• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiçeklerde minik sinekler

Merhaba bu sorun bende de var. Benimde cicegimde kucuk sinekler var. cicegi kopuklu sungerle yikamak, ve camasirsuyu dokmek falan denilmis.. bunlari yapip sonuc alan var mi ? bana zararli olabilir gibi geliyor :S sigara kulu sanki yapilabilcek bisey gibi ama ise yariyor mu? cicegimi berbat etmek istemiyorum ama bu kucuk sinekler beni cok rahatsiz ediyo

merhaba, bende de aynı problem oldu, ilaç kullandım toprak değiştirdim ama yide var :( çiçeğim sararmaya başladı çoook üzülüyorum. lütfen deneyen yazsın :(

geçen tv programında izlemiştim. bu çiçeklerdeki sineklenme, beyaz beyaz pamukçuklar için yapılabilecek bir yöntem. püskürtme şişeleri vardır ya camsillerin içinde olduğu . öyle bir şişenin içine su ,biraz arap sabunu, biraz sıvı yağ koyarak o karışımı çiçeklere sıktığımız zaman böcekleri uzaklaştırıyormuş. ilk duyduğumda arap sabunu tuhaf gelmişti ama en doğalı buymuş. çiçek bakterileri için ilaçlar bazen çiçeğe de zararlı olabiliyor. annem sineklenen çiçeğe bi kere öyle çiçekçiden aldığı ilacı kullanmıştı. sineklerle birlikte çiçek de öldü :37:

Benimde menekşelerim var gözlerinin içine bakıyorum ama ne çare o minik böcekler var :S
Arkadaş gübre demiş olabilir menekşelerimin saksılarını değiştirmiştim ve toprakla gübreyi karıştırdım ondan sonra da çiçeklerim böceklendi :S

benim de cicegimin topragi bitlenmisti.. topragini tekrar degistirdim kokunu iyice yikdadim 2 hafta sonra o toprakta bitlendi ..atmak zorunda kaldim bitlenme neyden oluyo bilen varmi ??

Arkadaşlar benim bütün bitkilerimi sarmışlardı ama kuzenimin tavsiyesini uygulayıp tamamen kurtuldum. Şöyle ki bir iki çorba kaşıgı kadar kırmızı pul biberi bir kaba koyup üstüne biriki bardak kaynar su dökerek sogumaya bırakıyorsunuz. Soguyunca da süzüp sprey şişesine doldurup bitkinin yapraklarına, yüzeydeki topraga falan sıkıyorsunuz. Esyalarınıza gelmesin yalnız leke yapabilir usturuplu sıkın :) İşte bukadar basit. Birsefer uyguluyorsunuz ve hiçbirşey kalmıyor. Benim aylar geçmesine ragmen sinekler geri dönmedi bitkilerim de gayet saglıklı. Ayrıca bildigim kadarıyla bu pulbiber bazı başka haşereleri de uzak tutuyormuş. Birde saksıda eger sebze yetiştiriyorsanız hiçbir sebeple sigara külü dökmeyin çünkü bildiginiz gibi toksik bir madde oldugu için hiç saglıklı degildir.

Sineklerin dışında bir de Denizli de ballı basil denilen yeşil mikro boyutlu böcekler var. Begonyamı sardılar. Yaprakların üzerine bal dökülmüş gibi yapış yapış. ayrıca çiçekleri de sağlıklarını kaybedip sarardılar. çiçeklerin beyaz yapraklarının üzerinde minik minik yürüdüklerini görebiliyorum. tüm çiçeklerini söküp atttım. yapraklarını karbonatlı su püskürterek yıkadım. işe yarar mı bilmiyorum ama başka yöntem bilen varsa önerebilir mi lütfen! aynı böcek minik gülleri de sardı. ondan önce de gülleri başka bir böcek sarmıştı. o da yaprakların etrafına ağ örüyor ve çiçeğin gelişimine izin vermiyor. yaprakları kurutuyor. sürekli yaprak temizledim üzerinden ama kurtaramadım. büyüyemedi zavallıcık. kuruttu..

çok sulamayın birde topraga sigara külü bırakabilirsiniz. yada sigaranın tütününü birazcık suda bekletip o suyu dökebilirsiniz.

Back