• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cem Garipoğlu Yakalandı...!!!!!!!!

herşey ayarlanmış sonrada polise teslim edilmiş
bunların hepsi numara kızlar ya
yok kıskanmış da falanda filan.
yalan yalann
olan gencecik bir kıza oldu

Kızlar çamaşırda bulunana spermlerin Adli Tıp Kurumu'nun hatası olduğu ortaya çıkmamış mıydı?

Yok canım yanlış hatırlamıyorsam 2 farklı sperm bulunmuştu. 2. kişiye ait sperm karıştı yani 1 kişinin spermi hala duruyodu, ben öyle biliyorum.

Yok canım yanlış hatırlamıyorsam 2 farklı sperm bulunmuştu. 2. kişiye ait sperm karıştı yani 1 kişinin spermi hala duruyodu, ben öyle biliyorum.

Ölüm sırasında vücud sıvıları dışarı çıkıyor.Sperm de öyle.
Kızın cesedini başka erkek cesetlerin üzerine atınca olmuş olan..
Araya bir bez ,giysi falan koymadan çuval gibi üstütse yığıyorlar demek ki..:bbo:

Korkunç gerçeğin ta kendisi şudur ki genel anlamda hep ölen suçlu olur öldüren diil...Neden: çünkü ölen kendini savunamaz...Yarın o cem'e bir de deli raporu alırlarsa hiç şaşırmayın...Amcası da yıllar evvel beş ay kaçmış kanundan...Eee ön tekerlek nerden arka tekerlekde ordan misali...Olan kıza ve ailesine oldu...Kız mezarda aile yıllar sürecek acılarıyla başbaşa...Allah sabır versin ne diyeyim...

şehitlerimizin ismini bile tam olarak hatırlamıyorken şu şerefsızın ısmını süreklı duymak sınırlerımı bozuyor. devlet meselesı halıne geldı resmen..

Bir katil,bir cani ve bu şahıs sırf parası yüzünden tam 197 gün bulunamıyor ,neden sonra beyefedi polise teslim oluyor ,interpolün aradığı şahıs ıstanbul'un göbeğinde çıkıyor ,nice pazarlıklardan sonra teslim oluyor akabinde binbir acıtasyon.Cezasından hemen hemen sıyıracak 5 yıl sonra aramızda olacak ve üstelik tek kişilik hücrede olacakmış...
Tam 197 gün yahu kolay mı?Medya dayatmasa daha teslim olmazdı bile.Muhtemel bu şahsın ailesi olay kapanır diye düşündü ama evdeki hesap çarşıya uymadı işte,rating dendi show dendi ama demek ki neymiş-özellikle baba için geçerli bu-ağlayın,bağırın,çağırın,kanallara çıkın bir şekilde gündemde tutun olayı,dayatın,bastırın!Başka türlü olmuyor çünkü işler başka türlü yürümüyor.Devlette hukuk,adalet,ekonomi,eğitim bütün sistem bozuldu ama bu olay bu gerçeği resmen gözümüze gözümüze soktu,nerelere gelmişiz cidden ne kadar da düşmüşüz resmen utanç verici birşey,evet bu önemli bir meseledir başımızdaki adamların -aslında herkesin-ciddi ciddi düşünmesi gereken bir mesele...
Şehitler içinse;pe ke ke ablamdır dayımdır var,tamam şehit vermiş olabilirsin var,apo liderimiz var,hem askerlik yan gelip yatma yeri değil var...
Bkz:Kürt açılımı:bbo:

Ben bu cem ve münevver olayından gerçekten sıkıldım...
Tamam genç bi kız öldü..
Genç bi çocuk katil oldu...
Neden yaptı niçin yaptı bunlar çok yazıldı çizildi kimse aslını tam olarak bilmiyor cemden başka...
Ve hiç bir sebepte bi insanın ölümünü haklı çıkarmaz..

