• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cetvelciler hizaya girdi, iş başındalar;)))

Bir gben vardı bilmiyorum hatırlar mısınız?:oops::oops::oops:
merhaba canım,sen de bize katıldın demek.
hayırlı olsun yeni işin.
ilk başta bocalayıp,sonra üstesinden geliyorsun.:)
Sevgili arkadaşlar,
Yeni fotoğraflarımı sizlerle paylaşıyorum. Düzenledikçe paylaşımlarıma devam edeceğim.
hoşgeldin aramıza canım.
yeni evin hayırlı olsun.
dolapların süper olmuş.
her yer derli toplu.

metal kutuların ve örtüler çok hoş.:)

hayırlı olsun yeni işin.

hoşgeldin aramıza canım.
yeni evin hayırlı olsun.
dolapların süper olmuş.
her yer derli toplu.

metal kutuların ve örtüler çok hoş.:)

Hoş bulduk, teşekkürler sevgili Dağcı.
Metal kutularımı beğenmene sevindim.Çok beğenerek almıştım,içine kızımın kurabiye ve çerezlerini koyuyorum.

Bu akşamda benden bu kadar,umarım beğenirsiniz.İyi geceler.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    138,8 KB · Görüntüleme: 561
  • image.jpg
    image.jpg
    116,5 KB · Görüntüleme: 556
  • image.jpg
    image.jpg
    125,7 KB · Görüntüleme: 538
  • image.jpg
    image.jpg
    105,9 KB · Görüntüleme: 527
  • image.jpg
    image.jpg
    96,6 KB · Görüntüleme: 530
  • image.jpg
    image.jpg
    77,3 KB · Görüntüleme: 522
  • image.jpg
    image.jpg
    86 KB · Görüntüleme: 530
  • image.jpg
    image.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 522
  • image.jpg
    image.jpg
    76,4 KB · Görüntüleme: 512
  • image.jpg
    image.jpg
    62,9 KB · Görüntüleme: 521
Bergüzaaar özledim yavrum napıyorsunn?:KK19:
Bir bankanın genel müdürlük ofisinde yetkili olarak başladımHoppa Daha önce de başka bir bankada çalışıyordum şubedeydim ama ayrılmıştım işte:KK53:

Baronesssim çingenem:KK19: Katılmasaydım iyiymiş canım yaaa evle baş edemiyoruum :KK12:ay nasıl da yapıyormuşsunuz siz her şeycikleri çalıştığınız hâlde yaa maaşallahhh:KK36:

Teşekkürler mirjamıım:KK15:

Yagmuluukkk :KK37:ay yavrum yaa yavaş yavaş yap hiç kasma kendini. Akşamları tuzlu suya koy ayaklarını sonra yüksek bir yere koyy.
canım ya asıl biz özledik neden giremiyon :KK42:
olmaz böyle burayı da işlerinle beraber yürütmelisin :KK20:
hoşgeldin demeye korkuyorum hoşgeldin deyince kaçıyosun yine :KK14:
:KK15:

Yaaa ne güzel topic:rolleyes:
Ev için alışverişe çıktığımızda sizi sık sık rahatsız ederim artık :KK6:
Ev yerleştirirken burdan kopya da çekerim:oops:
Maşallahınız var bayanlar
:KK37:

Gunaydin kizlar nasilsiniz :oops:pat diye daldim ama yardiminiza ihtiyacim var ben simdi market alisverisi yapacagim her ne kadar tek yasasam da nisanlimla iftarlari beraber yapiyoruz ve bir suru eksik cikiyor evde, Hergun eve giderken su da eksik bu da eksik diyip markete gidince cok masraf oluyor, toplu almak icin bende market alisverisine cikacagim bugun hazir ay basi iken ama onceden liste hazirlamazsam sonra cok sey almis oluyorum esas almam gerekenleri unutuyorum.

Siz nasil yapiyorsunuz ?

