Merhabalar,
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah. Allah tamamına erdirsin.
Bütçe meselesi bu biraz.
Ben mesela tüm tabak takımlarımı Karaca'dan aldım, memnun kaldım mı? Evet. severek kullanıyorum.
Tencere takımlarım Hisar, şimdiki aklım olsa tercihim farklı mı olurdu? Evet. severek kullanmama rağmen daha iyisi olduğunu biliyorum en azından.
Tabak takımlarında Pierre Cardin aşığı oldum resmen. Bütçeniz uyuyorsa, ve İstanbul'daysanız eğer Viaport Venezia Outlet'e gitmenizi ve oradaki Taç mağazasına girmenizi tavsiye ederim. Pierre Cardin yemek takımları mevcut ve çok uygun (outlet harici fiyatlara göre). Pierre Cardin yemek takımlarına göz atmanı tavsiye ederim.
Tencere takımlarında kesinlikle TEFAL diyorum, başka da birşey demiyorum.
Bunca yıldır aklım neredeymiş çok merak ediyorum açıkçası.
Tavsiye edeceğim tencere miktarı şu şekilde:
1 adet pilav tenceresi
1 adet çorba tenceresi
1 adet makarna tenceresi
1 adet 3'lü minik tencere takımı (kalan yemekleri saklama ve ısıtma anlamında)
Bu listelediklerim olmazsa olmaz.
Geri kalan tencere tava vs. gibi şeyler tamamen sizin kendi zevkinize ve kullanım ihtiyacınıza kalmış.
Benim tavsiyem evinizi tencere ile doldurmayın.
1-2 adet ihtiyaca yönelik büyük tencereniz olması güzel olacaktır, onun haricinde mümkün mertebe kullanabileceğiniz ve ihtiyacınız olacağı ebatlarda tencere almanızda fayda var.
Bilmem kaç parça takımları boşverin...
Tekrardan tencere takımı alıyor olsam, giderim Tefal'e oradan ihtiyacıma yönelik yapışmaz tabanlı kullanacağım ürünleri alırım. Daha sonrasında da Esse'ye giderim, oradan da ihtiyacım olabilecek tencereleri alır çıkardım.
Çünkü inanın bana, tencereye 1 defa para veriliyor. Uzun süre de kullanılıyor.
Gelelim kaşık, çatal, bıçak takımına.
Zamanında bunlar ile alakalı olarak uzun uzadıya yazdım bir sürü şey. Dilerseniz geçmiş sayfaları bir gözden geçirin, faydası olacaktır muhakkak.
Ben Hisar kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum.
Hem günlük hem de misafirlik olarak iki ayrı Hisar takımım var.
5 senedir kullanıyorum küflenme, kararma, bozulma vs. gibi durumlar olmadı.
Zaten olsa ne yazar, ömür boyu garanti veriyor Hisar.
Umarım sorularınızı yanıtlayabildim. Daha olursa severek cevaplarım.
Çok teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu gerçekten :)
Hisar'ın 100 yıl garantisi var sanırım. Ben gittiğimde öyle anlatmışlardı. Tencere takımı olarak Hisar'dan neden memnun kalmadınız acaba?
Ben Karaca'nın bu inci serisini çok beğenmiştim ama Pierre Cardin'e bakmadım hiç hemen ona da bakıyorum :)
Bir de set halinde almakla parça parça farklı yerlerden almak arasında çok fiyat farkı olur mu?
Hisar alırsam böyle bir seti var onu almayı düşünmüştüm ben ama Tefal'e de bir göz atayım :)