Gebeliğe Hazırlık 🌸🌸 2023 Nisan/Mayıs Gebelik Planlayanalar 🌸🌸

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar selam,

Malum bende pcos var, bugün Endokrinoloji bölümüne muayene oldum. 3 ay diane doğum kontrol hapı kullandırmaya karar verdi, hormonlarım baya düzensizleşmiş, prolaktin çıkmış falan filan, değerlere çok değinmeyeceğim. Ancak 3 ayda toparlarız dedi.

Senin de her gün yarım saat tempolu yürüyüş yapmanı isteyeceğim ancak dışarıya çıkıp yapmanı istiyorum mutlaka dedi. Peynir ve sütü tamamen hayatından çıkartacaksın bu süreçte dedi. Ekmek, ekmek yerine geçecek makarna pilav vs, bunları tüketmek yok dedi. Yürüyüş dışında da pilatese başlamanı öneririm dedi. Çok şükür insülin direncim çıkmadı. Hedefte 13 kilo verebilmek var.

Hızlı kilo verebimem için de ekstra takviyeler verdi. "Venatura Krom", "Alfa Lipoik Asit" ve "Insulex - İnositol" kullanmamı istiyor bu 3 aylık süreçte de. Lütfen doktorlarınıza sormadan alıp kullanmayın ama.

Pcos asla tamamen iyileşmeyecek diye bir daha da hatırlattı. 2,5 cm lik kistim oluşmuş yeni. Umarım reglimle birlikte atılır hala regl olmadım.

Ayrıca eşimde muayene oldu, onda insülin direnci çıktı. "Glifor" diye ilaç verdi ona, zamanında bende kullanmıştım. İkimiz birlikte önümüzdeki 3 ay içerisinde kilo vererek sağlığımıza kavuşmak istiyoruz nasip kısmet ise. İnşallah her şey yolunda giderse de ilk bebiş denememizi Ağustos ayında yapmaya başlayacağız.

Uzun süredir baya vakit geçirdik, paylaşmak istedim gelip

Canım bende de pko var.Senin insülin değeri homo ır değerin kaç çıktı direnç olması için insülin kaç üzeri olmalı merak ettim

İnşAllah bu sürecin sonunda sağlıkla bebişine kavuşursun canım Ne güzel yaptın bak gitmeden boşa vakit kaybedecektin aylarca. Şimdi hormonlarda düzene girince belki sürpriz yapar bebiş

Canım bende de pko var.Senin insülin değeri homo ır değerin kaç çıktı direnç olması için insülin kaç üzeri olmalı merak ettim
Kuzum insülin açlığım 7 çıktı. Normal. Referans aralığı 1,9-23

Ancak 4-5 yıl önce insülin direncim de vardı, birbirini tetikliyormuş pcoslularda o yüzden çok dikkat etmeleri gerekiyor. Ben kendi irademle 1 senedir şekeri baya azaltmıştım ve egzersiz yapmaya çalışıyordum ara ara, bunun faydasını görüp kırmışım direnci.

İnşAllah bu sürecin sonunda sağlıkla bebişine kavuşursun canım Ne güzel yaptın bak gitmeden boşa vakit kaybedecektin aylarca. Şimdi hormonlarda düzene girince belki sürpriz yapar bebiş
İnşallah yavrum, çok istiyoruz. Ben 34 eşim 39 yaşında, olursa ilk çocuğumuz olur. Dediğin gibi boşa kürek çekmek vardı. Şimdi 3 ay kampa gireceğim sağlığım için Sonrasında da nasipse bebiş haberiyle gelirim

Kızlar ya ben 7. Gün pik değeri gördüm sonra git gide silikleşti uygulamaya göre yarın yumurtlama görünüyor ama galiba yumurtlamıycam çok erken olmadı mı sizce de
Senin çoktan çatlamış kuzum yumurtan o zaman erken yumurtlamışsın. Değerlendirdin mi piki

Kızlar merhabalar birşey sormak istiyorum. Biz ilişkiye girdikten bir gün sonra göğüslerim aşırı şişti ve gerildi. Böyle birşey başına gelen varmı. 5 gün geçti hala şişler inmiyorlar yani

Ay hadi inşAllah hayırlısıyla sağlıkla bekletmeden gelsin hepimizden güzel haberler

Benimde 5 çıktı canım

İnsallah rabbim size de bana da tum isteyenlere de nasip etsin insallah saglikla bebeklerimizi kucagimiza almayi. Ben de 34. Haftada yasadim benim de disa kanama yoktu hastanedeydim sira beklerken bir anda şiddetli karin agrisi oldu ultrasonla bakinca kalbi durmak uzere diye aldilar meger icerden kanama varmis 15 dakika icinde sezeryana almalarina ragmen melek oglumub kalbi durmustu doktorum basta 1 yil dedi bu ay gittim iyi olmadigimi bebek istedigimi soyleyince 6. Ayda korunmayi birak o zaman dedi o yuzden mayis ayinda baslayacagiz insallah. Basta tekrarlar diye cok korkuyordum ama ben de saglikla kucagina alanlari gordukce umut doldum insallah bize de nasip olur

Merhaba 2 mayisda kryo transfer olucam

Var canım pcos üç ay üst üste catlatma iğnesi letu kullandım yumurta gelişiyor ama tutmuyor du. Bir kaç gün daha yapacağım oldu oldu olmadı bu ay olmazsa aşılama yapacam artık yoruldum. Bu ay clife kullanıyorum o yüzden bekliyorum

Senin çoktan çatlamış kuzum yumurtan o zaman erken yumurtlamışsın. Değerlendirdin mi piki
5. Gün değerlendirdim sadece araya bayram girdi ama dün kasık ağrım vardı birde göğüslerim hassaslaştı gebelik twsti için adeti mi beklemem lazım erken yumurtaladım ya

Kızlar test malesef ter temiz şaşırmadım nedense yok diye düşünmüştüm bugün 10.Gün ilaçta son günüm bitiyor bugün gelir yakında

Eklentiler

• 20230429_073913.jpg
    36,5 KB · Görüntüleme: 64
  • 20230429_073802.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 39
  • 20230429_075141.jpg
    36,6 KB · Görüntüleme: 53
Kızlar ben yaptım test

Eklentiler

• BB598F40-48F6-439D-A302-55091D453E5A.jpeg
    85,7 KB · Görüntüleme: 68
  • 14D9BF65-903F-4C84-BB06-473F8F118289.jpeg
    86,2 KB · Görüntüleme: 73
Boğaz ağrım son günler artmıştı. 2 gündür hafif ateşim vardı. Burnum biraz daha tıkanmaya başlamıştı. Gerçekten hasta olmuşum demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…