Et sut yumurta yogurt haftalik mi aliyorsunuz mesela?
Pazar alisverisini marketten mi yapiyorsunuz yoksa semt pazarina mi gidiyorsunuz. Iki kisi iseniz kacar kilo aliyorsunuz?:KK37: Bi el atin benim alisveris listeme:KK23:

Merhabaa MoruSevenKiz:KK3:
Biz de direk böyle başlamadık sefillik dönemlerimiz hepimizin oldu hâlâ da olurHoppa Ev işi tamam yaptım oldu denecek bir şey değil çünkü. Süreklilik istiyor. Uzun zaman düzenli olsan bile illa ki olacak ortalığın karıştığı zamanlar. Öncelikle buna hiç üzülme. Biz düzenli olmayı seviyoruz ama tertemiz olalım ay yerleri yalayabilelim takıntımız yok kimsenin de olmaz inşaallah. :KK55:
Eşyaların elbette yerini bulur, önemli olan sizin evde huzurunuzun olması. Biz eşimle eşyalı kiralık bir ev tutmuştuk evlendiğimizde borçsuz alırız eşyaları diye. Canının sıkılmasını anlıyorum. Bende o evde ne düzenimi istediğim gibi kurabilmiştim ne temizliği içime sine sine yapardım. Ama düzelecek yeter ki sen mutluluğunu onlarda arama eşinle mutlu ol:KK19::KK68:
Bak benim fotoğraflarımında var ilk sayfada linkleri. Ne kaaa da muntazam değil mi, gel de şimdi gör :KK33::-)
20gündür çalışıyorum ilk günler haftasonuna kalmasın diye akşamları yapıyordum ufak ufak. Bu hafta boyu oruç tutmamın da etkisiyle cumartesi günüm kafamda patladı.:KK43:
Ütü yapılacak, çamaşır yıkanacak, yıkananlar serilecek. Ev süpürülecek, silinecek, toz alınacak. Mutfaktaki bulaşıklar toplanacak. Banyolar tuvaletler temizlenecek. Makyaj masası temizlenecek. Dağınıklıklar toplanacaak. Camlar silineceek. Dandini olmuş mutfak dolapları düzenlenecekk. Yemek yapılacakkk:KK42::KK42:
Temizlikçi istiyorsan tutabilirsin, sonrasi için kendin de düzenli tutarsan hallolmuş olur çoğu şey. Düzen şu açıdan önemli, her şeyin yeri ne kadar belli olursa toplaman temizlemen de o kadar kısa sürer. :KK5:Kavanoz, plastik kap, sepet alışverişine çıkacaksan da sana en önemli önerim; öncelikle bir "cetvel" edinmen sevgili arkadaşım:rolleyes::rolleyes:
Çalışan olunca biraz daha farklı tabi, heryere bölünüyo gibi hissediyorum kendimi. ev iş market pazar kocam kocamın ailesi yemek bulaşık ütü çamaşır :KK53: akşamları ufak ufak ben yapıcam bundan böyle bakalım nasıl olacak. Şey bi de 'cetvel'den kastın ne anlamadım :oops:şimdik sepet arayışındayım, plastiklerden. Kapaksız buldum alabilirim ama şimdide kapaklı mı olsa diye düşünür oldum. neyse hallediciiim onu.

4gX3G7.jpg

Listemde bu sekilde kizlar var mi eksik:oops:
hemen hemen her şeyi yazmışsın.
et,süt,yoğurt haftalık alıyoruz.
sebze pazarımız pahalı bu ara.uygun marketlerden alıyorum.
günlük yemek planı yap.ona göre sebze almış olursun.
biz bir kilo alıyorsak sen yarım kilo alırsın.
patlıcan,kabak gibi sebzeleri sayıyla al.
en çok domates,biber,soğan gider günlük olarak.

hemen hemen her şeyi yazmışsın.
et,süt,yoğurt haftalık alıyoruz.
sebze pazarımız pahalı bu ara.uygun marketlerden alıyorum.
günlük yemek planı yap.ona göre sebze almış olursun.
biz bir kilo alıyorsak sen yarım kilo alırsın.
patlıcan,kabak gibi sebzeleri sayıyla al.
en çok domates,biber,soğan gider günlük olarak.

Sutu pakette almiomusunuz ki? Yumurta kac gunde bozuluyor birde onu da marketten alsak olmuo mu?

Sutu pakette almiomusunuz ki? Yumurta kac gunde bozuluyor birde onu da marketten alsak olmuo mu?
süt daha uzun ömürlü oluyor.
ama yumurta taze olmalı.
biz 5 kişilik bir aileyiz.haftalık alıyoruz sütü.
tüketime göre alış verişimiz.
yumurta bir büyük kilo yetmiyor bile.

