Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

canısı banada referans gösterdi işlemi başlatılıyor diye mail geldi. sayfayı falan yenile giriş yapmaya çalış yada cevap geldiyse mailine bak bazen önemsiz maişiler içine atılıyor ya...

Kıss orayada bakıyorum burayada bakıyorum 5 kez de üye oldum ama yok beğenmediler beni herhalde mafoldumben

Herkese selam opuyorumnanaktan

Nisan yağmuru dün geçmişi yarım yamalak okuduğumdan kaçırmışım. Doğumgünün kutlu olsun canım nice güzel yaşlara eriş

Bugün yalnız kahvaltı yapmamanın keyfini yaşadım. Dün kardeşim bizde kaldı, sınavı vardı kocişle çalıştılar.Az önce kahvaltımızı yaptıkkaydirigubbakcemile2 Şimdi o okula gidicek ben de toparlanıp hastaneye...
Bu hastanelere bi kere bulaşınca kurtulamıyosun ki
Dün kociş de muayene olmuştu bilgisayarlı tomogrofi çekildi gidip onun sonuçlarını alıp doktora göstericem

kanape.jpg

esma buyur cnm

jean cnm ben esenlerde oturuyorum
benım semtımde cok yer var alabıldığım
en son ıstanbul forum acıldı guzel ındırımlı seyler var
evt kucuk ev aletı alma
ayy düğünüm yaklastı heycandan onu dusunemedım bıle
iççamasrlarıda alabılırsın
pıjama takımları falan
bakırköyde cok guzellerı var

canım teşekkür ederim uyarın için ...
ama dün akşam iş çıkışı artık dayanamadım ve sonunda kavuştum kitabıma...
şükürler olsun...
aldım elime kokladım ,sevdim ay ben böle yaparım çok sevdiğim kitaplarıma.
bide sayfalar azaldıkça çok üzülürüm.
deli miyim acaba...

tühh tühhh banada demin mail geldi hemen aklıma sen geldin yazayımd edim ama geç kalmışım olsun önemli olan okumak
banada aynı şey oluyor merak etme
tüm kitap severlere oluyordur
öff az kaldı bitecek falan diye içerlerimm
btince yorum yazarsan sevinirim. bende almayı planlıyorum elimdeki kitaplar bitince yerimseniben

kızlar günaydın... hamile değilmişim test yaptım:)
hadigözün aydın
kaydeyyım asklmn evde olduu ılk paar kısmetse haftaya yapcam yuppi
evetya herakşam saat 7oldumu annemle hemen geçiyoruz tv karşısına.
ve başladığından bu yana bi türlü haber izleyemiyos :roflol:

ben bazen geldıgımde ıişten baslamıs oluyor
ama deniz cok cırkın yakaydirigubbakcemile3

Kıss orayada bakıyorum burayada bakıyorum 5 kez de üye oldum ama yok beğenmediler beni herhalde mafoldumben

canım tam 3 defa kayıt oldun herhalde kuzucum çünkü ha bre bana mail geliyor. 3 tane geldi bu kişi üye oldu sizi referans gösterdi diye.
dur bir davette ben göndereyim sen referans gösterme madem birde öyle deneyelim...

sultancım balım mailini kontrol et kuzucum

Herkese selam opuyorumnanaktan

Nisan yağmuru dün geçmişi yarım yamalak okuduğumdan kaçırmışım. Doğumgünün kutlu olsun canım nice güzel yaşlara eriş

Bugün yalnız kahvaltı yapmamanın keyfini yaşadım. Dün kardeşim bizde kaldı, sınavı vardı kocişle çalıştılar.Az önce kahvaltımızı yaptıkkaydirigubbakcemile2 Şimdi o okula gidicek ben de toparlanıp hastaneye...
Bu hastanelere bi kere bulaşınca kurtulamıyosun ki
Dün kociş de muayene olmuştu bilgisayarlı tomogrofi çekildi gidip onun sonuçlarını alıp doktora göstericem

teşekkür ederim canım. opuyorumnanaktan

kızlar bişey sorucam fakat sizin adetiniz kahverengi oluyormu bir geliyor bir gelmiyor anlamadım..

