Senin düğün zamanında o yokmuş.
Düğününde takmışsın.
Bence gram yeterli.
Düğününde takmışsın.
Bence gram yeterli.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok zor takının kalkması yeni takacaklar için sorun yok ama eski takmış olanlar karşılığı gelmezse düşünemiyorum benim eşimin tarafında ben sana ne taktiysam aynısını getirirsin egerki getirmedim arayıp ağızları ile istiyolarAslında şu takı merasimi tamamen kalksa da millet bir zaruretten kurtulsa.
Yani bildiğiniz dostunuza düşman ediyor bu ülkedeki bazı adetler.
Sırf bir şey takma imkanınız olmadığı icin eşinizin dostunuzun mutlu günlerine iştirak edemiyorsunuz
Ayrıca kimse kimsenin ne taktığını karistirmaz.Bizim millet kurt gibi öyle konularda.
Bu kez çeyrek götürün artık.
Yani bir yerde mecbur etmiş zaten.
Hali vakti yerinde insanla da arkadaş olmak zor
Anlamadım nasıl yani götüreceksem niye getirir? bu işler böyledir.Evet. Biri daha yazmış ama çeyreği götürüceksem neden getirir ki insan. Ama mahcup olmak da istemem...
Eğer takınızın üzerine isim yazmadıysanız tabiki yakın arkadaşının çeyrek taktığını düşünecek. Size bebek hediyesi çeyrek taktıysa siz de onun bebeğine çeyrek takmalısınız. Durumu iyi olabilir ancak bu sizin sorununuz değil. Neticede çeyrekleri ağaçtan toplayıp takmıyor.Valla bilmiyorum ki işte gözden mi kaçtı acaba diyorum. Sonuçta malum kalabalık ortam.
Getırdıgı ceyregı naptınız?Kızlar selam.
Çok çok iyi bi arkadaşım var. Öyle hesap
kitap yapmaz hiçbi şey için.
Geçen sene düğünleri oldu gittik, nikâhları ayrı olmuştu ona da ayrı gitmiştik (pandemiden dolayı)
Düğünde ben daha fazlasını yapmak istesem de durum uygun olmadığı için gram altın bile değil, böyle ondan da daha az bi altın varmış. Eşim ondan almıştı onu taktık.
Neyse şimdi peş peşe ikimiz de doğum yaptık. İlk onlar bize ziyarete geldiler. Beklemediğim halde çeyrek taktılar bebeğime.
Çok yakın zamanda biz de iade-i ziyaret yapacağız ama şimdi ben ne takacağım ve açıkçası şu an yine bi altın takacak durumum yok. Fiyatlar da malum.
Birincisi; arkadaşım düğünde ona çeyrek taktığımı zannedip ona karşılık mı getirdi?
İkincisi; Öyle sanmadıysa kısa aralıklarla bizim de onlara götürüp çeyrek verme beklentisi olsa, neden getirip çeyrek taksın?
Üçüncüsü; ben ne alıp götüreceğim hediye olarak
(Bu arada arkadaşımın durumu baya iyi)
Demek istediğim şöyle; onlar geldi ya, 2 3 haftaya kadar da biz gideceğiz zatenAnlamadım nasıl yani götüreceksem niye getirir? bu işler böyledir.
Tabiki getirdigi ceyregi goturun eger yeni alamiyirsanizKızlar selam.
Geçen sene düğünleri oldu gittik, nikâhları ayrı olmuştu ona da ayrı gitmiştik (pandemiden dolayı)
Düğünde ben daha fazlasını yapmak istesem de durum uygun olmadığı için gram altın bile değil, böyle ondan da daha az bi altın varmış. Eşim ondan almıştı onu taktık.
Neyse şimdi peş peşe ikimiz de doğum yaptık. İlk onlar bize ziyarete geldiler. Beklemediğim halde çeyrek taktılar bebeğime.
