Cesaretle sevgi aynı orantıda mıdır seven insan için ?

Aşkın ne kadar büyük olursa cesaretin de o kadar büyük oluyor bence ama bu sorunun kategorisinin burası olduğunu sanmıyorum.

Yani insan yeterince seviyorsa yeterince cesur olabilir mi?
coook sevıyorum dıye herseyı goze alıp almayacagım mı mesele? mesela aılemı karsıma almak ? egıtım ya da maddı durum esıtsızlıgını gozardı edıp edememek? ben yapmam. mantık da lazım ınsana. herseyı kabul ederım cesaretım var demek de bı ornek.. ben kabul edemem ben unutamam.. ben yutamam.. ben aılemı silemem ben cok fakır olsaydı evlenmezdım. cesaret deliliktır derler bı yandan dogru. seven her konuda cesur olmak zorunda degıl. sevıyorumdur ama beynım de vardır. vazgecebılırım.. yanı ıkısı bırbırıyle beraber hayatımızda olmak zorunda degıl:)

Fazla cesur olmak ahmaklar için. İnsan mantığını da kullanmalı bazen. Allah beyin vermiş,kullan diye.
Mesela aşkından ölüyorsun ama adam doğuda 11 kardeşin en küçük erkeği 'adet gereği annemlerle yaşamam lazim' diyor. Bir cesaret onla yaşamak mantıklı mı?
Ya da okumussun, plazada güzel bir işin var. Ama üç yılda bir tayin alip senin iş bulamayacağın ücra şehirlerde gezmesi gereken mesleği olan bir adama aşıksın. Bir cesaret imza atmak mantıklı mı?
Ya da çift olarak işiniz yok gücünüz yok, aileniz harçlık vermese açlıktan ağzıniz kokacak. Aile sizi ayırmaya çalışıyor. Biz ayrılamayız diye bir cesaret kaçmak mantikli mi???
İnsan kendi için en doğru kararı vermelo

Aşkın ne kadar büyük olursa cesaretin de o kadar büyük oluyor bence ama bu sorunun kategorisinin burası olduğunu sanmıyorum.
ya hangi katagotiye açmısım farkında değilim :) henuz kullanmayı öğrenemedım sanırım (

Su cumle ile nasil bir yorum bekliyorsunuz? Biraz detay verseniz olmuyor mu?
neden kızıyorsunuz daha acemıyım buralarda . Uzun hıkaye aslında ben sadece sevgiyle cesaretin eşit oranda olup olmadığını merak ettim.

mesela , bir kadını cok sevıyorsunuz , ya da bir erkeği , daha önce ki eşinizden cocuklarınız evleneceğiniz kişiyi kabul etmese yada edip etmeyeceği tereddütü ile sevdiğiniz insanla sorunlar yaşasanız , hangi tarafı seçerseniz? ya da cocuklarınıza kabul ettirmek ile uğraşır mısınız

neden kızıyorsunuz daha acemıyım buralarda . Uzun hıkaye aslında ben sadece sevgiyle cesaretin eşit oranda olup olmadığını merak ettim.

Kizmadim anlamak istedim. Hikayenizi yazarsaniz insanlar ona gore yorum yaparlar ve siz sorularinizin cevaplarini daha net gorursunuz. Ben mesela bu sorudan ortara imkansiz bir ask varmis gibi anladim. Siz de karsi tarafi cesur bulmuyorsunuz gibi anladim. Adam evlidir vs. Yanlis anlamis olabilirim diye size sordum. Detay yazmamaniz bunu dusundurdu.

Hangi tarafı seçersiniz ne demek tabi ki insan evlatlarını seçer.
Anladığım kadarıyla sevgilinizin çocukları var. Sizinle babalarının evlenmesini istemiyorlar. Çocuklarin yaşı küçük mü? Beraber yaşayacaksaniz sizin de bu sorumluluğu alabilmeniz önemli.

Benim oncelıgım cocuklarım olurdu. Ve sanırım baba hayattaysa annenin evlenmesını cocuklar zor kabul edıyo. Aynı sey baba ıcın gecerlı mı tanık olmadım bılmıyorum Onlara sans vermek lazım zaman tanımak lazım hıc mı ıhtımal yok kesin mı kararları az cok anlarsın baktın olmuyo zorlamazsın. Cocuklara kendını sevdırmeye calıssın ne bıleyım. Bu cok zor bı konu. Tamamen senin gozlemıne kalbıne göre hareket edecegın bısı sen tanıyosun cocuklarını. Bılemedım ama bu konu cesaret ıcermıyo hem de hic. Risk ister cesaret . Olursa olur olmazsa olmaz dıyrebılıyosun bı yola gırerken. Ama konu cocuklar ve evlılıkse ı ıh. . Aslında korkarak yaklasılır. Yanı cocuklar ıstesr bile acaba cocuklarım mutlu olcak mı dıye ince eleyıp sık dokursun. Yıne cesur olman beklenmez. Ben o ask filmlerindeki gibi amaaaaannn koy . Dıyemıyorum . Sacma buluyorum. Yanı burda cocuklar kımın bılmeden senin gibi yazdım. Malum oyle 1 cumle yazıyosun. Destan yazıyoz:))

cesaret deyince neden akla hep olumsuz şeyler geliyor

yok değiller , 20 yasında :) aslında haberleri yok henuz, bana sorarsanız insan evlatlarının sorumluluğunu yerıne getirdikten sonra kendı hayatına odaklanmalı , cunku hayat arkadasıdır ınsanın ömür boyu yanında olan , ilerde herkes kendı hayatına bakıyor cunku , kımse anne babasının yanında sonsuza kadar kalmıyor, iki tarafta ıhmal edılmemeli , özelliklle ınsan kendı mutlu olmadığı sürece baskalarını nasıl mutlu edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…