Cezvelerimde keza aynı şekilde rengi değişti içinde sadece su veya süt kaynatıyorum halbukiBi salça koyuyorum tencereye anında dibi tutuyor anlamsız bir şekilde o yüzden asla önermiyorum
annem korkmaz veya aryıldız diyor :)kızlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?
Kesinlikle görmeleri lazımburayı tencere yapanlara okutmalı sonuçları görseler tasarım mühendislerini işten atarlar : )
Rakam olarak ayrımını bilmiyorum ama marka olarak ben Korkmaz aldım ve çok memnunum.kızlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?
Karaca iyi degil o ayri ama yapmiyorsaniz diye soyluyorum.. sutu koymadan tencereye islatin tencere dibini daha az tutarbak aynı yorum dibi tutuyor, tam bir mühendislik hatası. Dip tabii ki tutar ama adam sana süt kaynat diye tencere satıyor yarım parmak kalınlığında dibi tutmuş ben ne anladım bundan.
Karaca iyi degil o ayri ama yapmiyorsaniz diye soyluyorum.. sutu kiymadan islatin tencere dibini daha az tutar
Agauahha o zaman daha yapacak birsey yok..ben buyuk korkmazlarda kaynatiyorum sutu.. az temizleyip makinaya atiyorum..birde sut bulasigi yikamak cok eziyet geliyor bana, sirf bu sebepten yogurt mayalamaya useniyorum40 takla attık, banyo yaptırdık, formaldehitler koyduk, karıştırmak için adam tuttuk yok tutuyor ...
ben de çeyiz için aldığım emsan var birde sonradan korkmaz çelik tencere set aldım ikisi arasında tercihim korkmazdır yıllardır bilinen marka diğerlerine göre bir iki tık pahalı ama cidden evladiyelik atın bulaşık makinesine ne kararma, çizilme gerçekten korkmaz favorimkızlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?
Geçen gün 10 lt süt yaktım.ben size komik bir olay anlatayım sap konusunda. Yazın Karaca'dan 10 litrelik süt kaynatmak için bir büyük boy süt tenceresi aldık. Birde sapı vardı böyle kocaman hoşumuza da gitti. Sapın güzelliğini ilk süt kaynattığımızda çok acı olarak gördük. Sap kulp değil bildiğiniz eski helkelerde olan bir taraftan başlayıp diğer tarafa kadar giden güzel bir sap ama sap o kadar büyük ki bıraktığınız zaman tencerenin alt kısmına yani ocağın üzerine geliyor ve siz sütü kaynatırken sapıda ısıtıyorsunuz. Yani sap hiç bir işe yaramıyor. Bende en sonunda geçen hafta gittim sapı kestirdim. Hangi tasarımcı yaptı ise burada onu ayakta alkışlıyorum. Şu anda tencerenin ne sapı ne de kulpu var. Bulup size gösterecektim modeli ama büyük ihtimalle üretimden kaldırdılar.
Yine aynı Karaca'dan bir önceki aldığımız süt kabının da dibi tutuyordu : )))) Yani demem o ki Karaca'dan ben bir şey almam
Ben niye takı sandım çelik deyince yaÇatal kaşıktan bahsediyorum:)
Benimde bombeli de var düz de ama genelde bombeli kısımlar ateşten çabuk etkilenip kararabiliyor o yüzden düz dedim:)Benim bombeli var cok seviyorum.. sicrama yapmiyor sanki
Çok saçma olmuş tasarım. Bunu kullanabilmek için bildiğiniz odun ateşi yakıp yukarıdan uzanan bir çengele sapından asmak lazım. Eskilerde olduğu gibi.Eki Görüntüle 3177298
sapı tam böyle ama bu model değil : ) ama sapı anlayın diye bunu buldum. Bizim sap tencerenin altına kadar geliyordu. Yahu sap tencerenin ortasında biter... Bu çok iyi örnek oldu yahu süt kaynattığında bunun sapı ateş oluyor ateş
Biraz suda bekletip telleyebilirsiniz. Ev yoğurdu gibisi yok.Agauahha o zaman daha yapacak birsey yok..ben buyuk korkmazlarda kaynatiyorum sutu.. az temizleyip makinaya atiyorum..birde sut bulasigi yikamak cok eziyet geliyor bana, sirf bu sebepten yogurt mayalamaya useniyorum