Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

Bana fazla geldi canım.Bu dedikleriniz 3.500/4.000 arası olan çeyiz setleri var.Ayrıca bernardo pek öneren yok gibi.

merhaba canım bnde bernardodan aldım bu ay set halinde ama küçük ev aletleri yoktu benim setimde
89 parca yemk takımı kahvaltı takımı su seti çatalbıcak seti fissler düdüklü ve cay pasta seti tencere takımı caydanlık falan vardı 3.800 verdim

ben bernardodan aldım çatal bıcak kahvaltı seti cay seti fincan çok memnunum küçük ev aletleri varsa ve düdüklün fisslerse al derim
fissler kullanıyorum inanılmaz memnunum yok böyle bi düdüklü 10 dk nohut pişiriyorum ıslatmadan
eğer elinde tabak çanak varsa ayrı ayrı al ben yıllar önce başladığım için almıstım bırkac sey ayrı ayrı aldım
tabaklarımı da karacadan aldım karacada bence çok güzel yeni incili serisine bayıldım mesela ona bakabilirsin

Bana fazla geldi canım.Bu dedikleriniz 3.500/4.000 arası olan çeyiz setleri var.Ayrıca bernardo pek öneren yok gibi.

teşekkür ederim kızlar. karar veremedim tabiki ben. aklımda ki karmaşayı sizlerle aşıcam diye umut ediyorum.
küçük ev aletlerinde hangi markayı önerirsiniz ? fakir ve arzum mu yoksa başka bir markamı?

korkmazın flora 17 parça hiper tencere setini almaya karar vermiştim, sapları ısınıyormu acaba kullanan biri cıkarmı ?
tencere caydanlıktaki bu ısınma problemini yaşamak istemiyorum bu yüzünden de sürekli bi araştırma içindeyim

tabaklar içinde illa misafir için bu setler alınacak sanırım, peki yanında sürahi-bardak seti gerekli mi ? çünkü begendigim ve tabii önerilen 61 parça korkmaz set 1.199tl ? alınmalı mı ??

tabaklar içinm kütahya porselen, celikler için korkmaza karar verdim- sanırım degişmeyecek ama modeller için aynı şekilde karar veremiyorum

cnm su takımına hiç gerek yok ben almadım
hele alkol alan bir insan değilseniz viski rakı bardağı boşuna duracaktır
ben karacadan 12 kişilik tabak yaptım günlük yeni çıkanlardan alıp onunla beraber su bardakları vardı desenli 30 liraydı 6 lısı bende 2 paket ondan alıp 12 kişilik su bardağı yaptım tabaklarla onları koyuyorum misafir geldiğinde
zaten düz bardak günlük bardak çok alacaksın su takımına hiç gerek yok
madam kokoadan 12 liraya 6lı viski bardağı aldım ofıyatlarda esseden 6lı rakı bardağı aldım eger alkol kullanıyorsanız madam coco da çok indirim oluyor oradan alırsın 12 tane viski ve rakı bardağına da zaten gerek yok o yüzden su takımları boşuna pahalı geliyor bana güzel de bi karaf ya da sürahi alırsın aldığın bardakların takımı bile olabilir bitti gitti 1100 liraya hem tabak hem bardak seti yaparsın bence hiç alma bardağa o kadar para çok tabak tencere olsa neyse de bardak için gereksiz pahalı bence
korkmazın bence küçük tombul seti var yanları ısınıyor metal alma kesinlikle kulpları olanlardan al derim ısınma kesinlikle oluyor
küçük ev aletlerinden de arçelikten çok memnunum braun olabilir korkmaz olabilir
arzum ve fakiri sevmiyoeum ben annem kullandı sağlam değillerdi
philips olabilir

selam kızlar ,

bu Philips PowerPro Toz Torbasız Elektrikli Süpürge ve Philips Azur Pro Buharlı Ütü yü iyi diyorlar ama kullanan var mı hiç ?

Eki Görüntüle 1921083 Eki Görüntüle 1921084
Ütü çok güzel, tavsiye ederim, kırışıklıkları kolayca açıyor.
Süpürgeyi rowenta silince aldım, hem sert zeminde hem de halıda A sınıfı performansı var. Ben toz torbalı olanlardan aldım. Her süpürgeden sonra hazneyi temizlemek istemedim açıkçası.