Ama sinir olduğum ve dikkat ettiğim tek bir nokta var."Münevverin bu kadar serbest olması ! O bi çocuk daha ya reşit olmamış daha yeni genç kızlığa adım atmış ama maşallahh gece kulüpleri partyler eğlenceler erkek arkadaşının evi geç saatlere kadar orda burda gezmeler... Ya bir baba nasıl izin verebilir buna? Herşeyin bi sınırı vardır... Daha reşit olmamış bi kızın bu kadar serbest olması ne kadar doğru hemde başında baba(!) bulunurken....Bu baba cemi bilmiyormuydu? Bu baba cemle bilmem nerelere gittiğini bilmiyormuydu? Yada evine gittiğini... Diyelim ki bilmiyordu... Ama geç saatlerde eve dönen küçük kızlarını hiç mi merak etmiyordu nerde geziyor nerde ne yapıyor kiminle bu kız diye merak etmiyormuydu...Madem bu kadar serbest bu kız rahatlıkla dışarı çıkabiliyor insan kızının kiminle arkadaşlık ettiğini bilmeliydi bence tanımalıydı o çocuğu yakından...
Bende serbest bi insanımdır.Babam öldü küçük yaştayken dedemide yakın bi zamanda kaybettim ben ama annem ve anneannem her zaman arkamda oldular.. Erkek arkadaşımla 2006dan beri beraberiz ve istediğimiz zaman istediğimiz yerde görüşüyoruz ama annem benim birlikte olduğum insanı tanımak istedi evini açtı ona onun aileside beni tanımak istedi bana evini açtı ailemin gözü önünde görüştük hep,dışarda vakit geçirdiğimiz zamanlar ise annem gittiğim her yeri bilirdi.. Attığım adımdan haberi vardır.Ben de serbestim dedim ya ama aradaki farka bakın! Annem ve anneannem yeri geldi evin hem erkeği hem kadını oldu.. Ama görün ki bi baba babalık görevini düzgün yerine getirimedi...
Kimin suçu mu ? Ben bu olayda öncelikle münevverin babasını sonra annesini suçlu buluyorum... Sonra cemi ve ailesini..

Çünkü, kız çocuğu olan insan her zaman daha dikkatli olmalıdır... Öyle bir zamandayız ki ne zaman nasıl bir olayla karşılaşacağımız hiç belli değil... Münevverin ailesinin yaptığı tam bir sorumsuzluk örneği...
Noldu kızı genç yaşta öldü gitti... Herkes cemi suçladı(suçlanmıcak gibide değil oda ayrı konu) Ama acaba bu baba hiç dönüpte kendine baktımı? Benne yaptım da böyle bi sonla karşılaştık dedi mi? Daha ilgili bi baba olsaydı belki bunlar başına gelmicekti kızının...

Cem ise aslında söylicek bir şey bulamıyorum suçlu evet... vicdanı olan bir insan bir canlıya kıyamaz.. Sebep ne olursa olsun.. Psikolojik sorunlarının olduğunu düşünüyorum ben onun... Zaten cinayet işleyen ve işlemeye meğilli olan insanlarda çok daha ileri derecede görülür bu psikolojik bozukluk.... Zengin olması birşeyi değiştirmiyor..Demekki herşey para değilmiş... Burdaki etkende ortaya çıkıyor yine..aile... Her yapılan işte aile çok büyük etken.. Para var soylu aile zengin aile..... Ama çocuklarına herşeyi parayla vermeye çalıştıkları için sorunlarını dertlerini hep görmezden gelmişler... bunun sonucunda psikopatlık derecesine varan davranışlarına zemin hazırlamışlar farkında olmadan...
Yazık yani bi çocuk dünyaya getiriliyorsa her şekilde arkasında olmalı insan sevgisini ilgisini vermeli sorumluluğunu bilmeli çocuğuna karşı... Şimdi cemin yaptığı bu küçük kardeşininde hayatında ömür boyu leke olarak kalıcak...Aslında garipoğlu ailesine cemden ömür boyu leke...

Çok uzun yazdım ama ben böyle düşünüyorum... Okursanız belki bana kızıcaksınız soğuk kanlı vurdumduymaz yada nasıl bi düşünce diceksiniz ama ben böyle düşünüyorum..
Sorumsuz ailelerin çocuklarının başına gelen hazin son... Her iki taraf suçlu...

