amiin souvvenircim çok teşekkür ederim yorumların için =) bütçeme uygun oldu çok şükür 350 'ye aldım, diğer takımlara göre oldukça uygundu, nescafe ve kahve fincanları da çok hoşuma gitti öyle olunca aldım gittibir çeyiz ustadı olarak senin beğenini almış olmasına sevindim çkb takımını da saten olanlardan düşünüyorum ama pek araştırmadım açıkçası..
bir de biz gelin adaylarını mobilyalar konusunda bi bilgilendirsen çook güzel olur:) senin mobilyalarını gördüm hangi takım son seçtiğin bilmiyorum ama ikisi de hoş duruyor spor koltuk takımlarını begenıyorum ben de ama mobilyada kalite çok önemli bilemedim:26:
Herkese merhaba arkadaşlar, forumda bir kaç arkadaşımın fikirlerime önem verip, beni çeyiz konusunda "guru" haline getirmelerinden dolayı öncelikle teşekkür ederim.
Bende bu konuda herkese yardım edebilmeyi, fikirlerimi paylaşmayı ve biraz daha sizleri araştırmacılığa teşvik etmeyi seviyorum.
İnşallah vereceğim bilgiler sizlere yararlı olur ve faydalanıp bir hayır dua edersiniz diye ümit ediyorum.
Elimden geldiğince ve aklıma geldikçe buraya çeyiz hakkında, çeyize alınan ürünler hakkında nacizane fikir ve deneyimlerimi paylaşıcam.
İlk önce nereden başlasam bilemedim, fakat sanırım Kahvaltı takımı benim için çeyizimin en önemli parçalarından biriydi.
Bununla başlayayım diyorum.
Kahvaltı takımı almak şart değil, eğer 12 kişilik yemek takımınız varsa, bunların pasta tabaklarını ve servis tabaklarını kahvaltı için kullanabilirsiniz. Eğer bardak takımı almışsanız (ben 12 kişilik almıştım) ayrıca bunun çay bardaklarını da kullanabilirsiniz. Sadece misafir için değildir çeyiziniz, unutmayın kendiniz de kullanmalısınız onları, yoksa neden aldınız/alıyorsunuz değil mi?
Ama yok ben illaki farklı bir takım almak istiyorum derseniz, benim size tavsiye edeceğim bazı markaların (karaca, kütahya porselen, gürallar vb.) yemek takımları ile uyumlu kahvaltı takımları da mevcut. Bunlardan sakın almayın! Çünkü modelden sıkılırsınız. Yemek takımı aynı, kahvaltı takımı aynı, model sıkabilir.
Kahvaltı takımınızın porselen olmasına dikkat edin, fakat bildiğimiz kalın porselenlerden bahsetmiyorum. İnce zarif porselen. Eğer zerafete önem veriyorsanız ve bütçeniz el veriyorsa Bone China kahvaltı takımları mevcut, bir çok markanın var fakat en bilinenlerinden bir tanesi Karaca(diğer markalardan ziyade daha uygun fiyatlı oldukları bilinir). Benim yemek takımım Karaca, gayet memnunum. Kahvaltı takımım ise Noble Life. Ben çok araştırdım, Karaca kahvaltı takımı almak istedim fakat o kadar para dökmek bana mantıklı gelmedi (Bone China modeller diğerlerine nazaran daha pahalılar). O yüzden daha uygun olan, fakat porselen açısından da kaliteli olan Noble Life'ı tercih ettim. Noble Life'ın ürünleri 2. kalite porselen, 1. kalite Bone China'dır içinde kemik tozu bulunur. Bunun içinde kemik tozu yok, fakat beyaz porselen denilen bir ürün. İnternette araştırarakta hakkında bir çok bilgi bulabilirsiniz.
Kahvaltı takımında cıvıl cıvıl, kahvaltı yaparken iştahınızı açacak, neşelendirecek renkleri seçmenizi tavsiye ederim. Kendinize sıcak hissettiğiniz, gerçekten içinize sinen modelleri seçin. Sebebi ise, her gün kullanıpta "bunu hangi akla hizmet almışım" diyeceğiniz birşey bulunmasın çeyizinizde. Elinizi attığınız her üründe kendi emeğiniz ve kendi seçimleriniz olduğunu hissedin...
Çaydanlık konusunda tavsiye gerekirse, zaten Çelik Tencere takımı almışsanız bunun içinde bir çaydanlık bulunacaktır. Fakat bu çaydanlığı genelde misafir ağırlarken kullanacaksınız, boyut olarak biraz büyük olabilir. Başlangıçta evde 2 kişi olacağınız için, daha ufak bir çaydanlık tercih edebilirsiniz. Eğer size hayırlı olsuna gelecek kişilerden birinin böyle bir hediye alabileceği ihtimali varsa almayın. Ben kendime sonradan bir tane çaydanlık almak durumunda kaldım mesela. Esse mağazasında indirim vardı ve ufak çaydanlığımı (çelik ve 2 yıl garantili) 39 TLye almıştım. Bu tarz kampanyaları da takip edebilirsiniz...
Çaycı olarak kullanılan altlı üstlü kettle'ları tavsiye etmiyorum. Bende bir tane vardı. İlk 1 ay kullandım fakat çay sever bir eşim ve ailesi olduğu için, içinde yapılan çay lezzetli olmuyormuş. Çaycı bir ara durup tekrar suyu ısıttığı için, çayda bir kaynama bir soğuma durumu oluşuyor. Çay kolikler bundan hoşlanmıyorlar. Artık çayı sadece çaydanlıkta yapıyorum. Çaycım'ın demliğini kaldırdım, sadece altını kettle olarak kullanıyorum... Aslında bu benim için sorun değil, sonuçta öyle yada böyle bir kettle'a ihtiyacım olacaktı, ama en azından daha az maliyetle sadece kettle alabilirdim... Tecrübemi paylaşmak istedim....
