Çeyiz ürünleri - Merak edilenler - Sormak İstedikleriniz

Çok teşekkür ederim ayrıntılı cevapladıgınız için :) biraz olsun yoğunluğum azalınca tüm sayfaları da okuyacağım.

Peki son bir soru daha sormak istiyorum. Tekstilde (taç, english home),mutfak esyalarında da ortalama markalardan (karaca, emsan, korkmaz vb) alışveriş yapıldığında ne kadar tutar aşağı yukarı? Evimi çok doldurmak da istemiyorum. Bu çerçeveden düşünüldü kız çeyizi ne kadar tutar yaklaşık?

Tutarları hesaplamak zor diyebilirim.
Bu alacağınız ürünler ile örtüşen bir durum.
Herkesin zevki bir değil, alacağı ürünlere göre değişir... Fakat birazdan sana bir maliyet (kaba taslak) çıkartacağım... :KK56:
Ancak eğer indirimleri takip eder, kampanyaları kovalarsanız çok daha uyguna halledebilirsiniz.

Ben evlendiğim dönemde, çalıştığım için kendi çeyizimi kendim hazırladım ve aileme yük olmadım.
(Dantel vs. gibi şeyler haricinde, zaten bir çoğunu kendim yapmıştım o anlamda)
Bir ay nevresimlerimi aldım, taksitlerini ödedim, elimin rahatladığı dönemlerde indirimleri takip ederek hangisi uygun ise o dönem onları aldım hep. Ama kötü markalardan, ucuz ürünlerden uzak durdum. O yüzden de yıllardır bir çok eşyamı kullanıyorum, yıpranmadılar yırtılmadılar veya solmadılar...

Mutfak eşyalarında da fazla takır tukur şeyler almadım, temel ihtiyaçlarımla beraber hoşuma giden ürünler de aldım tabii ki... Zaten bir çok şey hediye geliyor. Evlenme sürecine girince hele, doğum günümde dahi çeyiz ürünleri geldiği olmuştu. Bir yandan iyi oluyor, eksikler kapanıyor...

Kategori olarak ilerliyorum ve temel ihtiyaçlar üzerinden, tek marka üstünden ilerliyorum:
Yatak odası: (taç marka ürünler)
2 adet Nevresim Takımı
1 adet Yorgan + 2 Adet yastık
1 adet kapitoneli yatak alezi
1 Adet yatak örtüsü (günlük kullanıma uygun - kapitoneli)

Toplam: 550 TL
Banyo: (karışık markalar - orta sınıf)
Aile Bornoz seti
Banyo Aksesuar seti - Primanova marka
Paspas Seti (2'li karaca marka)
4 adet el havlusu (özdilek)
2 adet ayak havlusu

Toplam: 565 TL
Mutfak: (karışık ürünler)
Yapışmaz tencere takımı
Çelik tencere takımı
Tefal 3'lü tava seti
Nehir sandıklı çatal - kaşık - bıçak takımı (12 kişilik)
Nehir günlük kullanım için aile takımı (12 kişilik)
Kütahya kahve fincanı takımı
Paşabahçe Su + Meşrubat + Kadeh bardak takımı (12 kişilik)
Kütahya 24 parça günlük yemek takımı
Kütahya Porselen Bone China - 12 kişilik (86 parça) yemek takımı
Korkmaz Çaydanlık
Korkmaz Cezve takım (3Lü)
Çay takımı (6 adet çay bardağı + tabağı + 1 adet tepsi)
Toplam: 4100.00 TL

Küçük ev aletleri (karışık markalar)
Çay makinesi (ayrıca kettle görevi görür)
Multifunctional Mutfak robotu (blender, mikser, doğrayıcı hepsi bir arada şeklinde)
Elektrikli kahve makinası (cezve tipi)
Ekmek kızartma makinesi
Tost Makinesi
Ütü - Philips Azur
Philips Elektrikli süpürge (toz torbasız A sınıfı)

