CENTRAL HOSPİTAL KOZYATAĞI'NDA DOĞUM

Naveah cok gecmis olsun Centralda hangi doktor bu yaklasimda bulunda ben Temmuz 2016 da Central hastanesinde normal dogum yaptim hamileligim boyunca Figen hanima gittim ve dogumumu da Figen hanim yapti. Ben ozellikle Figen hanimdan cok memnun kaldim dogum esnasindaki yaklasimi ve sevecenligini anlatamam ilk dogumum oldugu icin coj stres yaptim ama dogum aninda gerek Figen hanim gerekse dogum ekibi bana cok buyuk destek oldular. Hastaneye %100 iyi diyemem ama 2.kez hamile kalsam Figen hanim neredeyse ben orada olurum bindan %100 eminim.

Ben yorumlara bakınca acaba gerçekten doğru doktor mu diye düşündüm açıkçası. İstanbul Kozyatağı Central hoapitsl da kendisine muayene oluyordum. EGO'su tavan insanın yüzüne bakmaz. 5 dk da bakar soru sormanızı istemez , sorulan sorulara cevap vermez verse de tersleyerek verir. Hamileliğimde çok gazım vardı bu sebeple ultrasonda iyi göremedi bebeği ve ultrason cihazının elle tutulan kısmını resmen fırlattı ve başka zaman gel dedi. Ayrıca tansiyonumu hiç bir muayene de dikkate almadı ve preeklampsi geçirdim bebeğimi kaybettim. Devlet hastenesine acilen kaldırılmıştım O psikoloji ile orada sezeryan olmak istemedim.oradaki (devlet hastanesindeki ) doktor Cengizhan kolatayı aradı ve ve Cengizhan kolata'nın cevabı bi gelin muayene edelim oldu ve başından savdı. Muayene edilecek bir durumum yoktu çünkü bebeğimi kaybetmiştim ve bunu da kendisine telefonda söylemişlerdi. Özetle insani duygularını yitirmiş bir kişi kendisini kesinlikle tavsiye etmiyorum!!!!!
Canım çookk geçmiş olsun , Rabbim bidaha yaşatmasın , . Bende o hastaneye gidiyorum gerçekden şaşırdım okuyunca. başka bi doktora gidiyorum ancak kendi doktorum olmadığı bigün Cengizhanbeye muayene oldum oldukça ilgiliydi , çok memnun ayrıldım. İlerleyen haftalarda kanamalarım olmuştu ve yine nöbetçi hangi doktor varsa sanırım Levent Bey vardı o doktoru kapıda sırasını beklerken ,, Cengizhan beyin mesai saati dolmuş olmasına rağmen, kilitlediği odasını sırf bana bakmak için geri açıp kontrollerimi kendisi yapmıştı o iyliğini hiç unutmam. İçimi rahatlatmıştı bilgilendirmişti eşimin ve benim hersordupmuza ilgiyle eğilmişti sorular saçma bile olsa ,, dediğim gibi çok şaşırdım . Gebeliğn boyunca her kontroldemi ilgisizdi? Görüntü alamayınca cihazı fırlatırgibi attı demişsinya yani tüm takipler boyunca bu tavırdamıydı doktorbey?

Arkadaşlar merhaba hastane konusunda hiç bir problem olmadı çok beğendiğim ilgili ve temiz bir hastene fakat Cengizhan bey gerçekten beni çok üzdü onun dışındaki doktorlar konusunda olumsuz birşey duymadım hiç.
Canım çookk geçmiş olsun , Rabbim bidaha yaşatmasın , . Bende o hastaneye gidiyorum gerçekden şaşırdım okuyunca. başka bi doktora gidiyorum ancak kendi doktorum olmadığı bigün Cengizhanbeye muayene oldum oldukça ilgiliydi , çok memnun ayrıldım. İlerleyen haftalarda kanamalarım olmuştu ve yine nöbetçi hangi doktor varsa sanırım Levent Bey vardı o doktoru kapıda sırasını beklerken ,, Cengizhan beyin mesai saati dolmuş olmasına rağmen, kilitlediği odasını sırf bana bakmak için geri açıp kontrollerimi kendisi yapmıştı o iyliğini hiç unutmam. İçimi rahatlatmıştı bilgilendirmişti eşimin ve benim hersordupmuza ilgiyle eğilmişti sorular saçma bile olsa ,, dediğim gibi çok şaşırdım . Gebeliğn boyunca her kontroldemi ilgisizdi? Görüntü alamayınca cihazı fırlatırgibi attı demişsinya yani tüm takipler boyunca bu tavırdamıydı doktorbey?
Evet kendisine gittiğim muayenelerde tavırları hep böyleydi

