• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇEYİZ HAZIRLIĞI

mrs obsession

Belki yarın daha güzel olur
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2017
105
114
53
Arkadaşlar merhaba yavaş yavaş çeyiz hazırlığına başladım bu aralar tupperwere ürünlerine merak saldım sizce nasıl kullanışlı mı? annemde var kullanıyoruz bağzı ürünlerini ama bazen işe yaramadığını gereksiz olduğunu duyuyorum almalımıyım sizce?

Bazı şeyleri kullanışlı ama çok pahalı. Bence aman aman lazım değil saklama kabı bilmemnesi. farklı ürünleri işinize yarar gibi geliyosa onları alın ama ufak tefek saklama kapları başka yerden alınsa da olur.

Valla bizde silikon kek kalıpları var ama ben silikon kalıplardan nefret ederim. Ama yaptığım zaten dibini yağlamadan hafif unlamam yetiyor çıkıyor kek

Arkadaşlar merhaba yavaş yavaş çeyiz hazırlığına başladım bu aralar tupperwere ürünlerine merak saldım sizce nasıl kullanışlı mı? annemde var kullanıyoruz bağzı ürünlerini ama bazen işe yaramadığını gereksiz olduğunu duyuyorum almalımıyım sizce?

Ne malzemeden yapılırsa yapılsın plastik plastiktir
Cam kaplar al saklama için
Gereksiz pahalı tupperware
Bir ara bende merak salmıştım ama anlatıldığı gibi olmadığını gördüm

Annem 8 yildir kullaniyo ben de 6 aydir gayet iyi . Baklagiller icin kullaniyorum bir de buzluk icin saklama kaplarini

Plastigin her turlusu zararlidir. Arastirirsaniz hepsinin bilesenlerinin ayni oldugunu gorursunuz zaten.

tatile gitmeden tupper kabına beyaz peynir koymuştum,
kendi ambalajında olan küften görünmüyordu, tupperdaki koyduğum gibiydi.
ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ama kesilmiş kuru soğanı bile kokutmadan saklayabiliyor.
ben özellikle büyük kaselerini seviyorum yeşilliklerimi yıkayıp koyuyorum dolaba, işten gelince 5 dk da salatam oluyor.

Ben çok saçma buluyorum o yüzden ürünleri Yen'i evlendim bir tane bile ürününü almadım herşeyim cam hiç bir tane o tarz ürünüm yok para tuzağı onlar bence

Valla uzun süre taze tutuyor ürünleri saklama kapları o konuda garanti veriririm. Bazı kapları direk mikrodalgaya girebiliyor o da güzel bir özellik, ama bir evin olmazsa olmazı mı değil.

kızlar bu arada eş adayım yok ama şimdiden çeyiz hazırlmaya başladım modası geçmeyecek şeyleri almaya çalışıyorum sizce doğru mu yapıyorum nişanlı arkadaşlarım en iyisini yapıyorsun sonradan zor oluyor diyor ama ne yapmalıyım?

1 sene içinde evlilik yoksa alma derim. Yenisi çıkıyor, daha iyisi çıkıyor, garantisi doluyor, modası geçiyor ne gerek var? Çalışıyorsan 1 ayda bile alırsın hepsini, paraya bakıyor sonuçta. Ben aldım bazı şeyleri pişmanım şimdi ki benim evlenme durumum vardı o zaman. Nişan olmadan almak mantıklı değilmiş. Kısmet tabi ki 3 ay sonra pat diye de evlenebilirsin, 10 sene sonra da evlenebilirsin. Belki de hiç evlenmezsin. Yıllarca plastik kap saklamak mantıklı gelmiyor bana.

Bana cam daha saglikli geliyor fazlasiyla pahali ne gerek var .
Es adayi gorunurde evlilik plani bile yokken simdiden ceyiz isine girmen sacma geldi. Ceyiz isi paraya bakar birikimini yap ileri de isler ciddiye binince alirsin ceyizini

kızlar bu arada eş adayım yok ama şimdiden çeyiz hazırlmaya başladım modası geçmeyecek şeyleri almaya çalışıyorum sizce doğru mu yapıyorum nişanlı arkadaşlarım en iyisini yapıyorsun sonradan zor oluyor diyor ama ne yapmalıyım?

kesinlikle çeyiz almayın, para biriktirin,
en basiti son 10 yılda önce çelik, sonra tefal, sonra seramik taban, en son granit tencereler moda oldu,
seneye çok daha iyisi çıkar eminim.
üstelik mutfak eşyası öyle bişey ki atsan atılmaz satsan satılmaz.
hiç gerek yok şimdiden alıp doldurmaya, en iyisi para biriktirip düğün zamanı hepsini tek seferde peşin almak.

Eşyaya para verme o zaman. Para biriktir. Her sene farklı şeyler çıkıyor. Ben evlenirken beyaz teflon ve seramikler çıkmıştı şimdi de granit modası var. Sen evlenirken başka şeyler çıkar piyasaya..
Hele beyaz eşya, tv falan aman diyim..

beyaz eşyayı zaten alamam da mutfak eşyaları gerekli olanlardan almaya başladım diyebilirim

Açıkçası ince spatulası ile doğrayın haricinde almayı planlamıyorum.

Gereksiz masraf...

Hele ki çeyiz ihtiyaçlarında zorunlu olanların alınması gerektiğini düşünüyorum.

Bir daha hiç saklama kabı almayacakmışız gibi davranmaya gerek yok :)

Back