Kızlar 2 odam boya oldu bugün bitti ama bn eve cuma günü gidicem hamileim bide oğlum var die braz koku çıksın dedik cuma günü temzlikci bayan gelicek onla beraber yapıcaz ev işini kalanida esimle yapıcaz malum oğluma oda yapıcam yatağı var dolap alaym diorum oyuncak sepeti felan kırıldı hep poşetlere koydum badana olmadan simdi sepet dolap hali ve lamba alicam perdeyi degistirsemmi henüz karar vermedim aslında bir çoğuna karar veremedim sizlere danışmak istedim kafam karışık ne yapayım sizce?

hayırlı olsun yeni işin.
Teşekkür ederim dagcii:KK68:
Akşam yemeklerinden sonra hemen yatıp sabaha kadar uyumasam hallolacak bir şeyler de:KK48::KK48:

Bu akşamda benden bu kadar,umarım beğenirsiniz.İyi geceler.
Her mesajın fotoğraflı ya bayılıyorum sindy74 ihihi:KK19: Çok güzel ve düzenli yine her şey ellerine sağlık:KK68: Dolabın üstündeki biblolar da pek şeker:KK15:
Sadece bakliyat dolabında sanırım temizlik deterjanları dikkatimi çekti. Ben olsam yiyeceklerle bir arada olacakları bir dolaba koymazdım sanırım onları, ne olsa da kimyasal :KK52: Naçizane fikrim:KK53:
canım ya asıl biz özledik neden giremiyon :KK42:
olmaz böyle burayı da işlerinle beraber yürütmelisin :KK20:
hoşgeldin demeye korkuyorum hoşgeldin deyince kaçıyosun yine :KK14:
:KK15:
Yaa bendimahiii:oops::KK200: Seriliyorum yemeğimi yiyince hemeen uykuya dalıyoruum.. Vitamin almaya başladım inşaallah uyumicam bundan sonra 12den öncee:KK22: Eşim de yok kendim olunca vurup kafayı yatıyorum işte oh mis :KK53: Ama işte bir şey yapamaz oldum :KK53: Hoşgeldin demene layık değilim eşşeklik ediyorum :KK61:

Selam kızlarrr ne zamandır uğrayamadım size mutfağımı temizledim bitti cok şükür şimdilik sadece buzdolabımın düzen fotosu var daha sonra mutfak düzenimi de paylaşırım......
Eki Görüntüle 1569179 Eki Görüntüle 1569180 Eki Görüntüle 1569181

Areseeer:KK3:
Ellerine sağlık fıstık gibi olmuş dolaap:21:Diğer dolaplarını da dört gözle bekliyoruuz:KK31:
Yaaa ne güzel topic:rolleyes:
Ev için alışverişe çıktığımızda sizi sık sık rahatsız ederim artık :KK6:
Ev yerleştirirken burdan kopya da çekerim:oops:
Maşallahınız var bayanlar
:KK37:
Sensin güzel FrKafkaa hoşgeldin topiğimizee:KK15:
Bize yeni ilhamlar veriyor her yeni gelen maaşallah ne güzel, senden de bekliyoruz:KK19: Kopya çekmek sonuna kadar hakkınız :KK58:
Gunaydin kizlar nasilsiniz :oops:pat diye daldim ama yardiminiza ihtiyacim var ben simdi market alisverisi yapacagim her ne kadar tek yasasam da nisanlimla iftarlari beraber yapiyoruz ve bir suru eksik cikiyor evde, Hergun eve giderken su da eksik bu da eksik diyip markete gidince cok masraf oluyor, toplu almak icin bende market alisverisine cikacagim bugun hazir ay basi iken ama onceden liste hazirlamazsam sonra cok sey almis oluyorum esas almam gerekenleri unutuyorum.

Siz nasil yapiyorsunuz ?

