Evet yaptim 11 gunluk olduk cok sukur :)Evet yeni gelmiş canım yinede randevuları yoğun belki gidenlerden biri denk gelir burda dedim :) ikinci muaynede numarasını verdi sakin be bilgili birisi. Sen doğum yaptınmı canım?
Ooyyy maşşallah 41kere ikinizede :) normal doğummu oldu kime gittin canım doğm için?Evet yaptim 11 gunluk olduk cok sukur :)
Tskler canimm ewet normal oldu. Figen hanima gidiyodum cokta memnun kaldim.kesinlikle isinde 1 numaraymis. Ben 8.ayimda tanidim endiselerim vardi ama dogumda ne kdr dogru bi karar verdigimi anladim.Ooyyy maşşallah 41kere ikinizede :) normal doğummu oldu kime gittin canım doğm için?
Tavsiye üzerinemi gittin ? Doktor seçerken nelere önem vermek lazım ? Bahsedermisin tatlım ben henüz çok başlarındayım önümde bolca zaman olcak .Nasıl alıştınızmı evin yeni üyesine ? :)kısmetse şubatta benim doğum ve bakabilcekmiyim die çok endişeleniyorumTskler canimm ewet normal oldu. Figen hanima gidiyodum cokta memnun kaldim.kesinlikle isinde 1 numaraymis. Ben 8.ayimda tanidim endiselerim vardi ama dogumda ne kdr dogru bi karar verdigimi anladim.
Ewet canim tavsiye uzerine gutmistim bi yakinim gidiyo basindan beri o demisti internettede arastirdim memnun herkes diye. Centrala gidiceksen kesinlikle figen hanima git canim randevulari cok dplu gerci bulabilirmisin bilmiyorum. Bebek bakmakta cok zor gercekten ama bambaska bi ask kesinlikle. Ayri kalamiyorumTavsiye üzerinemi gittin ? Doktor seçerken nelere önem vermek lazım ? Bahsedermisin tatlım ben henüz çok başlarındayım önümde bolca zaman olcak .Nasıl alıştınızmı evin yeni üyesine ? :)kısmetse şubatta benim doğum ve bakabilcekmiyim die çok endişeleniyorum
Çok üzgünüm arkadaşım.şimdi bunları okuyunca centraldan bir kez daha soğudum.iyi ki bırakmışım.bende şuankartal avicenna fatih bey e başladık.sağolsun ilk muayene de detaylı ultrasonu ister bizde ister başka yerde yaptır dedi.şimdilik memnunuz.İbretlik hikayemi anlatmaya nereden başlayacağımı bilmiyorum. Her zaman normal doğumu düşünmüş olmama rağmen bebeğimin ters geliyor olması sebebiyle Central Hospital da zorunlu sezaryen oldum. 1,5 hafta erken doğum oldu, çünkü sıvım azalmıştı. Bebeğim 2.470 gr geldi. Biraz minikti ama sağlıklıydı. İlk emmesini gayet güzel gerçekleştirdi. Aynı gün bebeğimi bazı testler yapılacak diye aldılar ve saatler geçmesine rağmen getirmediler. Aradan geçen 6-7 saat sonra kaldığım odanın telefonu çaldı ve eşimi çocuk doktorunun çağırdığı söylendi. Eşim yukarı çıktı, doktorla görüştükten sonra bebeğin nefes alıp vermesinde problem olduğu başka hastaneye nakledileceği söylendi. Nakliye sebebi hastanede yoğun bakım servisinin olmamasıymış. Hastanede doğum servisi var ama sonrasında bakım servisi yok ne yazık ki. Bana bir açıklama gereği bile duymamıştı o çocuk doktoru. Ardından ambulans hizmeti sağlayan kişiler aradılar. Kuvözlü ambulans gerektiği, ücretinin 420 tl olduğunu belirttiler. 2-3 saatte bir emmesi gereken bebeğimi benden koparıp başka hastaneye götürdüler. Ambulans şoförü kredi kartı ödemesini kabul etmeyince ücreti 450 tl ye yükseltip hemen ücreti tahsil etmiş bebeği götürür götürmez. Bebeğim için tüm param tabi ki feda olur ama hastane bizden doğum için paket ücret parası zaten alıyor. Kendi bünyelerinde sağlayamadığı sağlık hizmeti için nakil bedelini benden nasıl talep eder aklım almıyor. Götürdükleri hastaneyi bile sonradan öğrenebildik. Ataşehir avicenna hastanesi. Bebeğimin tam olarak nesi var, ne kadar o hastanede kalacak vs gibi