Toplam: 1700.00 TL
Muhtelif ihtiyaçlar:
Ütü masası
Çamaşır kurutmalık
Pedallı temizlik seti (yer silme için)
2 adet temizlik kovası
Paslanmaz çöp kovası
İkili çamaşır sepeti

Toplam: 500 TL
Burada belirtilen ürünler ve markalar belirlenmiş şeyler değildir. İhtiyaçlar burada bahsedilenlerden muhakkak ki fazla olacaktır. Eksik olanlar mevcut listede. Ancak temel baz alınarak (eksikler olmasına rağmen) fiyatlar sabit fiyatlar değildir.
Bir alışveriş sitesinden girerek tahmini tutarları yazdım size.
Alınan zamana ve kampanyaya göre muhakkak fiyatlar değişir dolayısı ile toplam tutarlar da değişecektir.

Toplamda 7500 civarı oluyor.
Bu liste baz alınarak tahmin edildiğinde toplam çeyiz masrafı 7500 - 10.000 arası değişecektir.
Alınan markaya göre, kaliteye göre bu 15.000 - 20.000 bile olabilir...
Tamamen bütçe, zevk ve ihtiyaç meselesi.

Umarım faydalı olmuştur... :KK68:

Kategori olarak ilerliyorum ve temel ihtiyaçlar üzerinden, tek marka üstünden ilerliyorum:
Yatak odası: (taç marka ürünler)
2 adet Nevresim Takımı
1 adet Yorgan + 2 Adet yastık
1 adet kapitoneli yatak alezi
1 Adet yatak örtüsü (günlük kullanıma uygun - kapitoneli)

Toplam: 550 TL
Banyo: (karışık markalar - orta sınıf)
Aile Bornoz seti
Banyo Aksesuar seti - Primanova marka
Paspas Seti (2'li karaca marka)
4 adet el havlusu (özdilek)
2 adet ayak havlusu

Toplam: 565 TL
Mutfak: (karışık ürünler)
Yapışmaz tencere takımı
Çelik tencere takımı
Tefal 3'lü tava seti
Nehir sandıklı çatal - kaşık - bıçak takımı (12 kişilik)
Nehir günlük kullanım için aile takımı (12 kişilik)
Kütahya kahve fincanı takımı
Paşabahçe Su + Meşrubat + Kadeh bardak takımı (12 kişilik)
Kütahya 24 parça günlük yemek takımı
Kütahya Porselen Bone China - 12 kişilik (86 parça) yemek takımı
Korkmaz Çaydanlık
Korkmaz Cezve takım (3Lü)
Çay takımı (6 adet çay bardağı + tabağı + 1 adet tepsi)

Toplam: 4100.00 TL

Küçük ev aletleri (karışık markalar)
Çay makinesi (ayrıca kettle görevi görür)
Multifunctional Mutfak robotu (blender, mikser, doğrayıcı hepsi bir arada şeklinde)
Elektrikli kahve makinası (cezve tipi)
Ekmek kızartma makinesi
Tost Makinesi
Ütü - Philips Azur
Philips Elektrikli süpürge (toz torbasız A sınıfı)

Toplam: 1700.00 TL
Muhtelif ihtiyaçlar:
Ütü masası
Çamaşır kurutmalık
Pedallı temizlik seti (yer silme için)
2 adet temizlik kovası
Paslanmaz çöp kovası
İkili çamaşır sepeti

Toplam: 500 TL
Burada belirtilen ürünler ve markalar belirlenmiş şeyler değildir. İhtiyaçlar burada bahsedilenlerden muhakkak ki fazla olacaktır. Eksik olanlar mevcut listede. Ancak temel baz alınarak (eksikler olmasına rağmen) fiyatlar sabit fiyatlar değildir.
Bir alışveriş sitesinden girerek tahmini tutarları yazdım size.
Alınan zamana ve kampanyaya göre muhakkak fiyatlar değişir dolayısı ile toplam tutarlar da değişecektir.

Toplamda 7500 civarı oluyor.
Bu liste baz alınarak tahmin edildiğinde toplam çeyiz masrafı 7500 - 10.000 arası değişecektir.
Alınan markaya göre, kaliteye göre bu 15.000 - 20.000 bile olabilir...
Tamamen bütçe, zevk ve ihtiyaç meselesi.