Ama ben çok kızıyorum bu tavıra. Arkadaşlar kadınlar kulübüne giriyorsunuz da okumuyor musunuz yazılanları bilmiyorum ama bu konu hakkında bilgi dağarcığınız nerden? Daha önce ben ayşe armanla ailenin röportajını okuyun lütfen demiştim ama araştırma yapmak zor geliyor insanımıza nedense, ben hangi konu olursa olsun bilgim yoksa susarım yazmam, yada önce bir ön araştırma yapar bilgi edinirim, her konuda olduğu gibi bu konuda da, ama bol keseden atmak daha kolay sanırım ben link veriyim üşenenler için
Hürriyet - Ayşe ARMAN-Sizin çocuğunuzun kafası çöpten çıksa n�apardınız?

Münevverin ailesinin sorumsuz olduğu, her gece gezdiği bilgisi nerden çıkıyor anlamadım ki, linki tıklayıp okumak zor gelenler de olacaktır ben bahsedeyim, gece gezmeleri diye bir şey yok, sevgililer gününde annenin ayarladı otelde organizasyona katılıyorlar, emniyetli olduğu için. Zaten tvlerde boy boy gösterilen fotoğraflar da o gece çekilmiş. Kızının cesedi parçalara ayrılmış baba çıldırmayıp hiç sesi çıkmasaydı münevverin cemin adını hatırlayacak mıydınız, diğer dosyalar gibi üstü örtülecekti. Ama cidden çok ayıp ya, emniyet müdürü de dahil kızına sahip çıkmazsan kafasını keserler mantığı hakim, yahu 17 yaşındaki çocuk! güya sevdiği kızı parçalara ayırabiliyosa yine aynı yaştaki çocuk (o neden genç kız sayılıyor o zaman o da çocuk) ailesini atlatıp herşeyi de yapabilir o zaman. Yaptı yada yapmadı bunlar da bizi ilgilendirmez, gayet güzel eğitimine devam eden bir kız çocuğu aşık olduğu adam holding sahibi olduğu için onu öldürünce hatalı mı oluyor? O da çocuk ama adli tıptan tutun da emniyet müdürüne kadar herkes namusuna dil uzattı maşallah. Bravo diyorum ben bu zihniyetteki insanlara.

Benim kafamda bir soru işareti vardı, bizim ülkemizde hep hükümetin bir açığı varsa onu bastıracak olaylar mutlaka olur, "deniz feneri" gibi.. Bu "teslim" olayının geçtiğimiz günlere denk gelmesindeki tesadüfü merak ediyodum onu da bulmuşlar ama siz araştırmayın ben size vereyim..
bknz; Sel soruları Topbaş'ın önünde - Yerel- ntvmsnbc.com
Aynı günlerde kadir topbaş hakkında verilen soru önergesinden kaç kişinin haberi var? Hangi kanalda kaç kere yayınlanmış ben hiç göremedim?