Benden şimdilik bu kadar. İnşallah Kahvaltı takımı konusunda yardımcı olabilmişimdir. Aklıma geldikçe, bir çok konu hakkında buraya yazıp sizlere yardımcı olmaya çalışacağım...
Sevgiler...
amiin souvvenircim çok teşekkür ederim yorumların için =) bütçeme uygun oldu çok şükür 350 'ye aldım, diğer takımlara göre oldukça uygundu, nescafe ve kahve fincanları da çok hoşuma gitti öyle olunca aldım gittibir çeyiz ustadı olarak senin beğenini almış olmasına sevindim çkb takımını da saten olanlardan düşünüyorum ama pek araştırmadım açıkçası..
bir de biz gelin adaylarını mobilyalar konusunda bi bilgilendirsen çook güzel olur:) senin mobilyalarını gördüm hangi takım son seçtiğin bilmiyorum ama ikisi de hoş duruyor spor koltuk takımlarını begenıyorum ben de ama mobilyada kalite çok önemli bilemedim:26:
Souvvenircim bu muhteşem bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ben de hala misafir yemek takımı arıyorum, artık çoğu model çok desenli olduğu için içime sinmiyor. Ben daha sade ve şık bir model arıyorum. Gevezek senin takımına bayıldım, fiyatı 12 kişilik için mi 350 TL süpermiş. Daha önce kullananlar var mı acaba Sıla markasını? kütahyanın Bone Karelerinden almayı düşünüyordum en son 650ye düşmüştü ama tam istediğim model değil, yine de benim istediğimden biraz fazla desenli . Bu kadar uyguna bu görsellikle birşeyler bulabileceğimi hiç sanmıyordum gerçekten çok içime sindi hayırlı uğurlu olsun Gevezekcim.
sevgili souvvenir yazılarını takip ediyorum dikkatle.
Senden ricam standlı bıçak setleri hakkında yorumlarını belitmen.
Çok önemli mi, eğer yeri doldurulamaz bir mutfak ihtiyacıysa hangi ürünleri tercih etmeliyiz?
Canım emeğine sağlık yazdıklarını okudum gerçekten çok yardımcı oluyor evlenmiş olabilirim ama eksiğim var baya o yüzden ben de takip edeceğim
çeyiz gurumuz mutlak değinecek ama ben de fikrimi söylemek isterim
bence çok ama çok önemli..hele ki ben mutfağımda kesip biçeceğim şeye göre çokça değişik bıçak kullanırım.
sebbze için ayrı, et için ayrı.daha nazik şeyleri kesmek için ayrı ve ekmek-pasta için ayrı olmalı.bir de şef bıçağı.
henüz büyük çapta bir araştırma yapmadım, yerinde görüp test etmek istiyorumbıçak benim çok çok önemli.
Canım benim en güzelini yapıyorsun bence de.
Ben esse de bulunan bıçaklara göz gezdirdim.
Aşırı derecede pahalı olan bir marka var orada, şu anda hatırlamıyorum markasını.
Onun haricinde de dikkatimi çeken olmadı zaten.
O bıçaklar kalite açısından iyiydi, tek tek satılanlarına da bakmıştım, alsam denesem mi diye düşünmüştüm.
Fakat o kadar çok bıçağım var ki evde... Gerek duymadım şimdilik...
Ama tabii bu bahsettiklerim standlı değil... O açıdan tercih etmeyebilirsiniz.
Standlı olanlarda da kaliteler hep uç noktalarda, en kötüsünden en iyisine kadar marka mevcut.
Souvvenircim bu muhteşem bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ben de hala misafir yemek takımı arıyorum, artık çoğu model çok desenli olduğu için içime sinmiyor. Ben daha sade ve şık bir model arıyorum. Gevezek senin takımına bayıldım, fiyatı 12 kişilik için mi 350 TL süpermiş. Daha önce kullananlar var mı acaba Sıla markasını? kütahyanın Bone Karelerinden almayı düşünüyordum en son 650ye düşmüştü ama tam istediğim model değil, yine de benim istediğimden biraz fazla desenli . Bu kadar uyguna bu görsellikle birşeyler bulabileceğimi hiç sanmıyordum gerçekten çok içime sindi hayırlı uğurlu olsun Gevezekcim.
Rica ederim... İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Bu vermiş olduğun fiyat 12 kişilik fiyatı mı? Gerçekten şaşırtıcı bir fiyata almışsın takımı.
İnşallah güle güle kullanırsın... Önemli olan zaten senin içine sinmesi.
Dün akşam benim misafirlerim vardı ve inanılmaz derecede kalabalık olduk.
İyi ki günlük takımımı 12 kişilik almışım diye şükrettim.
O yüzden eğer çok fazla misafir ağırlayacağınız durumlar olursa (ve davetsiz gelebilme durumları olursa) günlük takımınızı da 12 kişiliğe tamamlamanızı tavsiye ederim. Zaten günlük takımlarda genelde 6 kase, 6 derin tabak, 6 geniş tabak olur..
Çkb takımına gelince, o tamamen senin zevkine ve bütçene kalmış birşey.
Benim tavsiye edebileceğim tek şey ise, kaliteli bir ürün alman.
İlerde küflenme, bıçaklarında ayrılma, aşırı zedelenme oluşmasını istemiyorsan kaliteli almanda fayda var.
Kaliteden kastım ise, illa bilinen en iyi markalar değil, fakat çeliğini iyi araştırman...
Mobilyalar konusunda ise birazdan bilgiyi paylaşacağım.
Umarım yardımcı olur...