soruların yanıtını hiçbir şekilde öğrenemedik. Bir yandan dikişlerim acıyor, yataktan ancak birkaç adım uzaklaşabiliyorum. Bir yandan bebeğime ne olacak bilmiyorum. Doğumu yapan doktorumuz geldi. Bebeğin nakil edildiğini öğrenince şaşırdı. Neden gönderdiniz dedi. Sağlıklıydı dedi. Ertesi gün dikişlerimin acısından ağlayarak Avicenna nın yolunu tuttum. Yoğun bakım servisinde bebeğime hazır mama verildiğini, saçma sapan tahliller için alınan kanlar yüzünden kolunda ayağında morluklar olduğunu gördüm. Central hospital da doğumumu gerçekleştiren doktorum nefesinde problem olan bebeğin memeden ememeyeceğini söylediğini hatırladım. Yoğun bakım servisinde bebeğimin çok rahat bir şekilde emdiğini de gördükten sonra doğru çocuk doktoruyla görüştüm. Bebeğin hala nefesinin istenen seviyede olmadığını, 3-5 gün daha kalması gerektiğini, antibiyotiğe başladıklarını söyledi. Söylediklerine hiç bir şekilde inanmadım. Çıkaracağız bebeği dediğimde sinirlendi. İmza atacaksınız, bebeği bir daha buraya getiremezsiniz dedi. İstanbul'da sanki başka hastane yok dedim. İmzayı attım ve bebeği oradan çıkardım. Bebeğimi hemen ertesi gün tekrar Central hospital da başka bir çocuk doktoruna götürdüm. Nefesinde, soluk alıp vermesinde hiçbir problem yok dedi. Gerçekten de aradan geçen 1 ay süre neticesinde hiç bir sağlık problemi yaşamadık. Sonra öğrendim ki doğum yaptığım gün benim bebeğim gibi 4 bebeği daha başka hastanelere göndermişler. Sanırım hastaneler aralarında anlaşmalılar. Nakil olan bebek başına ücret alıyor olabilirler.
İbretlik hikayemi anlatmaya nereden başlayacağımı bilmiyorum. Her zaman normal doğumu düşünmüş olmama rağmen bebeğimin ters geliyor olması sebebiyle Central Hospital da zorunlu sezaryen oldum. 1,5 hafta erken doğum oldu, çünkü sıvım azalmıştı. Bebeğim 2.470 gr geldi. Biraz minikti ama sağlıklıydı. İlk emmesini gayet güzel gerçekleştirdi. Aynı gün bebeğimi bazı testler yapılacak diye aldılar ve saatler geçmesine rağmen getirmediler. Aradan geçen 6-7 saat sonra kaldığım odanın telefonu çaldı ve eşimi çocuk doktorunun çağırdığı söylendi. Eşim yukarı çıktı, doktorla görüştükten sonra bebeğin nefes alıp vermesinde problem olduğu başka hastaneye nakledileceği söylendi. Nakliye sebebi hastanede yoğun bakım servisinin olmamasıymış. Hastanede doğum servisi var ama sonrasında bakım servisi yok ne yazık ki. Bana bir açıklama gereği bile duymamıştı o çocuk doktoru. Ardından ambulans hizmeti sağlayan kişiler aradılar. Kuvözlü ambulans gerektiği, ücretinin 420 tl olduğunu belirttiler. 2-3 saatte bir emmesi gereken bebeğimi benden koparıp başka hastaneye götürdüler. Ambulans şoförü kredi kartı ödemesini kabul etmeyince ücreti 450 tl ye yükseltip hemen ücreti tahsil etmiş bebeği götürür götürmez. Bebeğim için tüm param tabi ki feda olur ama hastane bizden doğum için paket ücret parası zaten alıyor. Kendi bünyelerinde sağlayamadığı sağlık hizmeti için nakil bedelini benden nasıl talep eder aklım almıyor. Götürdükleri hastaneyi bile sonradan öğrenebildik. Ataşehir avicenna hastanesi. Bebeğimin tam olarak nesi var, ne kadar o hastanede kalacak vs gibi soruların yanıtını hiçbir şekilde öğrenemedik. Bir yandan dikişlerim acıyor, yataktan ancak birkaç adım uzaklaşabiliyorum. Bir yandan bebeğime ne olacak bilmiyorum. Doğumu yapan doktorumuz geldi. Bebeğin nakil edildiğini öğrenince şaşırdı. Neden gönderdiniz dedi. Sağlıklıydı dedi. Ertesi gün dikişlerimin acısından ağlayarak Avicenna nın yolunu tuttum. Yoğun bakım