Mrb arkadaşlar. Eşyalarınız hayırlı olsun öncelikle. Küçük ev aletlerinde renkli alıp almama konusunu çok araştırdım ve sonunda beyaza karar verdim.renklilerin zamanla soyuldugunu duydum.
Marka konusunda da öncelikle servis kalitelerini araştırınca alman markalarının iyi olduguna karar verdim. Yani profilo,siemens ve bosch bunlar tek firmaya ait ve sadece marka değerinden dolayı fiyat farkı var... Kaliteleri arasında pek fark yok üretimleri aynı yerlerde çünkü. Yani buzdolabından rondoma kadar bu üç markadan seçip tek bi servisle muhattap olmayı tercih ediyorum. Hem küçük ev aletleri hem büyük ev aletlerinde iyiler, çevremden biliyorum. Gecenin bi yarısı bile evi süpürebildigimiz sessiz bi profilo elektrikli süpürgemiz var mesela.

Çevremdeki taze gelinlerin önerilerine göre aldım ben eşyalarımı daha kullanmak nasip olmadı ama çokta içime sindi.
Öncelikle neyi beğeniyorsan onu al, her şekilde belli bir ömrü var ve eskiyecek,
İkincisi çok abartmamaya çalış sonra ayda yılda bir kullandıgın eşyaları nereye koyayım diye strese girersin.
Bi liste yaptım ben ona göre alıyorum.kullanmayacagımı düşündüğüm şeyleri almıyorum.
Mesela metal çay setleri çok çirkin ve kullanışsız geliyor bana.lekeler kaldıgı için ve iyi bi çay seti en aşağı dörtyüz tl. Ben o seti almıycam. Kendime begendigim bi cam tepsi alıcam ve iki takımda güzel bardak seti. Schafer ın setleri gerçekten iyiydi.
Tencere ve tabakları bence paket halinde al ve yüksek ihtimalle en çok granit tencereleri sevip kullanırsın.çelik dışında pakete onu eklettir bence.
Şuan ki çelik setlerde en iyi markalar bile eski kalitede değil daha ince ve kalitesizler. Ben seti schafer dan aldım tencerelerin inceliğine göre karar verdim.en kalın schaferındı.
Tabak takımını illa kemik tozu alıcam diye bi sürü fark ödeyerek alma. Oda düşünce kırılır porselende.inan porselen olup harika olan takımlar var. Evlilik hazırlıgı yapan biri için yüz tl tasarruf bile iyidir.
Ve kare almak istiyorsan günlüklerini kare seç misafir için olanı yuvarlak al.kalabalık oldugunda bulaşık makinesine sığdırmak daha kolay oluyormuş...ben evli bayanların tavsiyesine uydum:)
Kahvaltı takımını seçerken fincan sevmiyorsan çay bardagı olmssına özen göster öyle setler var ve 31 parça olan değilde 42 parça olanı seç... Fiyat farkı çok yok. Örnegin kuzenimin setinde altı kasesi altı yumurtalıgı çay bardagı servis tabagı ve pasta tabagı var.içeriklerini incele mutlaka.
Tencere sapı yanma konusuna gelince ne marka alırsan al ateşi sonuna kadar açarsan yanar o yüzden senin kullanımın önemli.
Ben su takımlarını çok pahalı buluyorum. Karacada altılı seriler var fiyatları güzel kendine set yapabilirsin. Ben mesela rakı bardagı almıycam hani bu şekilde seçme şansın olabilir.
Misafir çay setimi 18 parça yapmaya çalışıcam çok fazla akrabamız oldugu için. Kendine göre şekillendir yani.
Baharat takımını seramik porselen alma sakın.karaca ve emsanda harika metal cam modeller var ve renkleride çok şık.
Benim aldığım paket baya kalabalıktı ve çok uyguna aldım. 2100 tl ye
Çelik tencere seti
Granit tencere seti
Çay takımı, pasta seti
Yemek takımı,
Kahvaltı takımı,
Günlük kaşık çatal takımı
Misafir kaşık çatal takımı
Ve hepsi schafer. Toptancı gibi bi yerden aldım. Normalde hepsi 3200 tutmuştu. Ve 2016 serisi hepsi.
Parça parça alsaydm çok daha yüksek olacaktı.
Not defterime aldıgım şeylerin fiyatlarınıda yazıyorum:) ufak tefekte olsa kız çeyizinin zahmetli oldugunu anladım bu sayede.

Bu mesajı yeni okudım:) begendiysen kafanı ksrıştırma set al bencede. Ama seramik tencere seti seni biraz uğraştırır.içinde yemek bekletemiyorsn onla bişey pişirdiginde dolaba koyamazsn mesela. Sen granit al bence.ben renkli granit aldm ama dış rengi boya oluyormş çabuk çatlarmş renksizler daha uzun ömürlüymüş. Bakıp karar verirsin. Seramikler herkesin elinde kaldı pakete dahil ediyolar:)