Umarım faydalı olmuştur... :KK68:

Çok teşekkür ederim :KK68:
Siz eksikler var demissiniz ama ben bu kadar bile liste yapamamıştım düşünürken:KK48:

Son bir soru demistim ama aklıma bir sey daha takıldı, perde halı beyaz esya falan hangi taraf alıyor genellikle? Kime sorsam hepsi baska seyler söylüyo da. :kızgın:

Çok teşekkür ederim :KK68:
Siz eksikler var demissiniz ama ben bu kadar bile liste yapamamıştım düşünürken:KK48:

Son bir soru demistim ama aklıma bir sey daha takıldı, perde halı beyaz esya falan hangi taraf alıyor genellikle? Kime sorsam hepsi baska seyler söylüyo da. :kızgın:

Güzel soru...
O tamamen nişanlınız ile nasıl konuştuysanız öyle ilerleyecek bir süreç.
Ben bu süreçte tatsızlıkların yaşanmaması gerektiğine inanıyorum, çünkü nasıl başlar ise öyle gidiyor malesef.
Sürtüşmeden ne uzak şekilde, nasıl hallediyorsanız öyle ilerleyin derim...

Benim evlendiğim dönemde, kayınvalidem ben alacağım demişti, ben de birşey demedim.
Sadece yatak odasını komple ben yaptım ve bulaşık makinasını ben aldım.
(Yatak odasının yatağını kayınvalidem aldı, oğluna sözü varmış en iyi yatağı alacağım diye ve aldıda gerçekten)
Bütün beyaz eşyaları tek bir yerden aldık, daha uyguna geldi o şekilde, ben sadece bulaşık makinasının parasını ödedim, nakit ayırmıştım kenara, o şekilde ödedim.

Tüm odaların perdelerini de birlikte beğendik, ama şimdiki aklım olsa diyorum daha mantıklı davranır seçimlerimde daha net olurdum, çünkü 4 sene sevmediğim perdeler ile oturdum, sonunda değiştirdim... O yüzden biraz anlamak lazım perde işinden...
Yatak odasının perdesini de ben ödedim (hepsi total hesaplandı, ben kendi payıma düşeni ayırttırdım).

Halılar alınırken, kayınvalidem yatak odası için de alalım dedi, fakat benim bir akrabam ben alıcam senin yatak odası halını dedi, bende kayınvalideme dedim, her oda için alınabilir ama yatak odasını bir akrabam almak istiyor diye, o şekilde karar verdik. Onu da akraba ile seçerek eve yerleştirdik.

Ama sana tavsiyem "parayı veren düdüğü çalar" şeklinde olmasın hiç birşeyin.
Ben saflık ettim, biraz kayınvalidem de cingözdü o konularda "parayı ben veriyorsam ben beğenicem tabii" şeklinde davrandı.
Mümkün mertebe herşeyini kendin beğen, sen oturacaksın, sen kullanacaksın.
Daha sonrasında beğenmediğin kendi zevkin olmayan eşyalara uzun süre maruz kalıyor insan.
Benim tecrübem bu yönde oldu, zamanla bir çok şeyimi yeniledim fakat ne gerek vardı, kolay yıpranan şeyler değil alınanlar. Bir kere masraf çıkacağına birden fazla kere masraf yapmış olduk...
Tabii önce Allah can sağlığı versin de, siz yine de temkinli olun derim...

Aklına takılan olursa çekinme sor... :KK66:

Güzel soru...
O tamamen nişanlınız ile nasıl konuştuysanız öyle ilerleyecek bir süreç.
Ben bu süreçte tatsızlıkların yaşanmaması gerektiğine inanıyorum, çünkü nasıl başlar ise öyle gidiyor malesef.
Sürtüşmeden ne uzak şekilde, nasıl hallediyorsanız öyle ilerleyin derim...

