- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.985
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Tepki verse de değişen bir şey olmayacak. Adamın umurunda değil çünkü. Dışardan yemeyi seviyor, temizlik umurunda değil. Hayır yalnız yaşasa da yapmazdı bunları. Evinde hiç bir şey yapmayan yalnız yaşayan insanlar(kadın erkek) hatta evli olup hiç bir şey yapmayan çiftler tanıyorum.
Ki bence çocuk dışında kimse yapmak zorunda değil. Ben sevmediğim işleri yapmıyorum mesela. Yapmak zorunda değilim çünkü. İsterse beyim yapıyor, istemezse yaptırıyoruz.
Hayır başka biri hizmetçilik yapsın diye evlenilmiyor. Ama başka birine bir şeyleri zorla yaptırmak için de evlenilmiyor. İnsanları yapmak istemedikleri şeylere zorlayamazsın aryacım.
Kadını erkeği yok bunun. Her ne kadar erkek üstün zihniyete dayandırmaya çalışsan da benim üzerimden bunu yapamazsın, sanıyorum bu forumda bir çok kişi bu konuda ne düşündüğümü biliyordur sen de dahil. Kadın ya da erkek kimse istemediği şeyi yapmak zorunda değil ve yapmaya zorlanamaz. Bu kadar basit.
Ya bu ataerkil düsünce tarzina karsi öfkemi senden çikardim biraz, sorry.
Ve birseyi yapmak istemiyorsun diye, o seyin sorumlulugu sende degil demek ile ayni sey degil. Mesela bende ütüyü beceremem, sevmiyorum da. Ondan dolayi ütücü buldum ve kiyafetleri oraya birakiyorum. Yani esime "bana ne arkadas, sevmiyorum iste, ne halin varsa gör" demiyorum. Anlatabildim mi? Sirf birseyi sevmiyorsun diye, tamamen basindan savamasin. Mecburen biri o sorumlulugu almak zorunda ve hep daima ayni kisi olursa sikinti olur.
Hiçbirsey yapmayan çiftler biliyorum diyorsun da, o sadece evlerinde yatili hizmetçi olursa olabilir. Yani temizlikçi gelsede, halen yemek yapilmasi lazim. Sofra kaldirililmasi lazim, çamisir yikanip, kurutulmasi lazim. Ne bilim, birsey yere döküldügünde temizlenmesi lazim,..
Yani daima evin isleri olur ve bunu daima disardan biri yapamaz. Yani evde mecburen bir is bölümü olmali. Simdi tüm bu yazdiklarim konu sahibine itiliyor mesela. Ve bu haksizlik.