Tekstil ürünlerinde sevgili ablacıgım çok yardımcı oldu bana. Hemen hemen tüm markaları kullanmış ve sakın karacadan şaşma dedi bende onu dinledim. Uyku setinde pamuk saten öneriyorum ütü sorununu aza indirgemek için. Ve pikelerde dört mevsim pike tercih edin bence. Ben ne oldugunu bile bilmiyordum çok kullanışlıymış bayıldım. Hatta annemin aldıgı nakışları bile dört mevsime dönüştürmesi için nakışcıya verdim:)
Açık renkleri tercih etmeliymişiz.ben aslında koyu mor falan begeniyordum ama ablamın dedigine göre azıcık ter olsa leke kalıyormş hem yeni gelinde beyaz zeminli eşyalar daha ferah şık durur bence.
Karaca complete setleri incelemenizi öneririm.
Yatak örtüsü almadım.pullu boncuklu şeylerden hoşlanmıyorum ztn yeteri kadar nakış var. Bu pike setleri büyük yatagın üstünde sanki örtü gibi şık duruyor.
Aldığım herşeyin pamuk oranına baktım. En önemlisi bu. Polyester karışımı olmasında yeter. Karacanın tekstil ürünlerine sağladığı garanti hoşuma gitti. Ama rengi attı diye çarşafı götürüp değişmem heralde:)
Misafir içinde tek kişilik dört mevsim pike aldım.hem yaz hem kış hem baharda kullanılabilecek bi ürün sevdim.
Havlu takımlarında özdilekten şaşmam tabiki. Ve denemek amaçlı bazılarını bambu aldm bazılarını dışı kadife olandan. Ama sonradan öğrendim evli bayanlar dışı kadife olanın kalitesi daha uzun ömürlü oluyor dedi. Rengi atmadan yumuşaklıgı gitmeden on sene kullananlar var.
Allah hepimize huzurla kullanmayı nasip etsin inşl.

arkadaşlar bende bir şey sormak istiyorum 3 adet nevresim takım ve bir adet pike takımım var benim
uyku seti sizce gereklimi ben almak istiyorum ama gereklimi hani kullanılırmı
bunu merak ediyorum
marka olarak sarev de istediğim model yok taç da da yok clasy diye bir markada gördüm beğendiğim bir kaç modeli nasıl bir marka fikri olan varmıdır acaba

yaşayacagınız şehir çok soğuksa hazır yorgan kullanmayacagınızı düşünüyorsanız yün yorgan kullanacaksanız almayın. ama bi tanede olsa olmalı bence.
karacadan aldım ben pamuk satendi. gerçekten çok güzel içime siniyor. bakmanı öneririm modellerine.

Ben almadım, yataş indirimdeydi oradan 2 adet yorgan aldım.
Uyku setlerindeki nevresim sistemini sevmiyorum, yorganı da başka nevresim ile kullanmayı sevmem, rengi belli olur.
İstikbal, yataş veya taçtan hazır yorgan tavsiye ederim.

aynen öyle karadenizde yaşıyorum kızların çeyizinde mutlaka yün yorgan olur
hazır yorgan bir iki tane olur

hazır yorgan alırım yün yorganda kullanırım

hazır yorgan alırım yün yorganda kullanırım

O zmn ben gerek görmezdim.
Ama bir arkadaşım bir adet tek bir adet çift kişiliik alıp misafinine kullanıyordu. Sonrada kısa programda hepsini yıkıyordu. Onun yeri müsaitti, işi bittiğinde kendi çantasına kaldırıyor, misafir geldiğinde nevresim geçirmeye uğraşmıyordu. Bu şekilde kullanmak istersen alabilirsin. Yada böyle devam edip düğün sonrasına nevresim hakkını bırakabilirsin. Şu an benim dört adet var, biri çarşafı küçük ve rengi değişti. Eğer beğendiğim olursa, battaniyeli veya pikeli set alabilirim. Eve çok eşya yığmamıştım, şu an da beğendiklerimi alabiliyorum.

teşekkür ederim güzel fikirleriniz için nişanlı değilim hepsini bir anda alamıcağım için ara ara alıyorum
çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

aynen öyle karadenizde yaşıyorum kızların çeyizinde mutlaka yün yorgan olur
hazır yorgan bir iki tane olur
Uyku setlerinde yorganın koruyucusu olması çok kullanışlı. Ve arkadaşında dedigi gibi misafire kullanırsın hiç olmazsa. Benimde kayınvalidem yün yapmış ama ben yinede bi uyku seti aldım.yıkaması kolay olur ve baharda kullanırız diye düşündüm.iyikide pamuk saten almışım kırışık olmuyormuş bu sayede. Hazır yorganı tek kişilik aldım misaifir için. Nevresim ve pikelerle kullanırım. Ama uyku setini kendim kullanıcam:)

aynen yani benimde teyzem kullanıyor mevsim geçişlerinde yorganını makinaya atıyor
iyi oluyor bende seviyorum hani alsammı almasammı diye kararsızdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…