• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyrek meselesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çeyrek alacak durumun yoksa sana geleni iade edersin. Bukadar basit. Onun durumu iyi bla bla demene gerek yok. Düğündekine karşılık mı getirdi diye aranma boşuna,bi çeyrek nasıl kar ederim peşindesin çok açık,ayıp ya.
Evet maalesef şu an durumumuz bu. Kâr peşinde değilim ama baya masraf ve borç içindeyiz. Elimde olsa çeyreğe karşılık gider tam takarım 🙋🏻‍♀️

Yani niye mesele yapıyorsun ki ? Zaten kız sana çeyrek getirmiş durumum yok almaya niye diyorsun ki? Bozdurmadıysan götür işte o çeyreği. Düğünde çeyrek taktık mı sandı nedir yani o bitmiş gitmiş. Şimdi daha düşüğünü götürsen samimiyetiniz ne bilmiyorum belkide ben çeyrek götürdüm o bunu aldı der. Götür çeyreği ver bitti gitti

yenGEnC yenGEnC ya dur sen de beğenmedim atıp durma. Bak götürücem çeyreği. takarken sana foto atıcam valla bak 😂🙈💜
Hahaha bu arada hep yazarım ben sırf mecburiyetten altın takmaktan nefret ederim, iş yerinde para toplanırken de "yaa ben prensip olarak on sene sonra kendi düğünüme cagirmayacagim yakınlıkta kimseye altın takmıyorum " derim, o paraya da kendi banka hesabıma gram atarım,temiz iş 😂😂 gerçekten çok sevdiğim, kardeşim gibi olan insanlara sadece takarım,kesinlikle geri gelsin diye değil, sadece içimden o geçtiği için.
Yani altın fetişi teyzelerden değilim asla
Ama kız daha birkaç hafta önce verdiyse amacı geri almak
"Neden geri alacaksa verdi?" dedin ama cevap çok basit:))
Güzel bir bebek takımı alsa en az ikiyuz lira harcayacakti ve sadece elbise vermiş olacaktı. Oysa şimdi verdigi altını ona iade edeceğin için hiç para harcamadi ve bir ömür "yakın arkadaşımın bebeğine altın taktım" hazzina nail oldu 😂😂
Bir de "ben evlenirken onu tanımıyordum,o evlenince ben yarım gram taktım,aslında totalde gram versem esitleniriz" mantığı da benim bile mantığıma oturmadı 😂 aynı hesapla çoktan evlenip barklanmis kimsenin kimseye düğünde bir şey takmamasi lazım. Çünkü kendisine geri gelmeyecek, ununu elemiş,elegini asmis:)
Ya da çoluk çocuk defterini kapatan,çocuğu daha okul çağında kimse bebeğe altın takmamali. Çünkü o altının geleceği yol yok:)
Bu böyle bir şey değil ki:)
İki altın arasında bir sene falan olsa "belki bozdurmuslardir,altın fiyatları arşa çıktı,ekonomi boh gibi, çoluk çocuk onca derdin içinde yeniden alamamıştır" diye düşünüp anlayışla karşılar herkes. Ama iki hafta önce dokuz aylık hamile kadının getirdiği çeyreği de bozmazsin, saklarsin sadece 😂😂
Hem bu kadar kısa aralikla daha düşük bir şey takarsan arkadaşın bozulmasa bile kocası kesinlikle uyuz olur :)

Onu derken getirileni satın alıp götüreyim anlamında 🤷‍♀️ neyse. Böyle negatif insanlara cevap vermiyiciğimmm 🙈 Ben cevaplarımı aldım diğer hanımlardan 🙏
düğününde yarım gram götürmüşsünüz sanırım.madem sıkışıksınız şimdi de 1 gram götürün .çeyreğe eş değer olur neredeyse 1.5 gram altın.madem sıkışıksınız böyle yapın.

Tabi ki getirdiği çeyreği götürün ama ben olsam bir şekilde yanına kıyafetler küpe birşeyler daha alırdım.

düğününde yarım gram götürmüşsünüz sanırım.madem sıkışıksınız şimdi de 1 gram götürün .çeyreğe eş değer olur neredeyse 1.5 gram altın.madem sıkışıksınız böyle yapın.
Ya çeyrek ya da öyle yapacağım. Üstüne yatmak gibi bi düşüncem olamaz da. Burda öyle itham ediyorlar her konuda olduğu gibi en ufak şeyde bi linç girişimi var. Alıştık 😂

Tabi ki getirdiği çeyreği götürün ama ben olsam bir şekilde yanına kıyafetler küpe birşeyler daha alırdım.
e ama alınmamış konu sahibine yanına hediye.o neden alsın ki?değer veren arkadaş hem çeyrek hem de kıyafet oyuncak vs getirirdi getirmemiş.

Evet maalesef şu an durumumuz bu. Kâr peşinde değilim ama baya masraf ve borç içindeyiz. Elimde olsa çeyreğe karşılık gider tam takarım 🙋🏻‍♀️
bizde çok borçlu masraflı dönemlerden geçtik bunu anlatmaya çalışıyoruz burda
ben olsam hiç düşünmez çeyreği aynen götürürüm isterse karun kadar zengin olsun
için rahat etmez herşeyden önce

borçlu olmak zor :( maalesef sizde kar peşinde görünüyorsunuz burdan okuyunca

e ama alınmamış konu sahibine yanına hediye.o neden alsın ki?değer veren arkadaş hem çeyrek hem de kıyafet oyuncak vs getirirdi getirmemiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X