Et sut yumurta yogurt haftalik mi aliyorsunuz mesela?
Pazar alisverisini marketten mi yapiyorsunuz yoksa semt pazarina mi gidiyorsunuz. Iki kisi iseniz kacar kilo aliyorsunuz?:KK37: Bi el atin benim alisveris listeme:KK23:
Chilekcikom yavruum ne tatlı telaşlara düşmüşsüüün sen böylee:rolleyes:
Listene şöyle bir göz gezdirdim, mesela bakliyatlar her zaman alınacak şeyler değil. Sen önce toplu bir alışveriş yap, sonra her eksik olanı alıp eve gelirsin o zaman çok tutmaz taşımak da zor olmaz. İlk başta o büyük alışveriş şart ama bunun için. Liste bende yapıyorum hem unuttuğum bir şey olmuyor hem de tiklemek çok eğlenceli:KK5: Bunun için mutfakta post it ve kalem bulunduruyorum. Aklıma geldikçe yazıyorum evden çıkarken de o notu alıp çıkıyorum. Liste bir kaç maddeden uzunsa, mesela senin yaptığın listedeki gibi; mutfak ve temizlik şeklinde değil de nereden ne alacaksam yazıyorum öyle daha pratik oluyor. Örnek;
  • Bim: soslu zeytin, buğday ekmeği
  • Şarküteri: süzme yoğurt, peynir, ayran
  • Market: sünger, deterjan, makarna, yeşil çay
  • Pazar: domates, salatalık vs.
Evde neyin azalıyor olduğunun farkında olmanı tavsiye ederim bir de. Diyelim kiloluk sıvı sabunun son kısmını doldurdun sabunluğa. Eve dönerken uğrayıp alıver sıvı sabunu. Veya çay bitiyor diyelim. Sonunun gelmesini bekleme, girip sadece çay alıp çık mesela marketten. Taşımak da sıkıntı olmuyor torba torba olmuyorHoppa
Bu yöntemi pek tavsiye etmiyorlar, alacakları biriktirince daha hesaplı alışveriş oluyor diyorlar ama ben inanmıyorum. Çünkü sadece sıvı sabun alacaksam 2 markete girip çıkıvermek bana daha kolay oluyor. Çok şey alacağında tek tek fiyat karşılaştırması yapamıyorum şahsen:KK53:
Taze yemeyi seviyoruz biz, o yüzden pek stok da yapmıyorum et süt yumurta sebze vs bunlarda. O hafta ne yiyeceksek ona göre aşağı yukarı planlanmış oluyor. Pazara gidiyorum sebze meyve için, evimize de yakın. Hem taze hem pazarı gezmek eğlenceli:KK66:
Bayağı yazmışım:KK48: umarım içinden sana faydalı olacak şeyler bulabilirsin:KK19:

Çalışan olunca biraz daha farklı tabi, heryere bölünüyo gibi hissediyorum kendimi. ev iş market pazar kocam kocamın ailesi yemek bulaşık ütü çamaşır :KK53: akşamları ufak ufak ben yapıcam bundan böyle bakalım nasıl olacak. Şey bi de 'cetvel'den kastın ne anlamadım :oops:şimdik sepet arayışındayım, plastiklerden. Kapaksız buldum alabilirim ama şimdide kapaklı mı olsa diye düşünür oldum. neyse hallediciiim onu.
Öğreneceğiz daha, ben de tekrar çalışmaya başladım afalladım doğrusu düzenim şaştı bir de mübarek Ramazan ayı geldi üstüne gben şok:confused:
Grubun hatunlarıyla aramızda geyik "cetvel":-)ondan ismi de öyle grubun. Bir konuştuk, dolapların içine kutular sepetler alınırken hepimiz cetvellerimizle çıkıyormuşuz alışverişe; dolapların, rafların ölçüsünü alıp, oraya göre olsun sığmama problemi yaşamayalım diye:KK8::KK8:
Kutuların sepetlerin göz alıcılığına kanıp alıyoruz sonra istediğimiz yere olmuyor da:rolleyes:
Ne amaçla bakıyorsun kutu bilmiyorum ama arkadaşların koyduklarından fikir edinebilirsin, ilk konu mesajında konu sahibemiz Baronesss 'in koyduğu linklerden kolayca ulaşabilirsin.:KK19: Bizimle de paylaş, bayılırız fotoğraflara bakmaya:KK200:

