• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624
sonuçta denemeden bilemezsiniz, baktınız yapamadınız, hayvanlarınızı filan başka çiftçilere satarsınız, aldığınız tarlayı da satarsınız ama bu bir seçenek belki de herşey yolunda gidecek ve devam edeceksiniz ömür boyu, ne kadar çok istedğiniz belli o yüzden bu aşkla tüm zorlukların üstesinden gelebilirsiniz gibi görünüyor, sonuçta beton yığınlarının içinden kaçıp kurtulmuş olacaksınız, keşke bizim de imkanlarımız olsa da bizde kaçıp gitsek, hapis hayatı gibi 8*5 çalış emekli olunca da hastalıklardan neye fırsat bulucaz :KK43:
Biraz da onu diyorum eşime çalışcaz 60 yaşına kadar ee sonra, sonra zaten elden ayaktan düşeriz neyin ne kadar keyfine varcaz. Gençken istediğimiz gibi bi düzen içinde yaşayabilsek ne güzel 😍 bütçemiz yeni bi hayata başlamaya yeter bi yılda götürür bi şekilde ama o bi yıl içinde toparlayıp devam edebilir miyiz yola korkusu var

Biraz da onu diyorum eşime çalışcaz 60 yaşına kadar ee sonra, sonra zaten elden ayaktan düşeriz neyin ne kadar keyfine varcaz. Gençken istediğimiz gibi bi düzen içinde yaşayabilsek ne güzel 😍 bütçemiz yeni bi hayata başlamaya yeter bi yılda götürür bi şekilde ama o bi yıl içinde toparlayıp devam edebilir miyiz yola korkusu var
yani baktınız yapamadınız geri dönersiniz dünyanın sonu değil bütçeniz uygunsa hemen yola çıkın bizim yerime de :KK200:

Çok özendim size. Sağlıkla, mutlulukla yaşayın inşallah. Ege de ne taraftasınız?
:KK200: Allah size daha güzelini daha iyisini nasip etsin :dua:
Kaz Dağları’ndayız. Şehirde birden yaz, birden kış gelirdi. Burada her mevsimi yaşıyoruz. Baharlar ne güzel mevsimlermiş. Doğa ile iç içe yaşamak hayatı hafifletiyor.

Bi yanım accayip heveslendi şimdi kalkıp gidesim var 😂 bi yanımda dur nereye gidiyosun baksana insanlar kaçıyolar diyo, ama @Mune abla ve @Kazen abi epeey heveslendirdi şimdi kaçıp gidebilirim öyle heveslendim 😍
Ahahahah 😂😂😂😂 iyi düşün belki çok seveceğim bir iş olur belki de sıkılırsın bin düşünmen gerek 😅😍😘😘

Kaz Dağları’ndayız. Şehirde birden yaz, birden kış gelirdi. Burada her mevsimi yaşıyoruz. Baharlar ne güzel mevsimlermiş. Doğa ile iç içe yaşamak hayatı hafifletiyor.
Ben de böyle yazarım inşallah seneye koşun gidin doğa çok güzel diye 🙈

Teşekkür ederim..30 senedir akçaydayız yazları 3 ay. Çok severim o bölgeyi zaten. Assos tarafında arsa bakıcaz bu yaz.

Ahahahah 😂😂😂😂 iyi düşün belki çok seveceğim bir iş olur belki de sıkılırsın bin düşünmen gerek 😅😍😘😘
Eşimin bazen tayini açılıyo o taraflara dedim tayin açılırsa hemen başvuru yap, gidelim ben orda bize bi hayat kurayım senin de sabit gelirin olsun 😂😘😘

