- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
- 798
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anca sizin iş eşinizin emekliginde olur ozamanDefalarca mandıra filozofu filmini izledim Bu yaşadığım yerden o kadar çok uzaklaşmak istiyorum ki sakin sessiz bi yerde yaşamak istiyorum ama işte tek benim istememle olmuyor okul engeli var eşim memnun çocuk memnun
Çok tatlısın giRica etsem ankete "cok isterim ama gozum yemez"diye bi secenek de ekler misiniz?
Ya aslinda sehirle koy arasi bi yerde buyudum ama keske koyde olsaydim simdi kis hayatini saymazsak bence cok guzel olur koyde hayvan bakmakEmin olun bocalarsinız , hiç kolay değil o işler hayvanlar ,kokulari, sorumluluk, bu hayata bu kadar alışıp bırakmak. sonrasında pişman olursunuz. Hiç mi hiç kolay değil, bunu inek sağmis hayvan bakmış bir köylü kızı olarak söylüyorum.
O senin datlulugunÇok tatlısın gi
Şu an köydeyim ve az önce elektrik geldi.
Sabahtan öğlen 4e kadar su yoktu, geçen 3 gün internet yoktu, öncesinde sıcak su yoktu.
Daha şükür hepsini aynı anda çalışırken görmedik. Biri varsa kesin diğeri yok birbirine haset elti gibi...
Yollarda kurtların kaçırdığı parçaladığı hayvanlar, yoğun tezek kokusu ve tezekler, aç ve bakımsız büyükbaşlar...
Köyde 2 bakkal, bir jandarma ,bir de sağlık ocağı var. Ölüyorum yahu desen ilçeye 1 saat yok var ki o da hastayı öldürmekten beter ederek hoplayıp zıplayıp asfalt dökülmemiş taş yollardan getirerek...
“Anne buralardaki çocuklar çok mutsuz olmalı, baksana bir parkları bile yok” diyen 3 yaşındaki kızım...ve parkı bile olmayan köy ve hatta ilçe...
Ha Ben doğunun bir köyündeyim, sizinki muhtemelen datçada güzel bir yazlık ve bahçesinde 5 tavuk, arka bahçede domates , biber ekip bahçeden denize, denizden yazlığa şeklinde bir hayaldir ve umarım gerçekleştirip çok mutlu olursunuz.
Kendi poziyonumu zira hiç tavsiye etmiyorum, çocuklarıma her gün “okuyun daha çok okuyun ki bu köyün dışındaki hayatla tanışın, yeni illere hatta ülkelere gidin, kendinize güzel bir dünya kurun” diyorum.
Çok yazacak şeyim var ama büyük ihtimal gene elektrik gidecek, şarjımı koruyayım.
Sevgiler,
Nacizane tavuk ve guvercinleri ayni isletmede beslemeyin. Guvercin ve yabani kuslar hastalik etmeni tasirlar. Bir anda butun hayvanlar telef olabilir. Avian influenza gibi. Sehir hayatinin yasanilacak tarafi kalmasa da koy hayati kolay degildir. Insan faktorunu de unutmamak lazim.Sayın pawlover
Belki okumuşsunuzdur biz her şeyi bırakıp, eşimle Asos tarafında bir köye yerleştik. Ancak bu kış evimize geçebildik öncesinde 3 sene kadar karavanda yaşadık. Şaka değil gerçek : )
Şimdi evdeyiz bahçeyi ekip biçiyoruz (ben daha elimi sürmedim her şeyi eşim yapıyor). Peki siz ne yapıyorsanız derseniz ben hayvanlara sardım. Bir tavuk kümesi yaptırıyorum şimdi benim evden güzel oldu. Etrafını taş kaplattım (hatta biraz sonra fotoğraf yollarım kümesin) sadece tavuk ve güvercinlerle uğraşacağım.
