• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyrek meselesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte önce biz düğünde onlara taktik ya, onu çeyrek mi sandılar diye düşünüyorum . Öyle sanıp sanmadığını nasıl anlarım ki 🤦‍♀️
Bence sorulmaz direk ama çok aklını kurcaliyorsa taktiği çeyreği tekrar götür,eğer ne gerek vardı durumunu niye zorladın falan derse zaten anlamış olursunuz karşılıksız taktığını ve belki daha çok büyük mutluluktur böyle bir arkadaş sizin için, ama bence niyet önemli zaten maddi şeylere çok takılmayın.

Kızlar selam.

Çok çok iyi bi arkadaşım var. Öyle hesap
kitap yapmaz hiçbi şey için.

Geçen sene düğünleri oldu gittik, nikâhları ayrı olmuştu ona da ayrı gitmiştik (pandemiden dolayı)

Düğünde ben daha fazlasını yapmak istesem de durum uygun olmadığı için gram altın bile değil, böyle ondan da daha az bi altın varmış. Eşim ondan almıştı onu taktık.

Neyse şimdi peş peşe ikimiz de doğum yaptık. İlk onlar bize ziyarete geldiler. Beklemediğim halde çeyrek taktılar bebeğime.

Çok yakın zamanda biz de iade-i ziyaret yapacağız ama şimdi ben ne takacağım ve açıkçası şu an yine bi altın takacak durumum yok. Fiyatlar da malum.

Birincisi; arkadaşım düğünde ona çeyrek taktığımı zannedip ona karşılık mı getirdi?

İkincisi; Öyle sanmadıysa kısa aralıklarla bizim de onlara götürüp çeyrek verme beklentisi olsa, neden getirip çeyrek taksın?

Üçüncüsü; ben ne alıp götüreceğim hediye olarak 🤦‍♀️

(Bu arada arkadaşımın durumu baya iyi)
Bazi insanlar altin hesabi yapmaz, mesela ben. Hele de arkadasimsa dusunmem

Aslında şu takı merasimi tamamen kalksa da millet bir zaruretten kurtulsa.
Yani bildiğiniz dostunuza düşman ediyor bu ülkedeki bazı adetler.
Sırf bir şey takma imkanınız olmadığı icin eşinizin dostunuzun mutlu günlerine iştirak edemiyorsunuz🤷
Ayrıca kimse kimsenin ne taktığını karistirmaz.Bizim millet kurt gibi öyle konularda.🧐
Bu kez çeyrek götürün artık.
Yani bir yerde mecbur etmiş zaten.
Hali vakti yerinde insanla da arkadaş olmak zor 🤣

Aslında şu takı merasimi tamamen kalksa da millet bir zaruretten kurtulsa.
Yani bildiğiniz dostunuza düşman ediyor bu ülkedeki bazı adetler.
Sırf bir şey takma imkanınız olmadığı icin eşinizin dostunuzun mutlu günlerine iştirak edemiyorsunuz🤷
Ayrıca kimse kimsenin ne taktığını karistirmaz.Bizim millet kurt gibi öyle konularda.🧐
Bu kez çeyrek götürün artık.
Yani bir yerde mecbur etmiş zaten.
Hali vakti yerinde insanla da arkadaş olmak zor 🤣
Gösterişe girmese çok güzel aslında çünkü bu bir çeşit yardımlaşma

Kızlar selam.

Geçen sene düğünleri oldu gittik, nikâhları ayrı olmuştu ona da ayrı gitmiştik (pandemiden dolayı)

Düğünde ben daha fazlasını yapmak istesem de durum uygun olmadığı için gram altın bile değil, böyle ondan da daha az bi altın varmış. Eşim ondan almıştı onu taktık.

Neyse şimdi peş peşe ikimiz de doğum yaptık. İlk onlar bize ziyarete geldiler. Beklemediğim halde çeyrek taktılar bebeğime.

Çok yakın zamanda biz de iade-i ziyaret yapacağız ama şimdi ben ne takacağım ve açıkçası şu an yine bi altın takacak durumum yok. Fiyatlar da malum.

Birincisi; arkadaşım düğünde ona çeyrek taktığımı zannedip ona karşılık mı getirdi?

İkincisi; Öyle sanmadıysa kısa aralıklarla bizim de onlara götürüp çeyrek verme beklentisi olsa, neden getirip çeyrek taksın?

Onun getirdiğini ona götürün bu kadar basit hesap kapanmış olur.

Kızlar selam.

Şİmdi çeyreği geri götürmeniz abes kaçacak ise o takılan çeyrekle bebeğe bir künye alabilirsiniz sanırım.

Durumu iyiyse ve sizin de iyi olmadığını biliyorsa destek olmak istemiştir. Eskiler aynısını yaparlar borç görürler. Ama ben açıkçası borç görmüyorum o yardımdır destektir.
Siz de bebeğe maddi gücünüz oranında güzel bir hediye götürün. Durumunuz iyiyse bir şeyler takmanız güzel olur.

Bizim evlendiğimiz sene ben henüz işsizdim. Eşim yeni atanmıştı. Arkadaşım ve eşi de güzel kariyerleri olan maddi anlamda rahat insanlardı. Biz onların düğününe sevgiliydik gittiğimizde eşin çeyrek takmıştı. Onlar bizim düğüne tam altın takmıştı. Çok şaşırmıştım. Bize yardım etmek amacındaydılar. Bazı insanlar böyledir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X