Cem aslında ne zaman ve nerde yakalandı, bıraktığı sakallarla çarşaf içinde mi geziyordu, pazarlık pazarlık denen de teslim alındığı ülkeyle olan pazarlıklar mı?
O kadar çok soru var ki sorulması gereken, ama benim insanımın beyni farklı çalışıyor. Ananı da al git diceksin, argo konuşacaksın, aptal yerine koyacaksın, basit konuşcaksın ki o hiç düşünmesin.
Cemden 1 gün önce vekalet alan avukat teslim günü direk aranıyor, adam hiçbişey sormuyo ama çıkıp sucuk ekmek istedi çocuk, çok ürkmüştü, bu çocuk mu yaptı bunu diye acitasyon yapacak ve benim insanım kızın ailesini sorgulayacak, kızın ne kadar da serbest yetiştiğinden dem vuracak. Cem bilgisayarında münevverle ilgili olan herşeyi "zeytinburnu sürtüğü" adlı klasörde tutacak, ifadelerinde anlatırken adını bile anmayacak, kız diyecek sürekli, anne kızı getircem evde durma diyecek, kızı öldürdükten sonra rahatlamak için akmerkezde turlayacak ve bunları resmen namus cinayetine geticek, çok aşıkmış da kıskandığı için öldürmüş, yine namussuz ve suçlu münevver. Münevverin tırnaklarından farklı kişilerin dokuları tespit edilecek, göğsünde boynunda aile dnayı taşıyan erkeklerin terleri yada salyaları bulunacak. Yazık bu ceme de ailesine de ya, o çıksın siz yatın ablaları teyzeleri çocuk o daha.
Yazıkları olsun münevver ve ailesini yargılayan insanlara, yargılamanız sorgulamanız gereken o kadar çok soru, o kadar dönen dolap varken sizin aklınız buna çalıştığı için sizi tebrik ediyorum.
Herşey oldum da bi sizin gibi olamadım, zira ben araştırdıkça, öğredikçe sinirlerime hakim olamıyorum. :olmaz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu cem ve münevver olayından gerçekten sıkıldım...
Tamam genç bi kız öldü..
Neden yaptı niçin yaptı bunlar çok yazıldı çizildi kimse aslını tam olarak bilmiyor cemden başka...
Ve hiç bir sebepte bi insanın ölümünü haklı çıkarmaz..
Ama sinir olduğum ve dikkat ettiğim tek bir nokta var."Münevverin bu kadar serbest olması ! O bi çocuk daha ya reşit olmamış daha yeni genç kızlığa adım atmış ama maşallahh gece kulüpleri partyler eğlenceler erkek arkadaşının evi geç saatlere kadar orda burda gezmeler... Ya bir baba nasıl izin verebilir buna? Herşeyin bi sınırı vardır... Daha reşit olmamış bi kızın bu kadar serbest olması ne kadar doğru hemde başında baba(!) bulunurken....Bu baba cemi bilmiyormuydu? Bu baba cemle bilmem nerelere gittiğini bilmiyormuydu? Yada evine gittiğini... Diyelim ki bilmiyordu... Ama geç saatlerde eve dönen küçük kızlarını hiç mi merak etmiyordu nerde geziyor nerde ne yapıyor kiminle bu kız diye merak etmiyormuydu...Madem bu kadar serbest bu kız rahatlıkla dışarı çıkabiliyor insan kızının kiminle arkadaşlık ettiğini bilmeliydi bence tanımalıydı o çocuğu yakından...
Bende serbest bi insanımdır.Babam öldü küçük yaştayken dedemide yakın bi zamanda kaybettim ben ama annem ve anneannem her zaman arkamda oldular.. Erkek arkadaşımla 2006dan beri beraberiz ve istediğimiz zaman istediğimiz yerde görüşüyoruz ama annem benim birlikte olduğum insanı tanımak istedi evini açtı ona onun aileside beni tanımak istedi bana evini açtı ailemin gözü önünde görüştük hep,dışarda vakit geçirdiğimiz zamanlar ise annem gittiğim her yeri bilirdi.. Attığım adımdan haberi vardır.Ben de serbestim dedim ya ama aradaki farka bakın! Annem ve anneannem yeri geldi evin hem erkeği hem kadını oldu.. Ama görün ki bi baba babalık görevini düzgün yerine getirimedi...
Kimin suçu mu ? Ben bu olayda öncelikle münevverin babasını sonra annesini suçlu buluyorum... Sonra cemi ve ailesini..
Çünkü, kız çocuğu olan insan her zaman daha dikkatli olmalıdır... Öyle bir zamandayız ki ne zaman nasıl bir olayla karşılaşacağımız hiç belli değil... Münevverin ailesinin yaptığı tam bir sorumsuzluk örneği...
Noldu kızı genç yaşta öldü gitti... Herkes cemi suçladı(suçlanmıcak gibide değil oda ayrı konu) Ama acaba bu baba hiç dönüpte kendine baktımı? Benne yaptım da böyle bi sonla karşılaştık dedi mi? Daha ilgili bi baba olsaydı belki bunlar başına gelmicekti kızının...
Cem ise aslında söylicek bir şey bulamıyorum suçlu evet... vicdanı olan bir insan bir canlıya kıyamaz.. Sebep ne olursa olsun.. Psikolojik sorunlarının olduğunu düşünüyorum ben onun... Zaten cinayet işleyen ve işlemeye meğilli olan insanlarda çok daha ileri derecede görülür bu psikolojik bozukluk.... Zengin olması birşeyi değiştirmiyor..Demekki herşey para değilmiş... Burdaki etkende ortaya çıkıyor yine..aile... Her yapılan işte aile çok büyük etken.. Para var soylu aile zengin aile..... Ama çocuklarına herşeyi parayla vermeye çalıştıkları için sorunlarını dertlerini hep görmezden gelmişler... bunun sonucunda psikopatlık derecesine varan davranışlarına zemin hazırlamışlar farkında olmadan...
Yazık yani bi çocuk dünyaya getiriliyorsa her şekilde arkasında olmalı insan sevgisini ilgisini vermeli sorumluluğunu bilmeli çocuğuna karşı... Şimdi cemin yaptığı bu küçük kardeşininde hayatında ömür boyu leke olarak kalıcak...Aslında garipoğlu ailesine cemden ömür boyu leke...
Çok uzun yazdım ama ben böyle düşünüyorum... Okursanız belki bana kızıcaksınız soğuk kanlı vurdumduymaz yada nasıl bi düşünce diceksiniz ama ben böyle düşünüyorum..
Sorumsuz ailelerin çocuklarının başına gelen hazin son... Her iki taraf suçlu...

