Evet daha önce size altın takmadıysa arkadaşınız bu olurAslında ben de şöyle düşündüm; bizim düğünde taktığımız altınla + bi gram altın neredeyse bi çeyrek eder. Biz de gram götürürsek fit oluyoruz yani. Tabi yanına takım da alacağım bebeğe?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çeyrek meselesi.
- Konu Sahibi Lupetta
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bilemiyorum , benim gibi düşünüyorsa beklemez . Arkadaşım benim bebeye altın takmadı mesela ama ben giderken alıp takıcam bir dahaki ay . Konu sahibi daha iyi tanır arkadaşını .Altın geleneği bir hediye değildir, emanettir Altın takan kişiye 2-3 hafta sonra oyuncak götürülmez. Zaten kadın takmış, alacaksın onu götüreceksin.
O da belli ki hediyeleşmek istememiş, altın götürmüş zaten bize de gelinecek diye.
2013 senesinde evlendim.
Eşimin iş arkadaşı 100 lira takmıştı, 2 hafta sonra oğlunun sünnet düğünü vardı davetiye verdi, eşim de 100 lira taktı çocuğuna. Para iki haftalığına emanet takılmış gibi oldu :)
Aynı şekilde çok samimi kankası hem bana hem eşime tam altın takmak istedi ama eşim aralarındaki samimiyete dayanarak tam altın takmasını istemedi. Bu bana borç olur, ilerde altın alır başını giderse ve sende evlenirsen ben onu ödeyemem çok mahcup olurum demişti. ( Öngörüsü yüksek kocam ) Arkadaşı da bir çeyrek takmıştı sadece.
Sizde durumunuz müsait değilse getirilen çeyreği geri götürün.
Eşimin iş arkadaşı 100 lira takmıştı, 2 hafta sonra oğlunun sünnet düğünü vardı davetiye verdi, eşim de 100 lira taktı çocuğuna. Para iki haftalığına emanet takılmış gibi oldu :)
Aynı şekilde çok samimi kankası hem bana hem eşime tam altın takmak istedi ama eşim aralarındaki samimiyete dayanarak tam altın takmasını istemedi. Bu bana borç olur, ilerde altın alır başını giderse ve sende evlenirsen ben onu ödeyemem çok mahcup olurum demişti. ( Öngörüsü yüksek kocam ) Arkadaşı da bir çeyrek takmıştı sadece.
Sizde durumunuz müsait değilse getirilen çeyreği geri götürün.
Orası neresi yaBizim burada düğünde veya bebeğe takilan borç sayılıyor , ne takildiysa aynen o getirilir , getirilmezse bir süre sonra zaten haber gönderip ben sana bunu takmıştım diye hatırlatılıyor.
sonuçta sen onların düğünde çeyrek takmadın...
arkadaşın öyle sanıp sana iadeyi ziyaret için çeyrek taktıysa bile sonuçta sen biliyorsun çeyrek takmadığını
getirdiği altını bozup yerine künye veya küpe bozdur götür bence.
arkadaşın öyle sanıp sana iadeyi ziyaret için çeyrek taktıysa bile sonuçta sen biliyorsun çeyrek takmadığını
getirdiği altını bozup yerine künye veya küpe bozdur götür bence.
Trakya bölgesinde bir yer deyim, tabi tüm şehir halkı aynı düzende gitmiyor ama bu semtte genel olarak böyle , daha düşük birşey takılmiyor en azından takılan neyse o gider , yakinimizsa daha fazlasıda yapılabilir tercihe bağlı.Orası neresi ya
Hayır hayırr . Çok doğru. Çeyrek olmasa bile gram olmalı kesinlikle. Cidden öyle olmasa hiç götürmesem daha az rezil olurumçeyrek götürmek zorunda değilsiniz ama en azından gram götürün . düğündeki gibi gramdan daha az bir takı hoş olmaz göze de batabilir. yada taktığını geri götürün.
