otunu çok duydum ama denemedim. Kaliteli yumurta olsun da aslında çok olmasına gerek yok. Evet zor kademe birde ben para biriktirebilmek için haftasonu kurs verdim cumartesi pazar . 8.sinifları bana verdiler teog stresi. Off çok yoruldum. Şimdi tatil ooohhh misss :)))Omega 3 kullanıyorum bende son zamanlarda aksattim gerçi ama bi de arada karbonat içiyorum. Hayıt otunun çayını duydum bi de ben yumurtlamayi artırıyormuş. Onu içicem tedavi öncesinde. Sosyal bilgiler benim bransim canım. Ortaokul ikimizin de. En zor kademe okulda da çok yoruluyoruz vücudumuzun direnci bitiyor o da çok önemliymiş hamile kalmak için. Şu tatilde halledebilsem çok iyi olacak
Teog stresi beni de bu yıl çok gerdi önümüzdeki yıl yine 8leri almak zorundayım tek sosyalci benim okulda. Kursları haftaici yaptık biz okul çıkışında tam 10 saat ders yaptım bir yıl boyunca hafta içi. Dr a gitmek için hiç vakit bulamıyorum o yüzden de tatili iyi değerlendirmek istiyorum tedavi sürecinde. Kaliteli yumurta olursa peki imsi tekniğiyle de kaliteli sperm seçilirse tutunmasina için gerekli olan başka bişeyler daha gerekli mi canım ya. Tüpler açık ama kistler yine de engel olur mu ki. Ameliyat olmak istemiyorumHayıt otunu çok duydum ama denemedim. Kaliteli yumurta olsun da aslında çok olmasına gerek yok. Evet zor kademe birde ben para biriktirebilmek için haftasonu kurs verdim cumartesi pazar . 8.sinifları bana verdiler teog stresi. Off çok yoruldum. Şimdi tatil ooohhh misss :)))
Kıstler yumurta kalitesini bozuyor . Rahim filminde sorun yoksa tutunmasına engel olmaz. Doktor eşime tup bebege kadar proxeed plus icsin demişti. Kistin kucukse ameliyat olma zaten canimTeog stresi beni de bu yıl çok gerdi önümüzdeki yıl yine 8leri almak zorundayım tek sosyalci benim okulda. Kursları haftaici yaptık biz okul çıkışında tam 10 saat ders yaptım bir yıl boyunca hafta içi. Dr a gitmek için hiç vakit bulamıyorum o yüzden de tatili iyi değerlendirmek istiyorum tedavi sürecinde. Kaliteli yumurta olursa peki imsi tekniğiyle de kaliteli sperm seçilirse tutunmasina için gerekli olan başka bişeyler daha gerekli mi canım ya. Tüpler açık ama kistler yine de engel olur mu ki. Ameliyat olmak istemiyorum
Canim amh düşükse ameliyat olmaman iyi bence. Klomen kullanma sakin. Klomen denilen ilaç sanki kist üretmek için yapılmış gibi. Ben kullandim çok pişmanım bir sürü kist yaptı soğan kuru yaptım öyle kurtuldum . Folik asit çocuk düşünmeye başladığın anda içmelisin onu ihmal etme bence.Merhabalaaarr...
Ya benim doktorum da ameliyatı düşünmüyor hiç.Tamam,ben zaten korkuyorum,istemem öyle birşey ama,boş yere zaman geçiyor gibi geliyor doğum kontrol haplarıyla.
2 kutu aralıksız kullanıp bıraktım,adet olup bitince gittim.Çok fazla küçülmese de sınırlar toparlanmış dedi.Ne demek bilmiyorum ama çok dağınıktı demekki Tekrar ve son kez yasmini 2 kutu aralıksız kullan ve adetin bitince gel tekrar dedi.Buna göre istediğimiz küçülme olmazsa laparoskopi ya da küçülmüşse tedaviye başlayacağız dedi.Büyük ihtimal öyle olursa da klomen falan kullandıracak gibime geliyor.Ama onlarla uğraşmak istemiyorum...
Neyse bu arada benim vajinal kaşıntım bitmek bitmiyor.2 farklı doktora gittim.Niye ameliyat olmuyorsun,kist aspirasyonu çok gereksiz olmuş falan deyince soluğu doktorumda aldım yine."Siz beni niye ameliyat etmiyorsunuz" a getirdim lafı Ameliyat olmak istiyorsan o kolay iş dedi.Şimdi hazırlatır 5 dakika da alırım kisti dedi.Ama laparoskopide olsa,yumurtalara zarar verecek ve zaten rezervin düşük,tamamen düşecek,bu kezde bunlarla uğraşacaksın dedi.Her doktor farklı birşey söyler dedi.Bizim ekip olarak bir kuralımız var,önce hastanın sağlığı dedi.Bunu bozacak,zarar verecek herşeyden kaçınıyoruz dedi.Sen takma kafana,ilaçlarını kullan ve gel dedi.Ben de bir güven bir mutluluk,adam hipnotize etti resmen
Bu arada ben karbonat omega 3 ve immunex üçlüsünü sordum.Neden bana hiç böyle bitkisel doğal yolları tavsiye eden dr denk gelmez acaba Kesinlikle doğum kontrol ve visanne hormon ilacından başka küçülme sağlanmaz dedi...
Dün de eczanede çalışan,aşılama ile hamile kalmış arkadaşım doğum kontrol hapı kullansanda c vitamini ve folik asit al kullan dedi.O da doktor söylemeden neler neler kullanmış...
2. Kutuma başladım yasminde,bayramdan sonra bakalım adet olup gideceğim.Ama çok korkuyorum...
Ne uzun yazdım bee