Çekişmeli boşanma ve velayet

nane_molla

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2011
408
390
303
16aylık bir kızım var ve şiddet nedeniyle boşanma davası açtım. 6aydır ailemin evindeyiz. Ben daha önce de boşanmak istemiş sonra yapamamıştım diye yine yapamayacağımı sandılar (evliliğimin ilk yılı benim de hatalı ve fevri davranışlarım vardı ama bana göre karşılıklıydı bu, o yüzden de boşanmak yerine kendimi düzeltmek istemiştim) ve ailece çok yıkıcı tepkileriyle karşılaştım. Yarım ağız ve hatta şartlı bir özür dışında yapıcı olmadığı gibi kızıma çok düşkün olduğum için beni onunla yaralamaya çalıştı. Bu çocuğu bir tarafı eksik bırakıyorsun bunun vebalini nasıl ödeyeceksin diye ahkam kesmeler, çocuğu alıp götürmeler, çocuğuma böyle mi bakıyorsun diye iftira ve hakaretler...

Davamız açıldı, ara velayet kararı ile haftada 3saat görüş çıktı, uzaklaştırma kararı çıktı ve sakinlik başladı. Ancak dava dilekçemize yazdığı cevapta da kızımın velayetini istediğini belirtmiş. Benim iyi bakamadığım iddiasında bulunmuş ki eğitimli ve çocuğuna düşkün bir anneyim. İşim var ama kızım için ücretsiz izin hakkımı sonuna kadar kullanıyorum, annem ev işlerini yaptırmadığı gibi yemeğimi, çayımı bile önüme getirir sen kızınla ilgilen der vs. Maddi olarak da sıkıntımız yok şükür. Öte yandan bu şahıs çalışıyor, ailesi memleketinde ve uzak bir şehirde. Çocuğu alsa nasıl bakabilecek onun cevabını verebilir mi bilmiyorum. Ayrıca ailesi de çocuğu bize ver, çocuk babanındır demişlerdi, kendisi de çocuğu sana bırakmayacağım diye tehditte bulunmuştu.

Aradan aylar geçti, ben artık ortalık duruldu sanarken haftasonu kızımı aldığında, kızımın evde basit bir kaza sonucu alnında olan sıyrığı yüzünden bana hakaret etti, hatta hastaneye rapor almaya götürmüş. Mesele bu olay değil ama bu adamla ben sürekli mücadele mi vermem gerekecek, kızım şu an çok küçük ama biraz büyüse bana karşı doldurmaya çalışmaz mı? Adamla iletişim de kuramıyorum şu an. Sanki tüm suç benimmiş, durduk yerde dava açmışım gibi de düşman kesildi. Hayır ben hatalı olsam da bu yaptığı doğru mu diye hiç düşünmüyor heralde. Bu gibi medeniyetsiz adamlarla muhatap olmak zorunda olan var mı? Nasıl davranmalıyım, özellikle de kızım biraz daha büyüdüğünde süreci nasıl yönetebilirim?

Ben almanyada yasadigim icin TRdeki kanunlari pek bilmiyorum ama cocugu kesinlikle sana verirler. Burda, Baba görüslerde sorun cikariyorsa ve cocugu dolaysiyla kötü etkiliyorsa, tekrar bir karar veriliyor ve baba cocgun 2 haftada bir görüyor ve yatili kalmiyor. Daha agir durumlarda, tek basina bile kalmiyor cocukla, yanlarina bir görevli veriyorlar.
Tüm haklarini arastir, avukata sor ne gibi alternatiflerin var.

Avukatımın dediğine göre refakatçi eşliğinde çocuk yatılı kalamaz, yatılı kalacağı zamanlar da olacak bu çocuğun diyor. Babayı görmesini engelleyemezsin. Çocuk gitmek istemese bile 18yaşını doldurana kadar gitmek zorunda. Arayı bulman çocuğunu ikna etmen gerekecek. Ben babasıyla arasını yapmaya çalışırken -ki şimdi iyiler baba kız ama daha çok küçük kızım- o beni kötülerse olan çocuğa olacak. Ama adamla da iletişim kuramıyorum.