Benim evlendiğim dönemde, kayınvalidem ben alacağım demişti, ben de birşey demedim.
Sadece yatak odasını komple ben yaptım ve bulaşık makinasını ben aldım.
(Yatak odasının yatağını kayınvalidem aldı, oğluna sözü varmış en iyi yatağı alacağım diye ve aldıda gerçekten)
Bütün beyaz eşyaları tek bir yerden aldık, daha uyguna geldi o şekilde, ben sadece bulaşık makinasının parasını ödedim, nakit ayırmıştım kenara, o şekilde ödedim.

Tüm odaların perdelerini de birlikte beğendik, ama şimdiki aklım olsa diyorum daha mantıklı davranır seçimlerimde daha net olurdum, çünkü 4 sene sevmediğim perdeler ile oturdum, sonunda değiştirdim... O yüzden biraz anlamak lazım perde işinden...
Yatak odasının perdesini de ben ödedim (hepsi total hesaplandı, ben kendi payıma düşeni ayırttırdım).

Halılar alınırken, kayınvalidem yatak odası için de alalım dedi, fakat benim bir akrabam ben alıcam senin yatak odası halını dedi, bende kayınvalideme dedim, her oda için alınabilir ama yatak odasını bir akrabam almak istiyor diye, o şekilde karar verdik. Onu da akraba ile seçerek eve yerleştirdik.

Ama sana tavsiyem "parayı veren düdüğü çalar" şeklinde olmasın hiç birşeyin.
Ben saflık ettim, biraz kayınvalidem de cingözdü o konularda "parayı ben veriyorsam ben beğenicem tabii" şeklinde davrandı.
Mümkün mertebe herşeyini kendin beğen, sen oturacaksın, sen kullanacaksın.
Daha sonrasında beğenmediğin kendi zevkin olmayan eşyalara uzun süre maruz kalıyor insan.
Benim tecrübem bu yönde oldu, zamanla bir çok şeyimi yeniledim fakat ne gerek vardı, kolay yıpranan şeyler değil alınanlar. Bir kere masraf çıkacağına birden fazla kere masraf yapmış olduk...
Tabii önce Allah can sağlığı versin de, siz yine de temkinli olun derim...

Aklına takılan olursa çekinme sor... :KK66:

Teşekkür ederim :) olusabilecek masrafı ve benim yapmam gerekenleri anlamaya çalışıyorum da, çeyiz nedir neden yapılır konusunu yeni yeni öğreniyorum çünkü :KK70:

Çamaşır askısı tavsiyesine ihtiyacım var, paslanmaz dediler paslandı attım. Kapalı alanda kullandığım halde hem de:işsiz: sizin konunun bi kısmını okudum ama hepsini okuyamadım Emin’im bahsetmişsinizdir, etmediyseniz de deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim hemen sipariş vereceğim

Selamlar, benim sorumda servis seti/kaşık setleri üzerine olacak. Çelik servis setini yemek takımımla beraber almıştım günlük olarak bambu/tahta mı almalıyım plastik gibi olanlardan mı karar veremedim? Ne dersiniz?

Birde bunlar bu kadar pahalı şeyler mi? :110: https://www.trendyol.com/Bambu-Standli-Porselen-Sapli-Servis-Kasik-Seti/UrunDetay/175069/39928826

Merhabalar,

Yemek yaparken gerekli oluyor bunlar en çok.
Gönderdiğiniz görseldeki bambu çok şık ve kullanışlı birşeye benziyor.
Ancak ben hep Tupperware ürünleri kullandım, çünkü çeyizime tupper'ın setini almıştım.
Yıllardır kullanıyorum ve memnunum. Zamanla tutma yerlerindeki silikonlar çıktı, bazılarında aşınma oldu ama gayet işimi görüyor çok memnun kaldım.
SS10-%20Modern%20Peri%20Set-800x800.jpg

Geçende bir yerde Emsan'ın ürünlerine denk geldim ve kullanmak için bir tane kendime kullanabileceğim şekilde birşey aldım ve çok beğendim, İstersen Emsan'ın da ürünlerine bakabilirsin.

