- 11 Aralık 2018
- 39.649
- 245.656
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Ama sorun aslinda temizlik degilki. Sorun, esinin mutsuzlugunu, yorgunlugunu göz ardi etmesi. Hicbirseyin sorumlulugunu almamasi.
Tabiki gündelikci gelebilir fakat bu sorunu çozmez. Eşinde sorumlulugudur, partnerin mutlulugu icin caba sarf etmek.
Ve niye iyi ve kolay tarifi, oynamak babaya kalipta, zor tarifi, bakimi anneye kalsin? Ki bu durumda annesi ikisinide yapiyor. Anne cocukla hic oynamiyor degil.
Iste bunlarin hepsi, sirf irrkek diye ona hizmet etmekten geliyor. Bu karakter olayi degil. Adami tek basina bir eve soksan o evi temizlerde, süpürürde. Ha hersey 44lük olmaz, tembelligi devreye girer ama neticede yapar.
Bu adam arkasinin topladigini biliyor, niye birsey yapsin ki? Konu sahibi tartisamiyorum diyor. Iletisim 0 yani. Ciddi derdi var ve paylasamiyor. En büyük sikintida budur.
Temizlikci tutmanin yerine, esine tepki versin. Onun anlamasini saglayacak. Gerekirse grev yaparak, anlatarak, küserek,.. Hangisi etki ederse artik.
Tepki verse de değişen bir şey olmayacak. Adamın umurunda değil çünkü. Dışardan yemeyi seviyor, temizlik umurunda değil. Hayır yalnız yaşasa da yapmazdı bunları. Evinde hiç bir şey yapmayan yalnız yaşayan insanlar(kadın erkek) hatta evli olup hiç bir şey yapmayan çiftler tanıyorum.
Ki bence çocuk dışında kimse yapmak zorunda değil. Ben sevmediğim işleri yapmıyorum mesela. Yapmak zorunda değilim çünkü. İsterse beyim yapıyor, istemezse yaptırıyoruz.
Ee bende annemin evinde bir bardak kaldirmazdim. Bende tembelim. O halde annemlerden aldigim egitimden ötürü bende birsey yapmayim! Ne cocuga bakim, ne ev isi yapim. Oh rahat, zaten baska biri hizmetcilik yapilsin diye evlenilmiyormu?
Aa yok pardon, o sadece erkekler icin gecerli dimi?
Hayır başka biri hizmetçilik yapsın diye evlenilmiyor. Ama başka birine bir şeyleri zorla yaptırmak için de evlenilmiyor. İnsanları yapmak istemedikleri şeylere zorlayamazsın aryacım.
Kadını erkeği yok bunun. Her ne kadar erkek üstün zihniyete dayandırmaya çalışsan da benim üzerimden bunu yapamazsın, sanıyorum bu forumda bir çok kişi bu konuda ne düşündüğümü biliyordur sen de dahil. Kadın ya da erkek kimse istemediği şeyi yapmak zorunda değil ve yapmaya zorlanamaz. Bu kadar basit.