Çok saçma olmuş tasarım. Bunu kullanabilmek için bildiğiniz odun ateşi yakıp yukarıdan uzanan bir çengele sapından asmak lazım. Eskilerde olduğu gibi.
Annem senelerce çelikte çalıştı 304 kalite ideal kalınlıkta olan, düştüğünde eğilme yamulma riski az olan bişey. 316 yı ilk defa duydum o da daha kalındır büyük ihtimalle ama ısınması pişirmesi zor olur şu ekonomide gaz israfı olurkızlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?
Tutacakları kesinlikle metal olmasın. Isınmaz dese bile ısınıyor. Korkmazdan aldım metal tutacaklı hiç memnun değilim.kızlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?
tamam çaylık alirken dikkat ederimÇaydanlıklarim aynı setten değil evet, sorun olabilir onda.
Çok alakasız bir bilgi: Çaydanlık Farsçadan dilimize geçmiştir ve aslı "çaydan" dır. Farscada "-dan" eki Türkçedeki "-lık,-lik" ekidir. Aslında çaylık iken biz onu alınca çaylıklık yapmışız.
Ne zaman çaydanlık desem ya da yazsam rahatsız olurum. Artık siz de olun.
simdi farkettim de topige ne kadar uygun bir nickim varben size komik bir olay anlatayım sap konusunda. Yazın Karaca'dan 10 litrelik süt kaynatmak için bir büyük boy süt tenceresi aldık. Birde sapı vardı böyle kocaman hoşumuza da gitti. Sapın güzelliğini ilk süt kaynattığımızda çok acı olarak gördük. Sap kulp değil bildiğiniz eski helkelerde olan bir taraftan başlayıp diğer tarafa kadar giden güzel bir sap ama sap o kadar büyük ki bıraktığınız zaman tencerenin alt kısmına yani ocağın üzerine geliyor ve siz sütü kaynatırken sapıda ısıtıyorsunuz. Yani sap hiç bir işe yaramıyor. Bende en sonunda geçen hafta gittim sapı kestirdim. Hangi tasarımcı yaptı ise burada onu ayakta alkışlıyorum. Şu anda tencerenin ne sapı ne de kulpu var. Bulup size gösterecektim modeli ama büyük ihtimalle üretimden kaldırdılar.
Yine aynı Karaca'dan bir önceki aldığımız süt kabının da dibi tutuyordu : )))) Yani demem o ki Karaca'dan ben bir şey almam
Allah bilir evde tencereleri koyacak yer bulamıyorsundur minik.simdi farkettim de topige ne kadar uygun bir nickim var
Benimkiler metal, direkt ateşe denk gelmezse ısınmıyor.Tutacakları kesinlikle metal olmasın. Isınmaz dese bile ısınıyor. Korkmazdan aldım metal tutacaklı hiç memnun değilim.
cok degil yaAllah bilir evde tencereleri koyacak yer bulamıyorsundur minik.
Benimki gelmese de yemek pişene kadar ısınıyor çok pişman oldum. Sizin adınıza sevindim ısınmamasınaBenimkiler metal, direkt ateşe denk gelmezse ısınmıyor.
Biliyordum.cok degil ya
3 duduklu
3 tane 5 kiloluk tencerem var
bir takim 3 boy celik tencere
2 tane celik tava
3 lu yapismaz tavatavalari neden yazdimsa
ben de bunu yazmaya geldim zwilling ya da wmf ye bakabilirsiniz. ben ikisi arasında kararsız kaldım en son staub un döküm tencerelerinin 3 boyundan alıp sonra da zwillingten az parçalı set almaya karar verdim. konu staub a nasıl geldi derseniz, döküm tencerelerin yemekleri en iyi çelik tencereninkine bin basar yaniZwillig celiklere de bakabilirsiniz. Cok pahali ama saglam.
Hayırlı günlerde kullanmanı diliyorum. Ben metalurji malzeme mühendisiyim. Yani çelikten anlarımişte bende öyle olsun istemiyorum yaalmışken bi kere alaym diyorum malum herşeyin fiyatı uçuk. bu 316 çelik içinde internetten biraz daha araştıraym en iyisi ben çok teşekkürler
Ha dogru olabilirBenimde bombeli de var düz de ama genelde bombeli kısımlar ateşten çabuk etkilenip kararabiliyor o yüzden düz dedim:)