0007819_torino-6-parca-servis-seti_516.jpeg

Madame Coco'nun da ürünlerini tavsiye ederim.
Bir ara fırsatın olursa ki bulunduğun şehirde varsa, eğer bulunduğun şehirde yoksa internetten de bakabilirsin, onun da servis setleri fena değil. Hem sık sı k indirime geliyor ürünler, o anlamda da daha uygun fiyata bulman mümkün.
9784508-w400h0.jpg

Madame Coco'nun tutma yerleri silikon, diğer bölümleri bambu olan ürünleri de var.
Denemek için ben spatulasını almıştım, çok memnunum.
Özellikle kahvaltıda yapılan yumurtaları tavadan alıp tabağa koymakta kolaylık sağlıyor.
Elime çok büyük gelmişti mesela, almasamıydım demiştim, ancak gayet kullanışlı olduğunu kullandıkça anladım.
Ufak elli bir insan için aşağıda görselini paylaştığım ürünler biraz büyük olabilir, ancak kullanışları güzel.
43672ee4-f754-4d4b-a736-5be043d39b88.jpg

Bu arada sana geç dönüş yaptığım için de kusura bakma lütfen.
Bu aralar iş anlamında yoğun bir dönemdeyim, mesajını daha önce gördüm fakat ancak cevap yazmaya fırsat bulabildim.

Metal servis setlerini yemek yaparken tavsiye etmiyorum.
Çeliğin çeliğe sürtünmesi (yemek yaparken) iyi bir şey değil.
Ayrıca yapışmaz tencerelerde kullanımı da doğru olmadığından en güzeli sert silikon, bambu veya tahta kaşık dediğimiz tarzda ürünler kullanmak.

Günlük yemek yapımı ve yemeği tencereden tabağa servis ederken kullanım için aşağıdaki şekilde bir bambu ürün işini muhakkak görecektir.
pure-tahtakasik-servisseti-b.jpg

Tezgah üstü aparat tavsiye etmiyorum.
Sebebine gelince, tezgahının mutfağında ne kadar büyüklükte olacağını hiç bir zaman bilemezsin.
Zamanla da tezgah üstü ürünler insanın eline dolanır ve gözüne batmaya başlar.
Onları da ortadan kaldırmak isteyeceksin, çünkü zamanla kullanım kolaylığı senin için ön planda olacak.
Görsellik birşey ifade etmemeye başlayacak.
O yüzden standlı ürünler yerine çekmecede rahatlıkta kullanabileceğin ürünleri tercih etmen daha doğru olacaktır.

Set almak yerine, tek tek alım da yapabilirsin.
İndirimleri takip ettiğin sürece, linkte vermiş olduğun fiyatları ödemeden, çok daha uyguna halledebilirsin bence.

Çamaşır askısı tavsiyesine ihtiyacım var, paslanmaz dediler paslandı attım. Kapalı alanda kullandığım halde hem de:işsiz: sizin konunun bi kısmını okudum ama hepsini okuyamadım Emin’im bahsetmişsinizdir, etmediyseniz de deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim hemen sipariş vereceğim

İlk kez bu soruya denk geldim desem inanmazsınız...

Çamaşır askılığı ben yıllardan beri kullanıyorum, ancak 5 yıl önce 75 TL ödemiştim.
Çamaşır askılığında dikkat edilecek husus paslanmaz ve hafif olması. Aluminyum olması.
Kaldır katla koy, tekrar çıkart ser derken insanın hayli vaktini alan birşey.
Ama alan olmayınca da mecbur kullanılası birşey.

O yüzden dikkat edilmesi gereken unsurlarla beraber benim kullandığım ürün şu tarzda (bire bir aynı olmayabilir)
9575838679090.jpg

Merhabalar,

Yemek yaparken gerekli oluyor bunlar en çok.
Gönderdiğiniz görseldeki bambu çok şık ve kullanışlı birşeye benziyor.
Ancak ben hep Tupperware ürünleri kullandım, çünkü çeyizime tupper'ın setini almıştım.
Yıllardır kullanıyorum ve memnunum. Zamanla tutma yerlerindeki silikonlar çıktı, bazılarında aşınma oldu ama gayet işimi görüyor çok memnun kaldım.
SS10-%20Modern%20Peri%20Set-800x800.jpg

Geçende bir yerde Emsan'ın ürünlerine denk geldim ve kullanmak için bir tane kendime kullanabileceğim şekilde birşey aldım ve çok beğendim, İstersen Emsan'ın da ürünlerine bakabilirsin.