Kızlar 2 odam boya oldu bugün bitti ama bn eve cuma günü gidicem hamileim bide oğlum var die braz koku çıksın dedik cuma günü temzlikci bayan gelicek onla beraber yapıcaz ev işini kalanida esimle yapıcaz malum oğluma oda yapıcam yatağı var dolap alaym diorum oyuncak sepeti felan kırıldı hep poşetlere koydum badana olmadan simdi sepet dolap hali ve lamba alicam perdeyi degistirsemmi henüz karar vermedim aslında bir çoğuna karar veremedim sizlere danışmak istedim kafam karışık ne yapayım sizce?
Canım hayırlı olsun güle güle kirletin duvarlarınızıı:KK68: İyi düşünmüşsün hemen girmemeyi eve, gelen yardımcıya da tarif et sen iş yapma sakın ağır falan kaldırma dikkat et kendine yagmulukk.:KK15: Perdeye sen karar vermelisin, eğer daha kullanılabilecekse bence değiştirme, ona uygun renklerde ve tarzda seçimler yap halı ve lamba için. HoppaSepeti alırken mutlaka koymayı planladığın yeri de göz önünde bulundur, satın almaya da cetvelle git:rolleyes:

Canım hayırlı olsun güle güle kirletin duvarlarınızıı:KK68: İyi düşünmüşsün hemen girmemeyi eve, gelen yardımcıya da tarif et sen iş yapma sakın ağır falan kaldırma dikkat et kendine yagmulukk.:KK15: Perdeye sen karar vermelisin, eğer daha kullanılabilecekse bence değiştirme, ona uygun renklerde ve tarzda seçimler yap halı ve lamba için. HoppaSepeti alırken mutlaka koymayı planladığın yeri de göz önünde bulundur, satın almaya da cetvelle git:rolleyes:

Ufak tefek işleri yapıcam bnde canım isde yorulmadan perdeyi 3 sene anca oldu diktireli halada yeni gbi duruyor aslinda avizem felan da yeni hem beyaz besigiyle uyuyor halim kahveli kremli ve büyük oraya küçük lazım sepete dedin gbi hepsni alicak şekilde almam lazım yoksa gene ortada kalicak

Ufak tefek işleri yapıcam bnde canım isde yorulmadan perdeyi 3 sene anca oldu diktireli halada yeni gbi duruyor aslinda avizem felan da yeni hem beyaz besigiyle uyuyor halim kahveli kremli ve büyük oraya küçük lazım sepete dedin gbi hepsni alicak şekilde almam lazım yoksa gene ortada kalicak

Madem uyumlu ve yeniymiş avizeni de değiştirme,
Şöyle güzel odaya farklılık katacak halı al sadece. Hoppa
Memnunsan olanlardan, şimdilik gerek yok yenilemeye. :KK39:
Odadaki eşyaların yerini değiştir, her şey yeni gibi görünüverir gözüne:KK19:
Gben yazar yazar durur ammaaaaa sen bilirsin yine de:KK52:

Nasıl da kafiyeledim:KK48:
Bir kaç seneye zaten iyice eskidiklerinde, oğlun kendi zevkine göre seçmek ister o zaman ona göre yenilersiniz, benim fikrim yagmulukcum. :KK76:

herşey okadar güzel kii maşallah canım tebrikler,
o örtüleri nerden alıyorsunuz, ben halı kaydırmazı gibi lastikli şeyler koyuyordum :KK22:

Sevgili bendimahi;
Örtülerimi ben de çok seviyorum,dolapları düzenli ve güzel gösteriyor.Örtüleri tanıdık bir mefruşat mağazasından metreyle almıştım.Kapitone kumaşı adı altında satılıyor.Dolap ölçülerine göre terziye yaptırdım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Madem uyumlu ve yeniymiş avizeni de değiştirme,
Şöyle güzel odaya farklılık katacak halı al sadece. Hoppa
Memnunsan olanlardan, şimdilik gerek yok yenilemeye. :KK39:
Odadaki eşyaların yerini değiştir, her şey yeni gibi görünüverir gözüne:KK19:
Gben yazar yazar durur ammaaaaa sen bilirsin yine de:KK52:

Nasıl da kafiyeledim:KK48:
Bir kaç seneye zaten iyice eskidiklerinde, oğlun kendi zevkine göre seçmek ister o zaman ona göre yenilersiniz, benim fikrim yagmulukcum. :KK76:

Sağol canim ya gerçekten tavsiyeye ihtiyacim vardı yoksa bn çok lüzumsuzum perdeyide avizeyide degstrcektm oda zaten suan bomboş yatağını koycam artık ona uygun dolap hali bde sepet alaym diorm

Back