• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624
Arkadasim da mavi yumurtlayan tavuk var .Babamin tavuklardan biri kuluckaya oturursa yumurta biriktirecek arkadaş benim icin .
Bende mavi yumurtayı dolandırık birsey saniyordum .Gercekten varmış . :KK70:
Gerçekten var ama cins ile alakalıymış vitamin değeri aynıymış ama üç katı parya satıyorlar 😀

Şu an köydeyim ve az önce elektrik geldi.
Sabahtan öğlen 4e kadar su yoktu, geçen 3 gün internet yoktu, öncesinde sıcak su yoktu.
Daha şükür hepsini aynı anda çalışırken görmedik. Biri varsa kesin diğeri yok birbirine haset elti gibi...

Yollarda kurtların kaçırdığı parçaladığı hayvanlar, yoğun tezek kokusu ve tezekler, aç ve bakımsız büyükbaşlar...

Köyde 2 bakkal, bir jandarma ,bir de sağlık ocağı var. Ölüyorum yahu desen ilçeye 1 saat yok var ki o da hastayı öldürmekten beter ederek hoplayıp zıplayıp asfalt dökülmemiş taş yollardan getirerek...

“Anne buralardaki çocuklar çok mutsuz olmalı, baksana bir parkları bile yok” diyen 3 yaşındaki kızım...ve parkı bile olmayan köy ve hatta ilçe...

Ha Ben doğunun bir köyündeyim, sizinki muhtemelen datçada güzel bir yazlık ve bahçesinde 5 tavuk, arka bahçede domates , biber ekip bahçeden denize, denizden yazlığa şeklinde bir hayaldir ve umarım gerçekleştirip çok mutlu olursunuz.

Kendi poziyonumu zira hiç tavsiye etmiyorum, çocuklarıma her gün “okuyun daha çok okuyun ki bu köyün dışındaki hayatla tanışın, yeni illere hatta ülkelere gidin, kendinize güzel bir dünya kurun” diyorum.

Çok yazacak şeyim var ama büyük ihtimal gene elektrik gidecek, şarjımı koruyayım.
Sevgiler,

Hepsini okuyamadım. Konu sahibi acaba nasıl bir çiftlik istiyor ??? Benim ailem köyde yaşıyor, bir arkadaş tezek kokusu falan demiş çok güldüm 😂 o kadar modern koşullarda yapıliyorki artık hayvancılık, benim ailemin 100-120 tane büyük başının olduğu bir çiftliği var,ben memurum 8-17 çalis 6 ayda 1 3 kuruş zam al .benim 1 ayda kazandigimi 3 gunde kazanıyorlar .fırsatini bulsam bende giderim köyüme valla . Zorlukları yok mu elbette var ,düzeninizi kurunca yardimci alirsiniz ,hem gezersiniz hem doğallığın tadını çıkarırsiniz . Fırsatınız varsa değerlendirin derim. Kosgeb destekleri var,ayrıca genç girişimcilere 5 taneye kadar ücretsiz büyük baş hayvan veriyor devlet.

Ucuza zeytinlik varsa çökün hemen 😀😀biz de bakınıyoruz çok pahalı hele de yetişkin ağaçlı zeytin sizi idare eder bir dönem yerleşim yok mu istediğiniz yerin yakınında zeytin öyle bakım isteyen birşey değil burda dağ taş zeytin
Yerleşim var mı hiç bilmiyorum ağaç sayısına göre baya uygundu bakim satılmadıysa araştırayım biraz 😄

Hepsini okuyamadım. Konu sahibi acaba nasıl bir çiftlik istiyor ??? Benim ailem köyde yaşıyor, bir arkadaş tezek kokusu falan demiş çok güldüm 😂 o kadar modern koşullarda yapıliyorki artık hayvancılık, benim ailemin 100-120 tane büyük başının olduğu bir çiftliği var,ben memurum 8-17 çalis 6 ayda 1 3 kuruş zam al .benim 1 ayda kazandigimi 3 gunde kazanıyorlar .fırsatini bulsam bende giderim köyüme valla . Zorlukları yok mu elbette var ,düzeninizi kurunca yardimci alirsiniz ,hem gezersiniz hem doğallığın tadını çıkarırsiniz . Fırsatınız varsa değerlendirin derim. Kosgeb destekleri var,ayrıca genç girişimcilere 5 taneye kadar ücretsiz büyük baş hayvan veriyor devlet.
Ailenle biraz konuşsam da azcık motive etseler keşke beni tam da onlarınki gibi bi hayat istiyorum 😂

Şanslı kesimdenim galiba. Hem köyde hem şehirde sayılabilecek bir yerde oturuyorum. Sahil, hastane, avm arabayla 7-8 dk merkezi yerler 15 dk uzaklıkta. Yürüyüşe çıktığımda keçi, koyun sürüleriyle karşılaşıyorum. Çok da güzel kedi sever bir sokağımız var.

İki hayatla da iç içe olduğumdan haftasonları ekstra uzaklaşıp doğaya gitme ihtiyacı duymuyorum. (Arkadaşlarla gidilen zamanlar hariç)
Ama yine de biraz daha merkezi bir yerde yaşayıp arabaya bağlı olmamayı tercih ederdim.

Bende asla yapamam ne hayvan ne bag bahce cok yorucu ve sorumluluk ısteyen bır iş. Annanemler koyde oldygu ıcın ordan biliyorum zorluklarını koye gezmeye tatıl amaclı gıtmek guzel.

Seftaliye dokunamam az üşüsem hasta olurum . :KK70: Guneste heryerim su kabarcıgı oluyor
Esimde kardesimde koyde yaşasan simdiye ölmüstün diyorlar .
Esimde gölge feslegeni diyor .:KK70:

Arkadasim da mavi yumurtlayan tavuk var .Babamin tavuklardan biri kuluckaya oturursa yumurta biriktirecek arkadaş benim icin .
Bende mavi yumurtayı dolandırık birsey saniyordum .Gercekten varmış . :KK70:
Evet bnim komşunun ki de yeşil yumurtluyo 😂

Kızlar selamlar,

İstanbul kargaşasından kaçıp bi arsa alıp çiftçilik ve hayvancılığa soyunalım diyoruz ama altından kalkabilir miyiz, geçim nasıl olur bi türlü işin içinden çıkamıyoruz. Öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum yok karar veremiyorum. Bi tarafta sevdiğim, mutlu olcağıma inandığım bi yaşam. Bi yanda maddiyat olarak 0 sıkıntı çektiğim ama çokta sevmediğim bi yaşam.

İçinizde var mıdır maliyet ne kadar tutar, kazanç nasıl olur, altından nasıl kalkılır, devlet nasıl desteklerde bulunuyo bilen?

Bunun için buraya danışmanın faydası olmaz ama bu tür şeyler için eğitim veriliyor diye biliyorum.kesin karar vermeden önce bir çiftlikte çalışıp hem işi öğrenmek hem zor mu kolay mı yaşayarak karar vermek en iyisi.

Back