Konu sahibi aman bosver ceyrek alma dememizi bekliyorNeden getirmesin ki sizin de ona çeyrek takmanız gerekiyor karşı taraf bunu bekler bunu düşünmemeniz de bir tuhaf. Elbise de alabilirsiniz ama o zaman da arkanızdan laf etmesine kızmayacaksınız. Devir götürdüğümü getirsin devri.
Bna sanki sizin çeyrek taktığınızı dşünüp takmış olabilir gibi geldi, çeyrek görünümlü gramlardan mıydı sizin götürdüğünüz ?
Kırıkkale'de böyle ne takarsan aynısını getirmen lazım bence normal düşünsenize ben size çeyrek takıyorum siz bana gidip 100 TL veriyosunuzTrakya bölgesinde bir yer deyim, tabi tüm şehir halkı aynı düzende gitmiyor ama bu semtte genel olarak böyle , daha düşük birşey takılmiyor en azından takılan neyse o gider , yakinimizsa daha fazlasıda yapılabilir tercihe bağlı.
Bana çok normal geldi. Peşpeşe düğünü olan insanlar, peşpeşe hamile olan insanlar bunu hep yapar:)
Mesela annemin daha o senelerde yeni yeni tanıştığı arkadaşı ,ablamı ömründe bir kere görmemiştir,altın takmıştı hemen ay sonunda da onun çocuğunun düğünü vardı,aynı altını annem takmıştı.
İade - i ziyaret.
İş yerinde de mesela evlenen insana genelde para toplanip altın alınıyor,samimiysen yarım gram alıyorlar. Ama yakın günlerde düğünün varsa çakiyorlar ceyregi
Ben çok defa tanık oldum.
Onlar da nasılsa aynısını takarsınız diye vermişler size. Belki de evde ,düğünden kalan ceyrekleri vardı,onu verdiler.
Sizin yapacağınız aynısını çocuğun kumbarasindan çıkartıp geri takmak:) belki yanına bebek kitabı,elbise falan da alın , verin gitsin:)
Mesela annemin daha o senelerde yeni yeni tanıştığı arkadaşı ,ablamı ömründe bir kere görmemiştir,altın takmıştı hemen ay sonunda da onun çocuğunun düğünü vardı,aynı altını annem takmıştı.
İade - i ziyaret.
İş yerinde de mesela evlenen insana genelde para toplanip altın alınıyor,samimiysen yarım gram alıyorlar. Ama yakın günlerde düğünün varsa çakiyorlar ceyregi
Ben çok defa tanık oldum.
Onlar da nasılsa aynısını takarsınız diye vermişler size. Belki de evde ,düğünden kalan ceyrekleri vardı,onu verdiler.
Sizin yapacağınız aynısını çocuğun kumbarasindan çıkartıp geri takmak:) belki yanına bebek kitabı,elbise falan da alın , verin gitsin:)
Şu yüzden; o dönem masrafın çoktur, ihtiyacın olursa elinin altında değerli bir şey olsun bozduracak diye.Evet. Biri daha yazmış ama çeyreği götürüceksem neden getirir ki insan. Ama mahcup olmak da istemem...
Şimdi de o bu süreçte. Tabii ki doğru olan aldiğini vermek
Ay yok bee benim takıldığım nokta hani ne verilirse o alınır diyor ya herkes burda. Zaten öyle. Mesela bizim bebeklerine vaktinde çeyrek götürdüklerimiz çeyrek getirdi. Orda sorun yok. Bu sefer madem öyle ben onun hesabında değilim ama burda diyenler için söylüyorum; bizim düğünde taktığımız az da olsa ne oldu o zaman bu hesapta?Konu sahibi aman bosver ceyrek alma dememizi bekliyor
Madem böyle bir durum var ben o çeyreği kaldırırdım bir köşeye giderken götürürdüm . Anladığım kadarıyla çeyreği sattınız. Yerine almak gerekir diye düşünüyorumKızlar selam.
