• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiçeklerde minik sinekler

lefkelim

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
34
0
296
İstanbul
Merhaba,
benim bir sorunum var. Salondaki büyük saksıdaki çiçeğimin içinde minik minik siyah sinek doldu.Salonu kapladılar neredeyse.bunları nasıl yok edebilirim.Elektrik süpürgesiyle çektim olmadı.ilaç kullanmak istemiyorum küçük çocuklarım var.yardımcı olurmusunuz.

benimde hep olur,bahceye cikariyorum,bikac saat birakiyorum gidiyo ama ertesi gun gene var............

Kızlar bizde de olmuştu ama sebebini gübreye bağladık..
Toprakta eğer gübre varsa sinek oluyor..
Bizim hiç olmazdı, gübre attık çiçeklerin dibine,sinekler oluşmaya başladı..
Sonra değiştirdik toprağı, sinekler kayboldu..
Belki sizinkinde de gübre vardır,ondan olabilir.

Kızlar bizde de olmuştu ama sebebini gübreye bağladık..
Toprakta eğer gübre varsa sinek oluyor..
Bizim hiç olmazdı, gübre attık çiçeklerin dibine,sinekler oluşmaya başladı..
Sonra değiştirdik toprağı, sinekler kayboldu..
Belki sizinkinde de gübre vardır,ondan olabilir.

aaa olabilir canim,hic aklima gelmemistia.s.

Maalesef gübre hiç yok.Çiçeğim de çok büyük saksıda toprağını değiştirmek de çok zor.Nasıl yapabilirim.

Arkadaşlar ben asıl ziraat mezunuyum,keşke kendi mesleğimle uğraşabilseydim aklımda şöyle bir bilgi kalmış bu konuyla ilgili eğer yeşil ya da küçük siyah böceklenme oluyorsa ve eğer salon bitkisiyse arap sabununu köpürtüp yıkıyorsunuz bütün çiçeği ve daha sonra da duruluyorsunuz....Eğer küçük pamukçuklar olursa bitkide ispirto,alkollü pamukla siliyorsunuz..Eğer yapraklarda ya da gövdelerde küf ya da küllenme gibi bir görünüm oluşursa da fungucide denilen mantar ilaçlarını kullanabilirsiniz.bunlar iyi gelir..Hatta eğer beyaz sineklenme,ya da böceklenme gibi bir hastalık söz konusuysa bitki de ılık sabunlu suya batırıp durulamanız yeterli olur...Umarım iyileşir bitkileriniz...:)

niltt teşekkür ederim verdiğin bilgi için.Fakat saksısı çok büyük .Ayrıca ful denilen(hint yasemini) bir çiçek.Yeşil ve siyah küçük sineklenme salonda oluştu.Sprey şişesine arap sabunlu su yapıp püskürtsem olur mu acaba? Çünkü bu arap sabunu bu çiçeği kurutmaz mı? çünkü yaprakları gül yaprağı hatta daha küçük onları nasıl durulayacağım?

niltt teşekkür ederim verdiğin bilgi için.Fakat saksısı çok büyük .Ayrıca ful denilen(hint yasemini) bir çiçek.Yeşil ve siyah küçük sineklenme salonda oluştu.Sprey şişesine arap sabunlu su yapıp püskürtsem olur mu acaba? Çünkü bu arap sabunu bu çiçeği kurutmaz mı? çünkü yaprakları gül yaprağı hatta daha küçük onları nasıl durulayacağım?

rica ederim ne demek..Aslında dediğin gibi de olabilir ama mutlaka durulanması gerekir yoksa dediğin gibi kurutabilir,zaten sadece yapraklarla temas etmesi gerekiyor,çok büyük olunca ya bahçe,balkon gibi yerde su püskürtebilirsin durulamak için...Ya da taşınabilirse saksı küvete alıp duşun altına da alabilirsin....a.s.

annem limon keser topragina koyardi giderdi sinekler,kaynanamda bana taze lavantalar verdi..bir tutam saksiya koyuyorum öyle gömmeye falan gerek yok topragin üstüne atiyorum,ise yariyor...
lavantayi mutfaginizdada kullanin tavsiye ederim,kelebek,minik sinekleri yok ediyor!!!

Kızlar topraktakı her turlu canlıyı yoketmek ıcın sıgara kulunu cıcegın topragına dokun.bunu cıcekcımden ogrenmıstım...

topragin boceklenmemesi icin bi sise suya birazcik camasirsuyu karistirip cicegin kokune degilde kenarlarina dokun azar azar :hulya:

celisuenis arkadasda soylemis zaten zarar vermez cunku bir litre suya bir iki yemek kasigi kadar karistiracaksin sadece ve direk kokune degilde kenarlara dokeceksin

Back