ben bazen geldıgımde ıişten baslamıs oluyor
ama deniz cok cırkın yakaydirigubbakcemile3

çirkinlik değilde. biolay oldumu hepsi anında cvp vermiyo.
hık mık ede ede bön bön bakıyolar.
bi çırpıda söle geç dimi yani.
annemle bakarken kasılıp kalıyoruz :roflol:

buarada su otobuste atılan patlayıcadan olen kıza cok uzuldum serapmıydı adı
ALLAH yardımcımız olsn sokakta bıle guvede degılız

yaa bende çok üzüldüm. üstüne bide otibis annemlerin o tarafta diye iyice bunalıma girdim .
Allah sabır versin yakıınlarına
günaydın kızlar
böcük hayırlı olsun fırının

erva çeyizlerini hayırlısıyla kullanmayı nasip etsin Rabbim..

bende 20 tane war tülbent yetermi kızlar ya
dağıtmam gereken çok yer olcak aslında bana hiç kalmıcak :1no2:
hafta sonu teyzemi yağlamam gerekiyo biraz bi 10 tane yapsın bana :nazar:

vereceğin adresler çoksa yetmez canım :KK43: ama hediyee verdiklerini zaten bu 20nin dışında dandiklerden şaaparsın dimi
ya benim 90 kusur tane vardı öylece duruyo hatta annem abartmış bi o kadarda abimin çeyizine ayırmış :KK70::KK70::KK70:
çeyiz serceksen göstermelik ablanınkileri falan serersiniz canım yoksa az olsun öz olsun :lepi:
Ayhh biz el öpmeye kimseye gitmedik bilyormusunuz
Anneye, görümceye, babaneye gittik o kaaa...Zaten bohçaydı onlarınkisi.
Yoksa teyze hala felan bir sürü var, yarın gideriz birgün gideriz dedik bir türlü gidemedik bayram geldi bayramda gittik hepsine ama bayramlaşmak adına, aman o da sayılır zaten o yüzden hiçbir yere gitmemiş olduk, haliyle hiçbirşey götürmedim...
Annem ayarlamıştı havlu patik tülbent lif felan...
Ama olmasa da olur yani illa patikde olcak diye bişey yok illa koycaksan normal çorap koyarsın ne var...
Birde haberiniz olsun bunları götürdüğünüzde size harçlık veriyor kaşıdaki, ben en çok ona üzüldüm zaten, paralardan olduk şu yok günde kaydirigubbakcemile3

anam biiz el mel öpmedik yahu uzzak oluncada hem iyi hem kötü

yok ben seviyorumda sanki sen benden hoşlanmıyorsun gibi geliyor...nedenseCADIARZU

kız cadıııı nerden çıkardın seni sevmeyen ölsün lahanam Şeniz Şeniz
lahanam lahanam kara lahanam
brüksellimisin kastamonulumu
nerden gelir bu güzelliğin suyu
gel yanıma yiyiwerem
üstüne sıkam limon suyu opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

bende size bir nostalji yapayım...
7 aralık cuma dedeciğim ölüm günüydü.bu aralık iki sene ldu...
yokluğu her daim içimde,kalbimde.
onu kaybettiğimde bir yazı yazmıştım paylamak istedim.
vaktinize,gözlerinize kıyıp okursanız sevinirim...

BİR CUMA VAKTİ…

Rahman’ın huzuruna durmak için, geçen haftadan beklenen bir Cuma vakti. Gusullenmiş bir beden, günler önceden dolapta yerini almış bir takım elbise, boyanmış ayakkabılar, yatıştırmak için limon sürülmüş parlak saçlar ve hiçbir zaman çıkarmadığın kravatın. Hazırsın işte. Hiçbir eksik yok mahallelinin ‘bakın ya yine damat gibi geliyor’ sözlerini söylemesi için.

Herkes sana selamda şimdi.

Beş vakit arşınladığın cami yolunun müdavimi kediler, seher vakti avluda gelmeni bekleyen semtimizin kuşları, top oynarken yiyecekleri azardan korunmak için senden önce davranıp halini hatırını soran mahalle çocukları. Herkes orada.