0007819_torino-6-parca-servis-seti_516.jpeg

Madame Coco'nun da ürünlerini tavsiye ederim.
Bir ara fırsatın olursa ki bulunduğun şehirde varsa, eğer bulunduğun şehirde yoksa internetten de bakabilirsin, onun da servis setleri fena değil. Hem sık sı k indirime geliyor ürünler, o anlamda da daha uygun fiyata bulman mümkün.
9784508-w400h0.jpg

Madame Coco'nun tutma yerleri silikon, diğer bölümleri bambu olan ürünleri de var.
Denemek için ben spatulasını almıştım, çok memnunum.
Özellikle kahvaltıda yapılan yumurtaları tavadan alıp tabağa koymakta kolaylık sağlıyor.
Elime çok büyük gelmişti mesela, almasamıydım demiştim, ancak gayet kullanışlı olduğunu kullandıkça anladım.
Ufak elli bir insan için aşağıda görselini paylaştığım ürünler biraz büyük olabilir, ancak kullanışları güzel.
43672ee4-f754-4d4b-a736-5be043d39b88.jpg

Bu arada sana geç dönüş yaptığım için de kusura bakma lütfen.
Bu aralar iş anlamında yoğun bir dönemdeyim, mesajını daha önce gördüm fakat ancak cevap yazmaya fırsat bulabildim.

Metal servis setlerini yemek yaparken tavsiye etmiyorum.
Çeliğin çeliğe sürtünmesi (yemek yaparken) iyi bir şey değil.
Ayrıca yapışmaz tencerelerde kullanımı da doğru olmadığından en güzeli sert silikon, bambu veya tahta kaşık dediğimiz tarzda ürünler kullanmak.

Günlük yemek yapımı ve yemeği tencereden tabağa servis ederken kullanım için aşağıdaki şekilde bir bambu ürün işini muhakkak görecektir.
pure-tahtakasik-servisseti-b.jpg

Tezgah üstü aparat tavsiye etmiyorum.
Sebebine gelince, tezgahının mutfağında ne kadar büyüklükte olacağını hiç bir zaman bilemezsin.
Zamanla da tezgah üstü ürünler insanın eline dolanır ve gözüne batmaya başlar.
Onları da ortadan kaldırmak isteyeceksin, çünkü zamanla kullanım kolaylığı senin için ön planda olacak.
Görsellik birşey ifade etmemeye başlayacak.
O yüzden standlı ürünler yerine çekmecede rahatlıkta kullanabileceğin ürünleri tercih etmen daha doğru olacaktır.

Set almak yerine, tek tek alım da yapabilirsin.
İndirimleri takip ettiğin sürece, linkte vermiş olduğun fiyatları ödemeden, çok daha uyguna halledebilirsin bence.
Çok teşekkür ederim canım, ayrıntılı yazmışsın; İstanbul'da yaşadığımdan söylediklerinin hepsine bakıp takip edeceğim.

Merhabalar , çelik tencere seti almak istiyorum ama Hisarla Korkmaz arasında çok kaldım. Genelde herkes Korkmaz öneriyor ama Hisar da köklü bir marka. Acaba kalitesi devam ediyor mu biliyor musunuz? Birde önümüzde 8 Mart kadınlar günü var böyle günlerde kozmetik hariç bu tür ürünlerde de indirim oluyor mu :)

Merhabalar uzun zamandır okuyup çok güzel yorumlarınızdan yararlandım ama ancak keşfedip nasıl soru sorabileceğimi buldum :) içinizde aran clasy dört mevsim set kullanan var mı acaba ?