İlk dogumumu 4 yıl önce Başak hanım da yaptım . Hastaneden ve doktorumdan çok memnun kalınca ikinci dogumumu da orada yapmaya karar verdim. Başak hanım inanılmaz ilgili ve her zaman bir telefon uzaklığında oldu. Hastaneye gelince maalesef hayal kırıklığı yaşadım. Doğum katındaki odaları dolu olunca genel cerrahi katina yatırdilar. Her türlü hasta vardı katta. Hemşirelerinçoğu yeni mezundu, üzerimizde resmen deney yaptılar. Bir damar yolu açmak için kaç tane yeri deldiler. Çocuğum doymadi aç kaldı, aşırı kilo kaybı yaşadı ve sarılık oldu. Çocuk doktoruna kontrole götürdük, sarılığı yok dedi. Oysa çok belli. Sağlık ocağında dediler sarılık. Kesinlikle hastaneyi tavsiye etmiyorum

İlk dogumumu 4 yıl önce Başak hanım da yaptım . Hastaneden ve doktorumdan çok memnun kalınca ikinci dogumumu da orada yapmaya karar verdim. Başak hanım inanılmaz ilgili ve her zaman bir telefon uzaklığında oldu. Hastaneye gelince maalesef hayal kırıklığı yaşadım. Doğum katındaki odaları dolu olunca genel cerrahi katina yatırdilar. Her türlü hasta vardı katta. Hemşirelerinçoğu yeni mezundu, üzerimizde resmen deney yaptılar. Bir damar yolu açmak için kaç tane yeri deldiler. Çocuğum doymadi aç kaldı, aşırı kilo kaybı yaşadı ve sarılık oldu. Çocuk doktoruna kontrole götürdük, sarılığı yok dedi. Oysa çok belli. Sağlık ocağında dediler sarılık. Kesinlikle hastaneyi tavsiye etmiyorum
Canım hayırlı olsun sağlıcakla büyüsün minnoş. Doğum katının dolu olması kimsenin istemiceği bişey gerçekten şanssızlık, ama cerrahi katına almaları nekadar mantıklı orası sorgulanabilir, birde değinmek istediğim şey şu stajyer mevsuzu. Hasta haklarında stajyer hemşirenin damaryolu açması yada iğne yapmasını kabul etmeme die bişey var ,yani baştan ben stajyer hemşire istemiyorum deme hakkınız var.Mecbur değilsiniz bunu çoğu kişi bilmiyo .mutlaka orda başhemşire olur ve gelir o ilgilenir sizinle. Kürtajımda bi hemşirenin taleplerimi dikkate almafığnı farkettim , ve gereken yere hemen rahatsızlığmı ilettim anında hemşirem değişti ve çıkış yapana kadar ekstra hassasiyetle yaklaştılar.Centra Hospitalde oldum kürtajımı bende.

Canım hayırlı olsun sağlıcakla büyüsün minnoş. Doğum katının dolu olması kimsenin istemiceği bişey gerçekten şanssızlık, ama cerrahi katına almaları nekadar mantıklı orası sorgulanabilir, birde değinmek istediğim şey şu stajyer mevsuzu. Hasta haklarında stajyer hemşirenin damaryolu açması yada iğne yapmasını kabul etmeme die bişey var ,yani baştan ben stajyer hemşire istemiyorum deme hakkınız var.Mecbur değilsiniz bunu çoğu kişi bilmiyo .mutlaka orda başhemşire olur ve gelir o ilgilenir sizinle. Kürtajımda bi hemşirenin taleplerimi dikkate almafığnı farkettim , ve gereken yere hemen rahatsızlığmı ilettim anında hemşirem değişti ve çıkış yapana kadar ekstra hassasiyetle yaklaştılar.Centra Hospitalde oldum kürtajımı bende.
Başka zaman olsa 6.kati açın diye ısrar ederdim. Karşımdaki odadaki adam sürekli öksürüyordu ama o an düşünemiyorum. Sabah 7.30 da gittim yatisim yapıldı ve ilk beni ameliyata aldılar. Biran önce olsun bitsin diye bakıyorsun. Sonra Dr.uma ilettim. Dün de hastaneden aradılar müşteri memnuniyeti için, herşeyi söyledim. Şikayette bulundum.size de çok geçmiş olsun

Başka zaman olsa 6.kati açın diye ısrar ederdim. Karşımdaki odadaki adam sürekli öksürüyordu ama o an düşünemiyorum. Sabah 7.30 da gittim yatisim yapıldı ve ilk beni ameliyata aldılar. Biran önce olsun bitsin diye bakıyorsun. Sonra Dr.uma ilettim. Dün de hastaneden aradılar müşteri memnuniyeti için, herşeyi söyledim. Şikayette bulundum.size de çok geçmiş olsun
İyi yapmışsın canım söylemek lazım kötü muamele görmemek için geliyoruz özele sonuçta :bicak:

Merhaba
Bende Cetin coma gidiyorum uzunca birsuredir.Biraz sessiz sakin bi doktor. Henuz gebe degilim kalabilmek icin gidiyorum. Cetin bey konusunda cok fazla yorum yok bende aksamlari nobetci olsugu icin tercih ediyorum. Giden memnun olan olmayanlariniz var mi acaba

Merhaba
Bende Cetin coma gidiyorum uzunca birsuredir.Biraz sessiz sakin bi doktor. Henuz gebe degilim kalabilmek icin gidiyorum. Cetin bey konusunda cok fazla yorum yok bende aksamlari nobetci olsugu icin tercih ediyorum. Giden memnun olan olmayanlariniz var mi acaba
Ben çok memnunum isteklerimi önceliklerimi gözardı etmez , sorularımı ilgiyle ve sabırla cevaplar , insallah en yakın zamanda hamile kalırsın gebelik takibinden memnunum ben

Merhaba, bende 26 haftalık hamileyim ve central'a gidiyorum. İlk haftalarımda Levent beye gitmiştim. Biraz bizi şaşırtmıştı. Alkol bile alabilirsin, gebelik hastalık değil gibi bir açıklama yaparak herşeyi yiyip içebileceğimi söyledi. Bununla beraber bana en önemli ilacın progeston hormon ilacı olduğunu söyleyerek 5. Haftamda direk onu verdi. Birde bebek aspirini. Folik asit kullanmayacak mıyım dediğim de de o en gereksizi dedi. Ki ben hamile kalmadan önce başlamıştım ve önemini biliyordum. Ve hep içtim.
Artan mide bulantılarımı asla dikkate almadı. Günde 8 kez kusup öğretmen olan ben okuluma gidememeye başlamıştım. Geceleri de serum takılıyordu. Bana çok saçma mide bulantıları psikolojik gibi bir yaklaşımda bulundu. Olabilir ama hastaya böyle yaklaşması bence hoş değil. Bana kafana birşeyi takmışsın onu önce bul dedi.yani taktığım şey midemi bulandırıyormuş:) Bir gece artık kusmaktan altıma kaçırdığım bir gece acile gittik ve ÇETİN ÇOM İLE TANIŞTIM. Harika bir insan. İnsan gibi yaklaştı. Hemen serum yazdı ve yazdığı serum beni hayata döndürdü. Hatta bir reçete daha yazıp cüzdanına koy ne zaman kötü hissedersen yaptırabileceğini düşün dedi. Kullandığım hapları sorunca progestanı neden kullandığımı sordu. Tüp bebek mi? Riskli gebelik mi? Dedi. Halbuki değildi. O hapı dr neye dayanarak vermiş o ilacın yan etkilerini biliyormuşsunuz dedi. Sağlıklı şekilde gebe kalan bir hastaya vermenin ne kadar saçma olduğunu anlattı. Kararı yine de bize bıraktı. Ama eşimle ben çok sinirlenmiştik ve bir daha çok konuşup boş konuşan Levent Beye gitmedim ve Çetin Beyin hastasıyım. Her gittiğimde ekranına bile bakmadan kan değerlerime kadar biliyor. Sanki arkadaş gibi. Whatsapptan sorduğun herşeye anında cevap veriyor. Soğukkanlı ve sakin bir dr. İyi ki ona gidiyorum. Tavsiye ederim. Ayrıca her gittiğimde 20 dk bebeği inceliyor çok memnunum.❤️

Ayrıca Şunu da yazmayadan geçmeyeyim.Cengizhan Kolata 20. Haftamda bana detaylı ultrasonu kendisinin yapacağını söyledi.Bende ilk gebeliğim olduğu için normalde bir uzman,perinatolog,prof yapmasının uygun olduğu bilmiyorudum.Bu nedenle detaylı ultrasonumu yaptırdım .Fakat kendisi detaylı ultrasondan anlamadığını uterin arter (Yani bebeği besleyen damarlardaki kan akışı) bakmayı bilmediğinden anlaşıldı çünkü ,bebeğe kan akışı az gidiyormuş preeklampsi olduğunu anlamlıydı.