yazını dehşetle okudum
bu nasıl bi anlayış anlamadım

Tamam genç bi kız öldü..

şurda ki büyük bi farkı unutma
biri istemeyerek ve feci bi şekil de can verdi
diğeri de isteyerek ve zevk alarak en canice olayı gerçekleştirdi

ozmn o da yaptıklarınn cezasını çekmeli
o kendi gençliğine acımadıysa bizmi acıyalım

ayrıca her zmn ki gibi münevverin dışarda gezmesi yada serbestliği konusunda yorum yapılmış
çevrenize bi dönün bakın kapalıların bile sevdiği oluyor ve geziyor
(lütfen kimse yanlış anlamsın kapalı insana laf attığım yok bu normal birşey)

bu senin bnm ailemzden birinn bile başına gelebilir
sonuçta karşısında ki insan caniymiş münevver ne yapsın
senin yada bi başkasının sevdiğinn yarın birgün bunu yapmayacağı ne malum
belli ki yaşın küçük yada tecrüben yok
hayatta kimseye güvenme derim bn sana!!!!!
istediğin kadar tanıştr et eyle ama güvenme
münevverin tek suçu sevdiğine güvenmek di
hiçbirimiz mi zamnın da hata yapmadık (ki burda bi suç da yok eğer ki suçsa da münevverin cemi sevmesi ve güvenmesi)
bu suçsa eğer hepimiz aynı hatayı yapmıyormuz
ki o daha kaç yaşında
ozmn yaptığımz her hatayı canımızla ödeyelim

hmde en vahşi bi şekilde öldürülerek

herkes paraya bakıyor acıyorum bu ülkenin haline. ben münevveri suçlamıyorum çünkü gece hayatı olmasa da öldürülecekti o kız benim erkek kuzenim bi oğlanla laf dalaşına giriyor ve öküz dedi diye 6 yerinden bıçaklanarak öldürülüyor amaçları yaralama değil öldürme çünkü şah damarını kalbini ve birçok organını bıçakladılar daha 20 yaşındaydı suçu sadece öküz demekti ve öldü gitti annesi delirdi ama ceza sadece 6 yıl... böyle bi ülkede yaşıyoruz öküz dedi diye öldürülüyorsa kıskançlıktan hayli hayli öldürürler... ben böyle düşünmüyorum elbette ki kim olursa olsun öldürülmemeli öldürülmenin adı bile geçmemeli bunun önlemi bir şekilde alınmalı.