Merhabalar , çelik tencere seti almak istiyorum ama Hisarla Korkmaz arasında çok kaldım. Genelde herkes Korkmaz öneriyor ama Hisar da köklü bir marka. Acaba kalitesi devam ediyor mu biliyor musunuz? Birde önümüzde 8 Mart kadınlar günü var böyle günlerde kozmetik hariç bu tür ürünlerde de indirim oluyor mu :)

Merhabalar,

Ben biraz geç kalmışım size öneride bulunmaya malesef ki.
Bunun için kusura bakmayın lütfen.
Önümüzde anneler günü var diyerek konuyu tatlıya bağlıyorum... :KK36:

Hisar ve Jumbo üç aşağı beş yukarı aynı kalitede ürünlerdir.
tavan olarak bu iki marka var bana sorarsanız, en iyi ürün yelpazesi ve kalitesi bulunan.
Tavan demişken, fiyat olarakta en tavan bu iki markadır.
Hisar'ın AVM'lerde artık mağazaları var, giderek oradaki tencere kalitelerini inceleyebilirsiniz.
Satış danışmanlarından gerekli detaylı bilgileri edinebilirsiniz.
Hisar, aynı zamanda garanti kapsamı ve işleyişi ile alakalı olarak tavsiye edebileceğim ürünlerden.
Benim hem günlük hem misafirlik olarak almış olduğum kaşık çatal takımlarım hisar mesela.
Ancak ürün aldığınız zaman (hangi ürün olursa olsun) faturasını saklamayı ihmal etmeyin derim.

Korkmaz da iyi bir marka, hele son yıllarda çıkardığı ürünler ve ürün yelpazesinin genişliği gerçekten çok güzel.
Tahminim her keseye ve her zevke göre ürün barındırıyor olması.
Ben korkmazın herhangi bir ürününü kullanmadım, ancak kullanım sağlayan kişilerin yorumları pozitif yönde.
Tercih edebileceğiniz markalardan bir tanesi.
Araştırıp bakmanızda fayda var.

Tencere alımlarınızda dikkat etmeniz gereken özelliklerden bir kaçı şu şekilde:

• Kulpları plastik ve aşırı büyük olmamalı, büyük kulplar hem ocakta birden fazla tencerenizi ısıtmaya/pişirmeye engel olacaktır, hem de bulaşık makinasına sığdırmakta sorun yaşatacaktır. Kulplar bu açıdan önemli.
  • Tencere ağırsa, iyidir mantığı yanlış. Asıl bakmanız gereken tencerenin tabanının sağlamlığı. Bunu da zaten araştırarak çözebilirsiniz.
  • Tencerelerinizin cam kapaklı olması ayrıcalık sağlar. O yüzden cam kapaklı tencere seçmenizde fayda var.

Daha yazılacak bir çok şey bir çok dikkat edilecek husus var muhakkak.
Ancak araştırarak ve modelleri kıyaslayarak bu bilgileri edinebilirsiniz.
Şimdiden güzel alışverişler dilerim, umarım gönlünüze en yatan çeyiz ürünlerinizi alırsınız. :KK39:

Merhabalar uzun zamandır okuyup çok güzel yorumlarınızdan yararlandım ama ancak keşfedip nasıl soru sorabileceğimi buldum :) içinizde aran clasy dört mevsim set kullanan var mı acaba ?

Sayfa faydalı olabildiyse ne mutlu.

Aran Clasy markasını bilmiyorum.
Ancak 4 mevsim setlerin çok kullanışlı olduğuna inanmıyorum.
Kendim bir tane almıştım çeyizime, kullanır bakarım beğenmezsemde 1 tane olduğu için sorun yaratmam demiştim.
1 kere kullandım, daha sonra sermedim hiç diyebilirim.