servisinde bebeğime hazır mama verildiğini, saçma sapan tahliller için alınan kanlar yüzünden kolunda ayağında morluklar olduğunu gördüm. Central hospital da doğumumu gerçekleştiren doktorum nefesinde problem olan bebeğin memeden ememeyeceğini söylediğini hatırladım. Yoğun bakım servisinde bebeğimin çok rahat bir şekilde emdiğini de gördükten sonra doğru çocuk doktoruyla görüştüm. Bebeğin hala nefesinin istenen seviyede olmadığını, 3-5 gün daha kalması gerektiğini, antibiyotiğe başladıklarını söyledi. Söylediklerine hiç bir şekilde inanmadım. Çıkaracağız bebeği dediğimde sinirlendi. İmza atacaksınız, bebeği bir daha buraya getiremezsiniz dedi. İstanbul'da sanki başka hastane yok dedim. İmzayı attım ve bebeği oradan çıkardım. Bebeğimi hemen ertesi gün tekrar Central hospital da başka bir çocuk doktoruna götürdüm. Nefesinde, soluk alıp vermesinde hiçbir problem yok dedi. Gerçekten de aradan geçen 1 ay süre neticesinde hiç bir sağlık problemi yaşamadık. Sonra öğrendim ki doğum yaptığım gün benim bebeğim gibi 4 bebeği daha başka hastanelere göndermişler. Sanırım hastaneler aralarında anlaşmalılar. Nakil olan bebek başına ücret alıyor olabilirler.
Merhabalar centralde ne kadara doğum yaptınız .normal sezeryan fiyatları arasında çok fark var mıCentral hospitalda temmuz ayinda dogum yaptim. Uzun zamandir aklimda yazmak vardı.
Ha bugün ha yarın derken oğlum üç buçuk aylık oldu hamileliğimi ilk öğrendiğim zamandan kısa bir süre sonra bebeğimi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldım. Calistigim icin istirahat imkanım olmamasina rağmen doktorum beni ikna etti ve bebegimize kavusabilmemiz icin en az biz kadar sabirla inancla yardimci oldu.Ilk hamileliğim tecrübesizlik korku endişe beni yiyip bitirecekken once Allah sonra Fatma Nur hanim olmasaydi oglumuzu kucagimiza alamayacaktik. Ben hastane yakinlarinda oturan biri degilim ciddi ciddi istanbulun cikisina yakin bir ilcede oturuyorum ancak sadece ve sadece doktorumuzun destegi emegi ilgisi daha ne geliyorsa akliniza bu sebeple o yolu aylarca gittikk geldik. Hamileligimin her evresinde naifligi sakinligi bilgi ve tecrubesiyle beni rahatlatlatti. Yorumlarda okuduklarima cok şaşırdım ben normal hamileler gibi ayda bir kontrole giden bir hamile değildim. En uzun araligimiz 2 hafta idi. Bu süreçte gittigim her kontrolde tansiyonumda ölçüldü kilomada bakıldı beslenme sekli önerildi yanlışlar doğrular tek tek anlatıldı.Hamileligimi toplam 9 kilo alarak bitirdim. Sorularimin hicbiri yanitsiz kalmadi. Tek problem olabilecek durum telefonunu alamamis olmamiz ama bir kez bile ulasamadim demedim maillerime hep cevap verdi gerekli olduğu durumlarda hastaneye not bıraktım ve doktorumuz beni aradi. Doguma girerken korkusuyla aglayarak doguma girdim bebegimiz ters durdurgu icin ve benim heyecanim korkularm oldugundan sezeryan ile doğuma girdik. Ben hastaneye ciddi ciddi ameliyattan cikamayacagimi düşünerek gittim ve korkularimi bilen o guzel kadin ameliyata girmeden gelip beni yine sakinleştirmeye calisti ameliyata girerken elimi tutup bana oyle bir guc verdiki o ani asla unutamam. Demem o ki hem bilgisi hem insanligi gercekten takdire şayan. Gözünüz kapalı içiniz rahat kendinizi ve icinizde büyüyen o mucizeyi Fatma Nur hanima teslim edebilirsiniz. Bunun yanında hastanenin bebek hemsireleri bircok hastaneye kiyasla oldukca ilgililer. Hastanenin diğer bölümleri için yorum yapamam ancak dogumunuzu bu hastanede bu doktora güvenerek rahatlıkla yapabilirsiniz.
