• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma ve velayet

Anlaşamayacağınız insandan niye çocuk yapıyorsanız şiddet varsa mutlaka daha öncede şiddet varmış yazık çocuğa şimdi çocuk için kavga edeceksiniz millet olarak evlenmeyi sürdüremiyoruz aynı şekilde boşanmayı güzel bişekilde bitiremiyoruz genelde iletişim yok çiftlerde bunun cezasını mahsum çocuklar ödüyor
Kendime çok kızıyorum zaten ailesine hiç bakmadım. Önemli olan kendisi dedim ama onu da tanıyamamışım demek ki. Çocuğa kadar problemsiz değildik ama ciddi kavgalar da değil diye görüyordum. Ama şu an düşündüğüm o zamanlardan ufak ufak birikmiş. Ve çocuk çok kontrolümde olmadı. Dr un yanlış bir teşhisi sonucu korunmadığım süre içerisinde oldu. Hamileliğim de iyiydik ama çocuktan sonra ailesi çok müdahil oldu ve geldiğimiz nokta. Ben de çok suçluyorum kendimi. Baştan anlayabilirdim görmek istemedim diyorum ama sanki her şey kontrolüm dışında gelişmiş gibi de görüyorum. Olan çocuğa oluyor farkındayım beni en çok yaralayan o ama güçlü olmam için kamçılayan da o...

Bence biraz o endişe yaşamalı
Tabi ki babasına karşı çocugu doldurma
Ama o bunu yapmayacagına emin olmasın
Hiçbir zaman endişeli durma amacı sizi strese sokmak bence
Cocugu bakmak için degil ben kazandım demek için almak istiyor
Evet sanırım öyle, çocuğu alamayacağını bildiği için sataşmalarla canımı yakmaya çalışıyor. Bunun benden çok çocuğa zararı olacağını bir gün anlasın diye dua etmekten başka da bir şey yapamıyorum şu an.
Endişelerimi yansıtmamaya çalışıyorum ama başarabiliyor muyum emin değilim. Ya da başarıyorsam bu onu daha da kışkırtıyor mu diye de düşünüyorum. Yani fazlasıyla kafam karışık boş kaldığım an düşüncelerden sıyrılamıyorum

insallah ama olur diye cok korkuyorum bebeklerin psikolojisi herseyden onemli kendisi bosanacagimi bilmiyor habersiz acicam davayi annemin evindeyim bende ama burdada fazla huzulu degilim cunku ablam var ve kendisi cok agresif biri bende aksine mutlu biriyimdir..onunla cok konusmasamfa modumu dusuruyor 5 ay oncede bosanmaya kalkmistim ama ablamdan oturu bir daha denemistim es kisiyle ama su anda ablaya sabredip ders calisiyorum bakalim kendi evime cikarim insallah 1 yil sonra en azindan
Hakkınızda hayırlısı olsun ama boşanmak istediğinizi dava dilekçesini alarak öğrenirse buna tepki verebilir ve boşanmak için işinizi zorlaştırabilir. Siz daha iyi tanırsınız karşı tarafı ama önce anlaşmalı boşanma için siz veya aracı birisi hatta avukatınız da olabilir kendisiyle konuşsa daha iyi olabilir bence. Ev ve düzen kurmayı zamanla yaparsınız yeter ki boşanma sürecini ve çocukların etkilenmesini iyi yönetebilmek. Yolumuz zorlu ama inşallah en az hasarla atlatırız

Hakkınızda hayırlısı olsun ama boşanmak istediğinizi dava dilekçesini alarak öğrenirse buna tepki verebilir ve boşanmak için işinizi zorlaştırabilir. Siz daha iyi tanırsınız karşı tarafı ama önce anlaşmalı boşanma için siz veya aracı birisi hatta avukatınız da olabilir kendisiyle konuşsa daha iyi olabilir bence. Ev ve düzen kurmayı zamanla yaparsınız yeter ki boşanma sürecini ve çocukların etkilenmesini iyi yönetebilmek. Yolumuz zorlu ama inşallah en az hasarla atlatırız
amin canim insallah konumuz var 2018 bosanmak isteyen kadinlarin toplandigi istersen oraya gel

Bilmiyorum yasal olarak dogru mu ama ,
Eski esinize mektup yazin ya da mail atin en iyisi ,ona kendi kisilel catismaniz yuzunden ufacik cocugun duzenini bozmaya hakki olmadigini, cocugun yerinin annenin yani oldugunu, uzmanlarin, pedagoglarin da boyle dusundugunu soyleyin.
Kendi sartlarinizi siralayin , ailenizin orda oldugunu size destek oldugunu soyleyin. Onunla kalirsa eger, calistigini kizinizin yeterince ilgi alamayacagini soyleyin. Size olan kizginligi ile kizinizi cezalandirdigini, kizinizin menfaat ve yarari icin en dogru yerin annesinin yani oldugunu hatirlatin. Kendi kisisel meselelerinizi katmadan, yumusak bir dille biraz google dan uzman gorusleri ekleyerek yazarsaniz ve o da okudugunu anlayacak yetiye sahipse belki sizi daha iyi anlar. Cunku yuzyuze ya da telefonda bazen konusmaya izin vermiyor bu tipler ve bildigini okuyorlar.
Sizin kiziniz 18 yasina gelene kadar gorusmek zorunda oldugunuzu ve kizinizin yarari icin bu surecte zorla olsa da iyi anlasiyor gozukmek zorunda oldugunuzu da ekleyin.