Çok çok iyi bi arkadaşım var. Öyle hesap
kitap yapmaz hiçbi şey için.
Geçen sene düğünleri oldu gittik, nikâhları ayrı olmuştu ona da ayrı gitmiştik (pandemiden dolayı)
Düğünde ben daha fazlasını yapmak istesem de durum uygun olmadığı için gram altın bile değil, böyle ondan da daha az bi altın varmış. Eşim ondan almıştı onu taktık.
Neyse şimdi peş peşe ikimiz de doğum yaptık. İlk onlar bize ziyarete geldiler. Beklemediğim halde çeyrek taktılar bebeğime.
Çok yakın zamanda biz de iade-i ziyaret yapacağız ama şimdi ben ne takacağım ve açıkçası şu an yine bi altın takacak durumum yok. Fiyatlar da malum.
Birincisi; arkadaşım düğünde ona çeyrek taktığımı zannedip ona karşılık mı getirdi?
İkincisi; Öyle sanmadıysa kısa aralıklarla bizim de onlara götürüp çeyrek verme beklentisi olsa, neden getirip çeyrek taksın?
Üçüncüsü; ben ne alıp götüreceğim hediye olarak
(Bu arada arkadaşımın durumu baya iyi)
Siz düğününde gram taktıysanız arkadasınız çeyrek getirmiş siz de gram altın götürün eşitlensin.İşte önce biz düğünde onlara taktik ya, onu çeyrek mi sandılar diye düşünüyorum . Öyle sanıp sanmadığını nasıl anlarım ki
Normalde çeyrek geldiyse çeyrek gider bence arkadaşınız doğumlarımiz yakın elim boş gitmeyim oda bana çeyreği getirir diye düşünmüş olabilir.
[/QUOTE]
Senin aklından geçen ne?
Senin aklından geçen ne?
Çocuk kıyafetleri çok pahalı ..Ben taktıkları altını başka bir keseye koyup bebeğe götürmenizi tavsiye ederim.Siz şimdi daha önce taktığınız altın nedeniyle çeyrek götürmek istemiyorsanız küçük hesap yapan durumunda gözükürsünüzAslında ben de şöyle düşündüm; bizim düğünde taktığımız altınla + bi gram altın neredeyse bi çeyrek eder. Biz de gram götürürsek fit oluyoruz yani. Tabi yanına takım da alacağım bebeğe?
Senin aklından geçen ne?
Çocuk kıyafetleri çok pahalı ..Ben taktıkları altını başka bir keseye koyup bebeğe götürmenizi tavsiye ederim.Siz şimdi daha önce taktığınız altın nedeniyle çeyrek götürmek istemiyorsanız küçük hesap yapan durumunda gözükürsünüz
[/QUOTE]
Doğru... ben cidden en iyisi gram o bu değil bi çeyrek götürüp takayım. En iyisi bu cidden yaa. Amannn keşke önce ben gitseydim ziyarete of
Çocuk kıyafetleri çok pahalı ..Ben taktıkları altını başka bir keseye koyup bebeğe götürmenizi tavsiye ederim.Siz şimdi daha önce taktığınız altın nedeniyle çeyrek götürmek istemiyorsanız küçük hesap yapan durumunda gözükürsünüz
[/QUOTE]
Doğru... ben cidden en iyisi gram o bu değil bi çeyrek götürüp takayım. En iyisi bu cidden yaa. Amannn keşke önce ben gitseydim ziyarete of
hali hazırda çeyreğiniz olmasına rağmen ne götürsem elimde o kadar yok demek de şaşırtıcı aslında :)Evet. Biri daha yazmış ama çeyreği götürüceksem neden getirir ki insan. Ama mahcup olmak da istemem...
hiç düşünmeden öyle yapmanız gerekiyordu düğünde de az olmuş ya takınız hani
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.