/Sen nerdesin/…

Şimdi saklambaç oynuyoruz. Ben ebe oluyorum, sen saklanan. Yumuyorum gözlerimi.
Yokluğuna, gitmelerine, tek başınalığıma kapadığımı bilmeden gözlerimi ebe oluyorum. Kandırmayacaksın beni. Nerde olursan ol hayatta hiç yalnız bırakmadığın, sana sırtlarını dayamasına her zaman izin verdiğin güllerini soldurmayacaksın. Boğazlarına kocaman bir düğüm koymayacaksın mesela. Yine bıktıracaksın öpmelerinden, yalnız bırakmamalarından. Ama çıkacaksın saklandığın yerden. Buradayım şaka yaptım deyip biraz kızgın boynuna sarılmama keyifleneceksin. Gitmem bir daha diyeceksin.
/Ama gideceksin/…

Günlerden Cuma, vakitlerden akşam ezanı vakti.

Sen rahmana yürürken habersizim her şeyden. Yine aynı kavgalar, yine aynı telâşeler, yine aynı iç sıkıntısı.

Çalma tonu acı haykıran beklenen telefonlar, sana aslında ’o artık yok ‘diyen gözlerine inat, ’sadece biraz ağırmış’ diyen ağızlar ve ertelenemeyen, gittikçe daha da uzayan yolar.

Hep bilirim on beş dakika sürerdi iş yerinden evin yolu. Neden bu sefer bu kadar çekilmez oldu. Neden kimse konuşmuyor. Neden bakmıyorlar yüzüme. Neden içime yine o ölüm ağırlığı oturdu.

Neden…

Şimdi her şey silik hafızamda ya oradasın ya da yoksun.

Ya bizi bırakıp gittin, ya da bütün zorluklarına rağmen devam dedin.

İki şık var önümde, iki yol.

Önceden belirli kaderimizde.

Ve evin kapısındayım.

Kapının önü bir hayli kalabalık. Yabancı değilim gördüğüm sahneye. En bilindik hali bu bir hastalığın, bir kavganın ya da bir düğünün. Yani o telâşe her bir ayakkabıda. Başınız sağ olsun bizde buradayız, yanınızda sıkıntısı.

Aralıyorum kapıyı. Sessiz herkes. Herkes, bir köşeye serilmiş sessizce gözyaşı döküyor. Herkes, biraz daha erken duymanın verdiği alışıklık dudaklarını kemiriyor. Ben senin olduğun odaya süzülüyorum. Her zaman üzerinde oturduğun koltuk bomboş bu sefer. Sen aksine onun ayakucuna serilmiş yatıyorsun. Bembeyaz paklamışlar her yanını. Bembeyaz süslemişler. Babaannemin ölümünden sonra hiç çıkmadığın caminden yana çevirmişler yüzünü. Emeklerinin geçtiği caminden yana.

Ben geldim bak diyorum, yanına geldim. Örtünü kaldır da göreyim gül çehreni diyorum. Hiç korkmuyorum. Akşam yanımda nefes alıp yaşadığını bildiğim insandan korkulur mu diyorum annemim sabır kızım sözlerine. Alnından öpüyorum seni. Daha soğumamış tenin içimi ısıtıyor. Bıraksalar günlerce kalabilirim yanında. Bıraksalar bende gelirim bizi bırakıp gittiğin yere.’hakkını helal et dede’ diyorum, bize hakkını helal et. Biliyorum duyuyorsun bizi. Biliyorum ki her zaman bizi arayan gözlerin yine bir yerlerden izliyor bizi. Biliyorum…

Şimdi gidiyorsun…

Adının kocamanlığı yakıyor içimizi. Bir daha soluğunu duyamamak, camdan bakışını görememek, hayırlı geceler dualarında yumamamak gözlerimizi. Annemin sözleri inliyor kulaklarımda.

’evimizin balkonu çöktü ‘ diyor.

Sapasağlam tutunduğumuz ipimiz avuçlarımızdan kayıp gitti.

Son nefesinde bile hala umudunuzu yitirmeyin, ben her zaman yanınızda olacağım diye güç veren soluk kesildi.

Ölüm aniden geldi dede.

Hiç haber vermeden geldi.

Bir Cuma günü geldi hem de.

Aldı ve gitti…

(merhum ve merhume sıfatına yakışmayan her ruh adına&#8230:KK66:

X