merhaba canım,sen de bize katıldın demek.
hayırlı olsun yeni işin.
ilk başta bocalayıp,sonra üstesinden geliyorsun.:)
Teşekkür ederim dagcii
Akşam yemeklerinden sonra hemen yatıp sabaha kadar uyumasam hallolacak bir şeyler de
Bu akşamda benden bu kadar,umarım beğenirsiniz.İyi geceler.
Her mesajın fotoğraflı ya bayılıyorum sindy74 ihihi
Çok güzel ve düzenli yine her şey ellerine sağlık
Dolabın üstündeki biblolar da pek şeker
Sadece bakliyat dolabında sanırım temizlik deterjanları dikkatimi çekti. Ben olsam yiyeceklerle bir arada olacakları bir dolaba koymazdım sanırım onları, ne olsa da kimyasal
Naçizane fikrim
canım ya asıl biz özledik neden giremiyon
olmaz böyle burayı da işlerinle beraber yürütmelisin
hoşgeldin demeye korkuyorum hoşgeldin deyince kaçıyosun yine
Yaa bendimahiii
Seriliyorum yemeğimi yiyince hemeen uykuya dalıyoruum.. Vitamin almaya başladım inşaallah uyumicam bundan sonra 12den öncee
Eşim de yok kendim olunca vurup kafayı yatıyorum işte oh mis
Ama işte bir şey yapamaz oldum
Hoşgeldin demene layık değilim eşşeklik ediyorum
Selam kızlarrr ne zamandır uğrayamadım size mutfağımı temizledim bitti cok şükür şimdilik sadece buzdolabımın düzen fotosu var daha sonra mutfak düzenimi de paylaşırım......
Eki Görüntüle 1569179 Eki Görüntüle 1569180 Eki Görüntüle 1569181
Areseeer
Ellerine sağlık fıstık gibi olmuş dolaap
Diğer dolaplarını da dört gözle bekliyoruuz
Yaaa ne güzel topic
Ev için alışverişe çıktığımızda sizi sık sık rahatsız ederim artık
Ev yerleştirirken burdan kopya da çekerim
Maşallahınız var bayanlar
Sensin güzel FrKafkaa hoşgeldin topiğimizee
Bize yeni ilhamlar veriyor her yeni gelen maaşallah ne güzel, senden de bekliyoruz
Kopya çekmek sonuna kadar hakkınız
Gunaydin kizlar nasilsiniz
pat diye daldim ama yardiminiza ihtiyacim var ben simdi market alisverisi yapacagim her ne kadar tek yasasam da nisanlimla iftarlari beraber yapiyoruz ve bir suru eksik cikiyor evde, Hergun eve giderken su da eksik bu da eksik diyip markete gidince cok masraf oluyor, toplu almak icin bende market alisverisine cikacagim bugun hazir ay basi iken ama onceden liste hazirlamazsam sonra cok sey almis oluyorum esas almam gerekenleri unutuyorum.
Siz nasil yapiyorsunuz ?
Et sut yumurta yogurt haftalik mi aliyorsunuz mesela?
Pazar alisverisini marketten mi yapiyorsunuz yoksa semt pazarina mi gidiyorsunuz. Iki kisi iseniz kacar kilo aliyorsunuz?
Bi el atin benim alisveris listeme
Chilekcikom yavruum ne tatlı telaşlara düşmüşsüüün sen böylee
Listene şöyle bir göz gezdirdim, mesela bakliyatlar her zaman alınacak şeyler değil. Sen önce toplu bir alışveriş yap, sonra her eksik olanı alıp eve gelirsin o zaman çok tutmaz taşımak da zor olmaz. İlk başta o büyük alışveriş şart ama bunun için. Liste bende yapıyorum hem unuttuğum bir şey olmuyor hem de tiklemek çok eğlenceli
Bunun için mutfakta post it ve kalem bulunduruyorum. Aklıma geldikçe yazıyorum evden çıkarken de o notu alıp çıkıyorum. Liste bir kaç maddeden uzunsa, mesela senin yaptığın listedeki gibi; mutfak ve temizlik şeklinde değil de nereden ne alacaksam yazıyorum öyle daha pratik oluyor. Örnek;
- Bim: soslu zeytin, buğday ekmeği
- Şarküteri: süzme yoğurt, peynir, ayran
- Market: sünger, deterjan, makarna, yeşil çay
- Pazar: domates, salatalık vs.
Evde neyin azalıyor olduğunun farkında olmanı tavsiye ederim bir de. Diyelim kiloluk sıvı sabunun son kısmını doldurdun sabunluğa. Eve dönerken uğrayıp alıver sıvı sabunu. Veya çay bitiyor diyelim. Sonunun gelmesini bekleme, girip sadece çay alıp çık mesela marketten. Taşımak da sıkıntı olmuyor torba torba olmuyor
Bu yöntemi pek tavsiye etmiyorlar, alacakları biriktirince daha hesaplı alışveriş oluyor diyorlar ama ben inanmıyorum. Çünkü sadece sıvı sabun alacaksam 2 markete girip çıkıvermek bana daha kolay oluyor. Çok şey alacağında tek tek fiyat karşılaştırması yapamıyorum şahsen
Taze yemeyi seviyoruz biz, o yüzden pek stok da yapmıyorum et süt yumurta sebze vs bunlarda. O hafta ne yiyeceksek ona göre aşağı yukarı planlanmış oluyor. Pazara gidiyorum sebze meyve için, evimize de yakın. Hem taze hem pazarı gezmek eğlenceli
Bayağı yazmışım
umarım içinden sana faydalı olacak şeyler bulabilirsin
Çalışan olunca biraz daha farklı tabi, heryere bölünüyo gibi hissediyorum kendimi. ev iş market pazar kocam kocamın ailesi yemek bulaşık ütü çamaşır
akşamları ufak ufak ben yapıcam bundan böyle bakalım nasıl olacak. Şey bi de
'cetvel'den kastın ne anlamadım
şimdik sepet arayışındayım, plastiklerden. Kapaksız buldum alabilirim ama şimdide kapaklı mı olsa diye düşünür oldum. neyse hallediciiim onu.
Öğreneceğiz daha, ben de tekrar çalışmaya başladım afalladım doğrusu düzenim şaştı bir de mübarek Ramazan ayı geldi üstüne gben şok
Grubun hatunlarıyla aramızda geyik "cetvel"
ondan ismi de öyle grubun. Bir konuştuk, dolapların içine kutular sepetler alınırken hepimiz cetvellerimizle çıkıyormuşuz alışverişe; dolapların, rafların ölçüsünü alıp, oraya göre olsun sığmama problemi yaşamayalım diye
Kutuların sepetlerin göz alıcılığına kanıp alıyoruz sonra istediğimiz yere olmuyor da
Ne amaçla bakıyorsun kutu bilmiyorum ama arkadaşların koyduklarından fikir edinebilirsin, ilk konu mesajında konu sahibemiz Baronesss 'in koyduğu linklerden kolayca ulaşabilirsin.
Bizimle de paylaş, bayılırız fotoğraflara bakmaya