Merhaba ayrıntıları öğrenebilirmiyim. Doğumda lavman ve sonda takılıyormuş oda da mı yapıyorlar size neler yaptılar.

central hospital dr.yaren tuba bektaş ile ilgili yorum yapmak istiyorum arkadaşlar son 3 haftamı rezil etti:110:

Tıbbi konularda iyi araştıran, düzenli kontrol olan bilinçli bir bireyim üstelik avukatımEn Büyük KK
2 yıllık evliyim çocuğum yok geçen yıl miyom ameliyatı oldum ve beni düzenli takip eden doktorumun artık iyileştin rahim toparladı yumurtlaman gayet iyi denemeye başlayabilirsiniz demesi üzerine bebek çalışmalarına başladık. Doktorum bu hastaneden değil kendi kliniği var. Gebelik öncesi bazı tahliller istedi sigortam geçtiği için centralda yaptırmak istedim.Tabi mecburen doktorun yazması gerekti ve boşluğu olan tek doktor oydu rastgele randevu aldım. Gayet sıcak karşıladı :skandal:

Muayene etti ben de şuursuzca muayene oldum bana 4,5 cm kistin var çikolata kisti olabilir hamile kalmanı zorlaştırır diğer ay kontrol edelim dedi. Ben şok oldum :bicak:çünk bu muayeneden 1hafta önce kendi doktorum bana yumurtamı gösterip ayın elemanı bu bak çatlamak üzere falan dedi. Haftasına bu doktor kistim olduğunu iddia etti (belki folikül kistiydi yumurtam çatlamadı ve kist oldu olabilir ama çikolata kisti diyip pat diye hamile kalmanı zorlaştırır demesine deli oldum)

Moralim bozuldu mu evet kendi doktoruma ultrason fotosunu attım korkulacak bişry değil çikolata kistine benzemiyor dedi. Ben yine de dr.yaren tubaya ay basında gideyim bakalım kisti yine görecek mi dedim. Gecenlerde gittim istediği tarihte gitmemişim homurdandı biraz bu sefer baktı baktı kist yok dedi üstünde çok durmadan senin tüplerin iltihaplı su toplamış mr çektir laparoskopiyle tüpünü almamız gerekecek dedi:duduk:Ama tüpü alırsak bi taraf komple iptal olacak dedim, küçümseyrek e zaten şuan da iptal dedi!!!

Ben yine deli oldum yarın kendi doktoruma görüneceğim doğru teşhis olduğunu sanmıyorum bi kisti bile yanlış gördü hemen çikolata dedi. şimdi benim gibi çocuksuz bitine mr görmeden tüpünü alıcaz diyebilen üstelik bunu pat diye soyleyen kaba bir kadın.

Tamamen şanssızlıktı ona gitmem, böyle insanlar doktor olmamalı kesinlikle tıbbi bilgi bi kenara insanlarls iletişim çok önemli kesinlikle tavsiye etmiyorum

Ben 2016 yılı haziran ayında central hospitalda doğal doğum yaptım. Doktorum Cengizhan kolataydı. Biz altıncı aydan itibaren bu hastaneye geçmiştik. İşini ciddiye alan bir doktor. Muayenelerdeki ciddiyeti bazen can sıkabiliyordu ama bize çok güven verdi. Doğumum iyi geçti. Uğraştı baya, bekledi beni. Gecesinde üç buçukta başka bir doğal doğum gerçekleştirdi.
Doğal doğum düşünenlere öneririm. Sizin isteğiniz doğrultusunda kararınıza saygı duyuyor.

22 Nisan'da ikinci doğumumu da yine Cengizhan Kolata ile Central'da yaptım ve çok memnun kaldım. Pazar günüydü ve Cengizhan Bey trafikte arabayı yol kenarına bırakıp hastaneye koşarak gelip doğumuma yetişti. Benimle çok güzel ilgilendi. Evet bazen çok ciddi olabiliyor ama bizim kimyamız tuttu :) Özellikle devam eden bir doğum varsa çok gergin oluyor muayenede ama o da normal bence.

konu eski ama bu hastanede güncel dönemde muayne olan yada doktoru olup memnun kalan var mı

konu eski ama bu hastanede güncel dönemde muayne olan yada doktoru olup memnun kalan var mı
Ben ikinci doğumumu da orada yaptım. Nisan ayında. Doktorum Cengizhan Kolata idi iki doğumumda da. İkisinde de hem doktorumdan hem hastaneden çok memnun kaldım.

Ben ikinci doğumumu da orada yaptım. Nisan ayında. Doktorum Cengizhan Kolata idi iki doğumumda da. İkisinde de hem doktorumdan hem hastaneden çok memnun kaldım.
Kimisi cok memnun kimisi hiç değil anlamadım cok arada kaldım

Kimisi cok memnun kimisi hiç değil anlamadım cok arada kaldım
Yani herkesin tecrübesi sonuçta. Ben mesela kadın doğum servisinden çok memnun kaldım ama çocuk servisinin önünden dahi geçmem. Kendi doktorumdan çok memnunum ama başla doktorları ve ekiplerini bilemem.

Yani herkesin tecrübesi sonuçta. Ben mesela kadın doğum servisinden çok memnun kaldım ama çocuk servisinin önünden dahi geçmem. Kendi doktorumdan çok memnunum ama başla doktorları ve ekiplerini bilemem.
Sanırım kendim denemeden bilemeyecegim
Aldım randevu :)

Back
X