çelik set alırken neye dikkat etmeli

Bende bilmiyodum aslında ama çelik sektöründe çalışan bi arkadaşım var o söylemişti bana bende çatal kaşık değiştirmeyi düşünüyorum aslında 5 yılda o kadar eskidiki sanki 50 senedir kullanıyorum gibi (
Merhaba, ben nehırın çkb setini kullanıyorum, hem cok şık hem de cok dayanıklı, aslında fıyat performans acısından tercih etmiştim fakat muthiş güzel bılgınız olsun..

bak aynı yorum dibi tutuyor, tam bir mühendislik hatası. Dip tabii ki tutar ama adam sana süt kaynat diye tencere satıyor yarım parmak kalınlığında dibi tutmuş ben ne anladım bundan.
Ben sadece karaca şile setini kampanyadan almıstım, ileride cocuklarım kullanır diye, cok güzel gorunuyordu, fakat zamanla pişman oldum, yazlıgım olursa oraya cıkarırım artık:) Cogu kişi ceyizlik aldıkları için yorum guncellemişler, paslanıyormuş:/

kızlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?
Nehirin çeliğine bayılıyorum bende çok memnunum emsan karaca hepsini kullanıyorum ama nehir en iyisi çıktı

Hayırlı günlerde kullanmanı diliyorum. Ben metalurji malzeme mühendisiyim. Yani çelikten anlarım 😂 304 ve 316 dediğimiz zaman oradaki 4 ve 16 çeliğin içindeki krom miktarını belirtir. Krom arttıkça parlaklık, korozyon (paslanmaya) karşı direnç artar. 316 çelikte de en güzelleri jumbo hisar ve korkmaz bence. Ben kendi çeyizime hisar almıştım. İnanır mısın tabanları bile pasparlak duruyor. Gönlünden geçen gibi tencerelere kavuşursun inşallah 😍
hisarda artık 316 yok galiba. gerçi diğer markalarda da bulamadım ben

ben de bunu yazmaya geldim zwilling ya da wmf ye bakabilirsiniz. ben ikisi arasında kararsız kaldım en son staub un döküm tencerelerinin 3 boyundan alıp sonra da zwillingten az parçalı set almaya karar verdim. konu staub a nasıl geldi derseniz, döküm tencerelerin yemekleri en iyi çelik tencereninkine bin basar yani :KK53:
Merhabalar. Döküm tencerelerinizi nasıl yıkıyorsunuz acaba? Elde mi makinede mi?

Çocuklarınıza çelik suluk almanızı öneririm, bir çoğu kişide plastik ya da tritan mıydı ne ondan görüyorum. Çok sağlıksız suya plastik geçişi oluyor. Konu çelik olunca yazmak istedim.

cok degil ya
3 duduklu
3 tane 5 kiloluk tencerem var
bir takim 3 boy celik tencere
2 tane celik tava
3 lu yapismaz tava 🥲tavalari neden yazdimsa

Akıllara zarar yorumlar içeren "Fazlası Zarar" diye bir program vardı bir ara Tv'de. Programa katılanlardan bazıları, 3 tahta kaşığın 2'sini alıp, 1 tane yeter diyorlardı. 😒😒

İlgili programa katılsan isminin hakkını verdirirlerdi sana Tenceresiz kaldim anne Tenceresiz kaldim anne 😂😂

Akıllara zarar yorumlar içeren "Fazlası Zarar" diye bir program vardı bir ara Tv'de. Programa katılanlardan bazıları, 3 tahta kaşığın 2'sini alıp, 1 tane yeter diyorlardı. 😒😒

İlgili programa katılsan isminin hakkını verdirirlerdi sana Tenceresiz kaldim anne Tenceresiz kaldim anne 😂😂
ben aglamamak icin katilmazdim
biliyorum o programi bir kadina 11 tunik cok demislerdi 😅

hanımlar hafta sonu yatılı misafirim vardı kusura bakmayın hiç bakamadım buraya şimdi herkesin yazdığını okuyup cevap vericem

kusura bakmayın da çeliğin içeriğinden çok benim kriterim ürün tasarımı, kullanım kolaylığı. Geçen aylarda bir çelik çaydanlık aldık dem dökerken bardağa dökülen çay kadar da mutfak tezgahına dökülüyor. Hem de çok ünlü bir marka.
ikisinede bakmak lazım aslında. bence çeliği kötü olursa istediği kadar tasarımı iyi olsun ik gün sonra çöpe atmak istemem açıkçası

18-10 oranı ideal karacadan uzak dur tabak çanak işine bakıyorsan da ayrıca Porland iyi ben iki sefer güvenip başka bir firmadan aldım tüm AVM’lerde olan pahalı bir marka. Her dönem çıkan bir set olsun da yedek parça sıkıntısı olmasın diyerek aldırdıkları takımın devamı, iki sene içinde bitti.
18-10 zaten şu an her firmanın kullandığı bu daha yeni ve dayanıklı 316 çelik dedikleri o yüzden ondan istiyorum araştırmaya devam ediyorum şimdilik

Tencere olarak solingen öneririm çok eski bi marka çok pahalı ama çok sağlam. Bendekiler premier marka duyulmamış olsada çok çok iyi hunharca kullanmama yemekleri yakmama rağmen tencerede bir yanık söz konusu olmadı. Solingende aynı şekilde öyle. Dandik ve ucuz aldığım ne varsa çöp oldu yandı rengi attı karardı. Ama bu markalar ömürlük görünüyor.
Hiç duymadım bu söylediğiniz markaları ya ucuz-pahalı olması önemli değil aslında çatal kaşık takımı bulursam bu şekilde alıcam bende:)

Buarada Kazen abey soylemis ama caydanlik vs alacaksan dokmemesine dikkat etmek gerek.. birde cok agir tencere caydanlik cok kullanisli olmuyor..

Benim cok agir tencerelerimde var, fiyati inanilmaz pahali ama asla kullanmiyorum cunku cok agir..
Yikamak eziyet ayrica bulasik sungeri vs cizilme riski..onca para verilmis zarar vermekte istemem.

Zaten bulasik fasli genelde hizli
Olan birsey bizim evde cok cabuk bitsin istiyorum oyle alengirli isler bana gore degil pratik olmali
ağırlık benim için sıkıntı değil açıkçası ya sağlam iyi iş görmesi önemli o yüzden bu 316 çelik olanı merak ettim zaten

X