Eşimin bazen tayini açılıyo o taraflara dedim tayin açılırsa hemen başvuru yap, gidelim ben orda bize bi hayat kurayım senin de sabit gelirin olsun 😂😘😘
Çok güzel düşünmüşsun canım 😂 tabiki de ilk yıllar zorlanirsin hiç bilmediğin bir iş ama zamanla alışırsın tabii sen de istersen severek yaparsan işi çok seversin ama yorularak zorsunarak yaparsak hiçbir şekilde sevemezsin ben şehirde yaşıyordum 2 senedir evliyim hemen alıştım Çok da seviyorum her şeyleri ile ilgileniyorum sağ olsun kayınvalidem de yardımcı oluyor tabii bana da o öğretti Bu işi dediğim gibi işi sevmek istersen seversin 😁💞💞
Bir de dediniz ya çocuk olduktan sonra falan gibi bir kelime kullandınız benim kızımın masraflarını yumurtaları satıp karşılıyoruz ek bir gelir gibi düşün çok çok iyi oluyor kızım sağlıklı yiyecekler yiyor tabii zor yanları da var bir yere giderken malları düşünüyorsun dediğim gibi zor yanıda var güzel yanı da iyi düşünmek gerek ☺️

Anlamadim ki hic kimse memnun degil .Köylü yem ilać mazot pahali diyor .
Sehirli herseye para veriyor .Hersey pahalı birde stresli .
Köylü hic olmazsa yedigine içtigine para vermiyor .Bir de zaten gelirini tam göstermiyor .
Ayyy bilen beri gelsin .

Anlamadim ki hic kimse memnun degil .Köylü yem ilać mazot pahali diyor .
Sehirli herseye para veriyor .Hersey pahalı birde stresli .
Köylü hic olmazsa yedigine içtigine para vermiyor .Bir de zaten gelirini tam göstermiyor .
Ayyy bilen beri gelsin .
Köyde üretim yapmak için ya aileden atadan dededen bu yana çiftçilik yapıp işi bileceksiniz, ya da sağlam sermayeniz olacak,yoksa küçük çiftçi bitti yani . Yem fiyatları çok pahalı, ama buğdayını, mısırını, yoncanı kendin yetiştirip yemi sadece takviye olarak kullanırsanız kazanırsınız, onun içinde tarla olmalı . Yani ben bir çiftlik kurdum hadi kazanayım olmaz. Sılajı samani yoncayı dışarıdan alırsanız ineklerin afedersiniz sadece b.ku kalır elinizde😊 hayvancılık yapmak için tarla ,traktör şart gibi birşey

Kızlar selamlar,

İstanbul kargaşasından kaçıp bi arsa alıp çiftçilik ve hayvancılığa soyunalım diyoruz ama altından kalkabilir miyiz, geçim nasıl olur bi türlü işin içinden çıkamıyoruz. Öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum yok karar veremiyorum. Bi tarafta sevdiğim, mutlu olcağıma inandığım bi yaşam. Bi yanda maddiyat olarak 0 sıkıntı çektiğim ama çokta sevmediğim bi yaşam.

İçinizde var mıdır maliyet ne kadar tutar, kazanç nasıl olur, altından nasıl kalkılır, devlet nasıl desteklerde bulunuyo bilen?
[/QUOTE
Gerçekten büyük risk ama köy hayatını seviyorsanız daha önce köyde yaşadıysanız bu riski göze almaya değer, ben şehirde büyüdüm köy yaşantısı çok eziyetli görünüyor sürekli bedenen çalışmak gerekiyor hafta sonları için bahçe hobi favori bence, bir ara solucan yetiştirme işini araştırdım bu işte çok para varmış izlediğim videoda solucan yetiştiricisi toprağı bilmek lazım diyordu ve haklıydı ben balkondaki saksı toprağından başka bilmiyordum😁😁😁 herşey gönlünüzce olsun.

Istanbul gibi buyuk bir sehirden ayrilip dediginiz gibi ciftlik hayati sizin icin cok zor olur diye dusunuyorum.Alişik olmadiginiz bir hayat sizi epey yoracaktir muhtemelen.