Bu erkekler o kadar pislikler ki inan iftira bile atıyorlar yapacak birşeyleri kalmadığında
(sadece pislik olanların tümünü kasdettim )
daha neler yaşayıp göreceksin kimbilir.
Bu tarz kocalar sorunsuz ağrısız sızısız boşanmazlar.
sabır göstereceksiniz, duymayacaksınız.
Mükemmel boşanma diye birşey yok. elbette çatırdamalar olacak bu süreçte.
Mahkeme çocuğu size verir merak etmeyin.
Allah tez zamanda feraha kavuştursun.

Bir ufacik siyrik oldu diye velayeti alamaz tabiki de. Ama maalesef kızınız 18 yasina gelene kadar bu adamla muhatap olmak zorunda kalacaksiniz.

Teşekkürler. Bu süreçte tamamen sakin kalıp tepki vermemeliyim sanırım ama çocuğu doldururlarsa da sabra devam. Ya derviş olucam sonunda ya da bikaç devrem yanıcak heralde. kızımda bir güvensizlik, huzursuzluk yapmasa diye tüm endişem ama onu da engelleyebilecek miyim bilmiyorum.

Bir ufacik siyrik oldu diye velayeti alamaz tabiki de. Ama maalesef kızınız 18 yasina gelene kadar bu adamla muhatap olmak zorunda kalacaksiniz.
Evet velayeti alacağını sanmıyorum ben de ama almak için çok uğraşacak ve çok canımı sıkacak gibi duruyo. Psikolojik savaş ilan etmiş durumda zaten. Bari bikaç sene sonra durulsa diyorum, bazı arkadaşlarım öyle teselli ediyor ama ben pek zannetmiyorum. Galiba yaşadığım müddetçe bu psikolojik savaş devam edecek

Merhabalar bende sizin durumda olucam yakin zaman da muhtemelen ..ama ben bu sekilde olmamak icin siddeti soylemek istemiyorum deliller var ama ... İyi bir sekilde ayrilik istiyorum onunla guzel konusma yapmak istiyorum o baba olsun ben istedigi zaman gosteririm umarim medenice olur hersey sizi takipteyim

Boşanmayı kabul ediyorsa en güzeli zaten bu. Bizimki ve ailesi boşanmamı istemiyor ama her şeye de susmamı bekliyordu.
Ben ailemin evine geldiğim için bana düşman kesilmişti bizimki. Hatta sen de senin yetiştireceğin kız da umrumda değil demişti bikaç hafta aramamıştı. Sonra da çocuğa çok düşkünüm diye onunla tehdit etmeye başladı.
İnşallah sizinki benimki gibi olmaz. Hayırlısı olsun

it urur kervan yurur anasina siddet uygula cocugu iste kimse yemez

it urur kervan yurur anasina siddet uygula cocugu iste kimse yemez
Ama babası deniliyor işte. Velayeti alamasa bile çocuğun huzurunu bile bozacak, sonra da anası iyi bakamamış diye iftiraya devam edecek. Eş seçiminin bu kadar önemli olacağını düşünmemiştim. Yanlış seçimin cezasının da bu kadar ağır olabileceğini...

yeni birini bulunca evladi felan gormez gozu

Bence biraz o endişe yaşamalı
Tabi ki babasına karşı çocugu doldurma
Ama o bunu yapmayacagına emin olmasın
Hiçbir zaman endişeli durma amacı sizi strese sokmak bence
Cocugu bakmak için degil ben kazandım demek için almak istiyor

insallah ama olur diye cok korkuyorum bebeklerin psikolojisi herseyden onemli kendisi bosanacagimi bilmiyor habersiz acicam davayi annemin evindeyim bende ama burdada fazla huzulu degilim cunku ablam var ve kendisi cok agresif biri bende aksine mutlu biriyimdir..onunla cok konusmasamfa modumu dusuruyor 5 ay oncede bosanmaya kalkmistim ama ablamdan oturu bir daha denemistim es kisiyle ama su anda ablaya sabredip ders calisiyorum bakalim kendi evime cikarim insallah 1 yil sonra en azindan

Anlaşamayacağınız insandan niye çocuk yapıyorsanız şiddet varsa mutlaka daha öncede şiddet varmış yazık çocuğa şimdi çocuk için kavga edeceksiniz millet olarak evlenmeyi sürdüremiyoruz aynı şekilde boşanmayı güzel bişekilde bitiremiyoruz genelde iletişim yok çiftlerde bunun cezasını mahsum çocuklar ödüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…