Merhabalar centralde ne kadara doğum yaptınız .normal sezeryan fiyatları arasında çok fark var mı
bende 7 ocakta orada zorunlu sezaryen olacagım dr.um Bülent Kars inşallah sağlıkla alırız kucağımızaGeçen hafta central'dan yüzyüze görüşerek fiyat aldım, SGK muayene ücreti 90tl, normal doğum 2.390tl (1 günlük oda, refakatçi, bebeğin ilk muayenesi ve aşısı dahil) , zorunlu sezeryan 3.200tl, isteğe bağlı sezeryan 4.400tl (sezeryanda ücretlere 2 gün yatış dahil) bunlar standart oda fiyatları. Geniş oda (3 tane var) istendiği takdirde bu ücretlere ek 120tl, süit oda istendiğinde ek 250tl ödeniyor. Sadece üç bankanın kredi kartına taksit yapıyorlar, 3 taksit (YKB, Axess ve iş bankası)
Epidural fiyatları normal Doğumda 500tl, isteğe bağlı sezeryanda 400tl, zorunlu sezeryanda 300tl.
Ayrıca belirteyim: Doğum gerçekleştikten sonra yatış süresine göre ücret veriliyormuş. Örneğin sabah 11.00de gittiniz 18.00de doğurdunuz, ertesi sabah çıkış yaptınız, 1 günlük ücret (yukarıdaki fiyatlar ödeniyormuş) Ancak mesela gece yarısı 01.00de suyunuz geldi gittiniz hastaneye yatış yaptınız, sabah 10.00a kadar açılmasını beklediniz, sabah 11.00de doğum yaptınız, ertesi sabaha da çıkış yaptınız. Bu durumda iki gece kaldınız diye ekstra bir gece oda ücreti alınıyormuş, bu da standart oda fiyatı ekstra 435tl
Hamileliğimin 38.haftasında doktorumu değiştirerek methini çok duyduğum Cengizhan Kolata'ya geçtim, sağolsun beni kabul etti. Hamileliğim sorunsuz ancak yine de insan tedirgin oluyor, geçtiğimiz pazar yanlış alarm sonucu hastaneye gittim suyum geldi sandım. Cengizhan bey telefonla çok ilgilendi, 3 kere arayıp beni merak ettiğini söyledi nöbetçi doktorla koordineli şekilde muayenemi takip etti ve için rahat eve dönmemi sağladı. Üstelik sadece 1 kere kendisiyle görüşmüştüm. Yarın yine randevum var, kısmetse 10 güne kadar bebeğimizi Cengizhan Bey aracılığıyla kucağımıza alacağız. İlgili ve bilgili bir doktor, önceki doktorum Soner Sezgin'den (Pendik Şifa Hastanesi) farklı olarak telefonla hemen dönüş yapıyor, normal Doğuma eşimi kabul ediyor ve asla soner beyin bize yaptığı gibi bizi oyalamıyor, gereksiz testlere teşvik etmiyor. (Pendik şifada tüm tarama testlerini ve hatta doktorumuzun yönlendirmesiyle down sendromu için harmony testi bile yaptırmıştık, Cengizhan bey ilk tarama testi sonrası yapılan geri kalan tüm testlerin gereksiz olduğunu, sonucun net ve bariz şekilde iyi olduğunu söyledi)
Doğumum gerçekleştikten sonra yine yazarım.
Tüm anne ve adaylarına yavrularıyla sağlıklı günler :)
Bulent Kars harika bir doktor , umarim saglikla alirsiniz kucaginiza.bende 7 ocakta orada zorunlu sezaryen olacagım dr.um Bülent Kars inşallah sağlıkla alırız kucağımıza
teşekkür ederim bende cok seviyorum doktorumu iyi ki var sayesinde 5 yıl sonra hamile kaldımBulent Kars harika bir doktor , umarim saglikla alirsiniz kucaginiza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?