- 5 Mart 2012
- 11.481
- 8.058
Çok teşekkür ederim ayrıntılı cevapladıgınız için :) biraz olsun yoğunluğum azalınca tüm sayfaları da okuyacağım.
Peki son bir soru daha sormak istiyorum. Tekstilde (taç, english home),mutfak esyalarında da ortalama markalardan (karaca, emsan, korkmaz vb) alışveriş yapıldığında ne kadar tutar aşağı yukarı? Evimi çok doldurmak da istemiyorum. Bu çerçeveden düşünüldü kız çeyizi ne kadar tutar yaklaşık?
Tutarları hesaplamak zor diyebilirim.
Bu alacağınız ürünler ile örtüşen bir durum.
Herkesin zevki bir değil, alacağı ürünlere göre değişir... Fakat birazdan sana bir maliyet (kaba taslak) çıkartacağım...
Ancak eğer indirimleri takip eder, kampanyaları kovalarsanız çok daha uyguna halledebilirsiniz.
Ben evlendiğim dönemde, çalıştığım için kendi çeyizimi kendim hazırladım ve aileme yük olmadım.
(Dantel vs. gibi şeyler haricinde, zaten bir çoğunu kendim yapmıştım o anlamda)
Bir ay nevresimlerimi aldım, taksitlerini ödedim, elimin rahatladığı dönemlerde indirimleri takip ederek hangisi uygun ise o dönem onları aldım hep. Ama kötü markalardan, ucuz ürünlerden uzak durdum. O yüzden de yıllardır bir çok eşyamı kullanıyorum, yıpranmadılar yırtılmadılar veya solmadılar...
Mutfak eşyalarında da fazla takır tukur şeyler almadım, temel ihtiyaçlarımla beraber hoşuma giden ürünler de aldım tabii ki... Zaten bir çok şey hediye geliyor. Evlenme sürecine girince hele, doğum günümde dahi çeyiz ürünleri geldiği olmuştu. Bir yandan iyi oluyor, eksikler kapanıyor...