Boşanma süreçleri hep böyle çekişmeli ve boşanma ile de bitmiyor
Emin olun kimse canim cicim diyerek boşanıyor, hep derler ya olan çocuklara oluyor diye, bir taraf bunlarla çocuğun aklını karıştırıyor
Bunlara hazırlıklı olun
Çocuk daha co, küçülmüş gerçekten boşanma konusunda eminsen, şanslı yönün çocuk daha küçük çok fazla kavga dovusunuzu hatorlamayacak ve anne baba ayrı büyüdüğü için alınmakta da zorlanmayacak.

Allah kolaylık versin

Eski esinize mektup yazin ya da mail atin en iyisi ,ona kendi kisilel catismaniz yuzunden ufacik cocugun duzenini bozmaya hakki olmadigini, cocugun yerinin annenin yani oldugunu, uzmanlarin, pedagoglarin da boyle dusundugunu soyleyin.
Kendi sartlarinizi siralayin , ailenizin orda oldugunu size destek oldugunu soyleyin. Onunla kalirsa eger, calistigini kizinizin yeterince ilgi alamayacagini soyleyin. Size olan kizginligi ile kizinizi cezalandirdigini, kizinizin menfaat ve yarari icin en dogru yerin annesinin yani oldugunu hatirlatin. Kendi kisisel meselelerinizi katmadan, yumusak bir dille biraz google dan uzman gorusleri ekleyerek yazarsaniz ve o da okudugunu anlayacak yetiye sahipse belki sizi daha iyi anlar. Cunku yuzyuze ya da telefonda bazen konusmaya izin vermiyor bu tipler ve bildigini okuyorlar.
Sizin kiziniz 18 yasina gelene kadar gorusmek zorunda oldugunuzu ve kizinizin yarari icin bu surecte zorla olsa da iyi anlasiyor gozukmek zorunda oldugunuzu da ekleyin.
Konu sahibinin velayeti karşıya verirler diye bir sıkıntısı yok sanırım, bu süreçte kızı kendine karşı dolduruldu diye tereddütleri var

Yoksa yuzde yüz anneye veriliyor çocuk zaten

Konu sahibinin velayeti karşıya verirler diye bir sıkıntısı yok sanırım, bu süreçte kızı kendine karşı dolduruldu diye tereddütleri var

Yoksa yuzde yüz anneye veriliyor çocuk zaten
evet anne alir kesin ama belki baba kadinla ugrasmaktan vazgecer yaptigi seyin yanlis oldugunu anlar. En azindan haftada bir ya da iki hafta da bir adam gibi davranir, cocugu etkilemez kendi kisisel kizginligi yuzunden.

Kendime çok kızıyorum zaten ailesine hiç bakmadım. Önemli olan kendisi dedim ama onu da tanıyamamışım demek ki. Çocuğa kadar problemsiz değildik ama ciddi kavgalar da değil diye görüyordum. Ama şu an düşündüğüm o zamanlardan ufak ufak birikmiş. Ve çocuk çok kontrolümde olmadı. Dr un yanlış bir teşhisi sonucu korunmadığım süre içerisinde oldu. Hamileliğim de iyiydik ama çocuktan sonra ailesi çok müdahil oldu ve geldiğimiz nokta. Ben de çok suçluyorum kendimi. Baştan anlayabilirdim görmek istemedim diyorum ama sanki her şey kontrolüm dışında gelişmiş gibi de görüyorum. Olan çocuğa oluyor farkındayım beni en çok yaralayan o ama güçlü olmam için kamçılayan da o...
Kendinize kızmayın
Yaşanacağı, o çocuğun doğacağı varmış demekki
Bir şeyler yaşadıktan sonra gözün önündeki perde kalkıyor
Sizin de demek son olaylarla gozunuzdeki perde kalkmış
Öncesinde goremezdiniz, bozguna kendinizi suclamayin

Çevremden de burada okuduklarından da edindigim tecrube su;
Ailede es kadar önemli. Çok seviyorum ailesini de çekerim bir türlü, ya da çok seviyor beni ailesine karşı ezdirmez denilmemeli, eşle anlaşıldığı kadar aile yle de anlaşılıyordu verebilmeli, yoksa bir yerden patlak veriyor