Sebeplerini de şöyle sıralayabilirim:

1. Zaten yatak örtüsü kullanan biri olduğum için, 4 mevsimlerin espirisi üstteki pike-nevresim görevini gören nevresim, yatak örtüsü olarakta kullanılıyor olması. Ancak yatak örtüsü olamayacak kadar ebatları yatağın üstünde kalıyor. Tam bir yatak örtüsü görevini göremiyor.
  2. Pike - nevresim görevini görebilecek kapasitede, ancak üst kısmında elyaf barındırdığı için, yazın sıcağında o elyaf (az miktarda da olsa) insanı terletmeye yetiyor, bu anlamda da kullanım sağlayamadım.
  3. Çarşaflarımı yüksek derecede yıkamaya alışkın biriyim, o yüzden özellikle Taç ürünlerini tercih ediyorum, zira bir çok diğer üründe (az bilinen markalar ancak ucuz olan markalarda) çekme, renk solma vs. gibi sorunlar yaşadım. Bu gibi durum bu 4 mevsim nevresimde de geçerli oldu. Hem çekme yaptı biraz, hem de renklerinde değişiklik gösterdi (akma olmadı ama solma oldu).

Bilginiz olsun.

Her zaman nevresimi nevresim, pike takımını pike, yatak örtüsünü de yatak örtüsü olarak ayrı katagorilerde alınmasını ve kullanılmasını tavsiye ediyorum.
:KK39:

Kesinlikle faydalı oluyor sayfanız. Ben de Taç , Yataş ve Linens marka nevresimler aldım ama bi tane de sonbaharda falan kullanmaya bunu alıyım dedim desenini ne zamandır beğeniyorum. Denizli’de üretilen bi marka ve ebatları çekme payı da katılarak yapılmış şimdilik baya geniş ama inşallah kullanışlı olur aynı zamanda ☺️ Teşekkür ederim döndüğünüz için

Kesinlikle faydalı oluyor sayfanız. Ben de Taç , Yataş ve Linens marka nevresimler aldım ama bi tane de sonbaharda falan kullanmaya bunu alıyım dedim desenini ne zamandır beğeniyorum. Denizli’de üretilen bi marka ve ebatları çekme payı da katılarak yapılmış şimdilik baya geniş ama inşallah kullanışlı olur aynı zamanda ☺️ Teşekkür ederim döndüğünüz için

Rica ederim.
Güle güle kullanın bütün eşyalarınızı inşallah, iyi günlerinizde severek....

Konu hazir ev tekstilinden acilmisken bende sormak istiyorum. Baslangicta kac adet cift kisilik nevresim takimi gerekli? Kac adet carsaf gerekli olur? Benim iki adet karacadan iki adette sanitim taa eskilerden var (bilindik bir marka degil). Yurtdisinda yasadigim icinde Türkiyeden getirmek zorundayim. Malum hafifte degil takimlar.

Konu hazir ev tekstilinden acilmisken bende sormak istiyorum. Baslangicta kac adet cift kisilik nevresim takimi gerekli? Kac adet carsaf gerekli olur? Benim iki adet karacadan iki adette sanitim taa eskilerden var (bilindik bir marka degil). Yurtdisinda yasadigim icinde Türkiyeden getirmek zorundayim. Malum hafifte degil takimlar.

Bence yeterli olacaktır elinizde bulunanlar.
Yurtdışında da çok güzel nevresim takımları var, hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama, bence çok fazla kendinizi nevresim takımına boğmayın. Uzun yıllar kullanılıyor bu ürünler.
Ben ancak 5 sene sonra kendime yeni takımlar alabildim bu yüzden.

Size tavsiyem az alın öz alın, evlendikten sonra da sıkılacağınız için aynı şeylerden, yenilerini almaya yeriniz olsun...

Bence yeterli olacaktır elinizde bulunanlar.
Yurtdışında da çok güzel nevresim takımları var, hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama, bence çok fazla kendinizi nevresim takımına boğmayın. Uzun yıllar kullanılıyor bu ürünler.
Ben ancak 5 sene sonra kendime yeni takımlar alabildim bu yüzden.

Size tavsiyem az alın öz alın, evlendikten sonra da sıkılacağınız için aynı şeylerden, yenilerini almaya yeriniz olsun...

ben yorganlarimi türkiyeden getirdim buradaki cift kisilik nevresimler bi 20 cm kadar kücük :) 2 adet daha alip almamakta kararsizdim en iyisimi almayim :)

X