G
Gamzei
Ziyaretçi
- Konu Sahibi ArmutTatlisi
-
yazını dehşetle okudum
bu nasıl bi anlayış anlamadım
şurda ki büyük bi farkı unutma
biri istemeyerek ve feci bi şekil de can verdi
diğeri de isteyerek ve zevk alarak en canice olayı gerçekleştirdi
ozmn o da yaptıklarınn cezasını çekmeli
o kendi gençliğine acımadıysa bizmi acıyalım
ayrıca her zmn ki gibi münevverin dışarda gezmesi yada serbestliği konusunda yorum yapılmış
çevrenize bi dönün bakın kapalıların bile sevdiği oluyor ve geziyor
(lütfen kimse yanlış anlamsın kapalı insana laf attığım yok bu normal birşey)
bu senin bnm ailemzden birinn bile başına gelebilir
sonuçta karşısında ki insan caniymiş münevver ne yapsın
senin yada bi başkasının sevdiğinn yarın birgün bunu yapmayacağı ne malum
belli ki yaşın küçük yada tecrüben yok
hayatta kimseye güvenme derim bn sana!!!!!
istediğin kadar tanıştr et eyle ama güvenme
münevverin tek suçu sevdiğine güvenmek di
hiçbirimiz mi zamnın da hata yapmadık (ki burda bi suç da yok eğer ki suçsa da münevverin cemi sevmesi ve güvenmesi)
bu suçsa eğer hepimiz aynı hatayı yapmıyormuz
ki o daha kaç yaşında
ozmn yaptığımz her hatayı canımızla ödeyelim
hmde en vahşi bi şekilde öldürülerek
evt cnm katılıyorum sana herkesin yaşam tarzı kendine ister rahat ister sınırlı kimse kimseyi bu yüzden yargılamamalı hadi tamam yargılasın ona razıyım ama öldürmemeli bi can bu kadar basit mi?
Herkes anlamak istediği gibi anlıyor yani pes!
Azra yazımın neresini dehşetle okudun?
Her iki tarafıda suçlama kısmını mı?
Ailelerin sorumsuz olduğunu düşündüğüm kısım mı yoksa ?
Ben ceme çanak mı tutuyorum münevvere oh olsun mu diyorum? hayretle okudum diyebiliyorsun?
Her ne olursa olsun ailelerinin sorumsuzlukları yüzünden ikisinede yazık oldu diyorum.. ikiside çok gençti... bu cem için ceza almasın mı diyorum? Hayrete düşüren cümle ne burda hayrete düşüren kelimelerim hangisi? Bende insanım benimde vicdanım var bir elim kesildiğinde bir damla kan gördüğümde içimin ne şekilde garip bi harekete geçtiğini bir ben biliyorum bana kalkmış cani bi insan gibi yorum yapıyorsunuz. Her halde cem cezasını çekicek çekmeli.. Öyle böyle değil gerçekten hakettiği cezayı çekmeli buna kim karşı gelebilir? Kim tersini düşünebilir?
Ayrıca münevverin gezmesi serbestliği söz konusu değil münevverin ailesinin kızlarına karşı sorumsuzluğu dedim bir daha okumanı tavsiye ederim bende serbestim diyorum bende serberstim ama ailemin soluğu hemen bir adım ensemdedir. Ya kelimeleri nasıl kendinize göre çeviriyorsunuz.
Gerçi ben ne yazsamda baştan her iki taraf suçlu, ikisinede yazık oldu dedim ya diğer yazdıklarımı görmezden gelip bu iki cümle üzerine yoğunlaşıcaksınız çünkü herkes burda bi günah keçisi falan arıyor sanırım. Düşüncemide yazamıcaksam ne işim var benim bu forumda?
Aslında bu konuda herkesin aynı düşündüğü fakat azınlıktaki kişininde diğer tarafında suçlu olduğunu dile getirdiği anda ipler kopuyor sorun burda.
Herkes istediği gibi anlıcak var mı böyle olay.
Sizin tepkileriniz benim düşüncemi mi değiştiricek?Hayır...
Her iki tarafta suçlu ailelerin çocuklarına karşı yeteri kadar ilgili ve sorumluluk sahibi olmamalarından kaynaklanan nedenlerden dolayı durumlar böyle oluyor..
Ya hiç bi görmüyorsunuz ya çevrenizdede tek etken ailedir diyorum bitti ya bitti böyle düşünüyorum. Bunada pes deyin bunuda hayret içinde okuyun hoş ben hayret ettirecek nasıl cümleler kuruyosam...
Hayret edici cümleleri gösterin bana.
Düş* benim yazdığım yazıyı okumadın mı çok merak ediyorum.
Link de verdim ama ayşe armanın yazısını okumamışsın belli ki..
Bu ailenin sizin ailenizden farklı olduğunu düşündüren nedir?
Neye dayandırıyosunuz bu yazdıklarınızı çok merak ediyorum.
Azracım kesinlikle haklısın ama şu cümleyi başkaları söylediği için kurma lütfen
"senn ailen öyle die herkesin ailesi öyle olcak die bu kural yok"
O aile nasıl bir aile bunun açıklamasını istiyorum ben, ortada bir itham varsa kaynağı olmalı?
O ailenin serbest umursamaz bir aile olduğu kanısına nerden yola çıkarak varıldı?
Okumaktan yoksun ama yorum yapmaya çok meraklı insanlara soruyorum bunu, erkek arkadaşı olduğunu bilmek, sevgililer gününde gece dışarı çıkmasına izin vermek organizasyonu ayarlamak, kızıyla arkadaş olup sevgilisiyle ilgili herşeyi bilmek mi umursamaz aile standardı? Münevver okul çıkışı cemin evine giderek öldürüldü, yine yalan söylemedi, sadece ailesine haber vermedi. Bu mu "kızını takip etmezsen kafası kesilir" felsefesinin dayanağı?
Ben senden de münevverden de serbestim düş*, istediğim an istediğim yere gidebilirim, aileme söyleme gereği bile duymayabilirim, erkek arkadaşımın evine de gidebilirim. Bu benim kafamın kesilmesini hakettiğim anlamına geliyor öyleyse mafoldumben
Merak ediyorum bu cem, bakkalın oğlu, tamircinin çırağı, yada bir evsiz olsaydı yine münevver ve ailesinde suç aranacak mıydı :hulya:
2li tartışmalara girmiyiciğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?