Sizin kiziniz 18 yasina gelene kadar gorusmek zorunda oldugunuzu ve kizinizin yarari icin bu surecte zorla olsa da iyi anlasiyor gozukmek zorunda oldugunuzu da ekleyin.[/
Bir gün dayanamadım ve mesaj yazdım zaten. Yazdıklarınıza benzer şekilde. Bu işin kazananı yok madem her şey bitti. Kaybeden masum çocuk olmasın. Mahkeme kararının görüş saatinde daha çok gör kızını hatta vs yazdım ama tersleyerek cevap yazdı. Normal bir psikolojide değil hala dolduruyolar mı yoksa hazmedemiyo mu ona göre yenilgi olan ara velayet kararını ve davayı açmamı bilmiyorum.
Hem suçlu hem güçlü dediklerinden

Boşanma süreçleri hep böyle çekişmeli ve boşanma ile de bitmiyor
Emin olun kimse canim cicim diyerek boşanıyor, hep derler ya olan çocuklara oluyor diye, bir taraf bunlarla çocuğun aklını karıştırıyor
Bunlara hazırlıklı olun
Çocuk daha co, küçülmüş gerçekten boşanma konusunda eminsen, şanslı yönün çocuk daha küçük çok fazla kavga dovusunuzu hatorlamayacak ve anne baba ayrı büyüdüğü için alınmakta da zorlanmayacak.

Allah kolaylık versin
Çocuk olduktan sonra aile faktörünün de etkisiyle çok problem yaşadık. Yapıcı olmaya da çalışsam patlak verir olduk. Önceden ben de fevriyim derdim ama son zamanlarda ben alttan aldığım halde, o durduk yerde kavgalar çıkarınca olmayacağını anladım ama cesaret edemedim bir yandan. Son olayımızda çocuk için de herkes için de en doğru kararın ayrılık olduğunu anladım. Ve sonrasında yaptıkları doğru ama geç kalınmış bir karar olduğunu gösteriyor. Devam etmeye çalışsam kızım daha çok yıpranırdı, zararın neresinden dönülse kar diye kendimi teselli ediyorum artık.

Evet velayeti alacağını sanmıyorum ben de ama almak için çok uğraşacak ve çok canımı sıkacak gibi duruyo. Psikolojik savaş ilan etmiş durumda zaten. Bari bikaç sene sonra durulsa diyorum, bazı arkadaşlarım öyle teselli ediyor ama ben pek zannetmiyorum. Galiba yaşadığım müddetçe bu psikolojik savaş devam edecek
Kocaniz olacak kisi yakinda evlenip kendi hayatini kurunca size olan mudahalesi daha da azalir bence. Ilk zamanlar cok sancili geciyor sabretmekten baska careniz yok.

Kocaniz olacak kisi yakinda evlenip kendi hayatini kurunca size olan mudahalesi daha da azalir bence. Ilk zamanlar cok sancili geciyor sabretmekten baska careniz yok.
O zaman da kızımla görüşmeleri azalır, kızım onu özlerken, o kafasına estikçe gelir diye düşünüyorum. Olan yine bize olacak.
En azından sakinlik olur. Gelecek korkum çok yoğun malesef bunu yenmem lazım sanırım öncelikle

Hayır ben hatalı olsam da bu yaptığı doğru mu diye hiç düşünmüyor heralde. Bu gibi medeniyetsiz adamlarla muhatap olmak zorunda olan var mı? Nasıl davranmalıyım, özellikle de kızım biraz daha büyüdüğünde süreci nasıl yönetebilirim?
bu gibi medeniyetsiz bir adamla muhatp olmak zorunda kalmaylaım hayatımızdan da uzak olsunlarda siz nasıl kandınız bu oduna kızınız için üzüldüm yavrucak arada kalmış ama o yaşta bir bebeği annesinden ayıracaklarınıda sanmıyorum

O zaman da kızımla görüşmeleri azalır, kızım onu özlerken, o kafasına estikçe gelir diye düşünüyorum. Olan yine bize olacak.
En azından sakinlik olur. Gelecek korkum çok yoğun malesef bunu yenmem lazım sanırım öncelikle
Bu sekilde herseyi kontrol altinda tutmaya calisir ve olana olmayana olacaklara kaygilanirsaniz maalesef kaygi bozuklugu baslayabilir. Yasadiginiz sey hic kolay degil farkindayim ama ya uzman yardimi alin ya da bazi seyleri oluruna birakabilmeyi basarin.

Bu sekilde herseyi kontrol altinda tutmaya calisir ve olana olmayana olacaklara kaygilanirsaniz maalesef kaygi bozuklugu baslayabilir. Yasadiginiz sey hic kolay degil farkindayim ama ya uzman yardimi alin ya da bazi seyleri oluruna birakabilmeyi basarin.
Bir ara uzman yardımı aldım ama iyi gidiyorsun ara vermek istersen verebiliriz dedi psikoloğum. Sonra aradan aylar geçmesine rağmen geçen haftasonu yaptığı beni tepe taklak etti. Belki basit bir olaydı ama uzunca süre sessizliğin üzerine beklemiyordum ve beni ümitsizliğe itti. Sanırım tekrar psikoloğa gitmem gerekiyor.

Back