yazık çok yazık bir genç kız kendinizden biraz farklı yaşıyr diyemi suçlu oluyor.öyleyse bu demekki ülkemizde ölmesi gereken daha çok kişi var(tövbe tövbe)çünkü bu kızımızdan çk çok daha rahat gezip tozanlar var.allah akıl fikir versin.mafoldumbenortada bir cani var,cani diyorum anlattığı gibi yanlışlıkla yada kazayla olan bir ölüm değil çünki,

yazık çok yazık bir genç kız kendinizden biraz farklı yaşıyr diyemi suçlu oluyor.öyleyse bu demekki ülkemizde ölmesi gereken daha çok kişi var(tövbe tövbe)çünkü bu kızımızdan çk çok daha rahat gezip tozanlar var.allah akıl fikir versin.mafoldumbenortada bir cani var,cani diyorum anlattığı gibi yanlışlıkla yada kazayla olan bir ölüm değil çünki,

evt cnm katılıyorum sana herkesin yaşam tarzı kendine ister rahat ister sınırlı kimse kimseyi bu yüzden yargılamamalı hadi tamam yargılasın ona razıyım ama öldürmemeli bi can bu kadar basit mi?

yarın birgün kapalı yada mütasıp bi arakdaş ölse siz ona da dersin ki
sevmeseymiş!!!! erkek arkadaşı olmasaymış
dersiniz
yani bahane bahane bahane
öyle şey mi olur yaaa
yazık münevverim sana
sevdin inandın güvendin gittin
ve karşılığını canınla feci şekil de ödedin
üstüne suçlu bile oldun
yazık yavrum sana
utanmasalar tüm suçu da sana bulacaklar
çok yazık
bari kara topraklar seni sıkmasın
yerinde rahat uyu

daha neler duyacagiz allahim... yorumlari okumaktan korkuyorum artik, insanligimizi kaybetmek üzereyiz sanirim...

neyse...

Cem'in su an kaldigi cezaevine baktim'da.. Masallah yani, orasi bile cok ona... yok futbol oynamalar, yok ahsap boyamalari, yok okul, yok ders.. ohh pa$a gibi yasasin..

Adını duymak istemeyen varsa, bu olaydan sıkıldıysa kanal değiştirecek!!!!!!
"Heryerde o var, kanal değişsekte aynı" diyen varsa, açacak paşa paşa dvd'den film izleyecek, ya da netten diğer haberleri takip edecek, olmadı paşa paşa kitap okuyacak!!!!
Bu ne vicdansızlık bu ne bencilliktir yahu..İnanamıyorum kızlar size, empati yapın biraz ya Allahınızı severseniz ya, evlat büyüteceksiniz, bu vicdansızlıkla nasıl büyüteceksiniz??
Kız sevdi diye suçlu oldu....Münevver bir geceyarısı, bir gece gezmesinde öldürülmedi!!!! Gündüz vakti öldürüldü...Tek suçu Cem'in evine gitmek miydi?
Sorarım sizlere elinizi vicdanınıza koyup cevap verin, Hiç mi birini sevmediniz?
Hiç mi birisine aşık olup, gözünüzü karartmadınız?
Hiç mi güvenmediniz kızım yaaa!!
Allah aynı acıyı size yaşatmasın, inanın bu kadar objektif olamazsınız....
Unutmadan şu da var;
Hadi kızını sıktın, o kadar serbest bırakmadın, ama gittiği heryerden haberin olduğuna emin olabilir misin??
Ben de derdim anneme "Ayşe'ye gidiyorum" diye...Ama gittiğim yer Ayşe değil, Ali olurdu, bu durumda anne baba nerden bilecek, dedektif mi takacak peşine töövbe yarabbim ya...

Adını duymak istemeyen varsa, bu olaydan sıkıldıysa kanal değiştirecek!!!!!!
"Heryerde o var, kanal değişsekte aynı" diyen varsa, açacak paşa paşa dvd'den film izleyecek, ya da netten diğer haberleri takip edecek, olmadı paşa paşa kitap okuyacak!!!!
Bu ne vicdansızlık bu ne bencilliktir yahu..İnanamıyorum kızlar size, empati yapın biraz ya Allahınızı severseniz ya, evlat büyüteceksiniz, bu vicdansızlıkla nasıl büyüteceksiniz??
Kız sevdi diye suçlu oldu....Münevver bir geceyarısı, bir gece gezmesinde öldürülmedi!!!! Gündüz vakti öldürüldü...Tek suçu Cem'in evine gitmek miydi?
Sorarım sizlere elinizi vicdanınıza koyup cevap verin, Hiç mi birini sevmediniz?
Hiç mi birisine aşık olup, gözünüzü karartmadınız?
Hiç mi güvenmediniz kızım yaaa!!
Allah aynı acıyı size yaşatmasın, inanın bu kadar objektif olamazsınız....
Unutmadan şu da var;
Hadi kızını sıktın, o kadar serbest bırakmadın, ama gittiği heryerden haberin olduğuna emin olabilir misin??
Ben de derdim anneme "Ayşe'ye gidiyorum" diye...Ama gittiğim yer Ayşe değil, Ali olurdu, bu durumda anne baba nerden bilecek, dedektif mi takacak peşine töövbe yarabbim ya...

