- 22 Kasım 2010
- 11.045
- 19.329
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
5 yıllık evliyiz. 16 aylık bir oğlumuz var. Oğlumuz doğmadan önce ruh eşim olduğunu düşünürdüm. Üniversitede tanıştık, eşim her zaman en iyi arkadaşımdı. Dürüst, kibar, en hararetli tartışmada bile sesini yükseltmekten kaçınan ve bana olann sevgisinden şüphe etmediğim biri o. Ama cook tembel. Evde sanki misafir gibi davranır, içtiği şu bardağını bile kaldırmaz. Hiç-bir ev işinin ucundan tutmaz. Basit tamir işlerinden dahi anlamaz. Musluk bozulsa aylarca durur. Çöp atmaktan nefret eder. Halinin ucu kıvrılsa ayağıyla duzeltmez. Mutfağa hiç yardımcı olmadığını söylememe gerek yok herhalde. Tüm bu huyları oğlum doğmadan önce bu kadar rahatsız edici değildi ama ben de çalışan bir kadınım ve corona öncesinde inanılmaz yoğun bir tempoda hem eve hem işime hem oğluma tek basima yetismekten helak olmuştum. Ama en azından birbirimize saracak vakit bulamıyorduk. Şimdi iki aydır ikimiz de evden çalışıyoruz. Oğlum artik iyice hareketlendi. Kesinlikle öz bakımıyla ilgilenmiyor. Çocuğuna ilgisiz bir baba olduğunu söylersem haksızlık etmiş olurum çünkü saatlerce onunla oynar, etkinlik kurar. Ama asla uyutmaz yedirmez, gece kalktığında geri yatırmaz. Sebebi ise yapamıyor beceremiyormuş. Aslında ev işlerinde yardımcı olmama sebebinin de bu olduğunu söylüyor. Elinden gelse yaparmış ama olmuyormuş hicbir şey. Bunca yıl alismamis tabii. Kvaludem 4 cocugunu( eşim en kucukleri) tek başına büyütmüş. Hicbir çocuğundan bir şey beklememiş evin erkeği olmuş. Sanırım.esim de öyle bir kadın profiline alışmış ama ben öyle değilim. Yoruluyorum ve iş bölümü bekliyorum. Annem bize yakın oturuyor çoğu yasantimiza şahit oluyor. Ona göre de ben abartıyorum eşime haksızlık ediyorum. Bazı işler erkek işi değilmiş ama ona göre olan bir iş yok ki zaten ortada. Herşeyin yükü bende. Calismaksa ben de çalışıyorum para kazanıyorum .
Isin en sınır bozucu kısmı ise ben bu adamla kavga edemiyorum arkadaşlar. Bu durumu tatlilikla konuşsam geyige vurur. Kadınsın anasın evi sen çekip cevireceksin vs girgir yapar. Bağırsam cagirsam sakinlesene kadar konuşmayalım der beni ortadan çatlatır. Protesto etsem ben de salsam ev işi yemek vs yapmasam umrunda olmaz dışardan söyler. Bize aile terapisi çözüm olur mu dersiniz? Birileri ona benim ne kadar yorulduğumu, onu artik eşim gibi gormekte zorlandigimi çünkü beni umursamadığını düşündüğümü, ne kadar yoruldugumu sallamadigini anlatsa? Çift terapisine daha önce giden var mı? ( ha bu arada çift terapisi alalım desem de gülmekten yıkılır herhalde)
Isin en sınır bozucu kısmı ise ben bu adamla kavga edemiyorum arkadaşlar. Bu durumu tatlilikla konuşsam geyige vurur. Kadınsın anasın evi sen çekip cevireceksin vs girgir yapar. Bağırsam cagirsam sakinlesene kadar konuşmayalım der beni ortadan çatlatır. Protesto etsem ben de salsam ev işi yemek vs yapmasam umrunda olmaz dışardan söyler. Bize aile terapisi çözüm olur mu dersiniz? Birileri ona benim ne kadar yorulduğumu, onu artik eşim gibi gormekte zorlandigimi çünkü beni umursamadığını düşündüğümü, ne kadar yoruldugumu sallamadigini anlatsa? Çift terapisine daha önce giden var mı? ( ha bu arada çift terapisi alalım desem de gülmekten yıkılır herhalde)