Bahçede neler yaptınız derseniz şu anda inanılmaz bir bakla topluyor eşim.
ama bunlar hobimsi hayat ! hayatınızı böyle geçindirebilir misiniz ? işte bu zor
hastalığı
üretimin çok olması vs vs vs vs fiyatları
mesela köyde tavuklara bir hastalık geldi köyde 1 tane tavuk kalmadı.
bir de şöyle tipler var emekli olup sahil kasabasına yerleşeceğim. Emekli olduğunda esas şehirde yaşa hastaneler yakın olsun : )
kişisel fikrim gözünüzü karartın ve sevdiğiniz işi yapın ....
İlla vardır ev öyleyseKöydeydi muğladaydı galiba öyle çok baktım ki tam hatırlamıyorum. Ama denize falan çok uzak değildi
Biz şöyle 20-30 dönümlük bi yer ekme biçme ve hayvancılıkta istiyoruz işte altından kalkabilir miyim korkusu var birazcıkKoyde yasiyoruz. Kayisi bahcemiz var ugrasiyoruz. Ek gelirimizde var tabi esimin meslegi var yoksa gecinmek mumkun degil.
8 tane tavugumuz var evin yumurta ihtiyaci icin sadece.
Baska hayvanimiz yok ama eger bos arazimiz olsaydi inek veya tavuk ciftligi gibi planlarimiz vardi gelirimize katki olsun diye yapardik.
Arazin varsa devlete projeni sunuyorsun sana yardimci oluyor
Yine evin ihtiyaci olan sebze meyve kendimiz yetistiriyoruz
Kimse acliktan olmez ama aza tahammul edip gecinmek var birde daha iyi sartlarda gecinmek var
Uzun lafın kısası bir ek gelir olmasa iyi bir sekilde gecinmek zor.
Ciftcilik ölü eskisi gibi degil.
Iyi bi isin varsa girisme
O senin datlulugun
Muğla herkesin isteği şehir de yalnız arsa ,tarla fiyatları uçmuş durumda oralarda. Bir de çiftlik yaptır, içine büyük baş hayvan koy , onların yemlerini de kendiniz üretecekseniz falan epey bir sermaye gerekiyor sankiTam da istediğim şehir özelden rahatsız edeyim mi biraz
Accık daha gazlarsan gidip alcamİlla vardır ev öyleyse
Hayvancılık deyip geçmeyin çok zor ağır işler masraflı işler . Tarım ve hayvancılığı meslek olarak yapacaksiniz bu iş öyle basit degilki ne merak ediyorsanız sorun bana benim ailem tarım hayvancılıkla uğraşıyor.Kızlar selamlar,
İstanbul kargaşasından kaçıp bi arsa alıp çiftçilik ve hayvancılığa soyunalım diyoruz ama altından kalkabilir miyiz, geçim nasıl olur bi türlü işin içinden çıkamıyoruz. Öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum yok karar veremiyorum. Bi tarafta sevdiğim, mutlu olcağıma inandığım bi yaşam. Bi yanda maddiyat olarak 0 sıkıntı çektiğim ama çokta sevmediğim bi yaşam.
İçinizde var mıdır maliyet ne kadar tutar, kazanç nasıl olur, altından nasıl kalkılır, devlet nasıl desteklerde bulunuyo bilen?
Nacizane tavuk ve guvercinleri ayni isletmede beslemeyin. Guvercin ve yabani kuslar hastalik etmeni tasirlar. Bir anda butun hayvanlar telef olabilir. Avian influenza gibi. Sehir hayatinin yasanilacak tarafi kalmasa da koy hayati kolay degildir. Insan faktorunu de unutmamak lazim.
Ya bizde o filmi izleye izleye hayal kuruyoruzDefalarca mandıra filozofu filmini izledim Bu yaşadığım yerden o kadar çok uzaklaşmak istiyorum ki sakin sessiz bi yerde yaşamak istiyorum ama işte tek benim istememle olmuyor okul engeli var eşim memnun çocuk memnun