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

katılıyorumm....

AZeLYa55 Yazdıklarınızın hepsine sonuna kadar katılıyorumvereliniortak,kaldı ki akşam bile çıkmış olsa bu onun öldürülmesini mi gerektirir bir bayan akşam vakti dışarı çıkamaz mı ,sıkmak ya da serbest bırakmak meselesi değil bu ,tek bir gerçek var o da o gencecik kızın katledildiği ve bu çocuğun en ağır cezayı alması gerektiğidir.

AZeLYa55 Yazdıklarınızın hepsine sonuna kadar katılıyorumvereliniortak,kaldı ki akşam bile çıkmış olsa bu onun öldürülmesini mi gerektirir bir bayan akşam vakti dışarı çıkamaz mı ,sıkmak ya da serbest bırakmak meselesi değil bu ,tek bir gerçek var o da o gencecik kızın katledildiği ve bu çocuğun en ağır cezayı alması gerektiğidir.
bir evlat nasıl büyüyor ne emeklerle yazık sen gel öldür birde parçala canilik resmen.bahçelievlerde bulunmuş birde be oturduğum muhitten korktum bir an.:oklava:

biz evlat hasretiyle yanarken..... bizler evlat sahibi olabilmek icin canimizi disimize takarken:gitme: o Anne napsin yaa ici yaniyo kadincagizin yuregi yaniyor onunla beraber hepimizin tum turkiyenin tum insanlarin..

böle olmamasi gerekiyordu.Bir hayvanin yuzunden bu aci yasanmamaliydi........... Allah belasini versin...............
................................................................................................................................... Acıların bittiği zaman değildi kahraman baba ile kahraman anne için…

SİZİN HİÇ KIZINIZ ÖLDÜMÜ

BENİM KIZIM BİR KERE ÖLDÜ, KÖR OLDUM
DAHASIDA VAR; SİZİN HİÇ KIZINIZ ÖLDÜRÜLDÜ MÜ
YILLLARCA OMUZUNUZA DAYADIĞI BAŞI
GÖVDESİNDEN AYRILARAK HEMDE

EL KADAR KIZINIZIN GÜZEL GÜNLERDE
ŞEVKATLİ AVUÇLARINIZIN İÇİNDE KAYBOLAN BAŞI
GÖVDESİNDEN AYRILMIŞ OLARAK RÜYALARINIZA GİRDİMİ HİÇ
SİZİN HİÇ KIZINIZ ÖLDÜM܅…

O iki kahramanın, o zor ve dayanılmaz gecelerin şafağındaki isyanı o acı ıle dağlanmış kabusların sonunu getirdi.
Kendi kabuslarını, kendileri bitirdiler sonunda o isyanla…..
Ama ya acılarını….. ? Trajik olan da o işte. Acılar asıl şimdi başlıyor…… Şimdi
Bunu düşünen yooook….. Bunu gören yoook!!!!
Ben dün gördüm gözlerinde artık anlamını yitirmiş biçimde bakan gözlerinde…..
O isyan günlerinin feri kalmamıştı
Bir kıvılcım parlaklığında bile…
Bitti işte….
İsyanlarını 24 saat haykıran, ama acılarını o isyan boyunca farkında olmadan yaşayan, erteleyen iki insan vardı hep gözlerimizin önünde….
197 gündür isyanları önünde barikatı oldu acılarının…
Fırsat ve zaman vermedi gözyaşlarının akmasına…
Ağlarken gördünüzmü onları 197 gün boyunca, tanık oldunuz mu göz yaşlarına…

