Geçen hafta central'dan yüzyüze görüşerek fiyat aldım, SGK muayene ücreti 90tl, normal doğum 2.390tl (1 günlük oda, refakatçi, bebeğin ilk muayenesi ve aşısı dahil) , zorunlu sezeryan 3.200tl, isteğe bağlı sezeryan 4.400tl (sezeryanda ücretlere 2 gün yatış dahil) bunlar standart oda fiyatları. Geniş oda (3 tane var) istendiği takdirde bu ücretlere ek 120tl, süit oda istendiğinde ek 250tl ödeniyor. Sadece üç bankanın kredi kartına taksit yapıyorlar, 3 taksit (YKB, Axess ve iş bankası)
Epidural fiyatları normal Doğumda 500tl, isteğe bağlı sezeryanda 400tl, zorunlu sezeryanda 300tl.
Ayrıca belirteyim: Doğum gerçekleştikten sonra yatış süresine göre ücret veriliyormuş. Örneğin sabah 11.00de gittiniz 18.00de doğurdunuz, ertesi sabah çıkış yaptınız, 1 günlük ücret (yukarıdaki fiyatlar ödeniyormuş) Ancak mesela gece yarısı 01.00de suyunuz geldi gittiniz hastaneye yatış yaptınız, sabah 10.00a kadar açılmasını beklediniz, sabah 11.00de doğum yaptınız, ertesi sabaha da çıkış yaptınız. Bu durumda iki gece kaldınız diye ekstra bir gece oda ücreti alınıyormuş, bu da standart oda fiyatı ekstra 435tl
Hamileliğimin 38.haftasında doktorumu değiştirerek methini çok duyduğum Cengizhan Kolata'ya geçtim, sağolsun beni kabul etti. Hamileliğim sorunsuz ancak yine de insan tedirgin oluyor, geçtiğimiz pazar yanlış alarm sonucu hastaneye gittim suyum geldi sandım. Cengizhan bey telefonla çok ilgilendi, 3 kere arayıp beni merak ettiğini söyledi nöbetçi doktorla koordineli şekilde muayenemi takip etti ve için rahat eve dönmemi sağladı. Üstelik sadece 1 kere kendisiyle görüşmüştüm. Yarın yine randevum var, kısmetse 10 güne kadar bebeğimizi Cengizhan Bey aracılığıyla kucağımıza alacağız. İlgili ve bilgili bir doktor, önceki doktorum Soner Sezgin'den (Pendik Şifa Hastanesi) farklı olarak telefonla hemen dönüş yapıyor, normal Doğuma eşimi kabul ediyor ve asla soner beyin bize yaptığı gibi bizi oyalamıyor, gereksiz testlere teşvik etmiyor. (Pendik şifada tüm tarama testlerini ve hatta doktorumuzun yönlendirmesiyle down sendromu için harmony testi bile yaptırmıştık, Cengizhan bey ilk tarama testi sonrası yapılan geri kalan tüm testlerin gereksiz olduğunu, sonucun net ve bariz şekilde iyi olduğunu söyledi)
Doğumum gerçekleştikten sonra yine yazarım.
Tüm anne ve adaylarına yavrularıyla sağlıklı günler :)