herkese mutlu, huzurlu,aşklı bir 2017 diliyorum
aradığım topiği buldum
gelelim mühim meseleme.
ilk olarak uzun uzuuun cevap veren, ilgili tecrübeli bir topik sahibesi bulduğuma çok sevinerek soru listeme geçiyorum
* tencerelerin ısınan tutacak kısımları sorunuma hangi tencere setiyle çözüm bulabilirim ? çelik için korkmazda karar kıldım. flora 17 parça hiper set-bilen duyan kullanan olduysa bu tencereler için ne der acaba. benim için bu önemli.yada hangi modeline bakmalıyım ?
* kaç parça tencere gerekli ? seramik olarakta almalı mıyım ayrıca ? (fazla tecrübesiz ve karışığım)
*misafir takımına bardak seti gerekli mi diye bir problemim vardı ama önceki sayfalarda şıklık açısından gerekli oldugunu anladım, ancak 1.199 tl bunun için fazla mıdır ?( 61parça)
*porselenler için - misafir yemek takımı-kütahya porselen düşünüyorum? 24 parça günlük yemek takımını aldım. misafir için ne yapmalıyım, yuvarlak istiyorum ama yaldızları çıkarmı gibi problemler var , alırken nesine bakmalıyım ?
*ç-b-k takımları için korkmaz iyimidir ? ben desenli olanları begenemiyorum düz olanlar da şık mıdır aklım cok karışık.
*küçük ev aletlerinde gerekli parçalar nedir ve tabiiki hangi markayı tercih etmeliyim ?
*kaç tane nevresim takımı olmalı ? begenip abartıp fazlaca eşya almak istemiyorum.
tüm bunlar bikaç haftadır beynimi yiyen uyku kaçıran sorunlarım. çare'sizsiniz biliyorum
Selam :)
Konu sahibi kendi yorumunu yapacaktir tabii bende hazir gormusken fikrimi yazmak istedim.
** korkmaz celik tencerede iyi bir tercih. Kulplarinin isiniyor olmasina ragmrn komple celik olan takimlar daha kullanisli cunku zamanla plastik kulplu takimlar sorun cikariyor. Aryildiz flamingo modelini cok begeniyorum. Sirkecide 550 tl ye gordum , internet sitesindeki yuksek fiyatlara aldanmamak lazim. Yok ben celik istemem derseniz flora iyi bir tercih. Korkmazda taban kalinligi daha fazla olan urun gruplarida mevcut buarada.
** Ilk isiniz bi duduklu tencere almak olsun. FISSLER bu konuda bir numaradir. Hepsiburada.comdan yorumlari inceleyebilirsiniz. Hem celik hem seramik hem granit vs sakin hepsini almayin :) kendimden ornek vereyim. Bir pilav tencrresi aldim. Iki boy tava + bir izgarali tava et muhurlemek icin almistim. Bunlarin yaninda proflame setim var eger olmasaydi birde celik set alirdim ve olayi kapatirdim fazla fazla yetecektir. (Sahan set yani minik 3lu set yemek isitirken cok pratik oluyor birde sutluk almanizi oneririm yine korkmazda yada aryildizda cok uygun bulursunuz.)
** nasil yani bardak setimi 1000 tl :) yapmayin sakinn.pasabahcede hatta buara madame cocoda %50+%50 harika kadehler var yok hicbiri icime sinmez derseniz eminonunde zuccaciyelere zevkinize gore yaptirabiliyosunuz. 61 parca ya ne dahil? 12 su bardagi 12 kadeh 12 mesrubat 12 cay bardagi flnmi? Asiri kalabalik gercekten sakin yapmayin derim.
** porselen konusu biraz skintili. Bone china diyolar hepsi icin ama biraz gezmek lazim eline alip baktikca farki goruyorsun, bazilar cok ince cit kirilicak gibi bazilari beyaz degil gri boyle. Ben prouna marka almistim bir bakin derim. Sirkeci enplus magazasinin yaninda harika porselencilerde var buarada.
** CKB iyi bisey alayim derseniz 1000 tl kesin tutuyor. Hisar, solingen, jumbo (1000 tl ye jumbo biraz zor) WMF, korkmaz, aryildiz celikte iyidir. Sade bir takim ariyorsaniz enplusta WMF ler indirimdeydi. Sade takimlarda cok şik olabilir
** kucuk ev aletlerinde ne kullanma aliskanligin var o da onemli. Benm icin gerekliler : kettle, sac kurutma makinesi, turkkahve makinesi, filtre kahve makinesi, ben stand mixer i kullaniyorum onu istemezseniz rondo blander mixer uclu set bakin. Sac maşasi ve mutfak tartisi
Tost makinesi ekmek kizartma makinesi mutfak robotu narenciye sikacagi ve cayci benim icin gereksiz. Ilerde eksikligini hissedersem alacagim.
Kettle im ve standmixer im kenwood cok memnunum. Standli yerine set alirsaniz yine kenwood oneririm, braun ve philipste iyidir setlerde. Rondom tefal (tavsiye etmiyorum) , sac kurutma makinem braun oneririm, philipste iyidir sadece braunlar tip olarak daha kibar. Mutfak tartim brabantia , oneririm. Sac masam braun oda guzel. Turk kahve makinesi arcelik telve. Filtre kahve makinelerinin mekanizmasi cok basit oldugundan hepsi ayni aslinda. Uygun buldugunuzu alin.
** valla haftada bi nevresim degistirseniz biri kururken birini seriyosunuz zaten bence 4 tane yeter ilk etapta. Bitane daha şik bisey alin pikesi yatak ortusu gibi duranlar var. Digerleride keyfinize gore. Ancak pamuk saten urunler almanizi oneririm az olsun öz olsun diyosaniz :) TAC, dantela vita iyidir. Tek kisilik misafirliklerdede iki tane alsaniz yeter bence.
http://sekerbibi.com.tr/urun/d-u-r-u-c-a-sonil-pike-takimi-ekru/16 bitane sik bisey alin dedim ya ona ornek link. Tactan gelin seti falan alanlar hep pisman bildigim kadariyla:)
**** buarada elektrik supurgem miele ckk memnunum.
Cok uzun yazmisim ama sorularinizda cok temel sorulardi. Biraz bakin, yine konusuruz isterseniz, sevgiler:)