İsyan sonuç verdi…
Kabusların müsebbibi
Güneşin aydınlığından korkarcasına, gecenin karanlıığında çıkıp geldi otoyol kenarına
Peki şimdi ne olacak? Şimdi ne olacak o isyan kahramanlarına…
Tamam, yardım edenler, şunlar, bunlar
Bir anık öfke ile değil üstelik
Kimbilir hangi çıkar uğruna, bir katile arsızca kol kanat gerenler
En az katil kadar vicdanlarının sanığı
Ama bir anlık öfkenin öfkenin gölgesine bile sığınamayacak kadar utanmazlar…
Onlar….evet belki onlar var sırada…
sonra yargılamalar, tanıklar, sorgular kararlar vs vs vs…

Lakin neye yarar?
Kabusun barikatları yıkıldı o gece
Şimdi acıları sel gibidir yüreklerine akıttıkları göz yaşlarında.
Eminim sessizce sormuştur o cesaret ana isyan kahramanına
” Şimdi ne olacak Süreyya, şimdi biz ne yapacağız?
Münevver şimdi kor bir ateştir yüreklerini volkan yangınına çeviren
Lavlar gibi ard arda dökülen hatırlarıyla

Bunu bilin istedim, bilelim istedim
ASIL ŞİMDİ YANLARINDA OLMANIN GÜNÜDÜR!!
Acının onları, isyanın boşalttığı kocaman bir boşlukta başbaşa ve yapayalnız yakaladığı bu zor zamanda….
Yanlarında olmanın günüdür…

Bir anlık öfkeymiş, pişmanmış yapığına kıza…
Bir anlık öfke ise ve kızıda sevdi ise şayet
İnsan delikanlı gibi durur öfkesinin ve varsa kırıntısı bile sevdasının kışkırttığı çılgınlığın yanında
Razı olur olur öfkesinin faturasına…

Amaaa…. amaaa başından beri, en başından beri hep kendini kurtarma çabası… kendini……
Testereciye koşmak alelacele, kendini kurtarmak değilmi sanki?
Başını gövdesinden ayırmak, bir bavula ve gitar kutusuna sokuşturmak sevdiğini güya…
Kilometrelerce uzaklaştırmak yaşadığı yerden
Bir çöp kutusuna atmak…
Dilimiz varmıyor ama, buruşturulmuş bir kağıt parçası gibi bırakıp kaçmak… sevdiğini güyaaaa….
Veee kaçmakkk…. kaçmak aylarca…. Bir böcek gibi saklanmaya razı olarak…
Bir can alıp ,kendi canını kurtarmaya çalışmak aylarca…
Teslim olduğunda bile hesaplar yapmak!!!!!!

NAZLI BİR ÇİÇEK, ÜZÜM BUĞUSU GİBİ, DURU BİR SU GİBİ MÜNEVVER……..

Bir sebebi var bu satırların….. bir merak sadece…
Konuştuk herşeyi… düşündük…. herşeyi sorduk….. ve sorguladık…..ve soruyoruz da
Lakinnnnn bir tek şeyi düşünmedik, sormadık kendimize…. Çekindik belkide o anı bilmeye, hissetmeye…..

Gencecik bir kız, üzüm buğusu gibi……
Acaba ne hissetmişti…..
Hele de küçücük bir kız çocuğu….
En sevdiği, en güvendiği, bağrına sığındığı birinin bıçak darbelerine hedef olduğunda…..

o son bakış…. son bakış ne söyletir, ne anlatır…
Nasıl bir düş kırıklığı, nasıl bir korku, nasıl çaresiz bir sitem!!!!!!!
Ama daha da önemlisi nasıl hıçkıran bir soru” NEDEN YAAAA!!!!!!!!!”

Ve ACILI BİR BAKIŞ YERLEŞİR KİRPİĞİNİN UCUNDAN GÖZ BEBEĞİNE
UNUTMAYIN!!!!!
O AN İÇİN,
O ACI DOLU SON BAKIŞI UNUTMAYACAĞIMIZ O DAKİKA, SİZİN BU DAVADAKİ VİCDANİ KARARIN ALTINA ATILAN BİR ISLAK İMZA OLACAKTIR….
ISLAK….. ISLAAK…….
Ali KIRCA Arka Kapak alıntı…..

Back