Çok yakın zamanda biz de iade-i ziyaret yapacağız ama şimdi ben ne takacağım ve açıkçası şu an yine bi altın takacak durumum yok. Fiyatlar da malum.
Birincisi; arkadaşım düğünde ona çeyrek taktığımı zannedip ona karşılık mı getirdi?
İkincisi; Öyle sanmadıysa kısa aralıklarla bizim de onlara götürüp çeyrek verme beklentisi olsa, neden getirip çeyrek taksın?
Aynen öyle . Tamam ben onun düğününde küçücük bi altın taktım ama en fazla o da benim bebeğime gram getirir diye düşündüm. Hiçbi beklentim olmadı. Ya da bi kıyafet yani. O zaman ödeşmiş olacaktık bi nebze. Şimdi ben borçlu çıktım önce ben gitseydim zaten kıyafet götürürdüm. O hâlâ bana üstüne çeyrek getirseydi anlardımDurumu iyi veya kötü sonuçta almış.
Arka arkaya doğum yapmışsınız nerdeyse
Çeyreği naptınız hemen bozdurdunuz mu ?
Mecburen çeyrek takacaksınız bence :)
Boylr durumlar saçma ama durum bu
Altın yerine kıyafet falan alsaymış daha iyi. Siz de aynı şekilde alırdınız
Bana çok saçma geliyor ama düzen böyle işteAynen öyle . Tamam ben onun düğününde küçücük bi altın taktım ama en fazla o da benim bebeğime gram getirir diye düşündüm. Hiçbi beklentim olmadı. Ya da bi kıyafet yani. O zaman ödeşmiş olacaktık bi nebze. Şimdi ben borçlu çıktım önce ben gitseydim zaten kıyafet götürürdüm. O hâlâ bana üstüne çeyrek getirseydi anlardım
Tabi ki çeyrek takacaksınız zaten düğününde takmamışsınız. Farkında olup olmaması çok önemli değil bence.Kızlar selam.
Çeyrek takarak.İşte önce biz düğünde onlara taktik ya, onu çeyrek mi sandılar diye düşünüyorum . Öyle sanıp sanmadığını nasıl anlarım ki
Aslında ben de şöyle düşündüm; bizim düğünde taktığımız altınla + bi gram altın neredeyse bi çeyrek eder. Biz de gram götürürsek fit oluyoruz yani. Tabi yanına takım da alacağım bebeğe?Çeyrek takarak.
Neden getirmesin ki sizin de ona çeyrek takmanız gerekiyor karşı taraf bunu bekler bunu düşünmemeniz de bir tuhaf. Elbise de alabilirsiniz ama o zaman da arkanızdan laf etmesine kızmayacaksınız. Devir götürdüğümü getirsin devri.Evet. Biri daha yazmış ama çeyreği götürüceksem neden getirir ki insan. Ama mahcup olmak da istemem...
Öyle de olabilir tabiAslında ben de şöyle düşündüm; bizim düğünde taktığımız altınla + bi gram altın neredeyse bi çeyrek eder. Biz de gram götürürsek fit oluyoruz yani. Tabi yanına takım da alacağım bebeğe?
Gücünüz neye yetiyorsa onu alın , onu takın . Altın , kıyafet , oyuncak neyse . Bence hediyenin karşılık beklemesi olmaz .Ben evlendikten sonra arkadaşımla tanıştım
Evet anlıyorum da çeyreği götüreceksiniz, bunu düşünmenize bile gerek yok. Bu işler böyle. İsterse ertesi gün olsun.Demek istediğim şöyle; onlar geldi ya, 2 3 haftaya kadar da biz gideceğiz zaten
Altın geleneği bir hediye değildir, emanettir Altın takan kişiye 2-3 hafta sonra oyuncak götürülmez. Zaten kadın takmış, alacaksın onu götüreceksin.Gücünüz neye yetiyorsa onu alın , onu takın . Altın , kıyafet , oyuncak neyse . Bence hediyenin karşılık beklemesi olmaz .