Çok güzel düşünmüşsun canım 😂 tabiki de ilk yıllar zorlanirsin hiç bilmediğin bir iş ama zamanla alışırsın tabii sen de istersen severek yaparsan işi çok seversin ama yorularak zorsunarak yaparsak hiçbir şekilde sevemezsin ben şehirde yaşıyordum 2 senedir evliyim hemen alıştım Çok da seviyorum her şeyleri ile ilgileniyorum sağ olsun kayınvalidem de yardımcı oluyor tabii bana da o öğretti Bu işi dediğim gibi işi sevmek istersen seversin 😁💞💞
Bir de dediniz ya çocuk olduktan sonra falan gibi bir kelime kullandınız benim kızımın masraflarını yumurtaları satıp karşılıyoruz ek bir gelir gibi düşün çok çok iyi oluyor kızım sağlıklı yiyecekler yiyor tabii zor yanları da var bir yere giderken malları düşünüyorsun dediğim gibi zor yanıda var güzel yanı da iyi düşünmek gerek ☺
Çok mutlu olurmuşum gibi geliyo ama bazen de acaba düşlediğim gibi olur mu kaygıları geliyo işte. İnşallah düşlediğim herşeye iyiki oldu demek nasip olur 💕🤗

Tabi işin ilmini bilmeyip batırmakta var ama günümüzde bilgiye erişmek çok kolay bence. Yani evet bilgi kirliliği de çok fazla ama düzgün bi araştırmayla çoğu konuya hakim olabilcek imkanlarımı var aslında

Şuan yazılımcıyım epeyce rahat bi işim var yani annemlere gittikçe haşır neşir oluyorum bahçe ve hayvanlarla ama tabi tamamen bi sorumluluğa sahip olmak nasıl bilemiyorum
Ben şöyle olsun isterdim. Çalıştığım bir isim olsun. Ama köyde bir evim olsun hafta sonları gidip orayla ilgileneyim. Haftaiçi işimi yapayım. Trabzonda öyle yapıyorlar mesela. Ama trabzonun köyleri şehirle en fazla yarım saat.

Tarla hayvan işlerinde şans bayağı rol oynuyor. daha önce yazılmış zaten ama bir hastalık gelir olmadık zamanda bir dolu yağar hiç verim alamazsınız elinizdekini de kaybedersiniz. Kira vs ek geliriniz veya birikmişiniz varsa zor zamanlar için onlara dayanabilirsiniz belki. Kaç jenerasyondur bu işlerle uğraşan kişiler artık çok zorlaştığı için çocuklarını şehirlere gönderiyorlar. Topraktan bıktıkları için değil, her şeyin aşırı pahalı olması devletten destek alamamaları yüzünden. Nereye taşınmayı düşünüyorsanız yıllık tatilinizi harcayıp gidin konuşabildiğiniz kadar insanla konuşun sizin istediğiniz gibi yaşayan. Sonra kararınızı verin.

900 tane 100 yıllık zeytin ağacı varmış, 85e satarım diyo. Bize çok uygun geldi yada bilmediğimizden
Bu dediğin fiyatı muğlanın herhangi bir köyünde görmen imkansız gibi bir şey.Bence var o işte bir iş.Ya yolu yok diyeceğim ama yolu da olmasa o fiyat zor.Bir de zeytin ağacı var diyorsun,bilemedim.Hangi ilçedeydi ?

Kesinlikle katiliyorum.biz de bi heves isimiz gucumuz varken restaurant cafe actik.Bir senedir omrumuzde yasamadigimiz sikinti stres ne varsa gorduk Allah beterinden korusun da.simdi devretmek icin ugrasiyoruz.insan calistirmasi cok zor hersey disardan guzel.isin icine girince diyorsun ki oyle degilmis.

Bu dediğin fiyatı muğlanın herhangi bir köyünde görmen imkansız gibi bir şey.Bence var o işte bir iş.Ya yolu yok diyeceğim ama yolu da olmasa o fiyat zor.Bir de zeytin ağacı var diyorsun,bilemedim.Hangi ilçedeydi ?
Evet kesinlikle size katılıyorum. 900 ağaç 85bin mümkün değil. Ayrıca 100 yıllık zeytin ağacı verimsizdir o kadar yağ olmasına da şaşırdım.

Back